Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VensanKasel
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la VensanKasel » 25 feb 2024, 23:02

Federer17 je napisao/la:
25 feb 2024, 21:02
VensanKasel je napisao/la:
25 feb 2024, 20:46
Ja šta ga naruži :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Dobar si momak , hoćeš pomoći svima , družiš se sa svima , oženjen , planiraš porodicu , nisi kriminalac ali džaba sve to rođo , ti piješ i upropastio si život :mrgreen:
Nigdje nisam rekao da je upropastio, ali nepokornošću Allahu svaki čovjek ide ka tome, više ili manje. I naravno, alkohol je veliki grijeh za koji je čovjek dužan učiniti pokajanje.

I nema potrebe da se kačaš za svaki post koji napišem, svjetonazori su nam totalno različiti i svaka dalja polemika je suvišna. Postoji razlog zašto sam to recimo Riu napisao, a tebi (ili nekome drugom) nisam, nit bih.
Naravno da su nam različiti , ja ne gledam ljude kroz vjeru i većini ljudi želim dobro . Tako su me roditelji odgojili .

Nema problema buraz , neću ti više replicirati ni na jednoj temi , kad ti već toliko smeta . Budi mi pozdravljen i sve najbolje .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 25 feb 2024, 23:04

19vendetta87 je napisao/la:
25 feb 2024, 21:39
JohnCleese je napisao/la:
25 feb 2024, 21:17
19vendetta87 je napisao/la:
25 feb 2024, 21:00

A po cemu si to zakljucio, majke ti? Na osnovu cega su to Srbi ili Hrvati ljepsi?
Takav je moj dojam, moj ukus.

Cak su bh Hrvati ljepsi od Bosnjaka, a kamoli dole Dalmatinski i odnosno svi primorski pa sve do Zagreba
Srbi u BiH vecinom rugobe, ali tamo po Srbiji su vise nego ok.
Crnogorci ljepsi ako nista stasom itd...

Bosnjaka od Drine do Une od Save do Konjica u glavu mozes prepoznati na cijeloj planeti po slicnim crtama lica koje mi ne leze i jos po nekom nama klasicnom seljackom dziberluku.

O zenama Bosnjakinjama ne treba ni trositi rijeci kako su debelo ispod svih osim mozda neurednih slovenki i nosatih bugarkinja.
Evo jedan banalan primjer:
Uzmimo poznate srpske sportaše iz Srbije: Jokić, Đoković, Mitrović
S druge strane uzmimo Nurkića, Džumhura i Džeko
Znaci random najpoznatije sportase sam uzeo za primjer, pitam te sad po cemu su ovi nasi ružni, a ova druga trojica lijepi?
Svaka generalizacija nije dobra, ali ova moja se temelji na licnoj percepciji i ukusu.
A o ukusima se ne raspravlja. Tako da ne bih ulazio u dalju banalizaciju ove teme.

Ali moram ti reci da si umjesto Dzumhura naveo Basica ili Musu, a s druge strane bilo kojeg drugog Srbijanskog kosarkaskog reprezentativca bili bi prezentniji mojoj percepciji klasicnog izgleda Bosnjaka odnosno Srbina.

Teodosic, Jovic, Micic, Nedovic, Bogdanovic, Guduric, Lucic, Milutinov, Petrusev, Ristic vs. Atic, Musa, Gegic, Vrabac, Halilovic, Sulejmanovic, Kamenjas, Sejfic, Penava, Nurkic

Prilicno prezentna komparacija i prvi su mi za ze'ru ljepsi
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 25 feb 2024, 23:05

šta mislite o Livaji?
zar i ti sine Ivane!?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 25 feb 2024, 23:07

JayCatwright je napisao/la:
25 feb 2024, 22:56
Foto + video, Rio fakat pije, Federeru ne otvaraj
slika
Bolje je piti Irske pive nego ici na hadz dok je ovakva situacija.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 25 feb 2024, 23:08

Licniznanstvenik je napisao/la:
25 feb 2024, 23:05
šta mislite o Livaji?
Dobar covjek nece zaebat
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 25 feb 2024, 23:14

Asteriks je napisao/la:
25 feb 2024, 22:46

U jednom isjecku jedne nevjerovatne knjige stoji - kako se postavlja pitanje zato bi sakupljacko drustvo stvaralo gradjevine tipa Gobekli Tepea, koje nisu imale korisnu svrhu za taj period i kontekst okruzenja, vec kako su validna istrazivanja pokazala, podignuto je u neke kulturne svrhe. :mrgreen:
Koja je knjiga? :D

Vuče na Hararija, nisam siguran.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 feb 2024, 23:14

AshburtonG je napisao/la:
Pa eto negdje izmedju panteizma i agnosticizma. Mada vise naginjem ovom drugom, iako zapravo jedno i ne iskljucuje drugo. Vjerujem da mi kao bica uopce ne mozemo doci do tih visina inteligencije i spoznaje kako bi uopce dosli do odgovora. Cak i da postoji personificirani bog, ne vjerujem da mi mogli doci do tog traga. Panteizam je svakako safe bet. To je skoro nemoguce oboriti. Cak sam misljenje da u opisima boga u velikoj vecini religija zapravo i pricaju o prirodi i „sveukupnosti“, a samo daju ime.
Mislim da ih je pogrešno tražiti. To je pogreška našeg rezona, jer u svakodnevnom iskustvu preko veza uzroka i posljedice smatramo da je moguće i treba za sve naći objašnjenje pa tako i za sve stvari koje ne poznajemo i koje su daleko. Ali fundamentalne stvari, tipa univerzuma, prirode... mogu biti bez objašnjenja, one jesu kakve jesu i to je to.
Ili, recimo da idemo tim rezonom i kad dođemo do boga stanemo jer smo se dogovorili da dalje ne treba...znači u tom slučaju nismo konzistentni ni ispravnog rezona jer smo se nekim prije utvrđenim pravilom ili definicijom Boga dogovrili da ne idemo dalje. Zato su meni sva ta pitanja besmislena, samo se bacamo sa jednog pojma na drugi ili jedne definicjje na drugu, vrtimo se u krug i ništa ne rješavamo. Nula opipljivih dokaza i samo zaključivanja koja su bazirana na ličnom iskustvu ili pravilima koja ne moraju vaziti za tako fundamentalne principe.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 feb 2024, 23:19

Jabroni je napisao/la:
25 feb 2024, 22:57
slika
Pa vidi, izignorisao je pitanje o alkoholu.
If I speak :mrgreen:
Idete li na kvizove, od septembra sam u Sa, selim tamo pa bi mogli sastaviti kakvu ekipicu za lige neke, ne znam gdje se igra tamo

Sad igram ovdje Tr i Vitez najvise
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 25 feb 2024, 23:29

rio_Ferdy88 je napisao/la:
25 feb 2024, 23:19
Jabroni je napisao/la:
25 feb 2024, 22:57
slika
Pa vidi, izignorisao je pitanje o alkoholu.
If I speak :mrgreen:
Idete li na kvizove, od septembra sam u Sa, selim tamo pa bi mogli sastaviti kakvu ekipicu za lige neke, ne znam gdje se igra tamo

Imaš bukvalno svakim danom u sedmici negdje. Najozbiljniji su ovi "Nisam ti pametan", oni organizuju u Špici i kad je ljeto u Kutchi (Skenderija), u zadnje vrijeme su počeli i u Red Door pubu

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 feb 2024, 23:33

Asteriks je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
25 feb 2024, 22:17
Federer je u pravu u smislu da sve na svijetu ima svoju svrhu, male su sanse da je covjek kao najinteligentnije bice planete bez svrhe. S druge strane zivimo na planeti gdje jedni druge jedemo da bi prezivjeli, prilicno surovo da neko ili nesto to uradi/ napravi namjerno
Prema islamu, covjek je stvoren da se klanja svom Tvorcu.

Zasto imamo nered, zasto ginu djeca, zasto ljudi jedni drugima cine zlo, iako je Bog u konacnici dobar ? Ne mozemo da saznamo najvisu realnost, jer je nase znanje ograniceno na pojavni svijet, a duhovne istine leze van domena iskustva. Nasim culnim dozviljajima razum namece strukturu i poredak prema ovom fizickom svijetu.

Nisi svatio, to sto postoji zli ljudi koji rade sta rade, je meni licno dodatni dokaz sejtana,dzavola (kako hoces), s toga mora postojati kontra strana. Kao plac i osmijeh. No, bukvalno velika vecina bica jede drugo bice da bi prezivjelo, osim biljojeda, koji su realno u manjini poredeci na ostale. Krava je najveca pacifista svijeta. Moje licno uvjerenje je Islamsko, ali tu govorim opcenito (vise pogleda). Na kraju se svede na licno uvjerenje, zato i jeste vjerovanje ili nekom ne.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 25 feb 2024, 23:36

H8Z7 je napisao/la:
25 feb 2024, 22:55
25 feb 2024, 20:05
soko je napisao/la:
25 feb 2024, 16:33

Jbt kad smo kod ovog, evo vratio se iz Brazila.
Zene :ljepota: kako nako mogu biti gradjene. kosa, face sve
To mi je zelja. Medjutim, vecina jarana ili u braku ili u nekim vezama, pa im ne daju zene/djevojke. Znaju da bi bile zaboravljene nakon dvije Caipirinhe u roku od odmah. :mrgreen:

Jbg Brazilke su pokupile svu najbolju genetiku. Medjutim, negdje sam citao da su npr njihovim muskarcima uglavnom bjelkinje i to mrsave zanimljive. Mogli bi neki trade napravit s ovim nasim genetskim otpadom. :mrgreen:
Isto sam čitao da Latinjani vole Europljanke.
Ne bilo loše imati Brazilku ili općenito iz J. Amerike ženu, zamisli dobiješ sina brazilska samba bosanskog šarma :mrgreen: fazon mali dribla ko Neymar a stav Džeke ima :rol:
Ma jarane od nasih sto znam koji su ozenili latinke i juznu Ameriku ni 10% ih nije ostalo u braku. Dok ovi sto su ozenili Azijatkinje skoro svi su opstali. No, to naravno ne znaci nista, mos se i od Bosanke razvesti a sa Latinkom zivjeti ono nista nije presudno.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 feb 2024, 23:38

HordasOdMalena je napisao/la:
25 feb 2024, 23:14
Asteriks je napisao/la:

U jednom isjecku jedne nevjerovatne knjige stoji - kako se postavlja pitanje zato bi sakupljacko drustvo stvaralo gradjevine tipa Gobekli Tepea, koje nisu imale korisnu svrhu za taj period i kontekst okruzenja, vec kako su validna istrazivanja pokazala, podignuto je u neke kulturne svrhe. :mrgreen:

Aha. :D
slika
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 25 feb 2024, 23:38

25 feb 2024, 23:02
Naravno da su nam različiti , ja ne gledam ljude kroz vjeru i većini ljudi želim dobro . Tako su me roditelji odgojili .

Nema problema buraz , neću ti više replicirati ni na jednoj temi , kad ti već toliko smeta . Budi mi pozdravljen i sve najbolje .
Eto vidis kako si ti to skonto...

Ispade ja ne zelim svim ljudima dobro i smeta mi repliciranje s tvoje strane :damn:

Poenta je u repliciranju u stvarima gdje smo 180 stepeni razlicitih shvatanja, razmisljanja, percepcije. 100x vec sve ispricano i receno, i s jedne i s druge strane.

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 25 feb 2024, 23:43

Asteriks je napisao/la:
25 feb 2024, 23:38
25 feb 2024, 23:14
Asteriks je napisao/la:

Aha. :D
slika
Zahvaljujem.

Vrhunska knjiga, Homo Deus malo manje, ali ipak dobra. U septembru izlazi nova, djeluje zanimljivo.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 25 feb 2024, 23:44

rio_Ferdy88 je napisao/la:
25 feb 2024, 23:19

Nisam vidio da ima liga, ali i ovako je ok, pogotovo jer rijetko kad možeš skupiti istu ekipu radi obaveza.

Javi se, možemo neki filmski odigrat, ili popit šta među četiri zida :mrgreen:

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 25 feb 2024, 23:45

alemsa je napisao/la:
25 feb 2024, 23:36
H8Z7 je napisao/la:
25 feb 2024, 22:55
25 feb 2024, 20:05

To mi je zelja. Medjutim, vecina jarana ili u braku ili u nekim vezama, pa im ne daju zene/djevojke. Znaju da bi bile zaboravljene nakon dvije Caipirinhe u roku od odmah. :mrgreen:

Jbg Brazilke su pokupile svu najbolju genetiku. Medjutim, negdje sam citao da su npr njihovim muskarcima uglavnom bjelkinje i to mrsave zanimljive. Mogli bi neki trade napravit s ovim nasim genetskim otpadom. :mrgreen:
Isto sam čitao da Latinjani vole Europljanke.
Ne bilo loše imati Brazilku ili općenito iz J. Amerike ženu, zamisli dobiješ sina brazilska samba bosanskog šarma :mrgreen: fazon mali dribla ko Neymar a stav Džeke ima :rol:
Ma jarane od nasih sto znam koji su ozenili latinke i juznu Ameriku ni 10% ih nije ostalo u braku. Dok ovi sto su ozenili Azijatkinje skoro svi su opstali. No, to naravno ne znaci nista, mos se i od Bosanke razvesti a sa Latinkom zivjeti ono nista nije presudno.
Ma naravno ovo je samo šala bila. Poznat mi je slučaj gdje je momak radio na kruzeru oženio se djevojkom iz Japana i rastali se, a isto pozanjem slučaj gdje su se momak i djevojka upoznali na fakultetu oženili i nakon par godina rastali.
Jednostavno bitno je da nađeš osobu koja ti paše, zbog toga mnogi brakovi pucaju jer su se oženili zbog "godina" ima 26 kaže vrijeme je, ma bolje biti sam nego oženiti na koju naletiš.
A pravu ćeš naći kakva ti paše na mjestima gdje takve provode dan, naravno uvijek može biti statistička greška.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 feb 2024, 23:49

25 feb 2024, 23:43

Zahvaljujem.

Vrhunska knjiga, Homo Deus malo manje, ali ipak dobra. U septembru izlazi nova, djeluje zanimljivo.
Evo maksuz isjecak. Svaka cast na zapazanju :thumbup: Novu cemo pojest za dorucak.
slika
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 25 feb 2024, 23:51

alemsa je napisao/la:
25 feb 2024, 23:33
Asteriks je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
25 feb 2024, 22:17
Federer je u pravu u smislu da sve na svijetu ima svoju svrhu, male su sanse da je covjek kao najinteligentnije bice planete bez svrhe. S druge strane zivimo na planeti gdje jedni druge jedemo da bi prezivjeli, prilicno surovo da neko ili nesto to uradi/ napravi namjerno
Prema islamu, covjek je stvoren da se klanja svom Tvorcu.

Zasto imamo nered, zasto ginu djeca, zasto ljudi jedni drugima cine zlo, iako je Bog u konacnici dobar ? Ne mozemo da saznamo najvisu realnost, jer je nase znanje ograniceno na pojavni svijet, a duhovne istine leze van domena iskustva. Nasim culnim dozviljajima razum namece strukturu i poredak prema ovom fizickom svijetu.

Nisi svatio, to sto postoji zli ljudi koji rade sta rade, je meni licno dodatni dokaz sejtana,dzavola (kako hoces), s toga mora postojati kontra strana. Kao plac i osmijeh. No, bukvalno velika vecina bica jede drugo bice da bi prezivjelo, osim biljojeda, koji su realno u manjini poredeci na ostale. Krava je najveca pacifista svijeta. Moje licno uvjerenje je Islamsko, ali tu govorim opcenito (vise pogleda). Na kraju se svede na licno uvjerenje, zato i jeste vjerovanje ili nekom ne.
Crkva uči da je djelovanje đavla ograniceno Bozjom voljom

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 25 feb 2024, 23:52

Federer17 je napisao/la:
25 feb 2024, 23:38
25 feb 2024, 23:02

Eto vidis kako si ti to skonto...

Ispade ja ne zelim svim ljudima dobro i smeta mi repliciranje s tvoje strane :damn:

Poenta je u repliciranju u stvarima gdje smo 180 stepeni razlicitih shvatanja, razmisljanja, percepcije. 100x vec sve ispricano i receno, i s jedne i s druge strane.
Griješiš , ja nigdje nisam napisao da ti ne želiš ljudima dobro , đe ću to napisati šta ti je ... Samo sam napisao kako ja funkcionišem , to je to .

U pravu si , već sve ispričano više puta i nema potrebe dodatno razglabati .

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 26 feb 2024, 00:00

@rio_Ferdy88 šta je reći , otkud to da nam dolaziš ?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: invincible1921, rio_Ferdy88, tutankamon1905 i 8 gostiju.