badboy je napisao/la: ↑08 jun 2024, 05:46
Mirvic sigurno zna sta zeli, sta i kako radi. To sto raja misli da ne zna kud udara je proizvod laznih ocekivanja koje raja ima od njega i kluba uopste. Mirvic ocito ima svoje ciljeve i racunicu. Sta se sve tu sve radi i ispod zita valja po kisobranom kluba i osim fudbal samo on i ekipica oko njega zna.
A svima kojima su puna usta 4. mjesta, najveceg budzeta i tog epskog neuspjeha, da vas pitam.
Ako je budzet nikad veci, i ekipa po imenima nikad jaca, kakva je razlika izmedju osvojenog 4/3/2 mjesta? Mislim ako nismo prvi, koja je razlika? U ovom kontextu samo prvo mjesto je uspjeh. Za prvo mjesto, valjda svi znamo da nije bilo sanse (niko osim Borca nije mogao bit prvi ove godine). Jedini jasan cilj koji je klub javno iznio je izboriti izlazak u Evropu! Taj cilj je ostvaren. U cemu je problem? Treba tjerat trenera, ok i…….po kom parametru je Rozman unazadio Klub u odnosu na predhodnike (uzmi zadnjih 5 koji su usput receno isto otjerani) ili pokazao da zna manje od njih, pa ga treba otjerat? Covjek od kad je bukvalno predstavljen na pressu zbog tjeranja Mirze i kompletne situacije oko svega toga radi pod nevjerovatnim pritiskom i kontinuiranom kampanjom gdje mu se gleda i trazi svaki i najmanji pogresan mig da se nesto kritikuje i tjera. Miniran je bio na svim mogucim poljima ne bi li ga primorali da sam digne sidro. Ne kazem ja da je on najbolji na svijetu, al covjek svoj posao radi dovoljno dobro, daleko profesionalnije od svojih predhodnika, i kao takav zasluzuje da i dalje obavlja svoju duznost ako to uopste jos zeli. Kontinuitet je ono sto klubu navise treba a sto nikad nismo ostvarili.
Sto se tice Mirvica ,tu se slazemo. Sto se tice Rozmana,tu sigurno ne. Ni ,sto se tice Borca,da je prvenstvo trajalo jos par kola i da se nije zrinjski iskiksao u prvom dijelu,zrinjski bi lagano bio prvak. Mi smo isto mozda mogli biti da nije bilo Rozmana.
Nasi investitori skromno ulazu u prvi tim ali ipak su obezbijedili treneru najbolji napad lige.
Viveros,Penaranda,Ziljkic,Renan daleko najjaci napad po imenima i daleko najskuplji napad lige. Ucinak -nula. Zasto ? Krivica trenera.
Viverosa otjerao,sa Ziljkicem se posvadjao,Penita nije znao uklopiti. ( Nece tebi niko dovesti najskupljeg igraca lige da se ti s njim igras osnovnoskolske discipline,nego da poderete ligu ), Renan neiskoristen,odsjecen bez krila i dobrog veznog.beskoristan.
Kontinuitet nije drzati pod ugovorom dokazano nesposobnog trenera,koji se apsolutno nije uklopio. Ili ako ne zna drzati pritisak,to je dovoljno za otkaz. Pritisak se mora moci izdrzati,to je osnova svakog uspjesnog posla,ne samo fudbala.
Kontinuitet je stvoriti tim. Dati mladim ( i ostalim igracima ali prvenstveno mladim ) igracima dobre,visegodisnje ugovore. Zadrzati ih nekoliko sezona,uigrati,steci automatizam igre,izgraditi tim.