FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

GalileoGalilei
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GalileoGalilei » 21 maj 2024, 12:12

bvsic je napisao/la:
21 maj 2024, 12:09
GalileoGalilei je napisao/la:
21 maj 2024, 12:00
Maroon1946 je napisao/la:
21 maj 2024, 10:55
Nikad on nista osvojio ne bi da je psovao majke, djecu, Boga svojim igracima. Princeze koje igraju u FKS se odmah nadju uvrijedjene i bojkotoju sve redom. Vidjeli smo da je to slucaj 100 puta. S druge strane ako nisi ostar i pustas im onda gubis svlacionicu. Nikad nisam vidio da je iko bojkotovao Husrefa u cijeloj njegovoj karijeru u FKS s druge strane Rozman se posvadjao sa 98 igraca u nepunoj godini dana, tjerao vise igraca nakon 7 dana, sa nasim najzvucnijim pojacanjima samo Bog zna sta je. Igra mu Hasić koji je sam rekao da ide a na klupi mu ostaje Renan i Francis. Ja sam 1000% ubijedjen da je Husref dosao na ljeto da bi napravio puno bolji rezultat i ne bi bilo ovih uspona i padova svako malo. Ali neka o njega smo se ogrijesili. Ja se nadam da je njegova epizoda(e) u FKS gotova, nista bolje ne zasluzujemo kad ne znamo bar reci svaka cast za sve osvojene trofeje. Nista drugacije ni sljedece sezone nece biti i nama je titula predaleko svake godine. Uaaaaaa Husref uaaaaaa uaaaaa uaaaaa dok je ziv kad umre onda ce bit najveca legenda FKS uz Haseta. To smo mi.
Opet lažeš. Husref je trener koji može izdržati sezonu, eventualno dvije. Sve poslije toga je raspad i haos u svlačionici. Stanojević je išao kod Uprave i žalio se za ebavanje familije, niko od igrača ga kasnije nije mogao smisliti. Lako je reći "treba im ebati mater", kako bi ti reagovao da tebi šef ebe sve živo svaki dan? Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti.

S kim se to posvađao Rožman? Kad je na početku došao, jedino je prekrižio Baltu zbog nediscipline, tačnije zbog kašnjenja na trening i mamurluka. Što se to njemu serre za taj potez, a svima puna usta zavođenja discipline i uspostavljanja sistema po njegovom dolasku? Ostali igrači su otišli zato što se nisu uklapali u njegove planove. Na kraju, od tih igrača, jedan igra redovno.
Kasnije je bila afera Ziljkić i tu je čitava ekipa bila na udaru i pod prijetnjama mafije. Za to je kriv Rožman? Kriv je što je mrtvog Ziljkića stavio na klupi nakon njegovog šetkanja kad mu je čitav stadion zviždao? Sjetićemo se primljenog gola od Borca u uvodnim minutama kada dotični nije ispratio protivnika, pa smo primi gol.

Nemojte spinovati i lupati gluposti po ko zna koji put. Nije Rožman nikog TJERAO, niti je tjerao pola ekipe, niti se riješio aman zaman nekih igrača. Ponavljam, od tih igrača jedan igra redovno. Recimo taj toliko spominjani Zeljković je upisao čitavih osam nastupa u ebenom Uzbekistanu. Balta ne igra ni u Belupu, Vrančić bez aranžmana, Ikić u GOŠK-u. Jedini Šerbečić igra redovno u prosječnoj ekipi Srbije. Isti taj Besim je kod nas bio odron, a nije ni tamo ništa uradio vredno pomena.
Bas ovo znaci otjeras zbog nediscipline ne valjas, da ih nije otjero bilo bi nema autoriteta ne moze se ugodit ljudima
Zato što su ovdje pojedinci mentalne amebe, puni frustracije i kad pljuju, pljuju sve nasumično. Kako vjetar puhne, tako i oni tjeraju. Ni ne čudi me kad kažu da smo najteži navijači na svijetu.

Čuj vidi se da ne radimo ništa za šuteve izvan 16 metara.. Treba trener učiti defanzivca koji igra čitav život da izađe i blokira šut. Sunce ti poljubim moram odmoriti malo od debilarijuma. :shock:

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 21 maj 2024, 12:20

Pa nece valjda rozman uci i zabiti zicere umjesto hamze ili hasica, ili pokazati durakovicu kako da prodje igraca i centrira, sto je osnovni posao beka. Trebali smo najmanje 3 gola dati sinoc u utakmici bez ikakvog rezultatskog znacaja, nismo, zdravo dovidjenja, biti ce bolje drugi put. Desilo se i desavati ce se. Ne vidim samo svrhu vise hasica forsirati, daj mehmedovica

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 21 maj 2024, 12:27

bekovi nisu njegovi. A danas znamo svi sta predstavlja moderan bek. Sto se tice njegovih pojacanja, skeptican sam glede Jularzdije, Matanovica? Sta s Buljjubasicem? Mustafic s njima u kombinaciji. Borbeni jesu, radilice, ali nemas igraca koji moze napraviti visak nekim neocekivanim potezom. Fali nam tih majstora u ekipi, fakina isto kao i upravi kluba.
Kod kona, pogledajte snimak i kako jedna odigrana lopta Hirosa napravi pometnju, dovede do gola iz nicega npr. I to im je 2-3 sanse iskreirao.
TReba nam Avram ali neki na steroidima. Dosta bi bolje izgledali i konkretnije
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 21 maj 2024, 12:35

GalileoGalilei je napisao/la:
21 maj 2024, 12:00
Nikad on nista osvojio ne bi da je psovao majke, djecu, Boga svojim igracima. Princeze koje igraju u FKS se odmah nadju uvrijedjene i bojkotoju sve redom. Vidjeli smo da je to slucaj 100 puta. S druge strane ako nisi ostar i pustas im onda gubis svlacionicu. Nikad nisam vidio da je iko bojkotovao Husrefa u cijeloj njegovoj karijeru u FKS s druge strane Rozman se posvadjao sa 98 igraca u nepunoj godini dana, tjerao vise igraca nakon 7 dana, sa nasim najzvucnijim pojacanjima samo Bog zna sta je. Igra mu Hasić koji je sam rekao da ide a na klupi mu ostaje Renan i Francis. Ja sam 1000% ubijedjen da je Husref dosao na ljeto da bi napravio puno bolji rezultat i ne bi bilo ovih uspona i padova svako malo. Ali neka o njega smo se ogrijesili. Ja se nadam da je njegova epizoda(e) u FKS gotova, nista bolje ne zasluzujemo kad ne znamo bar reci svaka cast za sve osvojene trofeje. Nista drugacije ni sljedece sezone nece biti i nama je titula predaleko svake godine. Uaaaaaa Husref uaaaaaa uaaaaa uaaaaa dok je ziv kad umre onda ce bit najveca legenda FKS uz Haseta. To smo mi.
Opet lažeš. Husref je trener koji može izdržati sezonu, eventualno dvije. Sve poslije toga je raspad i haos u svlačionici. Stanojević je išao kod Uprave i žalio se za ebavanje familije, niko od igrača ga kasnije nije mogao smisliti. Lako je reći "treba im ebati mater", kako bi ti reagovao da tebi šef ebe sve živo svaki dan? Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti.

S kim se to posvađao Rožman? Kad je na početku došao, jedino je prekrižio Baltu zbog nediscipline, tačnije zbog kašnjenja na trening i mamurluka. Što se to njemu serre za taj potez, a svima puna usta zavođenja discipline i uspostavljanja sistema po njegovom dolasku? Ostali igrači su otišli zato što se nisu uklapali u njegove planove. Na kraju, od tih igrača, jedan igra redovno.
Kasnije je bila afera Ziljkić i tu je čitava ekipa bila na udaru i pod prijetnjama mafije. Za to je kriv Rožman? Kriv je što je mrtvog Ziljkića stavio na klupi nakon njegovog šetkanja kad mu je čitav stadion zviždao? Sjetićemo se primljenog gola od Borca u uvodnim minutama kada dotični nije ispratio protivnika, pa smo primi gol.

Nemojte spinovati i lupati gluposti po ko zna koji put. Nije Rožman nikog TJERAO, niti je tjerao pola ekipe, niti se riješio aman zaman nekih igrača. Ponavljam, od tih igrača jedan igra redovno. Recimo taj toliko spominjani Zeljković je upisao čitavih osam nastupa u ebenom Uzbekistanu. Balta ne igra ni u Belupu, Vrančić bez aranžmana, Ikić u GOŠK-u. Jedini Šerbečić igra redovno u prosječnoj ekipi Srbije. Isti taj Besim je kod nas bio odron, a nije ni tamo ništa uradio vredno pomena.
Pusti brste ovoj budali objasnjavati, izgleda da je on iz garniture Mirze i Mirzica, pa se zali na svaki korak koji napravi Rozman.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 21 maj 2024, 12:36

Sanjam dan kad ce nam biti stadion poput Sturmovog,Ado Den Hagovog ili Jagijelonije.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 21 maj 2024, 12:38

:hmmmm:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 21 maj 2024, 12:42

Nema smisla pisat ovdje kad neki vide spasiosca u Rožmanu kad je realnost da su godine 2021,2022,2023,2024 ko preslikane. Nismo napredovali ni 1%, tavorimo na cetvrtom mjestu ko i svake sezone. Sve ce se to odrazit i na sljedecu polusezonu daj Boze da mi budemo prvi i udjemo u grupu konfrencijske lige ali nista apsolutno na to ne ukazuje. Svakako sada nema poente mijenjati sš i neka ih da vidimo sta cemo uradit nadamo se najboljem.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 21 maj 2024, 12:44

bvsic je napisao/la:
21 maj 2024, 12:12
Surreal je napisao/la:
21 maj 2024, 12:01
Možemo pričati o Rožmanu mnoge loše stvari kada se tiče taktičkog dijela, ali mora mu se priznati da ima autoritet i da ne dopušta da neko utiče na njegov rad, nije zadovoljan Duljevićem - nema ga ni na klupi, Peñaranda propušta treninge - nema ga ni na klupi, Oliveira ne daje svoj maksimum (čekaj svoju šansu sa klupe). Stvarno što se tiče toga skidam mu kapu, ali baš je to jedan od razloga zbog kojih je upitno da li će ostati i koliko Mirviću odgovara da njegovi projekti koje masno plaća griju klupu.

Inače, mislim da možemo očekivati bar jedno "egzotično" pojačanje, jer glavni dvojac skauta je radio u Vålereng-i, tu su radili odličan posao, doveli su Andreja Ilića, prodali ga za gotovo četiri miliona, čak dva igrača iz Južne Afrike, tako da što se tiče tog dijela, stvarno jesmo najbolji u državi i ne kaskamo za regionom, ali i adekvatan scouting, zahtjeva suradnju sa trenerom.
Ne mogu da vjerujem da sam od tebe cuo nesto pozitivno za klub u zadnje vrijeme
Pisao sam ali rado cu opet. Ganjanje autoriteta ,postavljanje discipline je posao za narednika u vojsci. Nije to treneru posao.Treneru je posao da stvara rezultat i igrace. Za tjeranje igraca se ne daje plata 20 000 eura,to se daje za izvlacenje maximuma iz igraca.
Nema tog Gazde fudbalskog kluba na svijetu,koji ce ti dovesti skupe igrace i onda biti zadovoljan sto si ih ti rastjerao,nisi znao iskoristiti.
Skijas je trener za kakve osnovne skole,po mogucnosti da radi s curicama. Nema on kapacitet za majstore poput Ziljkica i Penita.
Zadnja izmjena: Antikloc, dana/u 21 maj 2024, 12:45, ukupno mijenjano 1 put.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 21 maj 2024, 12:45

Kako to ? Pa javna tajna jeste da se Husref posvađao sa nekolicinom igrača u posljednjoj polusezoni, pa svega je tu bilo. Pa onda proigraše i Rahmanović i Tatar Husrefovim odlaskom.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 21 maj 2024, 12:45

nokee je napisao/la:
21 maj 2024, 10:57
Mirvic ako ponovo ne posalje poziv za sastanak i on je nesto dogovorio, ili bas ispada smijesan, nema tu sta.
Evo kraj je sezone, jos jedno kolo pa cemo vidjeti.
Najzanimljiviji je tu Zrinjski, oni su rang Borca samo hinjski to rade, ovi ofirno. Pa oni su navise osteceni jer bi glat bili prvaci da nije ovako sudjenje, a sute ko zaliveni. Cak se i Petrovic usutio imao je par puta izlete sa izjavama, vjerovatno mu reki neka suti itd..

Inace ne vrijedi uopste pomisliti da se zalijecemo sa dovodjenjem mega pojacanja jer u ovakvoj konstalaciji nemamo mi tu sta traziti, ko god misli drugacije stvarno je ili debil ili balavac koji ne zna sabrati dva i dva. Borac je morao kiksati cak na svom terenu uopste nije neprikosnoven i Gosk i Igman bi im uzeli sva 3 boda. Sa igrom i ekipom bare bare s nama, kunem se, samo je razlika konstantan vjetar u ledja.
Sad dovedi Dinamo u ligu sa ovakvim sudjenjem, nebi osvojili ili bi se bas bas napatili.
Pravi primjer je i Velez, od tolike halabuke usutise se i recenice "te stvari treba rijesavati unutar institucija saveza". Kakvog ba saveza? Ma smijesno. Dogovorili sa Vicom i tacka.

A slag na tortu mi je SERGEJ BARBAREZ. Vanago je uletio da spasava Vicu kad mu najvise gori. Zna kako ce smiriti javnost i zamazati oci. A ovaj hajvan pristade, za Spahica mi i nije cudno toliko.
+1000
Barbarez najveci jado ispade
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 21 maj 2024, 12:50

Surreal je napisao/la:
21 maj 2024, 12:07
Što se tiče back-up opcije za napadača, šta mislite o Aleksandru Kahviću, dečko je naš mladi reprezentativac, u Zvedi očigledno nema mjesta, te ga šalju sa posudbe na posudbu, a nama bi dobro došao, ističe mu ugovor, a mislim da plaća ne bi pravila nikakav problem.

Ovo je za prvog špica i da trebalo ga je kontaktirati. Isto kao i recimo Čuića iz Hajduka. Naši, potencijali. To trebamo ganjati. Ali, skauti ništa.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 21 maj 2024, 14:41

Ako je iko pisao o Vici i savezu ja sam, ali vec duze vrijeme ide na zivce ova prica. Nista nije do nas, krivi su od sudija do Keljmendija. Daj ba. Da se sudilo i igralo posteno od pocetka do kraja sezone prvak bi bio Zrinjski, a mi ni u Europu ne bi otisli. Priznajte to sami sebi. Ne mozete praviti tabele u glavama da gledate samo greske protiv nas, a ne gledate greske protiv drugih ekipa, bilo u direktnim duelima sa nama ili protiv drugih klubova.

Sezona za zaborav, a nismo ispunili ni onaj minimum da nesto uigramo i spremimo za iducu. Naprotiv, izgledamo manje uigrano i manje spremno nego prije sest mjeseci. Podrzavao sam Rozmana i bio da se istrpi, meni je zao sto je ovako, ali nemam za sta da se uhvatim pa da kazem bice bolje iduce sezone. Nema naznaka da hoce.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 21 maj 2024, 14:51

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
21 maj 2024, 14:41
Ako je iko pisao o Vici i savezu ja sam, ali vec duze vrijeme ide na zivce ova prica. Nista nije do nas, krivi su od sudija do Keljmendija. Daj ba. Da se sudilo i igralo posteno od pocetka do kraja sezone prvak bi bio Zrinjski, a mi ni u Europu ne bi otisli. Priznajte to sami sebi. Ne mozete praviti tabele u glavama da gledate samo greske protiv nas, a ne gledate greske protiv drugih ekipa, bilo u direktnim duelima sa nama ili protiv drugih klubova.

Sezona za zaborav, a nismo ispunili ni onaj minimum da nesto uigramo i spremimo za iducu. Naprotiv, izgledamo manje uigrano i manje spremno nego prije sest mjeseci. Podrzavao sam Rozmana i bio da se istrpi, meni je zao sto je ovako, ali nemam za sta da se uhvatim pa da kazem bice bolje iduce sezone. Nema naznaka da hoce.
+1

Što je zabrinjavajuće jeste da smo bolje igrali početkom sezone kad je tek došao, Zrinjski dobili, derbi dobili gdje su kone u daleko boljoj formi bilo nego sad na proljeće. Nema logike da sad igramo gore i da nam je igra gora. Umjesto da napredujemo mi nazadujemo. Jednostavno nema logike ljudi dragi.

L'otavo re di Roma F.T.

TarpiTarpi
Kontakt:

Post Postao/la TarpiTarpi » 21 maj 2024, 14:52

NisamInSajder je napisao/la:
21 maj 2024, 12:50
Surreal je napisao/la:
21 maj 2024, 12:07
Što se tiče back-up opcije za napadača, šta mislite o Aleksandru Kahviću, dečko je naš mladi reprezentativac, u Zvedi očigledno nema mjesta, te ga šalju sa posudbe na posudbu, a nama bi dobro došao, ističe mu ugovor, a mislim da plaća ne bi pravila nikakav problem.

Ovo je za prvog špica i da trebalo ga je kontaktirati. Isto kao i recimo Čuića iz Hajduka. Naši, potencijali. To trebamo ganjati. Ali, skauti ništa.
Odličan igrač kojeg bi mogli i fino prodati, čak i ponuditi 100-200k za njega jer na tm-u samo piše kad ističe posudba a ne koliko još ima ugovora sa Zvezdom.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 21 maj 2024, 14:52

Eo Mustafic dobio poziv u reprezentacijz Luxenburga.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 21 maj 2024, 14:52

Da se sudilo i igralo posteno od pocetka do kraja sezone prvak bi bio Zrinjski, a mi ni u Europu ne bi otisli. Priznajte to sami sebi. Ne mozete praviti tabele u glavama da gledate samo greske protiv nas, a ne gledate greske protiv drugih ekipa, bilo u direktnim duelima sa nama ili protiv drugih klubova.
Potpuno netačno da ne bi u Evropu otišli. Imali smo poguranaca ove sezone, ali nas se i pofino kralo. Posušje nije imalo ni 1% gore suđenje od nas ove sezone, a kako se Slogi sudilo stvarno nemam namjeru pisati.
Utakmice gdje smo imali guranje od strane sudija: Velež kući, Igman u gostima, Posušje u gostima, Sloboda kup, Igman kući druga i eventualno Posušje jučer.
Utakmice gdje su protivnici imali guranje: GOŠK u gostima, Široki u gostima, Borac u gostima, Zvijezda u gostima, Borac Kup obje, Igman kući prva, Borac kući liga, Zrinjski gosti.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 21 maj 2024, 14:59

Nirton je napisao/la:
21 maj 2024, 14:52
Da se sudilo i igralo posteno od pocetka do kraja sezone prvak bi bio Zrinjski, a mi ni u Europu ne bi otisli. Priznajte to sami sebi. Ne mozete praviti tabele u glavama da gledate samo greske protiv nas, a ne gledate greske protiv drugih ekipa, bilo u direktnim duelima sa nama ili protiv drugih klubova.
Potpuno netačno da ne bi u Evropu otišli. Imali smo poguranaca ove sezone, ali nas se i pofino kralo. Posušje nije imalo ni 1% gore suđenje od nas ove sezone, a kako se Slogi sudilo stvarno nemam namjeru pisati.
Utakmice gdje smo imali guranje od strane sudija: Velež kući, Igman u gostima, Posušje u gostima, Sloboda kup, Igman kući druga i eventualno Posušje jučer.
Utakmice gdje su protivnici imali guranje: GOŠK u gostima, Široki u gostima, Borac u gostima, Zvijezda u gostima, Borac Kup obje, Igman kući prva, Borac kući liga, Zrinjski gosti.
Europu ne bi vidjeli da Borac i Zrinjski ne igraju finale kupa. Baš da smo oštećeni jesu prva i zadnja protiv Borca, Gošk za penal dok ako misliš da je Velež oštećen stava sam da nije, da je lopta udarila Beganovića u ruku ista bi se pomjerila, jedino ne bi ako je betonska odnosno čelićna.

L'otavo re di Roma F.T.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 21 maj 2024, 15:05

Smanjite ocekivanja pa ce cetvrto mjesto biti ko titula.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 21 maj 2024, 15:10

H8Z7 je napisao/la:
21 maj 2024, 14:59
Nirton je napisao/la:
Europu ne bi vidjeli da Borac i Zrinjski ne igraju finale kupa. Baš da smo oštećeni jesu prva i zadnja protiv Borca, Gošk za penal dok ako misliš da je Velež oštećen stava sam da nije, da je lopta udarila Beganovića u ruku ista bi se pomjerila, jedino ne bi ako je betonska odnosno čelićna.
Pa i prošle godine smo otišli u Evropu jer je Zrinjski pobijedio Velež u finalu, prije 2 godine upravo zbog kupa nismo otišli u Evropu(2016. također). Liga i kup su tako vezani, a onda možemo povući i argument da su nam zbog kupa oduzeta 3 boda u ligi, sa kojima bi možda na kraju u ligi bili treći.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 21 maj 2024, 15:21

Nirton je napisao/la:
21 maj 2024, 15:10
H8Z7 je napisao/la:
21 maj 2024, 14:59
Nirton je napisao/la:

Pa i prošle godine smo otišli u Evropu jer je Zrinjski pobijedio Velež u finalu, prije 2 godine upravo zbog kupa nismo otišli u Evropu(2016. također). Liga i kup su tako vezani, a onda možemo povući i argument da su nam zbog kupa oduzeta 3 boda u ligi, sa kojima bi možda na kraju u ligi bili treći.
Prosle godine smo otisli u Evropu jer je Siroki Brijeg igrao katastrofalnu sezonu, uz to bjezali su nam nekoliko bodova, ove sezone si cijelu godinu na ovoj poziciji.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: N3R3D, napoleon72 i 58 gostiju.