Nisam baš ciljao na to da su igrači ograničeni nego na terene (koji će od sezone 25/26 hvala Bogu gotovo svi biti tip top) potom na suđenje i sl. stvari. Mada itekako ima i toga nažalost.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑07 jun 2024, 00:37Ma da svakako i igraci su ograniceni.Ako mu dadnes vise od 2 zadatka on ce se pogubiti.Cast pojedincima koji uspiju napraviti inostrane karijere bas jer imaju taj smisao za fudbal.H8Z7 je napisao/la: ↑07 jun 2024, 00:17Teško da je to dvoje uporedivo što je ovaj tražio dronove i taj iz Zvezde, teško da su isti. Dronovi mogu biti korisni da se uoči stajanje igrača na terenu, kretanje te da se nakon ili čak u toku samog treninga to ispravi (Mourinho kad je došao u Romu tražio je dronove i ako se ne varam ogroman display u TC). Fabregas trener Como tražio nekakvu vrstu konstrukcija sa koje se može nadgledati trening i ispravljati greške.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑07 jun 2024, 00:00
Barak Bahar otjeran iz CZ jer je mrtvi kompjuteras.Ognjen Vranjes bas govorio o tome.Covjek svaki trening provodio u kancelariji gledajuci laptop,posalje pomocnike da vode trening a on nikakvog dodira sa ekipom nije imao.To je uzas sto se odrazilo na igre i rezultate.
Dosao im Milojevic koji je aposlutno svaki trening na terenu i ucestvuje u igri sa igracima.Svaki potez prati sto bi se reklo i odma ukazuje na greske.
Nisam siguran koliko tzv.'moderni' treneri prolaze ne samo kod nas nego na ovim prostorima.Okej koristiti neke savremene metode ali mene pretjerano ne impresiraju laptopi i dronovi.Puno bitniji mi je karakter i kako trener sredi svlacionicu,kako igraci odgovore zadatku i prije svega postovanje.
Sto se tice Rozmana pitao sam nekoliko prijatelja iz Rijeke koje poznajem jos od studentski dana i znam da prate,svi su mi rekli da je prosjecan trener i to jos kada je tek imenovan kod nas sto mi je odma u startu bilo malo cudno.
Sad koliko je kod nas to zaista neophodno pitanje je o kome bi se dalo podosta pričati.
Seoski igraci koji mozda znaju igrati lopte ali to je dovoljno za ovaj mini nogomet.Fudbal se igra i glavom.Zato imamo situaciju da je haman kompletna liga u 5 deka i da dodje neki Ljubic i namuci te na Kosevu.Taktika ovdje skroz slabo igra,bitniji detalj kako ces motivisati ekipu ili sto bi se reklo naloziti.Svaki iole stranac ce zakucati ovu ligu,zato sam za to da se skroz ukine ovo pravilo oko stranaca.Pomirit se s tim da nikada nista necemo uraditi u Evropi.U Evropi ti treba 7-8 stranca ako hoces rezultat.Znas kad bi CZ igrala ligu prvaka da im kazu mozes imati 3 stranca sve ostalo moraju bit srbijanci.Borili bi se za koferencijsku ligu
Što se tiče tog seoskog igrača kako si rekao tu je ponajviše uzrok takvog ponašanja socijalni status, dobije 5k njemu dosta da ima uzeti dobro auto, pokazati da ima para da djevojke ga vide, liječi komplekese iz mladosti i sl. Dok ta priča oko stranca je davno prepričana. Možeš misliti što bi Sheriff dobio Real Madrid sa igračima iz Moldavije.
Mehanovića na AMF, Kyeremeh RW, Vadze LW.bvsic je napisao/la:Kod nas treba ih izvest na oranicu kakvu nek sutaju malo loptu, na bjelasnicu da istrce svaki dan, 2 3 crnca da su gazele i da trce (imamo kyeremeha jos jednog takvog u vezni red da zna igrat i tjt)H8Z7 je napisao/la: ↑07 jun 2024, 00:17Teško da je to dvoje uporedivo što je ovaj tražio dronove i taj iz Zvezde, teško da su isti. Dronovi mogu biti korisni da se uoči stajanje igrača na terenu, kretanje te da se nakon ili čak u toku samog treninga to ispravi (Mourinho kad je došao u Romu tražio je dronove i ako se ne varam ogroman display u TC). Fabregas trener Como tražio nekakvu vrstu konstrukcija sa koje se može nadgledati trening i ispravljati greške.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑07 jun 2024, 00:00
Barak Bahar otjeran iz CZ jer je mrtvi kompjuteras.Ognjen Vranjes bas govorio o tome.Covjek svaki trening provodio u kancelariji gledajuci laptop,posalje pomocnike da vode trening a on nikakvog dodira sa ekipom nije imao.To je uzas sto se odrazilo na igre i rezultate.
Dosao im Milojevic koji je aposlutno svaki trening na terenu i ucestvuje u igri sa igracima.Svaki potez prati sto bi se reklo i odma ukazuje na greske.
Nisam siguran koliko tzv.'moderni' treneri prolaze ne samo kod nas nego na ovim prostorima.Okej koristiti neke savremene metode ali mene pretjerano ne impresiraju laptopi i dronovi.Puno bitniji mi je karakter i kako trener sredi svlacionicu,kako igraci odgovore zadatku i prije svega postovanje.
Sto se tice Rozmana pitao sam nekoliko prijatelja iz Rijeke koje poznajem jos od studentski dana i znam da prate,svi su mi rekli da je prosjecan trener i to jos kada je tek imenovan kod nas sto mi je odma u startu bilo malo cudno.
Sad koliko je kod nas to zaista neophodno pitanje je o kome bi se dalo podosta pričati.
Pogotovo Vadze kad se ubaci iza leđa odbrane pravi probleme jest da ga završnica handri ali popravi se to.

Šalu na stranu u današnjem fudbalu ako ne možeš trčati nema od tebe ništa. Prošlo je vrijeme Okocha i sličnih. Tako da takvi komentari nisu daleko od istine, samo su zastarjele metode treninga.