FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

Antikloc
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Antikloc » 11 jun 2024, 13:36

H8Z7 je napisao/la:
11 jun 2024, 13:24
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
11 jun 2024, 13:21
To bi vjerovatno znacilo potpuni zaokret sportske politike. Ne vjerujem da bi neke buduce Penarande i Vrancici dolazili u BiH da igraju za bonuse.
Ma nije problem jedan, dva takva igrača ali da opravdaju to. A sad svako ko dođe ima poprilično jaku platu. Evo Rogić je primjer, Matanović, Duraković. Pretpostavljam da niko od njih nema ispod 8k.
8k je tebi jaka plata :urnebes: :urnebes:
Bosanac fizikaner na bausteli u Njemackoj ima 6-7k ,zidare,keramicare,elektricare ne bi stavljali u istu recenicu sa tom sicom :mrgreen:
Ili ljepse receno,konobar u Sarajevu ima 1,2-1,5 mjesecno,bez baksisa :mrgreen: Sad zamisljam Papeta i Hadziju da igraju za 4x konobarske plate :mrgreen:
Ne moze se nazvati profesionalnim fudbalerom ,ko nema 20k+ platu

Riki10HZ
Kontakt:

Post Postao/la Riki10HZ » 11 jun 2024, 13:37

MaroonBjelave je napisao/la:
11 jun 2024, 12:36
Rahmet ti duši naš dragi ZiZ.
Samo da znate, izgubili smo jednog velikog insana i velikog navijača, Nermisa iz Srebrenice.
Znas li se sta bi sa momkom brate? Znam da je bio veliki Navijac naseg voljenog kluba... Da mu se Allah smiluje i podari Dzenet.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 11 jun 2024, 13:38

luckystrike je napisao/la:
11 jun 2024, 10:44
AVNOJ je napisao/la:
11 jun 2024, 10:37
Kakav majstorski potez Latermea, nogiraš suspendovanog a ovaj drugi pupčanom vrpcom vezan za njega ode sam, bravo :salut: :bow: .
A kako su ono pisali....oderat će nas, svaka marka, ode Vladanov procenat na njih, Rozman traži sve iz ugovora....bla, bla... Na kraju čovjek ode sam. Kako i do sada niko pojma nema a naročito ovi sa poprilično dobrim informacijama iz Kluba. Piju puk mećanje!
Hvala Laterme, sam Bog te je poslao nama.
Vidi ispod šta sam ja napisao drugu prije 10-ak dana.
slika
Meni je izgledalo tako da se rješava Ibričića da natjera Simona da sam ode, međutim ovaj dio me buni "u završnoj smo fazi dogovaranja uslova raskida saradnje", znači ovaj želi da ide ali bi nešto i da naplati?
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 11 jun 2024, 13:39

11 jun 2024, 13:31
H8Z7 je napisao/la:
To bi vjerovatno znacilo potpuni zaokret sportske politike. Ne vjerujem da bi neke buduce Penarande i Vrancici dolazili u BiH da igraju za bonuse.
Ma nije problem jedan, dva takva igrača ali da opravdaju to. A sad svako ko dođe ima poprilično jaku platu. Evo Rogić je primjer, Matanović, Duraković. Pretpostavljam da niko od njih nema ispod 8k.
da se ja pitam, samo tako bi se stvari i odvijale.
imaš osnovnu platu koja je sama po sebi veoma dobra za domaće uslove, a sve preko moraš ipak zaraditi. svaki go ili asistencija, svaki clean sheet sve se nagrađuje, isto tako imaš i bonus za zbirni učinak, postoje određeni pragovi. također trofej, izlazak u Evropu, nastup za reprezentaciju, postoji nagrada za sve pa izvoli zasluži.
razumijem da pojedincima to ne odgovara, i zato ti takav i ne treba u dresu.
Velež je tako postupio pretpošle zime čini mi se, Zrinjski nešto slično radi, napisao si ranije ko igra menadžera zna o čemu pričaš. Davati ogromne plate a nemati rezultat je neshvatljivo. Da barem imamo neku viziju, put pa nikakav problem ali ovako baš nema smisla. Nedavno sam pisao osvojiš kup dodatna plata, ligu osvojiš idu dvije plate. Isto tako kažnjavanje za ponašanje.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 11 jun 2024, 13:39

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 11 jun 2024, 13:41

H8Z7 je napisao/la:
11 jun 2024, 13:39
11 jun 2024, 13:31
H8Z7 je napisao/la:

da se ja pitam, samo tako bi se stvari i odvijale.
imaš osnovnu platu koja je sama po sebi veoma dobra za domaće uslove, a sve preko moraš ipak zaraditi. svaki go ili asistencija, svaki clean sheet sve se nagrađuje, isto tako imaš i bonus za zbirni učinak, postoje određeni pragovi. također trofej, izlazak u Evropu, nastup za reprezentaciju, postoji nagrada za sve pa izvoli zasluži.
razumijem da pojedincima to ne odgovara, i zato ti takav i ne treba u dresu.
Velež je tako postupio pretpošle zime čini mi se, Zrinjski nešto slično radi, napisao si ranije ko igra menadžera zna o čemu pričaš. Davati ogromne plate a nemati rezultat je neshvatljivo. Da barem imamo neku viziju, put pa nikakav problem ali ovako baš nema smisla. Nedavno sam pisao osvojiš kup dodatna plata, ligu osvojiš idu dvije plate. Isto tako kažnjavanje za ponašanje.
Jakirovic je to spomenuo na jednom pressu kad je bio u Zrinjskom,bukvalno kao da je to jedini nacin da ti je ekipa non stop motivisana.
Nećemo se razbahatiti, zna se hijerarhija momčadi, zna se platežna moć, pare su u travi, izbori se na terenu, kroz bonuse se sve može napraviti, ja mislim da jedino to ovdje funkcioniše, završio je Jakirović.
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 11 jun 2024, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 11 jun 2024, 13:41

Antikloc je napisao/la:
11 jun 2024, 13:28
Lijepi moj @nisam ismiru to se zove klosarluk :mrgreen: Nisu spremni da uloze para,pa bacaju suplju. U 2024oj godini,ti ces ucjenivati fudbalere :mrgreen: :urnebes:
Odose ljudi,gdje je normalnije ,gdje ima para. Fudbaleri se placaju,dobro placaju a koliko god im platis i itsplati se.
Jbg,teska je godina pred nama. Nema para za trenera,nema para za igrace. Trenere trazimo po birou,igracima,ionako tankim prijetimo restrikcijama.
Znaci Gospodin Vincent Tan zavrnuo pipu. I to u sezoni,kad cetiri ispadaju. Nadati se najboljem !!
Pa ne mislim da je nuzno klosarluk. Eto Zrinjski slicno radi i dobro im ide. Moze se i tako.

Nama je problem sto sportske politike nemamo. Odnosno imamo, ali se mijenja na godisnjoj bazi, nekad i mjesecnoj. Evo i sad. Jucer davali 15-20 hiljada, sad kao ne damo vise od pet i hocemo nesto novo, a vidjeces da ce na kraju Mirvic ipak provuci neko svoje mega-skupo "pojacanje" jer ima fetis na takve i moraju grati.

Slazem se da se po izjavama ovog Belgijanca cini da je Tan ili neko rekao dosta zajebancije, necete i ove sezone bacati pare i to je to.

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 11 jun 2024, 13:46

:kafa: A sada spektakl, dok su drugi špekulisali Mirvic sa dogovarao sa Marinovićem :kafa:

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 11 jun 2024, 13:48

11 jun 2024, 13:19
svako ko je igrao Fifa / Football Manager zna da osim osnovne plate postoji spektar 'podsticaja' koji se mogu koristiti ali za iste u klubu izgleda ne znaju. vode se pretpostavljam time da kad ga precjeniš da će ti uzvratiti, a u stvari kao rezultat imamo što imamo.
U bosni kojeg precijenis slabo ce ti htjeti uzvratiti. Jos misli da si debil
Samo po ucinku pa ces vidjeti jurnjave i pisanja krvi
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 11 jun 2024, 14:11

Sta veli Belgijanac, ne valja nista?

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 11 jun 2024, 14:18

Hazre je napisao/la:
10 jun 2024, 15:26
Nenad Bjelica...sutra press
dže nenad?

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 11 jun 2024, 14:21

Za asistenciju dati veci bonus nego za gol :kafa:

Slavisa se isto oprostio na ig. Hvala i sretno :wave:
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 11 jun 2024, 14:22

Radović bye-bye

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 11 jun 2024, 14:34

Ocekivani odlasci Radovica i Anicica. Hvala i sretno !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 11 jun 2024, 14:39

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 11 jun 2024, 14:43

H8Z7 je napisao/la:
11 jun 2024, 14:39
Sad ovog beka potpisati.
https://www.transfermarkt.com/matija-ka ... ler/351791
As we have learned, the club status of the 26-year-old left winger, who was also a youth international for Slovenia, will likely be resolved shortly. Matija Kavčič has several offers on the table. Clubs from Italy, Austria, and Poland are inviting him, and there could be more countries interested.
Slovenci navode interes iz inostranstva.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 11 jun 2024, 14:48

Ti igrači koji dolaze ovdje uvijek imaju ponude da idu u inostranstvo. Dolaze kod nas jer im Mirvić daje veće plate. Pretpostavljam da je i Duraković npr imao ponudu da ide vani ali su kod nas bolji uslovi. Znaci ako smanjis platu, i stavljas kojekakve bonuse ko ce ti doci? Ljudi ce radije igrati u Arapskim državama za veće pare. Jedina stvar koju mozes uraditi jeste uduplati bonuse i ne davati svakom nerealnu platu ali ako ocekujete da ce ljudi doci i igrati za kikiriki grdno se varate. Cisto sumnjam da ce ovi koji su trenutno tu pristati na smanjenje plate ali je bitno znati za ubuduce.

Ne treba dovoditi isti profil igrača slažem se.
Treba prvo dobro vidjeti kakav je igrač i u kakvoj formi pa dovesti.
I ne dovoditi razno razne Penjarande jer je plata previsoka a učinak nikakav.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 11 jun 2024, 14:49

Da, treba trčati i sto prije dovesti polovnog beka a u akademiji imas malca kojeg prate strani skauti.
Pa ce biti "aj sto nismo".
A nema beka da smo doveli da je valjao, sve sto valja smo mi stvorili svidjalo se to kome ili ne i zaradili i titule uzeli.

To za bonuse, smijesno. To niko nece pristati da igra tako, mislim 80% nece jer sta se desi trrener ga zakuca na klupu jer ima "svog" igraca, ili losa igra ekipe, prodaja bitnih igraca i slaba igra...
Na kraju, imas onsa problem sto svi hoce da zabiju/asistiraju... Sebičnost. Ozljeda.
Ne ide bas to tako, svi imaju te bonuse ali kao dodatak a ne kao osnova.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 11 jun 2024, 14:54

Pustite Latermea da radi
Strucniji je od nas i živi od toga

Opet će doći koga on aminuje a ne mahala
Mahala neće ni znat dok se taj ne uslika
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 11 jun 2024, 14:55

Pantelija je napisao/la:
11 jun 2024, 14:49
Da, treba trčati i sto prije dovesti polovnog beka a u akademiji imas malca kojeg prate strani skauti.
Pa ce biti "aj sto nismo".
A nema beka da smo doveli da je valjao, sve sto valja smo mi stvorili svidjalo se to kome ili ne i zaradili i titule uzeli.

To za bonuse, smijesno. To niko nece pristati da igra tako, mislim 80% nece jer sta se desi trrener ga zakuca na klupu jer ima "svog" igraca, ili losa igra ekipe, prodaja bitnih igraca i slaba igra...
Na kraju, imas onsa problem sto svi hoce da zabiju/asistiraju... Sebičnost. Ozljeda.
Ne ide bas to tako, svi imaju te bonuse ali kao dodatak a ne kao osnova.
Trebamo smanjiti divljanje sa platama, a to sa bonusima može, ali ne baš kako mi zamišljamo.
Nije problem dati lovu za Renana i slične Renanu, problem je kad ti npr Matanović ima povelika primanja( primjera radi, pojma nemam koliko zarađuje niti me zanima ), a realno nije momak nikakva igračina.
Ma da eto to što se Husrefu nudilo je sasvim okej, imaš solidnu osnovicu, pa ako ti bude tim dobro igrao i rezultati budu dobri, onda ćeš na bonusima uzimati dobru cifru.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.