Pozicija predsjednika UO je prazna, to jest bit će jer je Ismir suspendovan.
Ali, mislim da je ta pozicija osigurana za jednog od braće Cottman.
Može Lukša u UO, bujrum, ima iskustva i nije pozicija na kojoj mora konstantno biti u Sarajevu.
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Pozicija predsjednika UO je prazna, to jest bit će jer je Ismir suspendovan.
Iskreno sumnjam da bi on pristao na neku poziciju gdje ne mora biti konstantno u Sarajevu, odnosno gdje je polovično uključen u odlučivanje i dešavanja u klubu. Covjek je radio vrhunske stvari u Hajduku, dole je rezultat 10x teze ostvariti nego u Sarajevu. Vjerujem da je otjeran iz razloga jer je javno osudio nerede Torcide poslije derbija.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 apr 2024, 11:24Pozicija predsjednika UO je prazna, to jest bit će jer je Ismir suspendovan.
Može Lukša u UO, bujrum, ima iskustva i nije pozicija na kojoj mora konstantno biti u Sarajevu.
Imal sta da valja kod tebe?Stroj1946 je napisao/la: ↑08 apr 2024, 08:45Jako loše igraju na grbavici u zadnjih par godina, a ovu ekipu ne krasi karakter da će se zainatiti zbog prošlog derbija. Tako da i bod ne bio loš, uzevši u obzir da se i Rožman ne snalazi baš najbolje u ovim utakmicama. A oni se nalože više od nas na derbi kao da im svaki put bukvalno život ovisi, mržnja im je veća postala od rivalstva. A nekim od naših balerina taj derbi nije jasan skroz.
Njihova najveća greška je Karoglan, jednostavno čovjek jeste potencijal dobar, ali ne znam kako nisu prepoznali da nije kapacitet za trenutne ciljeve Hajduka.zlo87 je napisao/la: ↑08 apr 2024, 11:29Iskreno sumnjam da bi on pristao na neku poziciju gdje ne mora biti konstantno u Sarajevu, odnosno gdje je polovično uključen u odlučivanje i dešavanja u klubu. Covjek je radio vrhunske stvari u Hajduku, dole je rezultat 10x teze ostvariti nego u Sarajevu. Vjerujem da je otjeran iz razloga jer je javno osudio nerede Torcide poslije derbija.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 apr 2024, 11:24Pozicija predsjednika UO je prazna, to jest bit će jer je Ismir suspendovan.
Naprotiv, ako budemo cekali, gotovi smo pod pritiskom. Odbrana nam je ionako oslabljena, a i u punom sastavu nije neka sreca. Mi moramo uzeti loptu i napasti njih od samog starta. Ako je nasa odbrana slaba, a jeste, njihova je ocajna, zato je potrebno postaviti temelje na samom startu. Lako je kasnije preci i u defanzivu kad si pun samopouzdanja, ali od samog starta nikako.
Igrali smo nedavno i vidjeli smo da nismo nista mogli stvoriti dok smo imali loptu u posjedu. Jeste da je sada puno bolja atmosfera ali opet od tog derbija ima malo vise od mjesec dana nismo toliko napredovali da cemo sad s posjedom napraviti dobar rezultat. Presing i čekanje njihove greške a definitivno oni ne znaju sta s loptom da rade u posjedu. Ne treba sve karte baciti u odbranu, već biti na oprezu i ne srljat kao proslu tekmu gdje ih napadamo bez ikakvog plana.Napapijri je napisao/la: ↑08 apr 2024, 13:38Naprotiv, ako budemo cekali, gotovi smo pod pritiskom. Odbrana nam je ionako oslabljena, a i u punom sastavu nije neka sreca. Mi moramo uzeti loptu i napasti njih od samog starta. Ako je nasa odbrana slaba, a jeste, njihova je ocajna, zato je potrebno postaviti temelje na samom startu. Lako je kasnije preci i u defanzivu kad si pun samopouzdanja, ali od samog starta nikako.
Kad izgubis identitet,izgubio si sve !!FCUM je napisao/la: ↑08 apr 2024, 08:25i ja isto se uopste ne nadam da cemo uzeti jer prvenstveno nemamo nase igrace koji ce ginuti . PRosli derbi je sve pokazao . Sta zna Peneranda i ostali stranci sta je derbi . Remi da izvucemo je dostanapoleon72 je napisao/la: ↑08 apr 2024, 07:38Ma ja nikako nisam optimista za derbi, mi dole ne znamo igrat, ne znamo odgovorit na njihovu agresivnost. Ne vjerujem da ce nas pregazit kao zadnji put al mislim da ce dobit, 1:0 ili 2:1. Dvije pobjede na Grbavici u 10 godina dovoljno govore. To nam je gostovanje haman kao Pecara i Bilino u vakat.
Sve donekle i pije vode, ali smo vec ustanovili da Kyeremeh nije bas za defanzivnih zadataka. Mislim da mu je Rozman pronasao odlicno mjesto, dakle poprilicno je ubojit i odlicno je odigrao u vrhu napada, sto se pokazalo i protiv Igmana. Konstatntno je opasan i to je ono sto nam treba. Andjusic slicno, nisam bas siguran da je su i za njega bas defanzivni zadatci. Medjutim u 4-2-3-1 netrebas pretjerano odgovrna krila za defanzive, imas standardne bekove kojima doduse moras uskratiti neko pretjerano istracavanje naprijed! Sva nasa krila se nisu pokazala pretjerano odgovorna sa defanzivnim zadatcima otuda je i dosla ova promjena formacije sa 3 odbrambena i dva isturena beka u toj nekoj defanzivnoj formaciji 5-3-2. Medjutim vidjelo se da postoji rupa koje treba zakrpiti kod kontri protivnika, jer kad se ne stignu vratiti, puse tu poprilicno sa strana !Napapijri je napisao/la: ↑08 apr 2024, 13:54Prije par dana sam pisao o 4-4-2 postavci koja treba biti predmet razmatranja. Sada sam malo analizirao utakmicu u Doboju (jasno je da je namjestena), a i raniji derbi, te je jasno da ce najveca opasnost vrebati sa krila, odnosno od Boljevica i Amoaha ili Hirosa. Oba nasa beka su prvenstveno napadacki orijentisana, stoga sam misljenja da bi ipak morali izaci u formaciji 4-2-3-1, sa odgovornim krilima koja ce pomagati bekovima i zatvarati njihova krila na nacin da ce ih duplati.
Ako uzmemo u obzir da je nas bekovski par Radovic - Beganovic, onda na lijevoj strani mora poceti Andjusic, a na desnoj Kyeremeh, obzirom da su to relativno odgovorni igraci (za krila) u defanzivi. Treci u toj formaciji bi bio Hasic, a iza njega Buljubasic i Julardzija, s tim da bih naknadno uveo Mustafica (da li umjesto Hasica ili nekoga od zadnjih vezni, ovisi od rezultata). Naprijed bi Hamza trebao lako izlaziti na kraj sa njihovim stoperima, a naravno i Renan kojeg ne bih uvodio prije 60.minute. Pozadi bih ipak zapoceo sa stoperskim parom Soldo - Anicic, a Celika bih uveo samo u slucaju da Anicic bude nespreman ponovno.
Pored krila, ako Hiros bude igrao prednjeg veznog (ili eventualno Stilic), nastojati sto cesce da ga udvajamo, a sto ne sumnjam da ce moci Buljubasic i Julardzija.
S klupe bih, dakle, uveo Renana, Mustafica i Duljevica. Eventualno Mehmedovica da zamijeni Hasica, ali samo u slucaju da Mustafic bude mijenjao nekoga od zadnjih veznih.
Penaranda i Matanovic samo u slucaju krajnje nuzde, kao i Durakovic.
Ovo si dobro rekao.Antikloc je napisao/la: ↑08 apr 2024, 14:39Kad izgubis identitet,izgubio si sve !!FCUM je napisao/la: ↑08 apr 2024, 08:25i ja isto se uopste ne nadam da cemo uzeti jer prvenstveno nemamo nase igrace koji ce ginuti . PRosli derbi je sve pokazao . Sta zna Peneranda i ostali stranci sta je derbi . Remi da izvucemo je dostanapoleon72 je napisao/la: ↑08 apr 2024, 07:38Ma ja nikako nisam optimista za derbi, mi dole ne znamo igrat, ne znamo odgovorit na njihovu agresivnost. Ne vjerujem da ce nas pregazit kao zadnji put al mislim da ce dobit, 1:0 ili 2:1. Dvije pobjede na Grbavici u 10 godina dovoljno govore. To nam je gostovanje haman kao Pecara i Bilino u vakat.
Stoperski par Soldo- Anicic ,moze jedino saha igrati. A i to je pitanje,jer staracka skleroza im je vec i mozak nacela.![]()
Daj djece,nase djece.
Btw ,tekma je rezultatski nebitna ako cetvrto mjesto bude vodilo u Evropu a nece niko da ide u Evropu osim nas.
Lijepo bi ih bilo klepiti ali ne treba se opterecivati. Samo opusteno. Opusteno se ionako vise postize.
Sta ono skandirate u Beogradu ?
Vecinom netacno, ali ponesto ste pogodili.jurisicduska je napisao/la: ↑02 apr 2024, 22:43Ja sam čuo da se na ljeto kesa planira odriješiti i da je u opticaju
Mire Pjanic
Amar Rahmanović
Muhamed Besic
Renato Gojkovic
Samir Memisevic
Andres Vonbergar
Igor Miladinovic
Matija Nastasic
Gojko Cimirot
Giannis Kotsiras
Kenan Piric
Idu Renan , Buljubasic , Viverosa oni otkupljuju za 2 miliona eura.