Pablo11 je napisao/la: ↑09 apr 2024, 15:55
Dobro, mozes li mi odgovoriti onda na pitanje da li smatras da Amar Osim nikako, ni slucajno nije uradio barem jednu losu stvar za Zeljeznicar?
Ne možemo tako diskutovati ti i ja. Ja sam ti gore naveo šest stavki od kojih ti niti jednu nisi pokušao demantovati, već samo okrećeš na Amara. Nije to ozbiljan nivo diskusije.
To je zato jer si vrhunski izmanipulisan i uklapaš se u matricu.
Šta ti konkretno zamjeraš Amaru Osimu? To što su iza njega ostali neki dugovi? Jesi li kapacitet da razmisliš zašto su ostali? Znaš li u kakvom vremenu je došao u klub i koliko je para bilo na računu? Znaš li koje je dugove on naslijedio? Znaš li koliko je para bilo u dolasku, a kolike su tada bile mjesečne obaveze koje je naslijedio od prethodnika?
Zašto to recimo ne uzmeš u kalkulaciju? Imaš i pandemiju koja nas je pokosila mnogo više nego druge jer mi generišemo najveći prihod od ulaznica i oslanjamo se na njega.
Smeta ti kamata? Ok, smeta i meni, ali ja se zapitam zašto je jedan Amar Osim tražio kamatu od Želje, pazi, nije to bilo ko, već sin Ivice Osima i najtrofejniji trener Željezničara ikada. Možda postoji razlog zbog kojeg je to uradio? Nije baš da je htio ispasti smeće pa je to uradio. Pogledaj podkaste sa Adilovićem i Svrakom pa ćeš shvatiti kako se on ophodio prema Željinim parama.
Zašto ti recimo ne smeta kamata od 7% koju je Željezničar isplatio kompaniji Megamix?
Meni je žao što ste vi tako vrhunski izmanipulisani, ali jbg, kao narod smo pogodni za to. To ti je slična situacija kao sad kad SDA svaki dan vrišti izdaja, izdaja, pa kad ih neko upita šta je to konkretno
Trojka izdala, slijedi muk. Međutim, narod se primio na to i to je to.
Amarova najveća greška je što je krenuo grlom u jagode i prihvatio se posla a da nije procijenio postojeće stanje koje je bilo katastrofalno. Mada, on bi se prihvatio tog posla i da je odradio analizu, jer je takav i jer su navijači to tražili od njega. Niko normalan ne bi preuzeo klub u takvoj situaciji, bez marke na računu, sa ogromnim i preskupim rosterom, bez igrača za prodaju, a on je naivno nasjeo na to.