Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑20 jun 2024, 11:51
vec vidjeli u buducnost pa znamo da je to taj nivo? Budite posteni nek se ljudi spreme, adaptiraju.. pa cemo da im sudimo, prvi cu da lajem ako se ispostavi obicna menadjerska varijanta. Ovaj mali kapiten bio, ne vjerujem da tek tako postanes kapiten. izvodis prekide u ekipi. Mozda je decko htio u CZ partizan? A nema mjesta od njihovih stranaca, omladinaca? Voli igrati pred navijacima? Npr djurdjevic na ig ima sliku i iz Sarajeva prije dvije godine. Znaci bio je u gradu, osjetio je nesto.. I decko ni dosao nije, ima sta vidjeti i procitati.
Mi zivimo u oblacima drama. U nasim ocima smo mi Man Utd, a realnost je nesto drugacija.
Eto prosle godine smo svi prizivali i molili Boga da nam dodju Durakovic, beganovic, i svi ostali ii? Pa su dovedeni Vrancici, Viverosi? Pa je dosao trener i doveo igrace po svojim zeljama?
Evo sad je faza ovog latermea i Zekic ispade bilde, doveden da sroza svoj ugled sa nabacanim polovnjacima? Mozda su ovo momci karakterni, mudoviti.. mozda susta suprotnost od Matanovica? kako god da okrenemo, opservacije na stranu. Da ih vidimo na djelu? Pa da svi kolektivno ****?
Nije ni cudo sto u svakom igracu kojeg ruzno prekrizimo izazovemo one najdublje osjecaje, porive za osvetom.. neki licni nivo.
stvarno sta da smo u borbi za opstanak? Ko bi nas pratio? Pa ljudi dragi, sjetite se samo sastava u Sabljicevoj eri? Jel vas to zadovoljava?
Ljudi izgubili pojam vremena, pa uporedjuuju neke 2010 sa 2024om i koga smo tad dovodoili a koga danas? nista isto nije tad i danas.
Znaš i ti, i svi mi ovdje sa 30+ godina, da nema teoretske šanse da bi ga pogotovo Zvezda i Partizan, a i Čuka, TSC i Vojvodina prepustili nekome (pogotovo nama u Bosni) - da je stvarno kvalitet koji nam treba. Pa dijete je Čukaričkog, vidim i da je odigrao 50ak utakmica.. što su ga poslije toga godinama slali na posudbe?
Ponavljam, amin da se zaj.ebem, ali me opasno vuče na zaključak da smo za par milja dobili pobjednika idućeg crossbar challengea na treningu.. a ne ozbiljnog kreativnog ofanzivno potentnog centralnog veznjaka, kakav nam očajnički treba.
Živ bio, ne generalizuj i ne svlači me u nivo tih pljuvača. Ako si viđao moje postove, sigurno si skontao da nikad ne hračem tek onako.. nego sa razlogom. I ni ovo nije neko vele pljuvanje, samo argumentovano opisujem zašto mislim da nije ono što nam treba. Niti patetišem, niti od onog wannabe filantropa pravim nekog sveca.
Jedino mi je klub bitan i tako će biti dok dišem, štagod da se desi.
The saddest thing in life is wasted talent.