PS
Trebala je biti i opcija Zoran Zekic
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Sporazumni znaci da se nece tuzakati i da su se sporazumno dogovorili da mu nece isplatiti 300kKM(koliko je ugovorom pisano) nego 250kKM.hz033 je napisao/la: ↑06 jun 2024, 14:04Nije tacno, sporazumni ne uslovljava isplatu , zato se i zove sporazumni!!!!NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑06 jun 2024, 13:25Vjerujem da hoce biti sporazumni, ali i kad je sporazumni ti moras isplatiti novac.
Uvijek se isplati dio novca po dogovoru, zato i dođe do sporazuma.hz033 je napisao/la: ↑06 jun 2024, 14:04Nije tacno, sporazumni ne uslovljava isplatu , zato se i zove sporazumni!!!!NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑06 jun 2024, 13:25Vjerujem da hoce biti sporazumni, ali i kad je sporazumni ti moras isplatiti novac.
Upravo tako. Generalno raja cuje rijec sporazumni i misli sve rijeseno, a ugovori su takvi da moras isplatiti ili dio po dogovoru ili sve u ratama. Kakve jos sve klauzule imaju ne znam i vjerovatno nije kod svakog isto. Drugo je kad neko oprosti i odrekne se svega, ali rijetki su takvi.MortemHz je napisao/la: ↑06 jun 2024, 14:10Uvijek se isplati dio novca po dogovoru, zato i dođe do sporazuma.hz033 je napisao/la: ↑06 jun 2024, 14:04Nije tacno, sporazumni ne uslovljava isplatu , zato se i zove sporazumni!!!!NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑06 jun 2024, 13:25Vjerujem da hoce biti sporazumni, ali i kad je sporazumni ti moras isplatiti novac.
Ako neko ima još godinu dana ugovor onda mu ti ponudiš platu za 3 do 6 mjeseci, u tom fazonu.
ovo je upućeno moderaciji. u prethodnoj anketi 65% glasača je bilo protiv promjene trenutnog ss.MaroonBjelave je napisao/la: ↑06 jun 2024, 14:05Pa brate, mi smo bitni Ismiru k'o zubar u Švrakinom.luckystrike je napisao/la: ↑06 jun 2024, 13:58nije rezonski da nakon što je 65% forumaša protiv smjene trenera, ide anketa koga biste voljeli na klupi![]()
Moguce je. Ja sam glasao za ostanak. Zeljkovic nepoznanica, fakticki bi bio na istom kao i sa Rozmanom. Susic bi samo ukaljao svoje ime, osim autoriteta i nekog hajca medju navijacima nista ne bi donio. Husrefa smo se nagledali previse puta, hvala mu al 6 puta ni Vizu za buducnost ne mogu gledat. Nama je trener najmanji problem u klubu. Sa ovakvim vodstvom ti moze Guardiola doci i dobit ces isti qrac. Problem je mnogo veci (i deblji) od Rozmana.Maroon1946 je napisao/la: ↑06 jun 2024, 14:06Pa je li moguće da neko neironično glasa za ostanak Rožmana
PS
Trebala je biti i opcija Zoran Zekic
Moze i ne mora, mozes ga jednostavno ostaviti da ga isplacujes do kraja ugovora, a ovaj ne moze raditi nigdje drugo jer je jos u radnom odnosu. Dva najpoznatija slucaja, di mateo kad je nogiran iz celzija (mislim da je dvije godine platu primao) i nagelsman u bajernu, s tim da ga je bajern prestao placati cim je postao selektor ( i odrekli se naknade)MortemHz je napisao/la: ↑06 jun 2024, 14:10Uvijek se isplati dio novca po dogovoru, zato i dođe do sporazuma.hz033 je napisao/la: ↑06 jun 2024, 14:04Nije tacno, sporazumni ne uslovljava isplatu , zato se i zove sporazumni!!!!NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑06 jun 2024, 13:25Vjerujem da hoce biti sporazumni, ali i kad je sporazumni ti moras isplatiti novac.
Ako neko ima još godinu dana ugovor onda mu ti ponudiš platu za 3 do 6 mjeseci, u tom fazonu.
Put putuje moj jaran
Pa radite li vi na svojim poslovima majku mu, ili jos niste dobacili do togaNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑06 jun 2024, 14:14Upravo tako. Generalno raja cuje rijec sporazumni i misli sve rijeseno, a ugovori su takvi da moras isplatiti ili dio po dogovoru ili sve u ratama. Kakve jos sve klauzule imaju ne znam i vjerovatno nije kod svakog isto. Drugo je kad neko oprosti i odrekne se svega, ali rijetki su takvi.
Ne znaci nuzno, kod nas u praksi znaci. Mislim da to svi i govore.hz033 je napisao/la: ↑06 jun 2024, 15:11Pa radite li vi na svojim poslovima majku mu, ili jos niste dobacili do togaNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑06 jun 2024, 14:14Upravo tako. Generalno raja cuje rijec sporazumni i misli sve rijeseno, a ugovori su takvi da moras isplatiti ili dio po dogovoru ili sve u ratama. Kakve jos sve klauzule imaju ne znam i vjerovatno nije kod svakog isto. Drugo je kad neko oprosti i odrekne se svega, ali rijetki su takvi., sporazumni otkaz ne znaci nuzno isplatu, svakako znaci da su se sporazumno razisli il ti ga dogovorili !!! Uglavnom, sporazumni ne uslovljava isplatu koju bi morali isplatiti po ugovoru van sporazumnog raskida istog!
Obicno se SPORAZUME da mu umjesto npr sve plate do kraja ugovora, isplate 75% plata, ili tako nesto. Rijetki su slucajevi kad se neko odrekne komplet iznosa po ugovoru.hz033 je napisao/la: ↑06 jun 2024, 14:04Nije tacno, sporazumni ne uslovljava isplatu , zato se i zove sporazumni!!!!NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑06 jun 2024, 13:25Vjerujem da hoce biti sporazumni, ali i kad je sporazumni ti moras isplatiti novac.
I narednih 5-6 godina će biti četvrti jer ne zna. Treba istrpiti nekoga ko zna, a ne nekoga ko protiv čmarova sa 10 igrača ili 9 juniora uskog brijega igra nazad s 5 igrača. Dakle, ne zna. A sad, Adio.
Bajke su ipak forum ispod...
Trenutno korisnika/ca: rimljanin90, Zagor i 31 gost.