Premijer liga BiH - aktuelno

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 20 feb 2024, 13:59

svrakino1921 je napisao/la:
20 feb 2024, 13:11
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
20 feb 2024, 12:56
Moj Campobello, moze bit da te malo vuce nostalgija za federalnom. Kad ti 20 ljudi kaze da grijesis i objasni zasto grijesis, malo mucni glavom je.bo ga ti. Nema logike to sto pises, ne mozes biti toliko glup. Razmisli malo.
Eeeejjjj Bruda
Svi te postuju cak i moji plavi forumasi
Najbolji si ovdje Bruda
Al nemoj @Campobello govorit da je glup
Super je i pametan i jako korektan

U pravu je treba npr.Vama igrat 4 puta sa Slogom a u ovoj sezoni je Vas Sloga mlatnula vec 2 puta i to u gostima i kuci
Desetaru, ne znam cime sam zasluzio toliko postovanje :urnebes:

Evo objasnicu jos jednom i necu Campobella nazivati glupim, ali mozda drugi shvate ako on ne moze. Sto su bolji uslovi, klubovi i igraci, to je veci kvalitet fudbala, to je bolja i finansijerima atraktivnija liga. Ne dize se kvalitet razvodnjavanjem: nije vino bolje ako u njega dodas vode, samo ga imas vise.

Kad tvoj kub igra sa Velezom, napunite Grbavicu, hiljade ljudi vas gledaju na TV-u, sponzori jedva cekaju da uplate reklame. Isto bude i na areni Rodjeni u Vrapcicima. To ne bi bilo bas tako da igrate na nekoj neuslovnoj livadi protiv Mladosti iz Velike Obarske, ciji su jedini navijaci slucajni prolaznici. Umjesto da igrate dva puta sa Velezom dva puta protiv Maldosti, zar nije bolje cetiri puta protiv Veleza?

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 20 feb 2024, 14:01

Cirilu sam tolike komplekse nabio da mora svaki dan da me spomene,dacu ti priliku uzivo kad me toliko volis samo se javi momcino

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 feb 2024, 14:02

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
20 feb 2024, 13:59
Umjesto da igrate dva puta sa Velezom dva puta protiv Maldosti, zar nije bolje cetiri puta protiv Veleza?
Nije. :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 20 feb 2024, 14:11

Sve je krenulo kada sam nalozio levata jos nije prezalio ovo prskanje :mrgreen:

slika
slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 feb 2024, 14:14

:rol: :rol: :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 20 feb 2024, 14:19

MosaRajvosa ce biti relevantan samo kad se uclani u maticni klub.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 20 feb 2024, 14:25

Ma dečko je dijabola !
LETS GO FIGHTER

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 20 feb 2024, 14:56

Pablo11 je napisao/la:
20 feb 2024, 11:32
Zutti je napisao/la:
20 feb 2024, 11:26
Najgledaniji klubovi u regionu:

Hajduk: 22.371 prosjek
Crvena zvezda: 11.880 prosjek
Sarajevo: 7.915 prosjek
Osijek: 7.271 prosjek
Dinamo: 6.964 prosjek
Željezničar: 6.045 prosjek

DIV!
Mozes li naci podatak zadnjih 5 godina?
Majstore ni ovo nisam ja istraživao, copy paste s nekog portala (mislim da je reprezentacija bila).
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 20 feb 2024, 15:22

Nemam protiv Nardina nista, ali mi nije nimalo drago vidit opet ovu telecu glavusu od njegovog menadzera u Zrinjskom. Taman smo ga se rijesili

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 20 feb 2024, 15:36

tutankamon1905 je napisao/la:
20 feb 2024, 15:22
Nemam protiv Nardina nista, ali mi nije nimalo drago vidit opet ovu telecu glavusu od njegovog menadzera u Zrinjskom. Taman smo ga se rijesili
Da ste mene kontaktirali imali bi boljeg napadača :mrgreen:
Zadnja izmjena: H8Z7, dana/u 20 feb 2024, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Veeemooo
Kontakt:

Post Postao/la Veeemooo » 20 feb 2024, 15:46

Herson je napisao/la:
20 feb 2024, 13:30
Prvo Klafuricu nisu doveli nijedno pojacanje u prelaznom roku, a sad mu i najbolje igrace prodaju za sicu. Covjek sigurno ima celicne zivce, pa jos trpi ovo sto mu se radi.
Pa Klafuric je taj i koji odlucuje sve o igracima, sto pises kad ne znas tupsone ?

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 20 feb 2024, 15:47

Veeemooo je napisao/la:
20 feb 2024, 15:46
Herson je napisao/la:
Prvo Klafuricu nisu doveli nijedno pojacanje u prelaznom roku, a sad mu i najbolje igrace prodaju za sicu. Covjek sigurno ima celicne zivce, pa jos trpi ovo sto mu se radi.
Pa Klafuric je taj i koji odlucuje sve o igracima, sto pises kad ne znas tupsone ?
Koja je cifra transfera?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Veeemooo
Kontakt:

Post Postao/la Veeemooo » 20 feb 2024, 15:49

H8Z7 je napisao/la:
20 feb 2024, 15:47
Veeemooo je napisao/la:
20 feb 2024, 15:46
Herson je napisao/la:
Koja je cifra transfera?
Vjeruj mi da ne znam, nigdje jos nije objavljeno koliko sam upratio. Po mom misljenju glup je potez bio prodavati Brunu, ali vidjet cemo eto.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 feb 2024, 15:58

tutankamon1905 je napisao/la:
20 feb 2024, 15:22
Konkurencija je izrazito velika ali je uspio biti jedan od najodvratnijih likova u ovom našem fudbalu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 20 feb 2024, 16:07

zeljovolimte je napisao/la:
20 feb 2024, 12:12
I prosirenje, a i smanjenje lige ima smisla.

Prije svega odrediti sudije koje mogu suditi premijer ligu. Odrediti da isti sudija ne moze suditi deset puta istoj ekipi kuci tipa Njegomirovica koji kad god gledam sudi Borcu.

U pitanju je sport, a ne guranje "nacionalnosti". Nek igraju sve ekipe iz RS-a ili Hercegovine.

Tv prava i ostale dobitke za klubove regulisati po placenom porezu, da ne moze skutor iz Posusja ili balija iz Tuzle krasti ovu drzavu i ispadati pametan.

Omoguciti klubovima da reklamiraju onog koga oni hoce, a ne da savez namece..

Hibridne terene na svih 10 terena, VAR, 4 stranca van Ex Yu,prva liga ujedinjena, zakon o sportu, omoguciti da ogra fudbal onome ko zaista to zeli.

Klubove kaznjavati za fasisticke, nacisticke, cetnicke, ustaske simbole..
Možeš li ti (ili neko) naći podatak koliko je to puta Njegomirović sudio Borcu ove sezone?
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 20 feb 2024, 16:19

Sto se tice skracenja lige i igranje 4 puta sa svakim ja sam protiv toga,da je regularna liga pristao bih ali posto nije protiv sam.Evo ti primjer ,Borac bi igro 4 utakmice recimo sa Slogom ,Zvijezdom i tako tim nekim timovima i sta mislite unaprijed koloko je to bodova za Borac.
Pa i s nama bi igrali 2 puta najmanje u BL i mogu dozvoliti da nas jednom povale sudijskim ssiljenjem ali nikako 2 puta.Bilo bi i vise stimanja kad se igraju 4 utakmice sa svakim.

Mislim da bi bolja opcija bila sljedeca

Ostaviti ovako 12 timova i isti raspored (trokruzni) s tim da da zadnja 2 ispadaju sigurno a 9 i 10 mjesto da razigraju za opstanak i ko pobjedi ostaje a onaj koji izgubi dati mu jos jednbu sansu da razigra sa pobjednikom izmedju drugoplasiranog RS-a i drugoplasiranog lige Federacije.

Sta bi se dobilo ovim?.Liga bi bila dodatno interesantna i ne bi moglo biti nikakvih kalkulacija,Vise bi klubova bilo ugrozeno za opstanak pa niko ne bi bio siguran.Dala bi se sansa vise klubova iz nize lige da se mogu plasirati u PL pa bi i nize lige postale interesantnije.Ovi mecevi koji bi se igrali za opstanak bi bili jako gledani i vjerovatno posjeceni pa bi se na neki nacin i dodatno popularizali. I najvaznije sprijeceno bi bilo da nas Borac dva puta povali na svom terenu pod uticajem sudija,jednom mogu podnijeti i nekako :roll: .Razmislite malo i o drugim opcijama evo u Hrvatskoj je taka liga i milion nakvih utakmica sa istim timovima pa ta draz derbija nije toliko u odnosu kad se igra po jedanput,eventualno jos jednom u trecem krugu na domacem terenu.
Mislim da bi ovo ukljucivanje vise timova da mogu ispasti i te utakmice baraza za opstanak i u PL i u nizim ligama za ulazak bi dao vecu interesovanost od ovog skracenja na 10 i igranje cetverokruzno. :kafa:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 20 feb 2024, 16:27

Mora se skratiti prva liga fbih i rs na 10 klubova , reorganizacija svih liga!!!!!
Ti si naša ljubav jedina!

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 20 feb 2024, 16:35

AvantiBL je napisao/la:
20 feb 2024, 16:07

Prije svega odrediti sudije koje mogu suditi premijer ligu. Odrediti da isti sudija ne moze suditi deset puta istoj ekipi kuci tipa Njegomirovica koji kad god gledam sudi Borcu.

U pitanju je sport, a ne guranje "nacionalnosti". Nek igraju sve ekipe iz RS-a ili Hercegovine.

Tv prava i ostale dobitke za klubove regulisati po placenom porezu, da ne moze skutor iz Posusja ili balija iz Tuzle krasti ovu drzavu i ispadati pametan.

Hibridne terene na svih 10 terena, VAR, 4 stranca van Ex Yu,prva liga ujedinjena, zakon o sportu, omoguciti da ogra fudbal onome ko zaista to zeli.

Možeš li ti (ili neko) naći podatak koliko je to puta Njegomirović sudio Borcu ove sezone?
Nevezano za to pročitah post pa htjedoh napravit statistiku sudija koje su sudile svim ekipama kući. Međutim na Sofi ne pišu sudije iz nekog razloga za našu ligu :crazy: te sam momentalno odustao. Ako uhvatim kad volje večeras da se peglam po stranici saveza ili neke druge sportske aplikacije, Rezultatihr ako kod njih ima, možda i odradim.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Veeemooo
Kontakt:

Post Postao/la Veeemooo » 20 feb 2024, 16:44

AvantiBL je napisao/la:

Od 10 domacih utakmica Borca, 4 je sudio Njegomirovic (Velez, Siroki, Zeljo, Tuzla).

zrinjamo
Kontakt:

Post Postao/la zrinjamo » 20 feb 2024, 16:46

AvantiBL je napisao/la:

Od 8 što je sudio, 5 Borcu.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Morpheus, MSOZ101 i 11 gostiju.