Nek ide u Tuzlu mamu ****.pa dovodi Rustemovice i slične
.
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Nek ide u Tuzlu mamu ****.pa dovodi Rustemovice i slične
Pitaru uhvati se lovoraperodeformero je napisao/la: ↑30 mar 2024, 21:27Umjesto ovih ovakvih nikakvih doći će još gori, jer boljih da imaju neku želju+lovu i nema, ja nikakavu gužvu ispred kluba ne vidim. Pustite se beskorisnih mudrosera poput Gredića i sličnih
Aj hljebe19vendetta87 je napisao/la: ↑30 mar 2024, 22:00Nedo Turković skupa sa Amarom gledao utakmicu Igman - Sloga![]()
Kako smo i najavljivali. Samo da ne komplikuju naprijed. Velez se nudio, x pogresnih pasova i onda im mi samo vratimo loptu. Iz prekida nista napravili nismo. Cocalic opet smijesno i zalosno kako poklanja pogodak.braco je napisao/la: ↑30 mar 2024, 21:11braco je napisao/la: ↑20 mar 2024, 15:24Općenito mislim da nas je u ovim gostujućim utakmicama u drugoj polusezoni sjebao nedostatak koncentracije defanzivaca i određena doza nonšalantnosti. Kad govorimo o defanzivi, tu nije kriva formacija što su kod prvog gola Zvijezde onako reagovali svi naši defanzivci od Galića, štopera i Radinovića. I kod drugog gola Zrinjskog Cocalić lagano trčkara vjerovatno misleći da će Cavnić zaustaviti Nardina i naravno onda nije stigao pokriti Cavnića kad je Nardin prošao. Ne smatram samo da je Cocalić kriv nego dajem samo primjer. Protiv Širokog niđe Radinovića i Drlje kod dijagonale kod prvog gola Širokog, a drugi gol bolje i ne komenatarisati.
Pa eto i zbog te nonšalantnosti koje sam spomenuo je Bruno podero majicu protiv Zvijezde jer Drljo nije ispoštovano kretnju kod dubinske lopte. Da se naravno pričati i o formaciji i svemu, ali prije svega moramo igrati agresivnije u odbrani u gostima i sa više koncentracije. Koliko god da je napad loš ove sezone, mislim da je odbrana bila malo bolja da bi izvukli nekoliko remija ako ništa, što bi dalo skroz neki drugi narativ čitavoj priči. Ovako si bezveze primio gol u zadnjoj minuti protiv Veleža u Vrapčićima zbog Drine, primaš gol u sudijskoj nadoknadi protiv Borca u BL, primaš gol u sudijskoj nadoknadi protiv Zrinjskoj u onoj prvoj utakmici, dva puta protiv GOŠK-a primaš golove u zadnjim minutama i u obje te utakmice gubiš po bod koji bi ti danas itekako značio. Da si bar u 3 od 5 navedenih utakmica uspio po bod uzeti, valjalo bi ti. I dalje bi bio mizeran učinak u gostima ali ne bi bar imao tu psihološku barijeru da nisi boda uzeo u gostima, a uz ta 3 hipotetička remija ne bi bio predzadnji.Ponovo zbog SKANDALOZNE reakcije odbrane nismo uzeli bar jedan bod u utakmici u kojoj po prikazanom nije bilo nikakve potrebe da izgubiš 3 boda s obzirom na igru koju je prikazao Velež. Napad je jednako sramotan kao i odbrana, ali nepodnošljivo je više postalo da pola utakmica u kojim izgubiš primiš neki glupi gol, a po dešavanjima na terenu možeš bar bod izvući. Neki će reći yebo bod, ali da si u bar 3-4 utakmice uzeo po bod, bio bi ako ništa za nijansu u komfornoj poziciji kako sam naveo u citiranom postu. Kad odigraš kao protiv Širokog u gostima onda ne možeš ni žalit za bodom jer ga nisi ni zaslužio ali ova utakmica od sinoć i još nekoliko drugih ove sezone stvarno me izbace iz cipela.braco je napisao/la: ↑28 mar 2024, 22:38Stvorit ćemo neke šanse i sutra, samo hoćemo li ih realizovati. Mišljenja sam da jedina utakmica ovog proljeća gdje nikako nismo mogli uzeti bod na osnovu prikazanog je gostovanje u Čitluku protiv Širokog gdje bukvalno ništa nisi odigrao. U ove dvije utakmice sa Zrinjskim ovog proljeća smo apsolutno mogli više od samo jednog boda uzeti da je bilo realizacije. Protiv Zvijezde si mogao X izvući jer vodiš 0-1 i primaš nevjerovatno 2 glupa gola, čak iako si tanko odigrao od prvog gola Zvijezde do kraja tekme ali si ako ništa pokazao znakove života tu utakmicu za razliku od tekme sa Širokom, pogotovo jer skoro svako kolo imaš utakmica u kojim neka ekipa uzme bod sa nivoom igre kojeg smo mi pokazali u Ugljeviku.godrina je napisao/la: ↑28 mar 2024, 21:58
Ja sve kontam da to nije vrapcicka patka za gruzijca. Vidjet cemo, bilo bi dobro za nas. Nek se momak odma u subotu oporavi
Sa ili bez njega mi moramo bit agresivni,, puno trcat i pokusat nekako bez puno filozofije naprijed. Jedan rani gol bi nam puno dobrog donio, primjer derbi.
Prošle sezone smo na početku marta bili ekipa koja je uz Igman sačuvala najmanje puta mrežu u kompletnoj ligi i bio si u nizu od 3 vezana kiksa (poraz od Borca na Grbavici, remi sa Posušjem na Grbavici i poraz u Konjicu) i onda su se napravile rokade u odbrani gdje je Muftić stavljen na gol, a i Aco je vraćen u startnih 11 i onda si 3 naredne utakmice sačuvao mrežu i gle čuda odmah si u te 3 utakmice upisao pobjede protiv Slobode kući, Sloge u gostima i remi 0:0 sa pitarima, dakle čim se odbrana stablizovala krenuli su i bolji rezultati.
Opet kažem, napad je jednako skandalozan, ako ne i gori od odbrane i nek' ih sram bude da glavno krilo i glavni špic imaju skupa 0 golova u ligi ove sezone ali se ne mogu oteti dojmu da smo previše utakmica ispušili bespotrebno zbog gluposti odbrane. Isto tako zbog tog napada se i kaže "kad ne iskoristiš svoje šanse, onda te protivnik kazni" i to je također činjenica jer promašajima se dešava psihološki utjecaj da se uvlači i dodatna nervoza u ekipu ali eto vodio si i protiv Zvijezde u gostima pa su te opet ljudi okrenuli, a vodio si i kući protiv GOŠK-a pa su te ljudi opet okrenuli.
Kad sam kod napada nevjerovatno koliko smo puta imali priliku ove sezone da kaznimo protivnika i uvijek kad fulimo nam se obije o glavu. Promašaji Amoaha i Krpića protiv Slobode u kupu i onda naravno nam ljudi zabiju golčinu, Krpić fula 1 na 1 sa GOŠK-om na Grbavici pri rezultatu 1:0 i da je to pogodio bilo bi 2:0 i gotova tekma, koliko god da je usrana odbrana, GOŠK bi psihički pao na 2:0, pa promašaji protiv Zrinjskog u obje utakmice ovog proljeća, pa ona utakmica u decembru protiv Veleža kad smo isto zjanili Dženo fula strašnu šansu na samom početku meča, pa promašaj Krpića kod 0:0 rezultata u Gabeli gdje je izašo 1 na 1 sa golmanom, pa nekoliko odličnih šansi protiv Igmana u Konjicu prvo poluvrijeme, sve i jednu utakmicu si na kraju izgubio. Da ne govorim koliko smo bodova izgubili u sudijskoj nadoknadi...
Sve što moglo otići u kontru ove sezone, otišlo je.
Ako je ovo tačno treba se okupiti i silom ih sve iz kluba izbaciti.
Ma cirkus. Ja od novembra govorim da bi mi mogli ispasti ako ostanu ovi ljudi u klubu. Tad me pola foruma napalo kako sam pitar i kako nema šanse da ispadnemo.
Ma ne znam majke mi više ni jel' do te kreativnosti, imam osjećaj da De Bruyne i Kroos igraju u veznom redu, ovi gore ne bi ništa zabili. I ti prekidi što spominješ nažalost nam nisu jača strana, a morali bi biti kad već gore ofanzivci ne mogu iz igre zabiti. Jedan od razloga što smo prošle sezone izborili europu je taj što smo u prvoj polusezoni postigli veliki broj golova iz prekida koji bi obično bili dovoljno da osvojimo 3 boda, pogotovo ih je mlađi Hodžić zabijao. Doduše u posljednje 2 utakmice si imao dvije prilike iz prekida ali u obje Cocalić fula.godrina je napisao/la: ↑30 mar 2024, 22:19Bruno mora pomac Hirosa blize golu i(ili) uparit ga sa Arapom.braco je napisao/la: ↑30 mar 2024, 21:11braco je napisao/la: ↑20 mar 2024, 15:24Općenito mislim da nas je u ovim gostujućim utakmicama u drugoj polusezoni sjebao nedostatak koncentracije defanzivaca i određena doza nonšalantnosti. Kad govorimo o defanzivi, tu nije kriva formacija što su kod prvog gola Zvijezde onako reagovali svi naši defanzivci od Galića, štopera i Radinovića. I kod drugog gola Zrinjskog Cocalić lagano trčkara vjerovatno misleći da će Cavnić zaustaviti Nardina i naravno onda nije stigao pokriti Cavnića kad je Nardin prošao. Ne smatram samo da je Cocalić kriv nego dajem samo primjer. Protiv Širokog niđe Radinovića i Drlje kod dijagonale kod prvog gola Širokog, a drugi gol bolje i ne komenatarisati.
Pa eto i zbog te nonšalantnosti koje sam spomenuo je Bruno podero majicu protiv Zvijezde jer Drljo nije ispoštovano kretnju kod dubinske lopte. Da se naravno pričati i o formaciji i svemu, ali prije svega moramo igrati agresivnije u odbrani u gostima i sa više koncentracije. Koliko god da je napad loš ove sezone, mislim da je odbrana bila malo bolja da bi izvukli nekoliko remija ako ništa, što bi dalo skroz neki drugi narativ čitavoj priči. Ovako si bezveze primio gol u zadnjoj minuti protiv Veleža u Vrapčićima zbog Drine, primaš gol u sudijskoj nadoknadi protiv Borca u BL, primaš gol u sudijskoj nadoknadi protiv Zrinjskoj u onoj prvoj utakmici, dva puta protiv GOŠK-a primaš golove u zadnjim minutama i u obje te utakmice gubiš po bod koji bi ti danas itekako značio. Da si bar u 3 od 5 navedenih utakmica uspio po bod uzeti, valjalo bi ti. I dalje bi bio mizeran učinak u gostima ali ne bi bar imao tu psihološku barijeru da nisi boda uzeo u gostima, a uz ta 3 hipotetička remija ne bi bio predzadnji.Ponovo zbog SKANDALOZNE reakcije odbrane nismo uzeli bar jedan bod u utakmici u kojoj po prikazanom nije bilo nikakve potrebe da izgubiš 3 boda s obzirom na igru koju je prikazao Velež. Napad je jednako sramotan kao i odbrana, ali nepodnošljivo je više postalo da pola utakmica u kojim izgubiš primiš neki glupi gol, a po dešavanjima na terenu možeš bar bod izvući. Neki će reći yebo bod, ali da si u bar 3-4 utakmice uzeo po bod, bio bi ako ništa za nijansu u komfornoj poziciji kako sam naveo u citiranom postu. Kad odigraš kao protiv Širokog u gostima onda ne možeš ni žalit za bodom jer ga nisi ni zaslužio ali ova utakmica od sinoć i još nekoliko drugih ove sezone stvarno me izbace iz cipela.braco je napisao/la: ↑28 mar 2024, 22:38
Stvorit ćemo neke šanse i sutra, samo hoćemo li ih realizovati. Mišljenja sam da jedina utakmica ovog proljeća gdje nikako nismo mogli uzeti bod na osnovu prikazanog je gostovanje u Čitluku protiv Širokog gdje bukvalno ništa nisi odigrao. U ove dvije utakmice sa Zrinjskim ovog proljeća smo apsolutno mogli više od samo jednog boda uzeti da je bilo realizacije. Protiv Zvijezde si mogao X izvući jer vodiš 0-1 i primaš nevjerovatno 2 glupa gola, čak iako si tanko odigrao od prvog gola Zvijezde do kraja tekme ali si ako ništa pokazao znakove života tu utakmicu za razliku od tekme sa Širokom, pogotovo jer skoro svako kolo imaš utakmica u kojim neka ekipa uzme bod sa nivoom igre kojeg smo mi pokazali u Ugljeviku.
Prošle sezone smo na početku marta bili ekipa koja je uz Igman sačuvala najmanje puta mrežu u kompletnoj ligi i bio si u nizu od 3 vezana kiksa (poraz od Borca na Grbavici, remi sa Posušjem na Grbavici i poraz u Konjicu) i onda su se napravile rokade u odbrani gdje je Muftić stavljen na gol, a i Aco je vraćen u startnih 11 i onda si 3 naredne utakmice sačuvao mrežu i gle čuda odmah si u te 3 utakmice upisao pobjede protiv Slobode kući, Sloge u gostima i remi 0:0 sa pitarima, dakle čim se odbrana stablizovala krenuli su i bolji rezultati.
Opet kažem, napad je jednako skandalozan, ako ne i gori od odbrane i nek' ih sram bude da glavno krilo i glavni špic imaju skupa 0 golova u ligi ove sezone ali se ne mogu oteti dojmu da smo previše utakmica ispušili bespotrebno zbog gluposti odbrane. Isto tako zbog tog napada se i kaže "kad ne iskoristiš svoje šanse, onda te protivnik kazni" i to je također činjenica jer promašajima se dešava psihološki utjecaj da se uvlači i dodatna nervoza u ekipu ali eto vodio si i protiv Zvijezde u gostima pa su te opet ljudi okrenuli, a vodio si i kući protiv GOŠK-a pa su te ljudi opet okrenuli.
Kad sam kod napada nevjerovatno koliko smo puta imali priliku ove sezone da kaznimo protivnika i uvijek kad fulimo nam se obije o glavu. Promašaji Amoaha i Krpića protiv Slobode u kupu i onda naravno nam ljudi zabiju golčinu, Krpić fula 1 na 1 sa GOŠK-om na Grbavici pri rezultatu 1:0 i da je to pogodio bilo bi 2:0 i gotova tekma, koliko god da je usrana odbrana, GOŠK bi psihički pao na 2:0, pa promašaji protiv Zrinjskog u obje utakmice ovog proljeća, pa ona utakmica u decembru protiv Veleža kad smo isto zjanili Dženo fula strašnu šansu na samom početku meča, pa promašaj Krpića kod 0:0 rezultata u Gabeli gdje je izašo 1 na 1 sa golmanom, pa nekoliko odličnih šansi protiv Igmana u Konjicu prvo poluvrijeme, sve i jednu utakmicu si na kraju izgubio. Da ne govorim koliko smo bodova izgubili u sudijskoj nadoknadi...
Sve što moglo otići u kontru ove sezone, otišlo je.
Protiv Sloge gubimo sigurno, nepobjedivi su kući. Sarajevo možemo otresti na hajpbablaz1 je napisao/la: ↑30 mar 2024, 22:59Gledo Posušje Gošk. 10 i 11 mjesto su rezervisani za nas i Gošk. Moramo imati više bodova od njih ako mislimo ostati. Jako je bitno ne izgibiti sljedeće dvije. Komplikuje malo i Borac , jer se Zrinjski nije predao. Zadnje kolo bi se moglo pitati i moglo bi biti svega. Mislim da možemo ostati. Ja ne bih dirao ništa ni upravu ni trenera.