Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

lumani
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la lumani » 25 feb 2024, 18:05

Ghuraba je napisao/la:
25 feb 2024, 17:52
lumani je napisao/la:
25 feb 2024, 17:40
Nesto insajderska :arrow: folovi ,golovi ;)
Ma jok, zezam se s tobom malo. Bila je ova vijest po francuskim medijima jer je Zaccharie imao neki potres mozga protiv Hrvata, pa se odmah znalo da nece igrati protiv nas.

Umjesto njega upada Hifi, tako da ce Francuzi imati 4 vanjska igraca koja su do 185 cm visine. Toga se bojim, posto se inace protiv takvih ne provedemo bas lijepo (ne mozemo ih cuvati s bekovima od 205 cm). Oni od atletski jakih igraca na vanjskim pozicijama imaju samo Luwawua. Hoard vjerovatno opet nece igrati, mada ga Collet mozda i ubaci jer zna da smo mi tu najjaci (sto se ne moze reci za Hrvate, protiv kojih je presjedio cijelu utakmicu).

Vidio sam da je krvario i izasao :mrgreen: prvi Pick se cuva.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 25 feb 2024, 18:07

Ma ja iznosim samo statistički kako stvari stoje sa domaćin terenom. Mada, mislim da ima u tome nešto. Ako ništa drugo, koliko god neki tvrdili drugačije, Skenderija je ipak u boljem stanju od Mejdana. I taj preveliki broj ljudi je problem možda. Ko će mu ga znati. Naravno da se poklopi mnogo stvari i da ne bismo nigdje na svijetu dobili Francusku tada, kao ni u Tuzli, ili da bi se nekad potkrao neki kiks i u Skenderiji da su uslovi drugačiji. Zapravo, kad tad će doći vrijeme za poraze i u Skenderiji. Skrećem pažnju da nam treba sređivanje obje dvorane, a meni je generalno atmosfera kad repka igra dvoranske sportove bezveze. BHF pjevaju svoje, totalno van utakmice, pa mi je čak u Skenderiji to "jedva" puno ljepše nego u Mejdanu sve ono. Mada, to je sve do organizatora u biti.

Bezveze mi je i tvrdnja da su u Skenderiji lakši protivnici. Jer, hajd što se dobila Francuska, ali nije vala ni Rusija bila bezveze, pa ni Latvija, Belgija, Češka i sl. Nije to banalno baš. Sve u svemu, imamo mi solidne rezultate kući, ni u jednom sportu ko u košarci.

I evo kompletna statistika :D Prva zvanična utakmica odigrana u BiH je bila ona protiv Hrvatske, 1997. Od tada, do danas, stvari stoje ovako:
Sarajevo 32-8
Tuzla 6-4
Zenica 2-1
Cazin 2-0
Bihać 1-0
Ukupno 43-13 :D

I generalno, čak se bezveze Sarajevu prebacuje loša posjeta. Osim kvalifikacija za Eurobasket 2011., kada jeste bio užas, sve ostalo je bilo sasvim dobro. Zapravo, prosječan broj gledaoca je skoro 5.000 u Sarajevu i zapravo je vrlo slično s onim što imamo u Tuzli recimo. Najveće pobjede na domaćem terenu su svakako: Hrvatska, Francuska, Rusija. Jedini ozbiljni kiksevi i neobični porazi su Portugal i Švedska.

Zanimljivo, dok smo igrali u Njemačkoj domaće utakmice imali smo omjer 6-2 (porazi Grčka i Rusija, ovaj drugi na produžetke).

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 feb 2024, 18:12

Miller-McIntyre pojeo Njemacku :bow:
Sta znaci stranac za neki "prosjecan" tim.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 feb 2024, 18:13

DamirT je napisao/la:
25 feb 2024, 18:12
Miller-McIntyre pojeo Njemacku :bow:
Sta znaci stranac za neki "prosjecan" tim.
Dobro Svabe bez 4-5 igraca + oni iz NBA :mrgreen: a nije ih trica isla. :arrow: Miller uvijek odlican

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 feb 2024, 18:17

Zašto ne igrati u Zenici??

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 feb 2024, 18:20

DamirT je napisao/la:
25 feb 2024, 17:47
lumani je napisao/la:
25 feb 2024, 17:44
DamirT je napisao/la:
25 feb 2024, 17:35

To da, mada je tad generalno situacija bila katastrofalna. Od igraca do saveza.
Izjava jednog igraca :mrgreen:

slika
Eto vidis. Taman i da se nema insajderskih, vidilo se da puno stvari nije funkcionisalo tad.

Nego gledam Bugare protiv Nijemaca. Ako bi mi igrali na mali broj poena, mozda se nesto od utakmice moze i ocekivati :mrgreen:
Imam ja dosta toga nije za javnost ,bice MMA :beba: btw,Bekira obozavaju igraci :ljepota:

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 25 feb 2024, 18:21

Iznenadjenja u startu kvalifikacija. Bugarska mlatnula Svabe a trenutno cionisticka tvorevina vodi protiv Slovenije 20-8. Mozda se ipak imamo cemu nadati sutra
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 feb 2024, 19:11

bhsport je napisao/la:
25 feb 2024, 16:52

Koga smo od jačih ekipa dobili u Mejdanu?
Nije to Mejdan od prije 15 godina kao ni Skenderija ali u grotlu Skenderije su Francuzi pali 2022.
Izrael jedino. Ali se nismo ni brukali kao sto smo znali u Skenderiji.

@damir 10 smo puta igrali u Mejdanu. Sutra 11.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 feb 2024, 19:18

Spanija izgleda upisuje i drugi poraz.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 25 feb 2024, 19:20

Biberovic clutch poeni za pobjedu protiv Islanda danas
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Mramic24
Kontakt:

Post Postao/la Mramic24 » 25 feb 2024, 19:54

Ko ce prenositi utakmicu?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 feb 2024, 19:55

Mramic24 je napisao/la:
25 feb 2024, 19:54
Ko ce prenositi utakmicu?
SK3
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 feb 2024, 20:28

zaostrog je napisao/la:
25 feb 2024, 18:07
Ma ja iznosim samo statistički kako stvari stoje sa domaćin terenom. Mada, mislim da ima u tome nešto. Ako ništa drugo, koliko god neki tvrdili drugačije, Skenderija je ipak u boljem stanju od Mejdana. I taj preveliki broj ljudi je problem možda. Ko će mu ga znati. Naravno da se poklopi mnogo stvari i da ne bismo nigdje na svijetu dobili Francusku tada, kao ni u Tuzli, ili da bi se nekad potkrao neki kiks i u Skenderiji da su uslovi drugačiji. Zapravo, kad tad će doći vrijeme za poraze i u Skenderiji. Skrećem pažnju da nam treba sređivanje obje dvorane, a meni je generalno atmosfera kad repka igra dvoranske sportove bezveze. BHF pjevaju svoje, totalno van utakmice, pa mi je čak u Skenderiji to "jedva" puno ljepše nego u Mejdanu sve ono. Mada, to je sve do organizatora u biti.

Bezveze mi je i tvrdnja da su u Skenderiji lakši protivnici. Jer, hajd što se dobila Francuska, ali nije vala ni Rusija bila bezveze, pa ni Latvija, Belgija, Češka i sl. Nije to banalno baš. Sve u svemu, imamo mi solidne rezultate kući, ni u jednom sportu ko u košarci.

I evo kompletna statistika :D Prva zvanična utakmica odigrana u BiH je bila ona protiv Hrvatske, 1997. Od tada, do danas, stvari stoje ovako:
Sarajevo 32-8
Tuzla 6-4
Zenica 2-1
Cazin 2-0
Bihać 1-0

I generalno, čak se bezveze Sarajevu prebacuje loša posjeta. Osim kvalifikacija za Eurobasket 2011., kada jeste bio užas, sve ostalo je bilo sasvim dobro. Zapravo, prosječan broj gledaoca je skoro 5.000 u Sarajevu i zapravo je vrlo slično s onim što imamo u Tuzli recimo. Najveće pobjede na domaćem terenu su svakako: Hrvatska, Francuska, Rusija. Jedini ozbiljni kiksevi i neobični porazi su Portugal i Švedska.

Zanimljivo, dok smo igrali u Njemačkoj domaće utakmice imali smo omjer 6-2 (porazi Grčka i Rusija, ovaj drugi na produžetke).
S kim smo igrali u Cazinu i Bihaću i kada?😁
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 feb 2024, 20:31

Ma vjerovatno ce protiv Hrvatske domacin biti Sarajevo, s obzirom da dijele utakmice izmedju Sa i Tz.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 feb 2024, 20:35

a najbolja dvorana u Zenici

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 feb 2024, 20:38

Protiv Kipra bi trebalo staviti u Zenici, ili u Bihać da se Krajišnici zbog Muse ispoštuju. Mada ne znam da li bi moglo u Bihać zbog daljine aerodroma.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 feb 2024, 20:44

Treba protiv Kipra staviti negdje gdje se ne igra cesto. Ako stave opet u ova dva grada, poluprazna dvorana ce biti.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 feb 2024, 20:45

zaostrog je napisao/la:
25 feb 2024, 18:07

Sarajevo 32-8
Tuzla 6-4
Zenica 2-1
Cazin 2-0
Bihać 1-0

Mejdan je uvijek bio krcat, cesto s ljudima koji napolju ostanu, druga stvar je kakvu procjenu daju delegati. Skenderija nije npr. Realno kosarka ne smije ici iz Tuzle i Sarajeva, premalo je utakmica da dijelimo merhamet domacinstva. U Zenici mogu i pozlatiti arenu, dzaba kad je atmosfera slabija.
Zadnja izmjena: Madal, dana/u 25 feb 2024, 20:54, ukupno mijenjano 1 put.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 25 feb 2024, 20:46

Raonffa je napisao/la:
25 feb 2024, 20:38
Protiv Kipra bi trebalo staviti u Zenici, ili u Bihać da se Krajišnici zbog Muse ispoštuju. Mada ne znam da li bi moglo u Bihać zbog daljine aerodroma.
Nije Zagreb daleko 😎
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 feb 2024, 20:49

Gledam ove slike iz Mejdana, nisam znao da su stavili ovaj moderni digitalni semafor.

U ovoj dvorani je dobro što se i iza koševa nalaze 3 4 reda sa normalnim stolicama, faktički kao dvije tribinice.

I još jedno pitanje, jesu li ove dvije velike tribine identične kao i u Skenderiji? Mislim istog kapaciteta, simetrične :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.