FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 192

Surreal
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Surreal » 05 mar 2024, 11:47

Koliko bi koštao Veljko Paunović?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 05 mar 2024, 11:47

scholsey je napisao/la:
05 mar 2024, 11:32
Kako me generalno nervira kad se Slovenija predstavlja kao primjer neke vele uspješnosti i naprednog sistema u odnosu na nas. Fol im se diviti trebamo. Kao da se u najmanju ruku radi o USA-u.. a ne haman isti qrac kao i mi, sa puno boljim geografskim položajem i nacionalnom strukturom stanovništva.

Bukvalno se Rožman i ja rodili u istoj državi.. i on sad napredan, ultra moderan mindset i po randomu sportski nadaren, a ja zadrt levat - jest al u qrcu.
:wtf: :damn:

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 05 mar 2024, 11:54

GalileoGalilei je napisao/la:
05 mar 2024, 10:32
Kodro - mekan, ne zna našu ligu, "USB stručnjak"
Janjoš - obični opštinar, "ebo li ga štoperica"
Sablić - ne zna pričati, mrmlja, rotira igrače puno, glupu formaciju izvodi
Marinović - staložen (ne valja), priča kao čkapi, vječito prepadnut, ziheraš, zijanio 12 bodova
Vasoski - makedonsko devojče pojma nema
Dudić - najgori trener u historiji, krkan, nije za FKS
Rožman - skijaš, slovenska ubleha, pogubio se, ne zna šta hoće itd.

Zato se vazda može prizivati Husref, koji bogara kao da je 17. stoljeće, koji u svakom mandatu napravi raskol u svlačionici i koji nije mrdnuo s ovog podneblja. Mogao bi i Uščuplić zvani "dvola", iako još uvijek nema trenersku licencu, niti ga zanima. Mogao bi i Varešanović opet, a i Alena Avdića bi trebalo zvati.

Nijedan trener nije otišao, a da se nakon nekog vremena nisu krenuli pisati patetični i nostalgični postovi, osim možda pokojnog Ješića.
Fuj ba. Ovo samo kod nas ima, cak i u BiH. Da ne govorimo o nasim bivsim igracima ili omladincima.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 05 mar 2024, 11:56

nokee je napisao/la:
05 mar 2024, 11:54
Marinović - staložen (ne valja), priča kao čkapi, vječito prepadnut, ziheraš, zijanio 12 bodova

Zato se vazda može prizivati Husref, koji bogara kao da je 17. stoljeće, koji u svakom mandatu napravi raskol u svlačionici i koji nije mrdnuo s ovog podneblja. Mogao bi i Uščuplić zvani "dvola", iako još uvijek nema trenersku licencu, niti ga zanima. Mogao bi i Varešanović opet, a i Alena Avdića bi trebalo zvati.

Nijedan trener nije otišao, a da se nakon nekog vremena nisu krenuli pisati patetični i nostalgični postovi, osim možda pokojnog Ješića.
Fuj ba. Ovo samo kod nas ima, cak i u BiH. Da ne govorimo o nasim bivsim igracima ili omladincima.
Bilbija poslije Obarske i penala proglašen za mentalnog patuljka a sad čovjeku yebemo sve kad nas trpa :mrgreen:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 mar 2024, 11:57

Antikloc je napisao/la:
05 mar 2024, 11:46
Lucas je napisao/la:
05 mar 2024, 11:11
Pena je napisao/la:
05 mar 2024, 10:57
Citiram komentar jednog navijaca rijeke prije 4 godine sa yt: "ovaj daje izjave da nisu imali snage? Jos ni jedna ekipa u povijesti rijeke nije izgledala ovako jadno i zalosno"
Oni ga kako god okreneš, pamte po dobrom.Osvojio sa njima kup (izbacio Dinamo u polufinalu), pobjedio Hajduk tri puta u sezoni (od toga jednom 0:4 na Poljudu), odveo ih u grupe EL izbacivši u gostima Kopenhagen, a u teškoj grupi osvojio pristojna 4 boda (2:2 protiv Sosiedada u gostima, pobjedili Alkmar kuci 2:1).
Zasto nije ostao u Rijeci ??
:mrgreen:
Zato sto nije kapacitiran trener za iole ozbiljniji i ambiciozniji klub,moze napraviti neki trenutni bljesak i to mu je maximum. Trener za ekipe tipa Domzala ili kod nas npr Tuzla City,Igman i sl.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 05 mar 2024, 12:00

Vecina tih trenera je sama sebe otjerala, jednostavno smo sa njima u nekom periodu došli u fazu tolikog očaja, da ih se nije nikako moglo istrpiti.

Kodro - milion puta ispričana priča, nakon sto je dobro odradio ostatak jeseni 2014, usljedilo je horor proljece 2015, bruku ispuštenih bodova protiv slabih ekipa, eksperimentisanje sa igračima i pozicijama iz kola u kolo, a sve je začinjeno ispadanjem iz kupa od Borca, gdje smo bili apsolutni favoriti.

Janjoš - u normalnim okolnostima, nikada ga niko ozbiljan ne bi ni imenovao trenerom, ali eto kod nas je odradio dobar posao tokom većeg djela sezone 2016/17, ali sve je uprskao u trecem krugu kada se lomilo za titulu i kada na Koševu nismo pobjedili ni Radnik, ni Krupu, ni Zrinjski, dok smo u finalu kupa izgubili od slabijeg Širokog.Ubrzo je došlo i ispadanje od Zarije, jedna od največih katastrofa u klupskoj historiji, njegov odlazak je bio logičan.

Sablić - ovdje je svaki komentar suvišan, na jesen 2021 imao je kadar koji je bio sposoban do polusezone da drži priključak za vrhom, ali on ga je totalno uništio eksperimentisanjem i forsiranjem nekih nenormalnih formacija.Dovoljno je samo reci da smo ispali od amatera iz Moldavije, a u nekoliko utakmica na Koševu nismo imali šut u okvir gola, a ekipa je izgledala kao raspuštena banda, koja je dobijala 5-6 žutih kartona po utakmici, uz obavezni crveni svakih par kola.

Dudić - Dovoljno je reci samo da je statistički najgori trener u historiji kluba.Mandat obilježen blamažama 1-5 od Tuzle, 0:2 od Igmana, ispadanjem od treceligaske djece u kupu, ispuštenih 2:0 u 90 min. na Grbavici, nenormalne izjave na pressovima, izmišljanje i eksperimentisanje...... Jesu mu prodali Mujakića, ali je imao mogucnost da dovede nekog slobodnog štopera (Uzelac, Sadiku...), ali ih je odbio jer nisu odradili pripreme :facepalm:

Vasoski - trebalo ga je zadržati nakon što je podnio ostavku, siguran sam da bi osvojili kup protiv Veleža, da je ostao.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 05 mar 2024, 12:03

Chony533 je napisao/la:
05 mar 2024, 10:53
Nisam dobio jos nikakav konkretan odgovor od ovih seratora, da se evo sad otjera Rozman, sta bi to oni uradili, koga bi doveli, i koliko bi tom nekom drugom dali fore da se dokaze? :hmmmmm:

Yebo vas vise ista politika godinama, samo u krug tjeranje trenera, svi nesposobni, niko nije dovoljno dobar…

Od 2020. Mi smo imali 8 razlicitih ljudi koji su nas vodili i “nama” i dalje ne valja niko od njih, sve nekakvi ublehasi i neznalice, koga bi vi eto u ovom momentu da bude tu i da nas godinama vodi, a da mu ne smije niko A reci?

Nije nikom drago kad Sarajevo gubi uzastopno, i svjesni smo svi toga da se puno ulaze al i vratit ce se. Jel moramo bit najgora sorta ljudi u svemu i po ko zna koji put iste stvari u krug raditi. :kafa:
neces ni dobiti nikakvo rjesenje,samo znaju kritikovati i cekati lose rezultate,kao da neko voli sto sve sve ovo desava
nas 95% je nezadovoljno stanjem ali vracanjem na staro gdje cemo vrtiti jedne te iste trenere u krug koji nisu makli iz nase drzave je jos gore srljanje u propast
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 05 mar 2024, 12:04

Ima li ikada ista do trenera u pm.
Ili su samo pobjede do njih, a porazi, narocito porazi u nizu...e to je do igraca, bojkota, CIA, Mosad itd.
- FKS -

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 05 mar 2024, 12:05

zagorski je napisao/la:
05 mar 2024, 11:57
Antikloc je napisao/la:
05 mar 2024, 11:46
Lucas je napisao/la:
05 mar 2024, 11:11

Oni ga kako god okreneš, pamte po dobrom.Osvojio sa njima kup (izbacio Dinamo u polufinalu), pobjedio Hajduk tri puta u sezoni (od toga jednom 0:4 na Poljudu), odveo ih u grupe EL izbacivši u gostima Kopenhagen, a u teškoj grupi osvojio pristojna 4 boda (2:2 protiv Sosiedada u gostima, pobjedili Alkmar kuci 2:1).
Zasto nije ostao u Rijeci ??
Zato sto nije kapacitiran trener za iole ozbiljniji i ambiciozniji klub,moze napraviti neki trenutni bljesak i to mu je maximum. Trener za ekipe tipa Domzala ili kod nas npr Tuzla City,Igman i sl.
Naravno ,Skijas je ojebina teska. :mrgreen:
Dzaba ,Simonovci krece.
Trener ima rezultate -ostaje.
Trener nema rezultate -leti.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 05 mar 2024, 12:06

ŠTA_JE je napisao/la:
05 mar 2024, 11:44
scholsey je napisao/la:
Kako me generalno nervira kad se Slovenija predstavlja kao primjer neke vele uspješnosti i naprednog sistema u odnosu na nas. Fol im se diviti trebamo. Kao da se u najmanju ruku radi o USA-u.. a ne haman isti qrac kao i mi, sa puno boljim geografskim položajem i nacionalnom strukturom stanovništva.

Bukvalno se Rožman i ja rodili u istoj državi.. i on sad napredan, ultra moderan mindset i po randomu sportski nadaren, a ja zadrt levat - jest al u qrcu.
Kek, Milanič, Stojqnović, Katanec, Pušnik je 5 trenera koji mi naumpadaju a koji su iz slocenačke lige napravili I prave finu karijeru. Mi iz naše lige nismo napravili toliko trenera koji su bar po regionu napravili neku karijeru. Dudić I Mulalić nista nisu napravili (jos) u srbiji I crnoj gori. Slovenija za razliku od nas odavno vec ima infrastrukturu stadionsku sredjenu. Imali su ekipe u grupnim fazama (Maribor i u LŠ). Ostale sportove da ne spominjemo.
Prvenstveno posljedica geografskog položaja i nacionalne strukture stanonvištva. Od rata imaju puno puno puno bolje predispozicije za razvoj fudbala.. da su nam zamijenjena mjesta (nama Bosancima/Bošnjacima i Slovencima), oni bi sad balili o našem fudbalskom napretku.

Mislim, ne sporim da u novijoj historiji imaju veće fudbalske uspjehe od nas, samo kažem da oni nisu produkt nekog ogromnog urođenog talenta. Razlike te vrste su među nama minimalne. Nemamo se čemu diviti, sve mi to možemo i sami.. čak, po mom mišljenju, i bolje nego oni.
The saddest thing in life is wasted talent.

BungaBum
Kontakt:

Post Postao/la BungaBum » 05 mar 2024, 12:06

mirno spavajte, rozman ide, mirza se vraca, zeka turkovic pomocnik, dedic trener golmana, runda sportski direktor

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 mar 2024, 12:07

hordasDoboj je napisao/la:
05 mar 2024, 09:25
Ovo sad sto se za Dudica prica sljedece godine ce se govoriti za Rozmana ako ga sad otjeramo :crazy:
Pa ja, vidite eto imao je on trofeje u Sloveniji i Hrvatskoj sa slabijim ekipama :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 05 mar 2024, 12:13

BungaBum je napisao/la:
05 mar 2024, 12:06
mirno spavajte, rozman ide, mirza se vraca, zeka turkovic pomocnik, dedic trener golmana, runda sportski direktor
Nemoj se ni šaliti sa tim. Daleko im lijepa kuća bila i nikad više u klub ne kročili. Amin.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 05 mar 2024, 12:19

BungaBum je napisao/la:
:bow: :tokralju: :bow:

slika

Zadnja izmjena: Antikloc, dana/u 05 mar 2024, 12:20, ukupno mijenjano 1 put.

Pena
Kontakt:

Post Postao/la Pena » 05 mar 2024, 12:23

Ne bi se mjenjali sa su bili dobri :D

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 05 mar 2024, 12:25

ovdje bi se i klopp tjerao poslije 10 tekmi
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 05 mar 2024, 12:26

scholsey je napisao/la:
ŠTA_JE je napisao/la:
05 mar 2024, 11:44
scholsey je napisao/la:

Kek, Milanič, Stojqnović, Katanec, Pušnik je 5 trenera koji mi naumpadaju a koji su iz slocenačke lige napravili I prave finu karijeru. Mi iz naše lige nismo napravili toliko trenera koji su bar po regionu napravili neku karijeru. Dudić I Mulalić nista nisu napravili (jos) u srbiji I crnoj gori. Slovenija za razliku od nas odavno vec ima infrastrukturu stadionsku sredjenu. Imali su ekipe u grupnim fazama (Maribor i u LŠ). Ostale sportove da ne spominjemo.
Prvenstveno posljedica geografskog položaja i nacionalne strukture stanonvištva. Od rata imaju puno puno puno bolje predispozicije za razvoj fudbala.. da su nam zamijenjena mjesta (nama Bosancima/Bošnjacima i Slovencima), oni bi sad balili o našem fudbalskom napretku.

Mislim, ne sporim da u novijoj historiji imaju veće fudbalske uspjehe od nas, samo kažem da oni nisu produkt nekog ogromnog urođenog talenta. Razlike te vrste su među nama minimalne. Nemamo se čemu diviti, sve mi to možemo i sami.. čak, po mom mišljenju, i bolje nego oni.
Slažem se, sve mi imamo bolje od njih osim sistema. To je nesto sto nama fali generalno u svemu. (Bilo mi je zadovoljstvo razmijeniti koju bez uvreda s nekim i diskvalifikacija). Pozdrav! :-)

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 05 mar 2024, 12:27

FCUM je napisao/la:
05 mar 2024, 12:25
ovdje bi se i klopp tjerao poslije 10 tekmi
Da nisi bipolaran brt moi? Ili ne čitaš inače svoje postove? :mrgreen:

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 05 mar 2024, 12:27

Leon1946 je napisao/la:
05 mar 2024, 11:40
H8Z7 je napisao/la:
05 mar 2024, 11:37
Leon1946 je napisao/la:
05 mar 2024, 11:30

Screenshot?
slika
:clap: I stvarno jesu bili lijepi dani gdje smo igrali lijep fudbal. Samo sto se tad nije davala podrska vec se tjerao trener a danas kad redamo poraze se pruza podrska novom treneru.
Tebi ono bio lijep fudbal? Svašta.. :rol:
Kad se sjetim Torpeda, satrali nas ljudi životom. Da nr govorim dalje u sezoni, nismo loptu znali iznijeti. Jedna od najgorih utakmica koju sam u životu pogledao je bila u Kaknju protiv Veleža, krvarile mi oči od amaterizma na svim poljima.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 05 mar 2024, 12:29

Pena je napisao/la:
05 mar 2024, 12:23
Ne bi se mjenjali sa su bili dobri :D
A ne valjaju oni qurcu ali su bar nasi :mrgreen:
Znas onu staru :
Bolje prvi uz Allaha ,nego cetvrti uz ... Skijasa :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: johntravolta123, kanarinac, mnon46 i 47 gostiju.