Kmenkake je napisao/la: ↑21 apr 2024, 13:45
Kmenkake je napisao/la: ↑21 apr 2024, 13:38
Sto se tice sudija,još od najnižih rangova takmičenja napreduju samo oni koji su podobni.Sto znaci da je čitava karijera sudija koji trenutno sude u PLBiH zasnovana na klimanju glavom.Njihovo je na početku bilo da izaberu da slušaju ili da nestanu sa lista.
Ja sam nekad bio sudija i ja sam nestao.Na način da budeš suspendovan sve dok ti se ne zgadi da sam odustaneš.
Ovdje sam zaboravio dodati,koliko sam upucen,Peljto je jedan od rijetkih kojem se nije ovo dešavalo jer je imao Mesuda da mu čuva leđa.
Ovi ostali...od političkih lobija do kalkulacija na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.
Prvi dio posta. Sve je to tako, i ne samo u sportu i sudačkim organizacijama, nego u svim sferama gdje politika i partije vode glavnu riječ. Sport, zdravstvo, obrazovanje... nigdje se ne možeš probiti bez da budeš njihov poslušnik, nigdje! Pa i za dobiti posao čistačice u nekoj državnoj instituciji ti treba štela, a ne za nešto više. Za koga će suci suditi, dogovara se za zelenim stolom i tko ima veći utjecaj u savezu. Niti jedna titula u zadnjih 15 godina nije osvojena pošteno, sve je to za zelenim stolom dogovoreno.
Što se tiče Peljte, očito se ne sjećaš njegovih početka u PL, jer je i on imao svakakvih zadataka koje je odrađivao. Tek kad se malo probio i isplivao kao naš "najbolji" sudija, pustilo ga se na miru i sad ga se ne šalje na utakmice gdje treba pošto poto sudac odraditi poso.
Tako da, sve su to ista ****, i svi su isti, i klubovi i sudci, samo je pitanje, ko uspije riješiti sudca tko ne.