FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
47%
Prolazak u Play off
43
23%
Grupnu fazu
57
30%

Ukupno glasova: 187

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 08 apr 2024, 11:24

zlo87 je napisao/la:
08 apr 2024, 11:17
Lukša Jakobušić smjenjen u Hajduku, šteta što nije par dana ranije, mislim da bi bio pun pogodak za direktora kluba.
Pozicija predsjednika UO je prazna, to jest bit će jer je Ismir suspendovan.
Ali, mislim da je ta pozicija osigurana za jednog od braće Cottman.
Može Lukša u UO, bujrum, ima iskustva i nije pozicija na kojoj mora konstantno biti u Sarajevu.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 08 apr 2024, 11:29

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
08 apr 2024, 11:24
zlo87 je napisao/la:
Lukša Jakobušić smjenjen u Hajduku, šteta što nije par dana ranije, mislim da bi bio pun pogodak za direktora kluba.
Može Lukša u UO, bujrum, ima iskustva i nije pozicija na kojoj mora konstantno biti u Sarajevu.
Iskreno sumnjam da bi on pristao na neku poziciju gdje ne mora biti konstantno u Sarajevu, odnosno gdje je polovično uključen u odlučivanje i dešavanja u klubu. Covjek je radio vrhunske stvari u Hajduku, dole je rezultat 10x teze ostvariti nego u Sarajevu. Vjerujem da je otjeran iz razloga jer je javno osudio nerede Torcide poslije derbija.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 08 apr 2024, 11:44

Stroj1946 je napisao/la:
08 apr 2024, 08:45
Jako loše igraju na grbavici u zadnjih par godina, a ovu ekipu ne krasi karakter da će se zainatiti zbog prošlog derbija. Tako da i bod ne bio loš, uzevši u obzir da se i Rožman ne snalazi baš najbolje u ovim utakmicama. A oni se nalože više od nas na derbi kao da im svaki put bukvalno život ovisi, mržnja im je veća postala od rivalstva. A nekim od naših balerina taj derbi nije jasan skroz.
Imal sta da valja kod tebe?
Igraci bez karaktera, balerine itd trener nam se ne snalazi..

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 08 apr 2024, 11:47

zlo87 je napisao/la:
08 apr 2024, 11:29
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
08 apr 2024, 11:24
zlo87 je napisao/la:
Iskreno sumnjam da bi on pristao na neku poziciju gdje ne mora biti konstantno u Sarajevu, odnosno gdje je polovično uključen u odlučivanje i dešavanja u klubu. Covjek je radio vrhunske stvari u Hajduku, dole je rezultat 10x teze ostvariti nego u Sarajevu. Vjerujem da je otjeran iz razloga jer je javno osudio nerede Torcide poslije derbija.
Njihova najveća greška je Karoglan, jednostavno čovjek jeste potencijal dobar, ali ne znam kako nisu prepoznali da nije kapacitet za trenutne ciljeve Hajduka.
Ja bi čovjeka pozvao da bude dio UO, iako se slažem da je upitno koliko bi mu to interesantno bilo, ali treba probati.
Generalno nam je UO slab, neki Nenad Podgorac član iste, ne znamo ni kako izgleda čovjek :mrgreen:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 08 apr 2024, 12:23

Protiv mitomana smireno i disciplinovano. Jesu tanki, nikakvi i slabi ali to je njima vazda motiv protiv najveceg bh. kluba.
1946

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 08 apr 2024, 12:36

nama je samo bitno da Zrinjski prodje u finale i to je to sto se tice evrope
s Velezom odrzavati takmicarski duh u borbi za trece mjesto
ovo nasa formacija bi ekstra legla ako oni ostanu na 3 5 2
spustiti loptu bez nqbijanja jer su prespori
ako budu ko juce onda bi i mi trebali mijenjati al mislim zbog ne igranja Djurickovica primorani smo na drugu
Soldo Anicic Celik bi bilo pogubno

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 08 apr 2024, 12:50

Necemo moci uzvratiti na grubu igru i divljanje sa nasom duel igrom jer ce to ovisiti od sudjenja. A Borac ima sigurna 3 boda protiv plave fekalije.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 apr 2024, 13:06

Zeljo je papirno slabi i bodovno u kanalu (definitivno ekipa po igri koju su prikazali dosad uz zvjezdu najgora) meni licno gosk igman bolje izgledaju. Tc ima najbolji roster od svih podrum ekipa, ali strategija nadigravanja konstantnog, od 25 kola 19 kola nemas trenera je putokaz u 51% ligu. Takodje Husic (tacnije SDA SEBIJA D Akir) su ispunili svoje ciljeve, husic je vratio ulozeno u stakove SDA, bakir naplatio svoje vrijeme u dobio covjeka u ns bh koji ce tamo sjedit i dobijat platu (pored tendera jos jedan nacin za povrat noca u sda)

STO SE TICE DERBIJA, ekipa koja igra na finocu i koja misli da ce ih trener spremit psihicki dovoljno dobro za zadatak na grbavici ta ekipa u 80% gubi..a posebno ova ekipa trenutacna nasa koja je rastrkana koja ima dosta isti kretnji i koja nema DNK TIMA i znacenja dresa kojeg nosi..

Ubrzali igru jesmo napsrem pocetka nastavka, hamza je procepio golman dolazi na svoje, krila bekovi mali napredat jeste ostvaren, veza izmedju igraca i igraca i trenera jeste malo popravljena ali nije to to jos..

Zeljo radi svoje slabosti i siromastva a i prpe od ispiskavanja iz lige, ce bit agresivni zustri nabrijani za tako nesto je lijek neki go pomogucnosti iz nepostojeceg penltika ii drugog iz kontra napada. Kako to ostvarit sa ovim igracima ja neznam.. jer imam osjecaj ako bi renams ubacili sa klupe da bi napravio nekiu glupost (crveni namjerno ili nesto tako) imam osjecaj da zeli ici i da mirvic i on nisu ma istoj talasnoj

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 08 apr 2024, 13:29

Takodje na kraju sezone mi cemo se morat rijesit par mega zvjezda i moramo dovodit igrace (po potrebi sa manje kvaliteta al da imaju karakter) kao sto je ahmet bilbija hamza djurickovic rahmanovic. Naravno da je najbolje i kvalitet i karakter u paketu.. BRUNO PETKOVIC IZ nk crotia je tip igraca kojeg trebamo imat po karakteru i kvalitetu posto mi to neznamo napravit a i nemamo novca da kupimo onda trazit blijedu kopiju kvalieta al jaku kopiju karaktera..

Licno ja bi vratio GULASHVILIJA A OTJERON PENIS RANDU

HASIC jednostavno nemoz bit nositelj ove ekipe jednostavno nemoze. I njega nebi odstrijelijo al nebi mu dao ugovor koliko zine plus osteta ako treba kakva, a sko bi trazio neke extra stvari tipa kapitensku trku garanciju da ce igrat citav sprat naj elitnijeg hotela apsulutno bi mu se zahvalio

Renan ako ima zelju da ode (neki tim kojigs zeli) nebi zatezo sa nekom jakom ostetom mislim 200 k€ je ok i cao. Ako je sve ok ako je zadovoljan i ako bi pristao da mu produzimo ugovor uz normalne uslove Naravno da bi pristao. On je ok i kad je na sve na svom mjestu meni je bolji od Demirovica

Ako kojim skucajem nebudemo mogli produzit ilijeva, radkino bi i rogica i doveo golmana koji je bas level izbad lige.

Uz Gulashvilija bi vratio zeljkovica samo bi doveo spica ako bi renan otiso jednog stopera (anicicu istice ugovor) i agresivnu dobro kondicionu desetku Rahmanovic npr..

Definitivno nebi puno mjenjo

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 08 apr 2024, 13:38

Bosniak10 je napisao/la:
08 apr 2024, 10:33
Dati im posjed i čekati našu priliku kroz kontre. Jedna bomba Hamze je dovoljna da nam donese 3b.
Naprotiv, ako budemo cekali, gotovi smo pod pritiskom. Odbrana nam je ionako oslabljena, a i u punom sastavu nije neka sreca. Mi moramo uzeti loptu i napasti njih od samog starta. Ako je nasa odbrana slaba, a jeste, njihova je ocajna, zato je potrebno postaviti temelje na samom startu. Lako je kasnije preci i u defanzivu kad si pun samopouzdanja, ali od samog starta nikako.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 08 apr 2024, 13:54

Prije par dana sam pisao o 4-4-2 postavci koja treba biti predmet razmatranja. Sada sam malo analizirao utakmicu u Doboju (jasno je da je namjestena), a i raniji derbi, te je jasno da ce najveca opasnost vrebati sa krila, odnosno od Boljevica i Amoaha ili Hirosa. Oba nasa beka su prvenstveno napadacki orijentisana, stoga sam misljenja da bi ipak morali izaci u formaciji 4-2-3-1, sa odgovornim krilima koja ce pomagati bekovima i zatvarati njihova krila na nacin da ce ih duplati.

Ako uzmemo u obzir da je nas bekovski par Radovic - Beganovic, onda na lijevoj strani mora poceti Andjusic, a na desnoj Kyeremeh, obzirom da su to relativno odgovorni igraci (za krila) u defanzivi. Treci u toj formaciji bi bio Hasic, a iza njega Buljubasic i Julardzija, s tim da bih naknadno uveo Mustafica (da li umjesto Hasica ili nekoga od zadnjih vezni, ovisi od rezultata). Naprijed bi Hamza trebao lako izlaziti na kraj sa njihovim stoperima, a naravno i Renan kojeg ne bih uvodio prije 60.minute. Pozadi bih ipak zapoceo sa stoperskim parom Soldo - Anicic, a Celika bih uveo samo u slucaju da Anicic bude nespreman ponovno.

Pored krila, ako Hiros bude igrao prednjeg veznog (ili eventualno Stilic), nastojati sto cesce da ga udvajamo, a sto ne sumnjam da ce moci Buljubasic i Julardzija.

S klupe bih, dakle, uveo Renana, Mustafica i Duljevica. Eventualno Mehmedovica da zamijeni Hasica, ali samo u slucaju da Mustafic bude mijenjao nekoga od zadnjih veznih.

Penaranda i Matanovic samo u slucaju krajnje nuzde, kao i Durakovic.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 08 apr 2024, 13:57

Napapijri je napisao/la:
08 apr 2024, 13:38
Bosniak10 je napisao/la:
Dati im posjed i čekati našu priliku kroz kontre. Jedna bomba Hamze je dovoljna da nam donese 3b.
Naprotiv, ako budemo cekali, gotovi smo pod pritiskom. Odbrana nam je ionako oslabljena, a i u punom sastavu nije neka sreca. Mi moramo uzeti loptu i napasti njih od samog starta. Ako je nasa odbrana slaba, a jeste, njihova je ocajna, zato je potrebno postaviti temelje na samom startu. Lako je kasnije preci i u defanzivu kad si pun samopouzdanja, ali od samog starta nikako.
Igrali smo nedavno i vidjeli smo da nismo nista mogli stvoriti dok smo imali loptu u posjedu. Jeste da je sada puno bolja atmosfera ali opet od tog derbija ima malo vise od mjesec dana nismo toliko napredovali da cemo sad s posjedom napraviti dobar rezultat. Presing i čekanje njihove greške a definitivno oni ne znaju sta s loptom da rade u posjedu. Ne treba sve karte baciti u odbranu, već biti na oprezu i ne srljat kao proslu tekmu gdje ih napadamo bez ikakvog plana.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 08 apr 2024, 14:06

Oni će protiv nas gotovo sam 100% siguran ići sa tri pozadi vjerojatno će Bruno pod utiskom prošlog derbija i ovaj započeti isto. Od samog starta trebamo uzeti loptu i kontrolu nad njom, oni onda nemaju šanse, eventualno kontre a znamo kako im je završnica loša. Po meni najveće prijetnje po nasu su Boljević i Hiroš. Njihovi centaršutevi neće nam opasnost predstavljati ako Bog da jer je Iliev izuzetno siguran na izlascima, a Soldo i Aničić mislim da će biti dominatniji od Krpića koji će biti sam. Bekovi će morati povećati opreznost i greške svesti na minimum pogotovo Beganović koji je zadnju utakmicu imao dosta nepreciznih lopti. Njihova krila mislim da će biti Boljević i Drljo dok će Hiroš biti na CAM. Amoah i Krpić napadači. Karić i Mekić na CDM. Štoperi su im visoki i nema logike ići na centaršuteve, fokusirati se na šuteve sa nekih 16 metara gdje je Muftić loš, po meni to nam je najveća šansa za gol. Zbog svega bih izveo 442 romb šta god da probamo nedostaje nam igrač, 352 nema štopera, Čelik ne smije početi derbi. 433, 4231 nemamo lijevo krilo a Kyeremeha na njemu ne bi ni komentarisao. Zbog toga ovo je po meni mjera. Šta vi mislite?

Iliev
Beganović Aničić Soldo Radović
Julardžija
Buljubašić Mustafić
Hasić
Čataković Kyeremeh

Ovdje bi naš vezni red bio izuzetno nizak, ali ni on nisu nešto visoki tu. Kod prekida procentualno gledano imali bi više igrača ali mi imamo Ilieva. Važno je nenasjedati na provokacije, ostati miran i igrati kako znamo.
Igraj bordo bijeli. :opaopa:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 08 apr 2024, 14:39

FCUM je napisao/la:
08 apr 2024, 08:25
napoleon72 je napisao/la:
08 apr 2024, 07:38
Ma ja nikako nisam optimista za derbi, mi dole ne znamo igrat, ne znamo odgovorit na njihovu agresivnost. Ne vjerujem da ce nas pregazit kao zadnji put al mislim da ce dobit, 1:0 ili 2:1. Dvije pobjede na Grbavici u 10 godina dovoljno govore. To nam je gostovanje haman kao Pecara i Bilino u vakat.
i ja isto se uopste ne nadam da cemo uzeti jer prvenstveno nemamo nase igrace koji ce ginuti . PRosli derbi je sve pokazao . Sta zna Peneranda i ostali stranci sta je derbi . Remi da izvucemo je dosta
Kad izgubis identitet,izgubio si sve !!

Stoperski par Soldo- Anicic ,moze jedino saha igrati. A i to je pitanje,jer staracka skleroza im je vec i mozak nacela. :mrgreen:
Daj djece,nase djece.
Btw ,tekma je rezultatski nebitna ako cetvrto mjesto bude vodilo u Evropu a nece niko da ide u Evropu osim nas.
Lijepo bi ih bilo klepiti ali ne treba se opterecivati. Samo opusteno. Opusteno se ionako vise postize.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 08 apr 2024, 14:41

Napapijri je napisao/la:
08 apr 2024, 13:54
Prije par dana sam pisao o 4-4-2 postavci koja treba biti predmet razmatranja. Sada sam malo analizirao utakmicu u Doboju (jasno je da je namjestena), a i raniji derbi, te je jasno da ce najveca opasnost vrebati sa krila, odnosno od Boljevica i Amoaha ili Hirosa. Oba nasa beka su prvenstveno napadacki orijentisana, stoga sam misljenja da bi ipak morali izaci u formaciji 4-2-3-1, sa odgovornim krilima koja ce pomagati bekovima i zatvarati njihova krila na nacin da ce ih duplati.

Ako uzmemo u obzir da je nas bekovski par Radovic - Beganovic, onda na lijevoj strani mora poceti Andjusic, a na desnoj Kyeremeh, obzirom da su to relativno odgovorni igraci (za krila) u defanzivi. Treci u toj formaciji bi bio Hasic, a iza njega Buljubasic i Julardzija, s tim da bih naknadno uveo Mustafica (da li umjesto Hasica ili nekoga od zadnjih vezni, ovisi od rezultata). Naprijed bi Hamza trebao lako izlaziti na kraj sa njihovim stoperima, a naravno i Renan kojeg ne bih uvodio prije 60.minute. Pozadi bih ipak zapoceo sa stoperskim parom Soldo - Anicic, a Celika bih uveo samo u slucaju da Anicic bude nespreman ponovno.

Pored krila, ako Hiros bude igrao prednjeg veznog (ili eventualno Stilic), nastojati sto cesce da ga udvajamo, a sto ne sumnjam da ce moci Buljubasic i Julardzija.

S klupe bih, dakle, uveo Renana, Mustafica i Duljevica. Eventualno Mehmedovica da zamijeni Hasica, ali samo u slucaju da Mustafic bude mijenjao nekoga od zadnjih veznih.

Penaranda i Matanovic samo u slucaju krajnje nuzde, kao i Durakovic.
Sve donekle i pije vode, ali smo vec ustanovili da Kyeremeh nije bas za defanzivnih zadataka. Mislim da mu je Rozman pronasao odlicno mjesto, dakle poprilicno je ubojit i odlicno je odigrao u vrhu napada, sto se pokazalo i protiv Igmana. Konstatntno je opasan i to je ono sto nam treba. Andjusic slicno, nisam bas siguran da je su i za njega bas defanzivni zadatci. Medjutim u 4-2-3-1 netrebas pretjerano odgovrna krila za defanzive, imas standardne bekove kojima doduse moras uskratiti neko pretjerano istracavanje naprijed! Sva nasa krila se nisu pokazala pretjerano odgovorna sa defanzivnim zadatcima otuda je i dosla ova promjena formacije sa 3 odbrambena i dva isturena beka u toj nekoj defanzivnoj formaciji 5-3-2. Medjutim vidjelo se da postoji rupa koje treba zakrpiti kod kontri protivnika, jer kad se ne stignu vratiti, puse tu poprilicno sa strana !
U novi boj ...

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 08 apr 2024, 14:43

Antikloc je napisao/la:
08 apr 2024, 14:39
FCUM je napisao/la:
08 apr 2024, 08:25
napoleon72 je napisao/la:
08 apr 2024, 07:38
Ma ja nikako nisam optimista za derbi, mi dole ne znamo igrat, ne znamo odgovorit na njihovu agresivnost. Ne vjerujem da ce nas pregazit kao zadnji put al mislim da ce dobit, 1:0 ili 2:1. Dvije pobjede na Grbavici u 10 godina dovoljno govore. To nam je gostovanje haman kao Pecara i Bilino u vakat.
i ja isto se uopste ne nadam da cemo uzeti jer prvenstveno nemamo nase igrace koji ce ginuti . PRosli derbi je sve pokazao . Sta zna Peneranda i ostali stranci sta je derbi . Remi da izvucemo je dosta
Kad izgubis identitet,izgubio si sve !!

Stoperski par Soldo- Anicic ,moze jedino saha igrati. A i to je pitanje,jer staracka skleroza im je vec i mozak nacela. :mrgreen:
Daj djece,nase djece.
Btw ,tekma je rezultatski nebitna ako cetvrto mjesto bude vodilo u Evropu a nece niko da ide u Evropu osim nas.
Lijepo bi ih bilo klepiti ali ne treba se opterecivati. Samo opusteno. Opusteno se ionako vise postize.
Ovo si dobro rekao. :mrgreen:

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 08 apr 2024, 14:44

Bosniak10 je napisao/la:
Sta ono skandirate u Beogradu ?
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

IsmirMirvic

Post Postao/la IsmirMirvic » 08 apr 2024, 14:50

jurisicduska je napisao/la:
02 apr 2024, 22:43
Ja sam čuo da se na ljeto kesa planira odriješiti i da je u opticaju
Mire Pjanic
Amar Rahmanović
Muhamed Besic
Renato Gojkovic
Samir Memisevic
Andres Vonbergar
Igor Miladinovic
Matija Nastasic
Gojko Cimirot
Giannis Kotsiras
Kenan Piric

Idu Renan , Buljubasic , Viverosa oni otkupljuju za 2 miliona eura.
Vecinom netacno, ali ponesto ste pogodili.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 08 apr 2024, 15:38

Eh eto ga, sljedece sezone 24-25, ispadaju 4 kluba, liga od 25-26 ide na 10 klubova.
U novi boj ...

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 08 apr 2024, 15:41

hz033 je napisao/la:
08 apr 2024, 15:38
Eh eto ga, sljedece sezone 24-25, ispadaju 4 kluba, liga od 25-26 ide na 10 klubova.
Mozda se izvuku ove sezone ali sljedece sigurno nece :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, Beli98, benko21, denimen99 i 86 gostiju.