FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 4ever alone? » 29 mar 2011, 17:08

ZELJO MOJA je napisao/la:to vazi za igrace koji idu van granica bih
Naravno da vazi za to, nece preci iz Zeljeznicara u Celik/Olimpik i drugi tim iz drzave.
Igraci su 100% slobodni, e sada je samo pitanje ko je od igraca djubre da napusti klub.

Daddo_tm
Kontakt:

Post Postao/la Daddo_tm » 29 mar 2011, 17:10

Ko kaze da ce igdje otici, svaki igrac koji je pod ugovorom isti mora ispostovati, liga se nastavlja kao da se nista ne desava samo sto nema takmicenja u eurokupovima, nasi igraci su pod ugovorom, dobro su placeni i dok je Amar na klupi vjerujte da ni jedan igrac nece otici, a da se za n jega ne uzmu masne pare, a milion je razloga koji potkrijpljuju te činjenice.[/quote]

Ne znam da li sam upucen, ali po pisanju nekih forumasa, ako se desi suspenzija, oni automatski nisu vezani za klub, tj. nemaju vise ugovor i onda mogu da odu gdje hoce. Sad je samo do njih hoce li ici ili ne.
Da li je ovo tacno, moze li neko ko se razumije da napise nesto vise o tome?[/quote]

Ne bih da potcjenjujem nikoga od kolega sa ovog foruma, ali cu istaci jednu provjerenu cinjenicu a to je da su igraci pod ugovorima, i sve dok su pod istim oni su zakonski i pravno vezani za taj ugovor, tako da bez obzira na sva desavanja igraci nisu slobodni. To sto neki danasnji postupak FK Sarajeva porede sa tim da su oni namjerno to ucinili kako ne bi vise placali svoje igrace, vjerujte da to nema nikakve veze sa desavanjima u savezu.
S druge strane situacija u nasem klubu je odlicna, pogotovo se je popravila poslije danasnjih desavanja u nasem klubu i siguran sam da ova situacija u Savezu nece uticati na nas klub, jer se je pocelo ozbiljno raditi na jacanju svih segmenata naseg kluba. Tako da drugovi Manijaci ne sikirajte se vezano za nase igrace nitko od njih nije slobodan niti ce igdje otici dok mu ne istekne ugovor ili ne dođe doba ponuda za njega.
Od kad sam se rodio Želju sam zavolio, plava mi je boja mila Božija je volja bila.

ja sam
Kontakt:

Post Postao/la ja sam » 29 mar 2011, 17:11

igrač može otići i potpisati za bilo koji klub van BH, i UEFA će potpis smatrati validnim, ali taj isti igrač može biti pravno gonjen od strane kluba iz BH iz kojeg je otišao, jer je ugovor igrač-klub, i taj ugovor niko ne može osporiti
http://www.youtube.com/watch?v=4T0-ZELk6MU

''You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team.”

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 29 mar 2011, 17:11

Daddo_tm je napisao/la:Ko kaze da ce igdje otici, svaki igrac koji je pod ugovorom isti mora ispostovati, liga se nastavlja kao da se nista ne desava samo sto nema takmicenja u eurokupovima, nasi igraci su pod ugovorom, dobro su placeni i dok je Amar na klupi vjerujte da ni jedan igrac nece otici, a da se za n jega ne uzmu masne pare, a milion je razloga koji potkrijpljuju te činjenice.
Ne znam da li sam upucen, ali po pisanju nekih forumasa, ako se desi suspenzija, oni automatski nisu vezani za klub, tj. nemaju vise ugovor i onda mogu da odu gdje hoce. Sad je samo do njih hoce li ici ili ne.
Da li je ovo tacno, moze li neko ko se razumije da napise nesto vise o tome?[/quote]

Ne bih da potcjenjujem nikoga od kolega sa ovog foruma, ali cu istaci jednu provjerenu cinjenicu a to je da su igraci pod ugovorima, i sve dok su pod istim oni su zakonski i pravno vezani za taj ugovor, tako da bez obzira na sva desavanja igraci nisu slobodni. To sto neki danasnji postupak FK Sarajeva porede sa tim da su oni namjerno to ucinili kako ne bi vise placali svoje igrace, vjerujte da to nema nikakve veze sa desavanjima u savezu.
S druge strane situacija u nasem klubu je odlicna, pogotovo se je popravila poslije danasnjih desavanja u nasem klubu i siguran sam da ova situacija u Savezu nece uticati na nas klub, jer se je pocelo ozbiljno raditi na jacanju svih segmenata naseg kluba. Tako da drugovi Manijaci ne sikirajte se vezano za nase igrace nitko od njih nije slobodan niti ce igdje otici dok mu ne istekne ugovor ili ne dođe doba ponuda za njega.[/quote]
drug taj ugovor ne vazi vise cim te suspenduju

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 29 mar 2011, 17:12

4ever alone? je napisao/la:
ZELJO MOJA je napisao/la:to vazi za igrace koji idu van granica bih
Naravno da vazi za to, nece preci iz Zeljeznicara u Celik/Olimpik i drugi tim iz drzave.
Igraci su 100% slobodni, e sada je samo pitanje ko je od igraca djubre da napusti klub.
a sto je djubre jbga?
On treba da zivi od fudbala, a kako ceto raditi kad se desi ova suspenzija. Hoce li se Manijaci organizovati i placati im mjesecno da treniraju i igraju ni zbog cega?
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

4ever alone?
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 29 mar 2011, 17:13

Zamislite da je ugovor samo obicni list papira a suspenzija vatra koja ce sve to da spali. Oni se automatski brisu i postaju slobodni igraci, imali oni jos 4 godine u ugovoru, nebitno.
Svi su slobodni, kada se ukloni ban onda mozemo pricati o tome da su vezani ugovorom. Sada su slobodne ptice.
Nastavice normalno da treniraju i igraju, ali pitanje je kako? Nece vise imati motiva. Vjerovatno ce sada doci do ucestalog namjestanja utakmica.

Daddo_tm
Kontakt:

Post Postao/la Daddo_tm » 29 mar 2011, 17:15

Ne bih zelio ulaziti u daljnu polemiku oko vazenja ili ne vazenja ugovora, samo cu obradovati sve¸ kolege Manijake a to je da je naš klub danas ispunio sve uslove za dobijanje licence za igranje u Evropskim takmicenjima. Dakle bez obzira da li ce do toga doci ili ne nas klub je ispunio sve potrebne uslove za dobijanje licence, samo je jos jedna sitnica ostala a to je stadion ali i to je ispunjeno jer imamo alternativne stadione koje smo prijavili.
Od kad sam se rodio Želju sam zavolio, plava mi je boja mila Božija je volja bila.

4ever alone?
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 29 mar 2011, 17:19

Sada mozes imati 5 licenci i stadion koji je u rangu Orange Arene. Suspenzija svaki tim premier lige sprjecava da igra u Europskim takmicenjima.

Daddo_tm
Kontakt:

Post Postao/la Daddo_tm » 29 mar 2011, 17:28

4ever alone? je napisao/la:Sada mozes imati 5 licenci i stadion koji je u rangu Orange Arene. Suspenzija svaki tim premier lige sprjecava da igra u Europskim takmicenjima.
Poenta mog posta nije bila trenutna situacija sa desavanjima oko suspenzije Saveza, vec da se ukaze na to kako se u nasem klubu radi ozbiljno i profesionalno, jer nije mala stvar, imati sve cisto u klubu, gdje nema dugovanja igracima, gdje su placeni penziono i zdravstveno, gdje imate stabilnu finansijsku situaciju i ostale stvari koje su potrebne za dobijanje licence, a ko zna sta ce biti za par mjeseci, pa mozda ce i od ove licence biti koristi ima do juna jos vremena. Srdačan pozdrav

4ever alone?
Kontakt:

Post Postao/la 4ever alone? » 29 mar 2011, 17:30

Onda se izvinjavam, pogresno svatih. U zadnje vrijeme citam samo postove vezane za shit koji nas je zadesio. Naravno, gledajuci stvari sa takvog aspekta, to je veliki plus za Zeljeznicar. Takodjer mislim da necemo imati probleme sto se tice odlaska igraca u drugu drzavu. Ne odgajamo mi svoju djecu na taj nacin.

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 29 mar 2011, 17:48

Daddo_tm je napisao/la:
4ever alone? je napisao/la:Sada mozes imati 5 licenci i stadion koji je u rangu Orange Arene. Suspenzija svaki tim premier lige sprjecava da igra u Europskim takmicenjima.
Poenta mog posta nije bila trenutna situacija sa desavanjima oko suspenzije Saveza, vec da se ukaze na to kako se u nasem klubu radi ozbiljno i profesionalno, jer nije mala stvar, imati sve cisto u klubu, gdje nema dugovanja igracima, gdje su placeni penziono i zdravstveno, gdje imate stabilnu finansijsku situaciju i ostale stvari koje su potrebne za dobijanje licence, a ko zna sta ce biti za par mjeseci, pa mozda ce i od ove licence biti koristi ima do juna jos vremena. Srdačan pozdrav
Potpisujem.Tek sad će novac od edinovog transfera dobiti na težini jer omogućavaju prebrodimo lakše ovu godinu ako ne bude "evrope".

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 29 mar 2011, 18:29

[youtube][/youtube]
Golcina sa zeljom...ako je ko regan na fmbalkan ovaJ GOL Je usao u gol mjeseca i u toku je glasanje pa eto ako vam nije mrsko da date glas meni :) nick mi je tamo almirpintol...hvala
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

miki 90
Kontakt:

Post Postao/la miki 90 » 29 mar 2011, 18:50

SVI NA PROTESTE U SUBOTU 2.4.2011 U 12H ISPRED NOGOMETNOG FUDBALSKOG SAVEZA BOSNE I HERCEGOVINE ! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
ŽELJEZNICAR 1921
La Vecchia Signora 1897

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 29 mar 2011, 18:52

Suspenzija sexy... :mrgreen:
FEDERER= KLOC

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 29 mar 2011, 18:53

miki 90 je napisao/la:SVI NA PROTESTE U SUBOTU 2.4.2011 U 12H ISPRED NOGOMETNOG FUDBALSKOG SAVEZA BOSNE I HERCEGOVINE ! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
kakve proteste zar ne vidis da je ovo najbolje sto se moglo desiti nasem fudbalu? ovako krecemo sa novim ljudima u novo doba...
a ovi sto su do sada radili u savezu vise nikad nece namirisati zgradu fudbalskog saveza!

gotovo je... ovo je najbolje sto se moglo desiti!!! ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 29 mar 2011, 18:57

tm84 je napisao/la:
miki 90 je napisao/la:SVI NA PROTESTE U SUBOTU 2.4.2011 U 12H ISPRED NOGOMETNOG FUDBALSKOG SAVEZA BOSNE I HERCEGOVINE ! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
kakve proteste zar ne vidis da je ovo najbolje sto se moglo desiti nasem fudbalu? ovako krecemo sa novim ljudima u novo doba...
a ovi sto su do sada radili u savezu vise nikad nece namirisati zgradu fudbalskog saveza!

Buraz nemoj da nas i UEFA nekako zajebe... nikom ne vjerujem
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 29 mar 2011, 19:12

sta to fejsbuk revolucija ? hahaha protesti dan nakon zasjedanja fife i uefe :lol:
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

miki 90
Kontakt:

Post Postao/la miki 90 » 29 mar 2011, 19:19

Hamo je napisao/la:
tm84 je napisao/la:

kako nesto moze biti dobro kad ce mo konkretno mi biti na milionskom gubitku , reprezentacija me i ne zanima ko mi bi sad otisli na euro ma bi k**ac , kazem da se samo rusi zalaganje pojedinih klubova u bih koji su jedva i vadili pare iz dzepa i evo sto im se vratilo .....
ŽELJEZNICAR 1921
La Vecchia Signora 1897

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 29 mar 2011, 19:28

kako nesto moze biti dobro kad ce mo konkretno mi biti na milionskom gubitku , reprezentacija me i ne zanima ko mi bi sad otisli na euro ma bi k**ac , kazem da se samo rusi zalaganje pojedinih klubova u bih koji su jedva i vadili pare iz dzepa i evo sto im se vratilo ....
Jeste, upravo je miki 90!!! Treba im **** MATER VISE!!!!!! IDEMO SVI NA PROTESTE, DA POKAZEMO RUSITELJIMA BOSNE TKO SMO I STA SMO!!!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 29 mar 2011, 19:33

Capt_Billy je napisao/la:
kako nesto moze biti dobro kad ce mo konkretno mi biti na milionskom gubitku , reprezentacija me i ne zanima ko mi bi sad otisli na euro ma bi k**ac , kazem da se samo rusi zalaganje pojedinih klubova u bih koji su jedva i vadili pare iz dzepa i evo sto im se vratilo ....
Jeste, upravo je miki 90!!! Treba im **** MATER VISE!!!!!! IDEMO SVI NA PROTESTE, DA POKAZEMO RUSITELJIMA BOSNE TKO SMO I STA SMO!!!!!
tebi ko da je 15 godina :roll:

oni koji su glasali protiv statuta su PRVENSTVENO GLASALI PROTIV SEBE I SADASNJE GARNITURE SAVEZA... ne interesuje me jesu li iz rs i fbih... ali cinjenica jest da uefa vise nece niti zeli da cuje imena ljudi koji sada rade u savezu, sto znaci da ce prvenstveno njih banovati i poslati u neku stvar...

de smirite se djeco... gledate samo povrsno... :roll:

sad ce novi ljudi doci i eto ti rjesenja...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Google [Bot], Grk1234, Kockoglavi, Laudrup, Lecler, mavi, Napaceni87, Pablo11 i 70 gostiju.