Kmenkake je napisao/la: ↑21 apr 2024, 13:19
Zvanična ili ne,nemam informaciju fkt.Prica se...vidjećemo.
Ono na šta sam ja potencirao kad sam spomenuo Vukovića jeste njegov potencijal kao mladog igrača u kojem kupac jednostavno vidi mogucnost zarade u budicnosti.Moze se možda prodati za milion,a sutra biti potpuni promašaj...tako da sto sam Hersonu htio reci jeste da kupcu (Salzburgu) u tom slučaju uopšte nije bitno kako će Borac doći do titule niti da li će ispasti od neke mjesne zajednice..
Pisao sam to iz samo jednog razloga, ti klubovi uzimaju igrace od 17-18, max 19 godina... 20 vec nategnuto.
Razlog, ne znam koliko si upucen u trenazni proces kod nas, ali zapitaj se zasto igraci iz nase lige ako odu sa 21-23 godine u evropi u 99% slicajeva se vrste. Fizicki ne mogu, limit i kraj. Zato pitam, jer mi je malo cudno za njihovu politiku, moguce da ima jaku menagersku vezu i sl.
Primjer cimirora ili mujakica je najbolja slika, otidli da 21+, ima limit i to je to. Dzeko otisao sa 17-18, uspio podici nivo... Ali je on neka druga dimenzija.
Jucer gledam u19 ovdje jaci tempo i brze igraju nego dva najbolja tima premjer lige.