kosevodom je napisao/la: ↑05 mar 2024, 13:49
Zeljo slavi kao da je osvojio prvenstvo, a ne da se i dalje bori za opstanak. I dalje su **** od ekipe, jos ce im biti veca provalija kad ih tuzla i zvijezda uzmu direktno, a zivi bili pa vidjeli.
Ono sto mene kao dugogodisnjeg i iskrenog navijaca Sarajeva nervira je ovo konstantno tjeranje trenera.
Po meni je Rozman sasvim ok, prepozna on gdje je propuh i na kojim pozicijama. Problem je u tome sto su pogresno skautirali igrace i ispalo je da ono za sta su Mehmedovic, Matanovic, Kapetanovic i jos par njih dovedeni ne mogu da posluze za zatvaranje tog propuha.
Ima tu gresaka, npr. Kyeremeh ocito ne moze igrati krilo-beka, to se vidjelo jos na pripremama, a Rozman i dalje forsira.
Julardzija nije jak za zadnjeg veznog, niti je dovoljno dobar da razigrava i osvaja prostor. Takoder greska sa tjeranjem Zeljkovica i Balte, koji su po mom skromnom misljenju na poziciji zadnjeg veznog stabilniji za ovu nasu krkansku ligu, bez obzira sto je Julardzija bolji trkac i tehnicar generalno.
Ono sto se vjerovatno desilo je da je Rozman podcijenio nasu ligu i da tek sada vidi s cim ima posla, sto je sasvim normalno.
Chelsea istresao 700 miliona, pa se blize ispadanju nego Evropi. S obzirom da mi igramo u ligi gdje su nijanse u pitanju i gdje nazalost cesto odlucuju neke druge sitnice, mislim da tjerati trenera nema smisla. Ovdje ce dobra ekipa na individualni kvalitet i bez trenera dobijati utakmice.
Drugim rijecima, bitno je samo da igraci ginu za loptu i da imaju skolovanog trenera koji nece divljati previse.
Rozmanu puna podrska ako nastavi biti svjestan svojih gresaka i ako ih nastavi ispravljati koliko igracki kadar to dozvoljava.
Nista mijenjanje i tjeranje, to nam zele dusmani.