FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
95
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 233

H8Z7
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la H8Z7 » 07 jun 2024, 00:51

NajvecaRadosti je napisao/la:
07 jun 2024, 00:37
H8Z7 je napisao/la:
07 jun 2024, 00:17
07 jun 2024, 00:00

Barak Bahar otjeran iz CZ jer je mrtvi kompjuteras.Ognjen Vranjes bas govorio o tome.Covjek svaki trening provodio u kancelariji gledajuci laptop,posalje pomocnike da vode trening a on nikakvog dodira sa ekipom nije imao.To je uzas sto se odrazilo na igre i rezultate.
Dosao im Milojevic koji je aposlutno svaki trening na terenu i ucestvuje u igri sa igracima.Svaki potez prati sto bi se reklo i odma ukazuje na greske.

Nisam siguran koliko tzv.'moderni' treneri prolaze ne samo kod nas nego na ovim prostorima.Okej koristiti neke savremene metode ali mene pretjerano ne impresiraju laptopi i dronovi.Puno bitniji mi je karakter i kako trener sredi svlacionicu,kako igraci odgovore zadatku i prije svega postovanje.

Sto se tice Rozmana pitao sam nekoliko prijatelja iz Rijeke koje poznajem jos od studentski dana i znam da prate,svi su mi rekli da je prosjecan trener i to jos kada je tek imenovan kod nas sto mi je odma u startu bilo malo cudno.
Teško da je to dvoje uporedivo što je ovaj tražio dronove i taj iz Zvezde, teško da su isti. Dronovi mogu biti korisni da se uoči stajanje igrača na terenu, kretanje te da se nakon ili čak u toku samog treninga to ispravi (Mourinho kad je došao u Romu tražio je dronove i ako se ne varam ogroman display u TC). Fabregas trener Como tražio nekakvu vrstu konstrukcija sa koje se može nadgledati trening i ispravljati greške.

Sad koliko je kod nas to zaista neophodno pitanje je o kome bi se dalo podosta pričati.
Ma da svakako i igraci su ograniceni.Ako mu dadnes vise od 2 zadatka on ce se pogubiti.Cast pojedincima koji uspiju napraviti inostrane karijere bas jer imaju taj smisao za fudbal.

Seoski igraci koji mozda znaju igrati lopte ali to je dovoljno za ovaj mini nogomet.Fudbal se igra i glavom.Zato imamo situaciju da je haman kompletna liga u 5 deka i da dodje neki Ljubic i namuci te na Kosevu.Taktika ovdje skroz slabo igra,bitniji detalj kako ces motivisati ekipu ili sto bi se reklo naloziti.Svaki iole stranac ce zakucati ovu ligu,zato sam za to da se skroz ukine ovo pravilo oko stranaca.Pomirit se s tim da nikada nista necemo uraditi u Evropi.U Evropi ti treba 7-8 stranca ako hoces rezultat.Znas kad bi CZ igrala ligu prvaka da im kazu mozes imati 3 stranca sve ostalo moraju bit srbijanci.Borili bi se za koferencijsku ligu
Nisam baš ciljao na to da su igrači ograničeni nego na terene (koji će od sezone 25/26 hvala Bogu gotovo svi biti tip top) potom na suđenje i sl. stvari. Mada itekako ima i toga nažalost.

Što se tiče tog seoskog igrača kako si rekao tu je ponajviše uzrok takvog ponašanja socijalni status, dobije 5k njemu dosta da ima uzeti dobro auto, pokazati da ima para da djevojke ga vide, liječi komplekese iz mladosti i sl. Dok ta priča oko stranca je davno prepričana. Možeš misliti što bi Sheriff dobio Real Madrid sa igračima iz Moldavije.
bvsic je napisao/la:
H8Z7 je napisao/la:
07 jun 2024, 00:17
07 jun 2024, 00:00

Barak Bahar otjeran iz CZ jer je mrtvi kompjuteras.Ognjen Vranjes bas govorio o tome.Covjek svaki trening provodio u kancelariji gledajuci laptop,posalje pomocnike da vode trening a on nikakvog dodira sa ekipom nije imao.To je uzas sto se odrazilo na igre i rezultate.
Dosao im Milojevic koji je aposlutno svaki trening na terenu i ucestvuje u igri sa igracima.Svaki potez prati sto bi se reklo i odma ukazuje na greske.

Nisam siguran koliko tzv.'moderni' treneri prolaze ne samo kod nas nego na ovim prostorima.Okej koristiti neke savremene metode ali mene pretjerano ne impresiraju laptopi i dronovi.Puno bitniji mi je karakter i kako trener sredi svlacionicu,kako igraci odgovore zadatku i prije svega postovanje.

Sto se tice Rozmana pitao sam nekoliko prijatelja iz Rijeke koje poznajem jos od studentski dana i znam da prate,svi su mi rekli da je prosjecan trener i to jos kada je tek imenovan kod nas sto mi je odma u startu bilo malo cudno.
Teško da je to dvoje uporedivo što je ovaj tražio dronove i taj iz Zvezde, teško da su isti. Dronovi mogu biti korisni da se uoči stajanje igrača na terenu, kretanje te da se nakon ili čak u toku samog treninga to ispravi (Mourinho kad je došao u Romu tražio je dronove i ako se ne varam ogroman display u TC). Fabregas trener Como tražio nekakvu vrstu konstrukcija sa koje se može nadgledati trening i ispravljati greške.

Sad koliko je kod nas to zaista neophodno pitanje je o kome bi se dalo podosta pričati.
Kod nas treba ih izvest na oranicu kakvu nek sutaju malo loptu, na bjelasnicu da istrce svaki dan, 2 3 crnca da su gazele i da trce (imamo kyeremeha jos jednog takvog u vezni red da zna igrat i tjt)
Mehanovića na AMF, Kyeremeh RW, Vadze LW.
Pogotovo Vadze kad se ubaci iza leđa odbrane pravi probleme jest da ga završnica handri ali popravi se to. :kafa:
Šalu na stranu u današnjem fudbalu ako ne možeš trčati nema od tebe ništa. Prošlo je vrijeme Okocha i sličnih. Tako da takvi komentari nisu daleko od istine, samo su zastarjele metode treninga. :mrgreen:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 jun 2024, 00:57

Amcho1 je napisao/la:
06 jun 2024, 23:48
Raja svašta pišu i govore ali glas razuma shodno anketi govori da bi bilo najbolje kao i što bi zaista da ostane Rožman. Iskreno se nadam da će se uspjeti dogovoriti i da će ostati, te da ga veza sa Ibričićem neće povući. Pregovori su još vrući. Bilo bi dobro na mjestu SD a vidjeti Papeta, a za trenera ostaviti Rožmana. Porastao mi je u očima od izjave Ziljkića, "on meni nešto taktika nije liga prvaka" . Čovjek je dao sve od sebe da uspostavi sistem i školsko uigravanje ekipe, te sam siguran da još malo fali da to sve počne klikati. Pozdrav
Imao je 1,5 prelazni rok, 4 reprezentativne pauze, odrješene ruke da složi ekipu, mi skoro ništa od tog sistema nismo vidjeli. Ne možeš na prste jedne ruke nabrojati utakmice gdje je neki njegov sistem i trenerski rukopis bio vidljiv.
Ovaj što spominje Artetu, razlika između nas i Arsenala je što smo mi najveci klub u državi, a oni su u Engleskoj 4-5 po velicini i takvi klubovi mogu istrpiti trenere.Maltene svaka sezona gdje Sarajevo ne osvoji titulu, mora se smatrati katastrofom, trenerska klupa Sarajeva je među najtežim i najužarenijim u bivšoj Jugoslaviji, o pritisku da ne govorim, ali sa time se treba znati nositi.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 07 jun 2024, 01:16

ljudi ovdje ne kapiraju da se taktika i sistemi i filozofije UIGRAVAJU. Ne igraju Pepovi timovi onako zato što on dodje i kaže, eh, sad ćemo ovako, pa im nacrta na tablu, niti zato što je nakupovao igrace koje samo posalje na bascu i oni to odrade. Igra se STVARA na treninzima. Kad stvaras igru, kad radis na treninzima, kad uigravas, kad ponavljas, to postaje automatizam. Barca je onako osvajala loptu zato što je lik ubijao s presingom na terenu. Držanje lopte takođe. Skracuju se tereni, igra se 3 na 3 s dzokerom, 5 na 5 s džokerom, satima, da igracima pozlije i da povracaju. Ali zato kad izadju na teren, izgleda onako. Svaka igra se stvara. Murinjov cuveni kontranapad se STVORIO kroz ponavljanja, kroz treninge. Kod nas ljudi misle dodje moderan trener, pusti dronove, nesto nacrta na tabli, podijeli zadatke i igrac na terenu se sjeti sta mu je trener rekao. Vraga. Igra je danas automatizacija. Stoga, Kekec je kurcev trener jer OCIGLEDNO to nije radio. Preuzmi Vrbanjusu i radi s njom na taj nacin, za 6 mjeseci ces vidjeti OSJETNU razliku u igri.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 jun 2024, 02:04

PeppermintSA je napisao/la:
07 jun 2024, 01:16
ljudi ovdje ne kapiraju da se taktika i sistemi i filozofije UIGRAVAJU. Ne igraju Pepovi timovi onako zato što on dodje i kaže, eh, sad ćemo ovako, pa im nacrta na tablu, niti zato što je nakupovao igrace koje samo posalje na bascu i oni to odrade. Igra se STVARA na treninzima. Kad stvaras igru, kad radis na treninzima, kad uigravas, kad ponavljas, to postaje automatizam. Barca je onako osvajala loptu zato što je lik ubijao s presingom na terenu. Držanje lopte takođe. Skracuju se tereni, igra se 3 na 3 s dzokerom, 5 na 5 s džokerom, satima, da igracima pozlije i da povracaju. Ali zato kad izadju na teren, izgleda onako. Svaka igra se stvara. Murinjov cuveni kontranapad se STVORIO kroz ponavljanja, kroz treninge. Kod nas ljudi misle dodje moderan trener, pusti dronove, nesto nacrta na tabli, podijeli zadatke i igrac na terenu se sjeti sta mu je trener rekao. Vraga. Igra je danas automatizacija. Stoga, Kekec je kurcev trener jer OCIGLEDNO to nije radio. Preuzmi Vrbanjusu i radi s njom na taj nacin, za 6 mjeseci ces vidjeti OSJETNU razliku u igri.
Tako je, kod Pepa i u Barci i u Cityu, kad su osvojili tripletu, znalo se u najvažnijim utakmicama tačno ko šta igra u formaciji 4-2-3-1, čovjek je eventeualno malo eksperimentisao u nekim manje bitnim utakmicama u prvenstvu i kupovima.Ovaj naš je maltene ko Sablic, izrotirao bruku igraca na pojedinim pozicijama, vrhunac njegovog debilizma je bio Anđušić na lijevom beku protiv Širokog.

TarpiTarpi
Kontakt:

Post Postao/la TarpiTarpi » 07 jun 2024, 03:08

BordoSaga2 je napisao/la:
06 jun 2024, 18:44
06 jun 2024, 18:29
Chony533 je napisao/la:
06 jun 2024, 18:23
Ne moze se ocekivati da se kroz sezonu ekipa dovede u takav red da sve bude cakum pakum pogotovo ako se naviklo na nered, to su vrlo rijetki slucajevi. Kad smo najbolji bili, imali smo komentare opet.

ROZMANE OSTANI
itekako se može očekivati da se na terenu vidi trenerov rukopis. I to ne nakon sezone, to se već vidi nakon 2-3 sedmice rada s ekipom. Kod Rožmana se ništa nije vidjelo. Niti je iskristalisao prvih 11, niti se vidjelo šta traži, a niti se nakon godinu dana moglo reći da je ekipa i jednu jedinu utakmicu odigrala odlično - čak ni protiv ekipa s dna tabele.
Ti ocito o sportu opcenito ne znas nista. Krenes u teretanu i htio bi za 2 sedmice imati misice, plocice itd, a prije toga si godinu dana jeo rostilj, slatkise i derao alkohol. Aha.
Izuzetno glupo poređenje, ne može se svaki sport gledati isto, u fudbalu ako ti nije dovoljna sezona da ti se vidi bilo kakav pomak u igri nešto nije kako bi trebalo biti. Ne traže ljudi da vezeš po terenu ili da ti protivnici dodju na Koševo da izgube, samo da kad pogledaš jednu utakmicu Sarajeva vidiš neku ideju, pokušaj nečeg, nešto za šta ćeš reći ovome treba još malo vremena i funkcionisat će a ne da te juniori Širokog udaraju po ušima, da te Željo koji se bori za opstanak u trenutku kad gubi svako kolo mlatne 3:0 pa da tog istog Želju sa 2 crvena kartona ne možeš pobijediti.Sarajevo je pod Rožmanom dobro izgledalo na 12 utakmica od 35 tj. svaku treću utakmicu odigramo dobro.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 07 jun 2024, 03:56

Lucas je napisao/la:
07 jun 2024, 00:57
Amcho1 je napisao/la:
06 jun 2024, 23:48
Raja svašta pišu i govore ali glas razuma shodno anketi govori da bi bilo najbolje kao i što bi zaista da ostane Rožman. Iskreno se nadam da će se uspjeti dogovoriti i da će ostati, te da ga veza sa Ibričićem neće povući. Pregovori su još vrući. Bilo bi dobro na mjestu SD a vidjeti Papeta, a za trenera ostaviti Rožmana. Porastao mi je u očima od izjave Ziljkića, "on meni nešto taktika nije liga prvaka" . Čovjek je dao sve od sebe da uspostavi sistem i školsko uigravanje ekipe, te sam siguran da još malo fali da to sve počne klikati. Pozdrav
Imao je 1,5 prelazni rok, 4 reprezentativne pauze, odrješene ruke da složi ekipu, mi skoro ništa od tog sistema nismo vidjeli. Ne možeš na prste jedne ruke nabrojati utakmice gdje je neki njegov sistem i trenerski rukopis bio vidljiv.
Ovaj što spominje Artetu, razlika između nas i Arsenala je što smo mi najveci klub u državi, a oni su u Engleskoj 4-5 po velicini i takvi klubovi mogu istrpiti trenere.Maltene svaka sezona gdje Sarajevo ne osvoji titulu, mora se smatrati katastrofom, trenerska klupa Sarajeva je među najtežim i najužarenijim u bivšoj Jugoslaviji, o pritisku da ne govorim, ali sa time se treba znati nositi.
Razlika između nas i Arsenala je u tome što mi imamo igrače koji kao znaju igrati lopte ali kako ono kažu "on meni neka taktika, kakva taktika". Ako ih tjeraš na povraćanje, dobiješ efekat averzije i bojkota, te proces filteringa traje duže jer nemaš 10% igrača koji su spremni prihvatiti trenerovu volju. I Dudića su igrači otresli radi efekta "averzije".
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 jun 2024, 06:46

Lucas je napisao/la:
07 jun 2024, 02:04
Tako je, kod Pepa i u Barci i u Cityu, kad su osvojili tripletu, znalo se u najvažnijim utakmicama tačno ko šta igra u formaciji 4-2-3-1, čovjek je eventeualno malo eksperimentisao u nekim manje bitnim utakmicama u prvenstvu i kupovima.Ovaj naš je maltene ko Sablic, izrotirao bruku igraca na pojedinim pozicijama, vrhunac njegovog debilizma je bio Anđušić na lijevom beku protiv Širokog.
Nit je Pep kad igrao 4231 u zivotu, nit se kod njega ikad znalo ko sta radi na terenu. Pa nasao si jednog trenera za kojeg se ne mozes uhvatit sa svojim drk.anjem na 4231 formaciju. Covjek strogo igra 433, sa Cityjem sve vise 343. A to o pozicijama da ne pricamo. Njemu Lahm bio zadnji vezni, Ibra krilo, Yaya Toure stoper, Ake, Gvardiol i Cancelo lijevi bekovi, Bernardo Silva oba krila plus zadnji vezni, Stones zadnji vezni, Fabregas napadac... doslovno si nasao jednog od trenera koji apsolutno u svakoj ekipi eksperimentise i pretumba igrace. :rol:
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 07 jun 2024, 07:39

Da se samo konsolidovati.

Mi jos uvijek u 2024 godini pricamo o pritisku nekom, nevidljivoj uboci.
Doduse kad ce nam Husref biti trener onda valjda mozemo i o pritisku pisati.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 jun 2024, 08:32

napoleon72 je napisao/la:
07 jun 2024, 06:46
Lucas je napisao/la:
Nit je Pep kad igrao 4231 u zivotu, nit se kod njega ikad znalo ko sta radi na terenu. Pa nasao si jednog trenera za kojeg se ne mozes uhvatit sa svojim drk.anjem na 4231 formaciju. Covjek strogo igra 433, sa Cityjem sve vise 343. A to o pozicijama da ne pricamo. Njemu Lahm bio zadnji vezni, Ibra krilo, Yaya Toure stoper, Ake, Gvardiol i Cancelo lijevi bekovi, Bernardo Silva oba krila plus zadnji vezni, Stones zadnji vezni, Fabregas napadac... doslovno si nasao jednog od trenera koji apsolutno u svakoj ekipi eksperimentise i pretumba igrace. :rol:
Tu gdje je tumbao, tu je i doživio najbolnije poraze. Lahm na zadnjem veznom-katastrofe tri sezone zaredom u Ligi prvaka sa Bayernom, Ibra vezni-ispadanje od Intera u Ligi prvaka, Mahrez i Sterling napadači-poraz od Chelsea u finalu Lige prvaka.Kad je posložio sve kako treba pod konac, pobjedio je u finalima Lige prvaka 2009,2015,2023.
Poenta priče je da je nama formacija 4-2-3-1 najviše odgovarala zadnjih sezona, da ju je trebalo isforsirati i u njoj igrati, jer za 3-5-2 nemamo i nismo imali igrače.Pa u toj formaciji ni jednog jačeg protivnika nismo pobjedili.Nemam ja ništa protiv da naši treneri tumbaju, u nekoj razumnoj mjeri, kad igramo u kupu protiv Sloge Gornje Uskoplje ili protiv nekih pačenika iz Premijer lige, ali brate, najvažnije utakmice igraj kako treba, bez eksperimentisanja.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 07 jun 2024, 08:45

Samo 4231 ko Jakir
I svi na svoje pozicije
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 07 jun 2024, 08:48

Ama ne stvaraju se ekipe kroz treninge nego kroz utakmice.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 07 jun 2024, 08:50

NazorUso je napisao/la:
07 jun 2024, 08:45
Samo 4231 ko Jakir
I svi na svoje pozicije
Guardiola ucio zanat od Jakira
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 07 jun 2024, 08:51

nas sloga otrese u sred Sarajeva a ovdje neki pricaju o manchesteru bayernu gvardioli :kafa: :kafa: :salut:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 jun 2024, 08:52

@NazorUso Pogotovo ima svoju draž i značaj, kad to kaže ugledni intelektualac i načitan čovjek, poput tebe.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 07 jun 2024, 09:02

Kad je taj press @HZ87 :kafa:

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 07 jun 2024, 09:07

07 jun 2024, 08:50
NazorUso je napisao/la:
Samo 4231 ko Jakir
I svi na svoje pozicije
Jakir bez tumbanja pozicija i forsiranjem jedne formacije u zadnje četiri sezone, do največih trenerskih uspjeha i trofeja, te vrhunskog ugovora sa Dinamom, a mi u tom istom periodu ostvarili impozantnih -91 za prvoplasiranim u jednoj od najgorih liga u Evropi, uz razna blamiranja na terenu. Impresivno.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 jun 2024, 09:30

To za Brdarica i dronove je klasicno spinovanje par likova s ovog foruma. Problem je bio sto ga je Valentin doveo na svoju ruku u kamp dok jos prethodnik nije napustio klub, nakon sto nije uspio uvaliti Brdarica i Valentin se polako povlaci i ostaje funkcija samo na papiru.
Protiv Brdarica se bilo najvise zbog Valentina i nacina na koji ga se pokusalo progurati na klupu Sarajeva.
Klubovi koje je vodio i rezultati najbolje govore o njemu.
Zadnja izmjena: fera, dana/u 07 jun 2024, 09:34, ukupno mijenjano 1 put.
You are someone else I am still right here

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 07 jun 2024, 09:33

U koliko je press
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 07 jun 2024, 09:47

Lucas je napisao/la:
07 jun 2024, 09:07
NazorUso je napisao/la:
Samo 4231 ko Jakir
I svi na svoje pozicije
Jakir bez tumbanja pozicija i forsiranjem jedne formacije u zadnje četiri sezone, do največih trenerskih uspjeha i trofeja, te vrhunskog ugovora sa Dinamom, a mi u tom istom periodu ostvarili impozantnih -91 za prvoplasiranim u jednoj od najgorih liga u Evropi, uz razna blamiranja na terenu. Impresivno.
Da išta pratite, vidjeli bi da je Jakirović u Dinamu najmanje igrao 4231, čak je sezonu okrenuo i počeo dobijati kad je 352 sa Petkovićem i Kulenovićem oočeo igrati.

Lucas je napisao/la:
07 jun 2024, 08:32
Lucas je napisao/la:

Tu gdje je tumbao, tu je i doživio najbolnije poraze. Lahm na zadnjem veznom-katastrofe tri sezone zaredom u Ligi prvaka sa Bayernom, Ibra vezni-ispadanje od Intera u Ligi prvaka, Mahrez i Sterling napadači-poraz od Chelsea u finalu Lige prvaka.Kad je posložio sve kako treba pod konac, pobjedio je u finalima Lige prvaka 2009,2015,2023.
Poenta priče je da je nama formacija 4-2-3-1 najviše odgovarala zadnjih sezona, da ju je trebalo isforsirati i u njoj igrati, jer za 3-5-2 nemamo i nismo imali igrače.Pa u toj formaciji ni jednog jačeg protivnika nismo pobjedili.Nemam ja ništa protiv da naši treneri tumbaju, u nekoj razumnoj mjeri, kad igramo u kupu protiv Sloge Gornje Uskoplje ili protiv nekih pačenika iz Premijer lige, ali brate, najvažnije utakmice igraj kako treba, bez eksperimentisanja.
E baš Pep nema pozicije, pa pogledaj samo u utakmici koliko rotiranja bude, niko nije zakovan za jednu. Koliko Gvardiol bude kao lijevo krilo ili uđe u sredinu, pa de Bruyne koliko se kreće. Ali, to našim igračima ne možeš objasniti jer su vrlo vrlo taktički na niskom nivou. I onda imaš kad neko od trenera dođe ko želi taktiku, taktički nešto graditi i praviti igru imaš to da ga svlačionica ne miriše jer taj trener traži nešto od igrača Meho Kodro u Sarajevu, i još dosta.slučajeva. E sad kad je uprava kluba izdržala i ostavila takvog trenera, taj klub je došao do rezultata (Sablić u Širokom, Jakirović u Zrinjskom). Kod naših je suprotno, daj malo hajca, borba, ostavit srce na terenu, pa ko koga i onda to djeluje izbij-nabij. I kad dođe Europa fijasko, prvaka nam ugase ribari, konobari, Torpedo te izbaci samo jer ljudi gledaju nogomet i kad su nešto vidjeli, prilagodili se i to je to, a naši ostali nijemi.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 07 jun 2024, 09:55

NisamInSajder je napisao/la:
07 jun 2024, 09:47
Lucas je napisao/la:
07 jun 2024, 09:07

Da išta pratite, vidjeli bi da je Jakirović u Dinamu najmanje igrao 4231, čak je sezonu okrenuo i počeo dobijati kad je 352 sa Petkovićem i Kulenovićem oočeo igrati.

Lucas je napisao/la:
07 jun 2024, 08:32

E baš Pep nema pozicije, pa pogledaj samo u utakmici koliko rotiranja bude, niko nije zakovan za jednu. Koliko Gvardiol bude kao lijevo krilo ili uđe u sredinu, pa de Bruyne koliko se kreće. Ali, to našim igračima ne možeš objasniti jer su vrlo vrlo taktički na niskom nivou. I onda imaš kad neko od trenera dođe ko želi taktiku, taktički nešto graditi i praviti igru imaš to da ga svlačionica ne miriše jer taj trener traži nešto od igrača Meho Kodro u Sarajevu, i još dosta.slučajeva. E sad kad je uprava kluba izdržala i ostavila takvog trenera, taj klub je došao do rezultata (Sablić u Širokom, Jakirović u Zrinjskom). Kod naših je suprotno, daj malo hajca, borba, ostavit srce na terenu, pa ko koga i onda to djeluje izbij-nabij. I kad dođe Europa fijasko, prvaka nam ugase ribari, konobari, Torpedo te izbaci samo jer ljudi gledaju nogomet i kad su nešto vidjeli, prilagodili se i to je to, a naši ostali nijemi.
Ovo se zove kvalitetan spin. Mislim ovo za Torpedo a vjerovatno i ostalo. Torpedo nas je prosao na GUZOVE. Prvu smo ih demolirali,samo na srecu i golmanske greske su izvukli X a drugu na Kosevu smo ih manje demolirali ali spasili su se poraza ,golom iz prekida u 92-oj minuti. Znaci ,cista sportska sreca ,nikakvo gledanje,znanje i prilagodjavanja i slicne ublehe.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: admir1946, bosnas_, Dave, johntravolta123, mire971 i 81 gost.