FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
73
33%

Ukupno glasova: 219

Kmenkake
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Kmenkake » 20 jun 2024, 10:23

ventilateur je napisao/la:
20 jun 2024, 10:09
hordasDoboj je napisao/la:
20 jun 2024, 10:02
Koje su do sad najavljene prijateljske?

slika
Ovo je do sada najavljeno fina dva protivnika za sad.
UTA Arad novi klub Dejana Ilieva :D

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 20 jun 2024, 10:30

nokee je napisao/la:
20 jun 2024, 09:10
Meni je ok da komentarisemo poslije 5 utakmica (ako novi igrac igra u kontinuitetu) pa da ga opletemo ovdje, jebt ga ne valja i vozdra. Ali ovo pljuvanje da momci nisu dres obukli je fakat ogavno, pa jbt kakva smo sredina jel moguce.
Mislim naravno da je Ismir kriv najvise jer su se ocekivala maksimalno podigla i sam podatak da bi sigurno popljuvali dolazak Corica za trenera a kod kona je recimo delirijum za tog istog trenera. Bas se ljestvica podigla.
Sa Penarande i Renana na Jovica i Djordjevica. A sto je najsmijesnije ubjedjen sam da ce pokazati vise nego sve i jedno izvikano ime..
Samo teren, sve ostalo je suplja prica..
Realno, ti momci imaju utakmice u drugim klubovima. Neki su pogledali utakmice kada su ta naša "pojačanja" igrali i vidjeli šta su vidjeli. Dakle, nisu jučer ovi igrači pali sa neba i odmah u naš klub. Ako nikada ranije nisu odigrali nešto kvalitetno, kako da se sada nadaš da odigra nešto uz 24-5 godini.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 20 jun 2024, 10:37

_weella_ je napisao/la:
20 jun 2024, 00:16
Kad ovi samorpozvani “navijači” i ljubitelji FK Sarajevo (čitaj forumski puk koji šutno lopte nije) bude znao šta želi duže od tri mjeseca, tad ćemo uspjeti.

- guraj djecu, naša djeca su zlato (**** Šahinoviću mater nakon tri loše intervencije, **** majke Mulaliću nakon dva loša centaršuta, Buljubašiću se svašta pisalo jel odigra loših 45 minuta), dakle niko se nikad istrpio nije da se foruma pitalo.

-
Kakve laži... Kakva tona laži

Za mulalića se pisačo da ostane i davana podrska
Niko nije htio da ide
Šahinovic isto sem riijerkih ovdje svi subili ok sa njim.
Za buljubašića lažes svi su govorili da igra prije matanovica i julardzije i sad svi pisu da mora počinjati.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 20 jun 2024, 10:38

Inače ime Sarajevo i šta još znači u prostorima nekadašnje države Jugoslavije najbolje je opisala supruga novog našeg fudbalera Filipa Jovića. :clap:
Lijepo za pročitati Boga mi.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 20 jun 2024, 10:38

mma_hz je napisao/la:
20 jun 2024, 10:19

Vidjeli smo tu srbijansku ligu,dodje Fedja sa Besimom,Cosicem,Peceljom,Dadicem i prepisa ligu haman.
Fedji svaka čast, bez da umanjim nabrojane igrače, Evropu su prije svega izborili Gluščević, Bevis i Sali. Te Vidosavljević. Ostali su bili dodatak.
Srpska liga je u ovom momentu mnogo jača od BH lige. To naravno ne znači da je srpska liga i ozbiljna liga. Taj RKG je jači od svake ekipe iz PL. Što opet ne znači, da Sarajevo nije veći klub od RKG-a i da ne može ponuditi veće pare za nekog igrača iz JSL.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 20 jun 2024, 10:41

Pa što onda Čukarički ne unovči svoje dijete u obliku ovog mađioničara Đorđevića? Šalju ga na posudbe godinama, razvili ga, i sad ga nama utopili.. valjda da nas pojačaju šatro specijalistom za prekide.

Čuj da budem zadovoljan otpatcima iz Surdulice i Pančeva. Ma mrš.
The saddest thing in life is wasted talent.

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 20 jun 2024, 10:45

TrofejiSuTu je napisao/la:
20 jun 2024, 10:10
Hoce li konacno otici presmijesni Julardzija,Matanovic
Za njima nista bolji i Durakovic,Soldo…
Edin nimalo los igrac, i kod Zekića ce biti sigurno prva opcija, njegova "mana" je sto je etiketiran kao Simonov igrac pa je bio pod posebna lupa...

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 20 jun 2024, 10:45

deantinho je napisao/la:
20 jun 2024, 10:38
mma_hz je napisao/la:
20 jun 2024, 10:19

Vidjeli smo tu srbijansku ligu,dodje Fedja sa Besimom,Cosicem,Peceljom,Dadicem i prepisa ligu haman.
Fedji svaka čast, bez da umanjim nabrojane igrače, Evropu su prije svega izborili Gluščević, Bevis i Sali. Te Vidosavljević. Ostali su bili dodatak.
Srpska liga je u ovom momentu mnogo jača od BH lige. To naravno ne znači da je srpska liga i ozbiljna liga. Taj RKG je jači od svake ekipe iz PL. Što opet ne znači, da Sarajevo nije veći klub od RKG-a i da ne može ponuditi veće pare za nekog igrača iz JSL.
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

senad82
Kontakt:

Post Postao/la senad82 » 20 jun 2024, 10:46

Trebali smo dovesti Djorica i Vukoju da se navijaci zadovolje 😂😂😂😂
F.K. SARAJEVO

propoklopac
Kontakt:

Post Postao/la propoklopac » 20 jun 2024, 10:49

scholsey je napisao/la:
20 jun 2024, 10:41
Pa što onda Čukarički ne unovči svoje dijete u obliku ovog mađioničara Đorđevića? Šalju ga na posudbe godinama, razvili ga, i sad ga nama utopili.. valjda da nas pojačaju šatro specijalistom za prekide.

Ja sam juce kod 3 4 lika sto prate njihovu ligu, jedan je igra, raspitivao za ovog Đorđevica, svi do jednog imaju rijeci hvale, kao i Dudic ga je pikirao za Radnički bio al izabrao je nas, baca mi da ne mogu ovi platiti kao mi ;) ..i nekako nije mu bas ni po TM bezveze vrijednost 1milion..ja bi ga sudio nakon 3 4 utakmice ;)
Zadnja izmjena: propoklopac, dana/u 20 jun 2024, 10:50, ukupno mijenjano 1 put.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 jun 2024, 10:51

bodi123 je napisao/la:
20 jun 2024, 09:57
Đorđević ne djeluje uopšte kao loša opcija, nevjerovatno kolike se ovdje gluposti pišu.

Nisam ni ja za dovođenje polovnjaka iz Srbije al ovaj dečko izgleda sve samo ne polovnjak. Najbolji igrač ekipe, mlad, kapiten, 8 golova i 4 asistencije kao defanzivni vezni, eto i ta TM vrijednost koja zna prevarit al mora bit neki razlog zašto vrijedi milion eura. Očekujem da će dečko bit baš dobro pojačanje. Pančevo bi se borilo kod nas za Evropu sigurno.

Za ovu dvojicu drugih ćemo vidjeti, tu nisam ni ja optimista, ali hajde neće ovo bit jedina pojačanja.
Ako je neko iole pratio momka, zna da nije sve tako crno.
Okej, moguće i da ne bude pojačanje, ali ima itekako mogućnost da momak bude odličan.
Evo postavit ću kasnije par situacija njegovih. Naravno, jedno je izvući neke dobre momente, drugo je gledati ga 90 minuta kako igra, ali nije uopšte toliko loš koliko se potencira.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 20 jun 2024, 10:52

Rahmanovic dosao kad je bio u Celje na klupi.

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 20 jun 2024, 10:54

Amcho1 je napisao/la:
20 jun 2024, 01:07
SamoDaKazeem je napisao/la:
19 jun 2024, 23:26
Amcho1 je napisao/la:
19 jun 2024, 23:25

Zadržati Dala i Šahu? Tjerali ste ih životom. Kakve sam ogavne uvrede čuo za ovu dvojicu to nema ni u memoarima. Jako dvolično.
Nismo ih tjerali nego su ih tjerali.Zna se dobro ko i zašto.
Ko i zašto? Evo krenimo sa forumom, 90 % pripadnika istog su ih tjerali i ne samo tjerali nego najogavnije vrijeđanje upućivali...

Nemoj da se lažemo, znaš šta je surova istina, nama niko ne valja, ne valjaju juniori, ne valjaju stranci, ne valjaju domaći, ne valjaju iskusni, ne valjaju niski, visoki, spori, prebrzi, tehničari, radilice su kerovi itd. Znaš šta je istina, ne valjamo mi jer hrđavom ku... i dlaka smeta.

Nadalje pomalo je razočaravajuće da ni tada nisu sankcionisani od strane moderacije gnusni pljuvaći, a koliko vidim trend se nastavlja.

Pitanje za moderaciju, zašto se dopušta orgijanje po temi FKS? Ovo je najaktivniji i najposjećeniji otvoreni medijski prostor koji se veže za naš klub i da li je sramota da se orgija i iživljava po temi ko stigne?
Dala su tjerali mrzioci lika i djela Mirze Varešanovića. Dijete su častili gnusnim uvredama samo zbog oca,satanizirali su ga na utakmicama,horde zla pozivajuči igrače pred tribinu i onda vrijeđali Mirzu, konkretno u Mostaru kad smo pobijedili Veleža,kada je i on prišao da proslavi pobjedu bio je izvrijeđan i otjeran u svlačionicu.
Po forumu su ga vrijeđali obični pušikurci i sline nazivajući ga mladunćetom,okotom itd itd a pri tom je bio među najboljim i najborbenijim uvijek na terenu.

I to nema veze sa sankcijama već sa kućnim odgojem,ja mogu napisati da je Matanović **** igrač kao što jeste ili da je Rožman ubleha koja nas je unazadilao kao niko do sada ali nikad nisam izmišljao odvratne nadimke, psovao djecu,mrtve itd to je odlika debila i sami sebe su obilježili samo postove nađi i vidjet ćeš.

Ima tu dosta ovih velikih pitara što nas štrumfovima nazivaju,a pogledaj kako vrijeđaju vlastite igrače.
Bijednik do bijednika
Zadnja izmjena: SamoDaKazeem, dana/u 20 jun 2024, 11:07, ukupno mijenjano 2 puta.

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 20 jun 2024, 10:55

NisamInSajder je napisao/la:
20 jun 2024, 10:30
nokee je napisao/la:
20 jun 2024, 09:10
Meni je ok da komentarisemo poslije 5 utakmica (ako novi igrac igra u kontinuitetu) pa da ga opletemo ovdje, jebt ga ne valja i vozdra. Ali ovo pljuvanje da momci nisu dres obukli je fakat ogavno, pa jbt kakva smo sredina jel moguce.
Mislim naravno da je Ismir kriv najvise jer su se ocekivala maksimalno podigla i sam podatak da bi sigurno popljuvali dolazak Corica za trenera a kod kona je recimo delirijum za tog istog trenera. Bas se ljestvica podigla.
Sa Penarande i Renana na Jovica i Djordjevica. A sto je najsmijesnije ubjedjen sam da ce pokazati vise nego sve i jedno izvikano ime..
Samo teren, sve ostalo je suplja prica..
Realno, ti momci imaju utakmice u drugim klubovima. Neki su pogledali utakmice kada su ta naša "pojačanja" igrali i vidjeli šta su vidjeli. Dakle, nisu jučer ovi igrači pali sa neba i odmah u naš klub. Ako nikada ranije nisu odigrali nešto kvalitetno, kako da se sada nadaš da odigra nešto uz 24-5 godini.
Tebe postujem kao forumasa ali.. Sto ne spomenes da je Djordjevic imao odlicnu statistiku i generalno dobru sezonu. Sto ne spomenes da je Rockov 2 puta za redom bio igrac godine u Vojvodini i da ima ogroman potencijal, tacno je da je slabo branio u Madjarskoj.. Nije bas sve tako crno.
Pa kakvu je karijeru imao Penaranda, Vrancic.. Pa gdje su kod nas? Kad bi se to samo po tome gledalo jaro moj. Hiljadu je faktora kako ce neki igrac se pokazati..
Evo ovaj Skorup iz Goska ima ponude iz Ukrajinske prve lige, ovdje bi ga ismijavali itd itd..

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 20 jun 2024, 10:56

propoklopac je napisao/la:
20 jun 2024, 10:45
TrofejiSuTu je napisao/la:
20 jun 2024, 10:10
Hoce li konacno otici presmijesni Julardzija,Matanovic
Za njima nista bolji i Durakovic,Soldo…
Edin nimalo los igrac, i kod Zekića ce biti sigurno prva opcija, njegova "mana" je sto je etiketiran kao Simonov igrac pa je bio pod posebna lupa...
Trkača kokoš koja je direktno kriva za tri gola poslije njegovog gubitka lopte. Niti asistencija i predasistencija niti gola ni oduzimanja lopte, ništa bolji ni Matanović , Mustafić malo bolji zbog borbenosti, ali sa mnogo loših šuteva na gol i propuštenih prilika, može samo poslužiti za ulazak sa klupe.
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 20 jun 2024, 10:59

Nije problem Tatar, Rahmanović, Altiparmakovski i slični, tada smo znali da je to naš domet, to su bili naši apetiti - nismo mogli očekivati više.

Sada pričaju o nekim rekordnim ulaganjima, najskupljim pojačanjima i onda dovedu ove srpske polovnjake, golman koji nije minut branio prošlu sezonu, nama dolazi na jedinicu :bow:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 20 jun 2024, 11:00

senad82 je napisao/la:
20 jun 2024, 10:46
Trebali smo dovesti Djorica i Vukoju da se navijaci zadovolje 😂😂😂😂
Uze nam Željo Kapitalce.👮🤣
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 20 jun 2024, 11:06

SamoDaKazeem je napisao/la:
20 jun 2024, 10:54

Dala su tjerali mrzioci lika i djela Mirze Varešanovića. Dijete su častili gnusnim uvredama samo zbog oca,dijete su satanizirali na utakmicama,horde zla pozivajuči igrače pred tribinu i onda vrijeđali Mirzu, konkretno u Mostaru kad smo pobijedili Veleža,kada je i on prišao da proslavi pobjedu bio je izvrijeđan i otjeran u svlačionicu.
Po forumu su ga vrijeđali obični pušikurci, isline nazivajući ga mladunćetom,okotom itd itd a pri tom je bio među najboljim i najborbenijim uvijek na terenu.

I to nema veze sa sankcijama već sa kućnim odgojem,ja mogu napisati da je Matanović **** igrač kao što jeste ili da je Rožman ubleha koja nas je unazadilao kao niko do sada ali nikad nisam izmišljao odvratne nadimke, psovao djecu,mrtve itd to je odlika debila i sami sebe su obilježili samo postove nađi i vidjet ćeš.

Ima tu dosta ovih velikih pitara što nas štrumfovima nazivaju,a pogledaj kako vrijeđaju vlastite igrače.
Bijednik do bijednika
Dal nikad nije bio među najborbenijima na terenu. Koliko god on bio loš ili dobar igrač, talenat... on je igrao isključivo za svoje dupe i svoju statistiku, mahao ručicama i glumio zvijezdu.
Koliko god je dao bitnih golova, pogledaj koliko je napada upropastio, koliko čistih kontri napravio protivniku.
Momku želim svu sreću u budućoj karijeri al nećemo se lagati
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 20 jun 2024, 11:06

Ma ko yebe njih, sto da se poredimo s klubom cije su ambicije nikakve u odnosu na nase. Ja se nadam da su ovi 10 puta bolji od Vukoje i Djorica, ne znam, ali prije da je to tu negdje.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 20 jun 2024, 11:07

propoklopac je napisao/la:
20 jun 2024, 10:49
scholsey je napisao/la:
20 jun 2024, 10:41

Ja sam juce kod 3 4 lika sto prate njihovu ligu, jedan je igra, raspitivao za ovog Đorđevica, svi do jednog imaju rijeci hvale, kao i Dudic ga je pikirao za Radnički bio al izabrao je nas, baca mi da ne mogu ovi platiti kao mi ;) ..i nekako nije mu bas ni po TM bezveze vrijednost 1milion..ja bi ga sudio nakon 3 4 utakmice ;)
I ja sam se drug jučer raspitao kod drugova iz Srbije.. i stvarno su mi rekli da je solidan igrač. Problem je što to "solidan" meni lično nije dovoljno - imamo mi solidnih koliko hoćeš. Kad sabereš sve veznih što imamo, dobiješ otprilike jednog i po veznjaka.. i oni nam doveli još prosjeka - jest, tačno to nam treba.

Još veći problem mi je što sam se prateći ovu ligu nagledao ovakvih filmova da valja. Mislim, ovih kvazi srpskih mađioničara koji se kod nas ispostave kao qrac od ovce.

Dugo i dosta pratim fudbal, znam i kakav je obično igrač kojeg opisuju kao "specijalistu za prekide". Uglavnom to bude fudbalska ljenčuga koja neće kile na terenu, al je zato voli pljunuti iz svih pozicija (i nakon 9 preko tribina, jedna bude blizu gola, zamalo). Nema od takvih igrača u današnjem fudbalu ništa.

Mislim, ima životarenje. Ozbiljniji rezultati sigurno ne.

Došao trener iz Hrvatske, taman sam pomislio da će slijediti politiku Jakirovića i dovesti nam neke školovane momke tamo iz HNL-ova.. kad ono isti qrac kao prije 15-20 godina. Amin da me i ovaj i ostali popišaju, niko sretniji od mene, jer nemam tih debilnih kompleksa.

Samo se više ne mogu praviti budala.
The saddest thing in life is wasted talent.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: admir1946, Evander, James1987, ledesma, mnon46, N3R3D i 88 gostiju.