Eh, evo i jutra pa moglo bi se početi i objektivno sagledati. Za početak hajmo se prvo prestati nazivati sve oko sebe seljacima i salgledati svoje redove i gdje tražiti krivca.
1) Koliko ono košta Slobodin platni spisak mjesečni? 85 milja a? Sa 85 milja i izmjenama tipa Komazec, Said, Dela ili Cvija. Uh, pa nismo mogli bar na 100 milja nagurat i još imati suđenje uvijek pa da krivimo i dalje druge. Recimo igrači Gradine imaju 500-800KM platu koji su jučer poginuli i pojeli goste sa željom, pa tako Aličić br 77 koji je jučer izašao iz juniora Slobode očita lekciju borbe i fudbala.
2) Hajmo malo o gostovanjima ove sezone. Izgubiš redom u Zenici, Gračanici, Goraždu zatim dobiješ Bau Bau neću ni reći kako, kiks protiv Rudara i Gradine uz pobjedu u Bihaću (hvala golmanu što mu lopta ispade na vrijeme). S ovom ekipom trebaš imati +15 prednosti a ne tražiti krivca u drugima il izležavanju nekakvom.
Loš teren u Bihaću i Kaknju, jučer Wembley. Pade i taj izgovor.
3) Suđenje jučer..

Liga prvaka reklo bi se odnosno moj dojam u terenu ali šta ćemo s ključnim detaljima..
4) Ponovo niko iz Srebrenika riječi nije rekao odnosno prvi počeo dok se ponovo s kontra strane nisu začule prozivke. Al hajd nejse, biće to dobro, što bi rekli “znam ja nas, hebo ti nas”, a sutra na Tušnju ću vidjet 50 ljudi iz Sreb koje znam koji su došli podržati Slobodu.
5) PETO I KLJUČNO. Da li se Gradina trebala jučer skloniti i ako nije da li je zbog toga Gradina odnosno komšija neprijateljski nastrojen prema Slobodi? Raspored koji nas čeka kaže da od 7 utakmica, četiri gostujemo ekipama kojim gori (Bihać, Kakanj, Gradačac, Hadžići) dok tri su kući bile i to protiv Slobode, Stupčanice i Budućnosti. Koliko bodova ovdje očekivati za Gradinu? Koliko bi ih Sloboda ovdje uzela uopšte i da li bi Gradina mogla i put nižeg ranga? Heh. A o pregovorima i ponudama i pozivima za neka puštanja tekme neću ni da pričam - čisti amaterizam.
Samo se bojim kako ćemo u Premijer ligi i koliko potrošiti i odakle. Nek je Bog na pomoći od ljeta svima i puno živaca.
Vidimo se na Tušnju kao i uvijek.