Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

TMmanija2012
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la TMmanija2012 » 06 mar 2024, 17:28

Wanderson je napisao/la:
06 mar 2024, 17:01
TMmanija2012 je napisao/la:
06 mar 2024, 16:36
Wanderson je napisao/la:
06 mar 2024, 16:26

Da li je tebi OK sto Zubac, Bogdanovic, Matkovic, braca Ivisic igraju kosarku za Hrvatsku?
Da li ti je OK sto Borisa Simanic, Dalibor Ilic, Mijat Gacinovic igraju za Srbiju?
Da li ti je OK sto Luka Sucic i Mateo Kovacic koji nemaju veze sa Hrvatskom igraju za istu?
Da li ti je OK sto su Zdravko Kuzmanovic i Neven Subotic igrali za Srbiju iako sa istom veze nikakve nemaju?
Meni nije ok , ja nikada necu shvatiti osobu koja se rodi i zivi u jednoj drzavi ,a voli drugu drzavu.Po meni to su malo uvrnuti ljudi , vise volis tudju drzavu nego svoju.
Vama je ok da jedan drzavljanin Srbije igra za BiH , a nije ok da drzavljanin BiH igra za Srbiju ili Hrvatsku, jel vi sebe citate sta pisete :urnebes:
Glupo percipiras stvari, bolje receno pravis se pametan, a ispadas glup.

Kad budu Srbi i Hrvati iz Bosne i koji vuku korijene iz Bosne igrali za BiH ili recimo u Sucicevom slucaju Austriju, onda nek i Bosnjaci kao Mirza Dzomba i Halil Jaganjac igraju za Hrvatsku, isto tako kad Kuzmanovic kojem otac i dan danas bude u Skugricu bude igrao za BiH ili Svicu, neka i Bazdar, Đerlek i Ljajic igraju za Srbiju, a ne da i Dalibor Ilic i Alen Smailagic igraju za Srbiju.

Kad oni grabe i jedno i drugo i mi trebamo raditi isto, kad oni budu prestali, trebamo prestati i mi.
Vama je ok kada Lana koja nije Bosnjakinja pliva za nasu drzavu , a nije ok kada Bosnjak drzavljanin Srbije igra za Srbiju.
Vama je ok kada klepimo Svedjanima igraca , a nije ok kad nam susjedi klepe igraca.
Vama je ok kada trener Bosnjak u mladjim selekcijama trazi novac da bi pozvao nekog djecaka u repku .

Bazdar drzavljanin Srbije , otac i mati nemaju nikakvu vezu sa BiH , prosao sve selekcije Srbije , clan je srpskog kluba Partizan i najnormalnije da igra za Srbiju , plus sto ce se bolje prodati ako bude na spisku za EP.Na kraju drzava Srbija ulozila novac u njegov rad , BiH tu nema na mapi.
Na kraju zjbite pricu Srbin,Hrvat,Bosnjak kad je posao u pitanju vecina sportista ide tamo gdje ima bolje uslove i gdje ce na kraju bolje profitirati.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 06 mar 2024, 17:29

06 mar 2024, 16:13
Srbi i Hrvati mogu da ginu za Ljiljane , a Bosnje iz NP ne smije sutati loptu za Srbiju :urnebes: Samo da te jos ovo upitam , da li je tebi ok sto Lana pliva za BiH ?
Nravano da jeste.

Jbt prevataras se ko da doslovno ne posotji citav jedan segment koji treba uzeti u obzir...ko da pricamo jel ok da neko iz Arsenala predje u Liverpool.

Da ja tebe upitam nesto, jesu li sve strane u ratu iste bile? Znaci ista nam je borba svima bila jel tako, nije bilo prave strane i pogrssne? Samo odgogovri ovo..ustvari ne moras znam da mislis da jesu..

Smiju sto ne smiju, isto ko sto ti smijes bit tako ogranicen i podanicki nastrojen...niko ti to ne brani, al da je debilno ko sto jes to cu ti uvijek rec.

I tebi i ovom horozu i svima koji misle kao
vi predlazem da procitate sta od Fikreta Abdica, ubjedjen sam da cete se pronac.

I dobro ti ovaj rece ...pokusavas bit ultra pametan napredan a ofiras se za medalje...
=\_1921_/=

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 06 mar 2024, 17:30

06 mar 2024, 17:28
Bazdar drzavljanin Srbije , otac i mati nemaju nikakvu vezu sa BiH , prosao sve selekcije Srbije , clan je srpskog kluba Partizan i najnormalnije da igra za Srbiju , plus sto ce se bolje prodati ako bude na spisku za EP.Na kraju drzava Srbija ulozila novac u njegov rad , BiH tu nema na mapi.
Baždar je državljanin i BiH
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 06 mar 2024, 17:31

Wanderson je napisao/la:
06 mar 2024, 16:36

Meni nije ok , ja nikada necu shvatiti osobu koja se rodi i zivi u jednoj drzavi ,a voli drugu drzavu.Po meni to su malo uvrnuti ljudi , vise volis tudju drzavu nego svoju.
Vama je ok da jedan drzavljanin Srbije igra za BiH , a nije ok da drzavljanin BiH igra za Srbiju ili Hrvatsku, jel vi sebe citate sta pisete :urnebes:

Kad budu Srbi i Hrvati iz Bosne i koji vuku korijene iz Bosne igrali za BiH ili recimo u Sucicevom slucaju Austriju, onda nek i Bosnjaci kao Mirza Dzomba i Halil Jaganjac igraju za Hrvatsku, isto tako kad Kuzmanovic kojem otac i dan danas bude u Skugricu bude igrao za BiH ili Svicu, neka i Bazdar, Đerlek i Ljajic igraju za Srbiju, a ne da i Dalibor Ilic i Alen Smailagic igraju za Srbiju.

Kad oni grabe i jedno i drugo i mi trebamo raditi isto, kad oni budu prestali, trebamo prestati i mi.
Vama je ok kada Lana koja nije Bosnjakinja pliva za nasu drzavu , a nije ok kada Bosnjak drzavljanin Srbije igra za Srbiju.
Vama je ok kada klepimo Svedjanima igraca , a nije ok kad nam susjedi klepe igraca.
Vama je ok kada trener Bosnjak u mladjim selekcijama trazi novac da bi pozvao nekog djecaka u repku .

Na kraju zjbite pricu Srbin,Hrvat,Bosnjak kad je posao u pitanju vecina sportista ide tamo gdje ima bolje uslove i gdje ce na kraju bolje profitirati.
Jel nasi navijaci govore jasenovac, srbe ma vrbe, psuju lani majki centicki, pozivaju na klanja srba koja smo vec uradili? Ufatio se drzave ko pjan plota...tacno da te ne znam
od prije s foruma pomislio bi da si neki UZP provokator

Naravno ti bi zayebo za pare sve ko i horoz u to ne sumnjam..al nemoj ovdje se ibretit kad ti ljudi kazu da to nije normalno ili pozeljno
=\_1921_/=

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 06 mar 2024, 17:36

mene je strah samo da Samedu ovo ne bude vrhunac karijere, da se do kraja nikad o njemu ne piše kao sad :)

Nadam se da će me razuvjeriti, već u subotu.

Druga stvar, moj stav u ovoj problematici je jasan: igraj za koga god hoćeš, bez straha i srama. Porazna je činjenica da ove 4 države jedna pored druge u paketu (Makedonija, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina) nisu samostalne države, sa zaokruženim suverenitetom, da svaka od njih ima svoj set problema gdje defakto zavisi od gomile drugih stvari, stranih sila, lokalnih manjina itd... (ako se nekoga vrijeđa na ovo, mogu da povučem svoj stav, ali predlažem gledanje u ogledalo za jedan reality check), i stoga mi besmisleno svakom čovjeku objašnjavati šta treba, kako treba. Ako političke elite nisu našle dogovor kako i šta treba, ne traži to ni od mene kao pojedinca. Moje je da budem građanin, da poštujem zakon, izmirujem svoje poreze, obaveze,i ako to radim, biću u 3% najproduktivnijih građana te države. To šta ja radim u svoje privatno vrijeme (a bavljenje sportom to jeste), što kaže Vojko V, "pusti me na miru da berem svoje masline".

Ja sam sportski fanatik od svoje 6-7 godine, ali i kao takav, odmah sad bih potpisao da moja reprezentacija bude u C diviziji svakog sporta i da klub za koji navijam bude drugoligaš, ali da živim u zakonski i ustavno uređenoj državi u kojoj su političari upregnuti check and balances sistemima, a kriminalci sjede u zatvorima. Hoću da imam "probleme" jednog Škotlanđanina, a ne da kontempliram rasističke teorije za koju reprezentaciju neko treba da igra.

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 06 mar 2024, 17:37

E vala smarte de ohanite malo

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 06 mar 2024, 17:39

U Bosni je patriotizam prezivljavati,imati za cevapee, zloupotrijebiti, državno koristiti kao privatno vlasništvo, lagati, unistitit.

Nesto stvoriti ili izgraditi za nas je misaona imenica.

Moras biti glup i nesposoban kao masa cijela, ako se imalo izdignes od prosjeka pokušaš nesto drugacije, postenije odmah si lincovan, izvrijeđan ...odmah idu one seljacke floskule " sta on glumi, kakav on, sta je on" jer glup covjek nema osjecaj niti percipira uredno i pravedno društvo, ne snalazi se u njemu.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 06 mar 2024, 17:57

Turčin i Sandzaklija nije moja bratija
Vise vrijedi Vranjes Ogi nego sandžo bilo koji :mrgreen:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 06 mar 2024, 18:00

baboedindzeko09 je napisao/la:
06 mar 2024, 17:27
Da je napravio transfer iz Partizana, siguran sam da bi igrao za nas. Ovako poslije ovog poziva nema šanse, jer da ih odbije recimo i izabere nas tu je em karijera gotova em njegov život u Bgu u opasnosti.

Nigdje veze ovo što si napisao.
Ako je neko dobio priliku da se pokaže to je Samed. Nikada nijednu neprijatnost nije imao zbog imena i prezimena, niti treba da ima. Kao što nisu imala ni brojna druga djeca iz Novog Pazara ili BiH koja treniraju u Partizanu. A imaš ih u omladinskim selekcijama baš dosta.

Njegov izbor reprezentacije nema nikakve veze sa prilikom u klubu. I sada je dobio toliku jer je Saldanja imao problema, inače bi vjerovatno manje igrao, jer je realno u ovom trenutku treća opcija kada je napadač u pitanju.

Tako da te aluzije da bi mu neko nešto loše uradio ako izabere BiH nisu uopšte tačne i nemaju veze sa realnošću.
Adin Vrabac i Amar Gegić to mogu i potvrditi.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 06 mar 2024, 18:04

Da prekinem ovu raspravu sa jednim insajderskim infom. Od ljeta ćemo 90% imati jednog igrača u Real Madridu. Više ne smijem otkriti. 🤩

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 06 mar 2024, 18:08

invincible1921 je napisao/la:
06 mar 2024, 17:31
Wanderson je napisao/la:

Jel nasi navijaci govore jasenovac, srbe ma vrbe, psuju lani majki centicki, pozivaju na klanja srba koja smo vec uradili? Ufatio se drzave ko pjan plota...tacno da te ne znam
od prije s foruma pomislio bi da si neki UZP provokator

Naravno ti bi zayebo za pare sve ko i horoz u to ne sumnjam..al nemoj ovdje se ibretit kad ti ljudi kazu da to nije normalno ili pozeljno
Ja se vise ne lozim na price " bosnjacki patriotizam" jer sam prevaren od ''velikih Bosnjaka'' koji su prodali drzavu BiH. Uostalom nisam ja tema nemam potrebe da ti se nesto pravdam ,nego igrac iz Srbije.
Ti covjece nisi realan prema drugim narodima BiH i narodima iz regiona. To sto vi pricate to je cist sovinizam , ako je neko Bosnjak zivi u Srbiji vama nije normalno da igra za Srbiju,a normalno vam je kada se neko deklarise kao Srbin i igra za BiH.Ko je ovdje lud ,necu reci glup :crazy:
Te price navijaci iz regiona vrijedjaju ,nasi navijaci pjevaju pjesmice kao npr gazi ustasu gazi cetnika , pa Srbijo kurvo balkanska itd itd , ali to je ok Bosnjama.
Cuj sto sam se ufatio drzave , pa vas je problem sto drzavljanin Srbije ne igra za drzavu BiH.
Ti se ufatio price on je Bosnjak i on mora igrati za BiH ili je prodana dusa, na kraju krajeva Bosna mu nista nije dala i nije obavezan da igra za nas.Te price tipa nema obraza , samo pogledaj malo oko sebe i sve ce ti biti jasno.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 06 mar 2024, 18:15

deantinho je napisao/la:
06 mar 2024, 18:00
baboedindzeko09 je napisao/la:
06 mar 2024, 17:27
Da je napravio transfer iz Partizana, siguran sam da bi igrao za nas. Ovako poslije ovog poziva nema šanse, jer da ih odbije recimo i izabere nas tu je em karijera gotova em njegov život u Bgu u opasnosti.

Nigdje veze ovo što si napisao.
Ako je neko dobio priliku da se pokaže to je Samed. Nikada nijednu neprijatnost nije imao zbog imena i prezimena, niti treba da ima. Kao što nisu imala ni brojna druga djeca iz Novog Pazara ili BiH koja treniraju u Partizanu. A imaš ih u omladinskim selekcijama baš dosta.

Njegov izbor reprezentacije nema nikakve veze sa prilikom u klubu. I sada je dobio toliku jer je Saldanja imao problema, inače bi vjerovatno manje igrao, jer je realno u ovom trenutku treća opcija kada je napadač u pitanju.

Tako da te aluzije da bi mu neko nešto loše uradio ako izabere BiH nisu uopšte tačne i nemaju veze sa realnošću.
Adin Vrabac i Amar Gegić to mogu i potvrditi.
Itekako klub ima veze sa igranjem za Srbiju ,nema tu veze sto je on Bosnjak , nego zbog novca .Partizan misli da ce ga bolje prodati ako bude igrao za Srbiju i jos ako bude na spisku za EP.

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 06 mar 2024, 18:30

06 mar 2024, 18:15

Itekako klub ima veze sa igranjem za Srbiju ,nema tu veze sto je on Bosnjak , nego zbog novca .Partizan misli da ce ga bolje prodati ako bude igrao za Srbiju i jos ako bude na spisku za EP.
Mi u ovom trenutku najveće pare možemo uzeti na Saldanji.
Baždar je talenat i zalog za budućnost. Imajući u vidu da nam je uprava sastavljena od lopova, mafijaša i podguznih muva,uvaljali bi oni Sameda odmah, da neko nudi iole ozbiljan keš. To da li će izabrati Srbiju ili Bosnu je nebitno, jer agencija čiji je član gleda prije svega svoje interese i ne utiče na samu cijenu ta Samedova odluka, jer ni Srbija, ni Bosna nisu Francuska ili Argentina...

Šanse da bude na spisku za EP su ravne šansama da navijači Partizana oproste Siniši Saničaninu sve gluposti koje je uradio u protekle dvije sezone. :mrgreen:

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 06 mar 2024, 18:35

Da smo u stanju da proizvedemo dva kvalitetna igrača godišnje, sve bi ove priče bile izlišne.
Srbi će ispušiti Pavlovića i Bajčetića, al nema puno sekiracije. Zna se da će srpski klubovi izbaciti približno kvaltetne igrače u narednih par godina.
Ove diskusije se vode 15 godina, u krug. Raja se fataju za vratove oko dijaspore, izdajnika, patriota, a bh liga nazaduje li nazaduje.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 06 mar 2024, 18:46

deantinho je napisao/la:
06 mar 2024, 18:30
Mi u ovom trenutku najveće pare možemo uzeti na Saldanji.
Baždar je talenat i zalog za budućnost. Imajući u vidu da nam je uprava sastavljena od lopova, mafijaša i podguznih muva,uvaljali bi oni Sameda odmah, da neko nudi iole ozbiljan keš. To da li će izabrati Srbiju ili Bosnu je nebitno, jer agencija čiji je član gleda prije svega svoje interese i ne utiče na samu cijenu ta Samedova odluka, jer ni Srbija, ni Bosna nisu Francuska ili Argentina...

Šanse da bude na spisku za EP su ravne šansama da navijači Partizana oproste Siniši Saničaninu sve gluposti koje je uradio u protekle dvije sezone. :mrgreen:
E vidiš, to je fol. Evo da je to istina što kažeš, ali taj vaš polusvijet je davno shvatio da nema para bez kvaliteta. Pa se uložilo u Zemunelo, u omladinske pogone, trenere, kupi se što fali, jedno vrijeme se redovno igrala CL,EL, prave se milionski izlazni transferi.....Znači ima se od čega krasti.
Onda taj igrački kadar koji proizvedete, redovno i kvalitetno popunjava reprezentativne selekcije. Nemate potrebu da rovite po dijaspori, ako ko izleti dobro je.
Mi igramo poluasmatreski fudbal i to je valjda ok, al onda ospemo paljbu po stranim državljanima što neće da igraju za nas. :D
Zadnja izmjena: Horoz, dana/u 06 mar 2024, 18:50, ukupno mijenjano 1 put.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 06 mar 2024, 18:49

Što se Zemunela tiče, to je tačno, ali i taj Zemunelo su uspjeli uništiti.

Generalno, manje je djece svugdje i samim time i manje talenata.

Što se dijaspore tiče, pa i nije se Srbija tu previše usrećila do sada... Mislim na fudbalere... Subotić, Kuzmanović, Ergić... ipak nisu bili top klasa... Sve ono najvrijednije stvarano je na domaćim livadama.

Da ne bude totalni off, razumijem kontekst u kojem pišeš...
Logično je da se i Bih i Srbija i Hrvatska okreću dijaspori, jednostavno veliki je basen i mora se to raditi. To naravno ne znači i po svaku cijenu uspjeh i rezultat, a naročito da će neki talenat postati top klasa.

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 06 mar 2024, 18:50

Horoz je napisao/la:
06 mar 2024, 18:35
Da smo u stanju da proizvedemo dva kvalitetna igrača godišnje, sve bi ove priče bile izlišne.
Srbi će ispušiti Pavlovića i Bajčetića, al nema puno sekiracije. Zna se da će srpski klubovi izbaciti približno kvaltetne igrače u narednih par godina.
Ove diskusije se vode 15 godina, u krug. Raja se fataju za vratove oko dijaspore, izdajnika, patriota, a bh liga nazaduje li nazaduje.
kako nazaduje kada smo imali klub u evropi, imamo 5-6 terena sa tendencijom rasta, dogodine cemo imati skoro citavu ligu hibrid terene, imamo tv prijenos svaku utakmicu, sljedeće sezone dobijamo VAR? o cemu pricas ti? o ovome se prije 5 godina moglo samo sanjati

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 mar 2024, 18:56

Definitivno nam liga ne nazaduje. Ovo sto se radi s Borcem se radilo uvijek, samo sto je drugi klub bio u pitanju. Terene jest da rade 100 godina, ali ovakve nismo nikad imali. Jbt sad odes na Tusanj, teren kao tepih. Prije par godina bi bio blato. Tako i na drugim terenima.

Slicno i sa Var-om. Uvodi se i on. Klub u grupnoj fazi. Mada bi ih imali i prije da su ovaj format i Konferencijsku ligu uveli.

Necemo nikad imati tim kao Dinamo, ali je glupost reci da nam opada liga...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 06 mar 2024, 18:56

Varg je napisao/la:
06 mar 2024, 18:50
Horoz je napisao/la:
kako nazaduje kada smo imali klub u evropi, imamo 5-6 terena sa tendencijom rasta, dogodine cemo imati skoro citavu ligu hibrid terene, imamo tv prijenos svaku utakmicu, sljedeće sezone dobijamo VAR? o cemu pricas ti? o ovome se prije 5 godina moglo samo sanjati
Kako napredujemo? Jer su izmislili konfarencijsku ligu, pa se i Gibraltar plasirao.
Željo od prije recimo deset godina bi barem dva puta igrao tu ligu. I Sarajevo. Ali to nije nikakv dokaz kvaliteta. Koliko smio kvalitetnih igrača proizveli, kako nam igraju reprezentacije, kakvi su nam omlasinski pogoni?
Pa živimo u tehnoškoj eri, nećemo se valjda hvaliti što imamo hibridne terene i tv prenose. Danas imaš prenos svake utakmice njemačke U17 lige. :roll:
To nas FIFA tjera da uvedemo i instaliramo i finansira, kao i VAR

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 06 mar 2024, 18:59

Horoz je napisao/la:
06 mar 2024, 18:56
Varg je napisao/la:
06 mar 2024, 18:50
Horoz je napisao/la:
Kako napredujemo? Jer su izmislili konfarencijsku ligu, pa se i Gibraltar plasirao.
Željo od prije recimo deset godina bi barem dva puta igrao tu ligu. I Sarajevo. Ali to nije nikakv dokaz kvaliteta. Koliko smio kvalitetnih igrača proizveli, kako nam igraju reprezentacije, kakvi su nam omlasinski pogoni?
Pa živimo u tehnoškoj eri, nećemo se valjda hvaliti što imamo hibridne terene i tv prenose. Danas imaš prenos svake utakmice njemačke U17 lige. :roll:
To nas FIFA tjera da uvedemo i instaliramo i finansira, kao i VAR
druže samo pogledaj gdje smo bili prije 5 godina, da ne govorim o 10 - a gdje smo sada...mi tek od naredne trebamo početi računati vrijeme

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAZIN i 37 gostiju.