Prije par dana sam pisao o 4-4-2 postavci koja treba biti predmet razmatranja. Sada sam malo analizirao utakmicu u Doboju (jasno je da je namjestena), a i raniji derbi, te je jasno da ce najveca opasnost vrebati sa krila, odnosno od Boljevica i Amoaha ili Hirosa. Oba nasa beka su prvenstveno napadacki orijentisana, stoga sam misljenja da bi ipak morali izaci u formaciji 4-2-3-1, sa odgovornim krilima koja ce pomagati bekovima i zatvarati njihova krila na nacin da ce ih duplati.
Ako uzmemo u obzir da je nas bekovski par Radovic - Beganovic, onda na lijevoj strani mora poceti Andjusic, a na desnoj Kyeremeh, obzirom da su to relativno odgovorni igraci (za krila) u defanzivi. Treci u toj formaciji bi bio Hasic, a iza njega Buljubasic i Julardzija, s tim da bih naknadno uveo Mustafica (da li umjesto Hasica ili nekoga od zadnjih vezni, ovisi od rezultata). Naprijed bi Hamza trebao lako izlaziti na kraj sa njihovim stoperima, a naravno i Renan kojeg ne bih uvodio prije 60.minute. Pozadi bih ipak zapoceo sa stoperskim parom Soldo - Anicic, a Celika bih uveo samo u slucaju da Anicic bude nespreman ponovno.
Pored krila, ako Hiros bude igrao prednjeg veznog (ili eventualno Stilic), nastojati sto cesce da ga udvajamo, a sto ne sumnjam da ce moci Buljubasic i Julardzija.
S klupe bih, dakle, uveo Renana, Mustafica i Duljevica. Eventualno Mehmedovica da zamijeni Hasica, ali samo u slucaju da Mustafic bude mijenjao nekoga od zadnjih veznih.
Penaranda i Matanovic samo u slucaju krajnje nuzde, kao i Durakovic.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zadnja klupa - sampioni 34 sezone ss.ba lige.