Ma ja iznosim samo statistički kako stvari stoje sa domaćin terenom. Mada, mislim da ima u tome nešto. Ako ništa drugo, koliko god neki tvrdili drugačije, Skenderija je ipak u boljem stanju od Mejdana. I taj preveliki broj ljudi je problem možda. Ko će mu ga znati. Naravno da se poklopi mnogo stvari i da ne bismo nigdje na svijetu dobili Francusku tada, kao ni u Tuzli, ili da bi se nekad potkrao neki kiks i u Skenderiji da su uslovi drugačiji. Zapravo, kad tad će doći vrijeme za poraze i u Skenderiji. Skrećem pažnju da nam treba sređivanje obje dvorane, a meni je generalno atmosfera kad repka igra dvoranske sportove bezveze. BHF pjevaju svoje, totalno van utakmice, pa mi je čak u Skenderiji to "jedva" puno ljepše nego u Mejdanu sve ono. Mada, to je sve do organizatora u biti.
Bezveze mi je i tvrdnja da su u Skenderiji lakši protivnici. Jer, hajd što se dobila Francuska, ali nije vala ni Rusija bila bezveze, pa ni Latvija, Belgija, Češka i sl. Nije to banalno baš. Sve u svemu, imamo mi solidne rezultate kući, ni u jednom sportu ko u košarci.
I evo kompletna statistika

Prva zvanična utakmica odigrana u BiH je bila ona protiv Hrvatske, 1997. Od tada, do danas, stvari stoje ovako:
Sarajevo 32-8
Tuzla 6-4
Zenica 2-1
Cazin 2-0
Bihać 1-0
Ukupno 43-13
I generalno, čak se bezveze Sarajevu prebacuje loša posjeta. Osim kvalifikacija za Eurobasket 2011., kada jeste bio užas, sve ostalo je bilo sasvim dobro. Zapravo, prosječan broj gledaoca je skoro 5.000 u Sarajevu i zapravo je vrlo slično s onim što imamo u Tuzli recimo. Najveće pobjede na domaćem terenu su svakako: Hrvatska, Francuska, Rusija. Jedini ozbiljni kiksevi i neobični porazi su Portugal i Švedska.
Zanimljivo, dok smo igrali u Njemačkoj domaće utakmice imali smo omjer 6-2 (porazi Grčka i Rusija, ovaj drugi na produžetke).