FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
44
31%
Darko Milanič
28
20%
Miodrag Božović
1
1%
Fedja Dudić
21
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
14
10%
Samo stranac
35
24%

Ukupno glasova: 143

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 jul 2024, 11:34

Osttribine je napisao/la:
19 jul 2024, 05:28
Besana noc, ali vrijedilo je, strasno zalaganje svih igraca, bilo bi zaista sportska nepravda da smo ne daj Boze ispali.
Samo onaj skijaš je bas onako "mlad .moderan trener sa sistemom" kad je odlucio poslati Gulijasviilija na posudbu. Mogao nam je valjati i u prethodnoj sezoni ali nejse.
Atmosfera i posjeta nisam ni sumnjao, idemo sad podici ljestvicu naredni cetvrtak na preko 25k protiv Spartaka a momci na terenu neka se potuku pa sta bude. Imat ćemo strasnu podrsku i u Trnavi, dosta raje sinoc na Istoku najavljuje da ce ici. 1946 :opaopa:
Nije tačno da je Simon poslao Gulasha na posudbu. Prije nego je Simon došao, odnosno zadnji trenutci Mirze na klupi FKS je Giorgi otišao na posudbu.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 19 jul 2024, 11:35

f0rest1946 je napisao/la:
19 jul 2024, 11:25
Djurickovic je borac pravi takvih nam treba u ekipi ali lik je defanzivni vezni zato se nekad pogubi u odbrani..

Kakvo jutro 😍

Ajmo sad pojacanja
Ako mu je primarna zasnji vezni, nek okači kopačke o klin.
Pogledaj bubanju i kretanje i pasove i djurickovica... Ni u putu se sreli nisu
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 19 jul 2024, 11:35

slika

slika

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 19 jul 2024, 11:39

boki86 je napisao/la:
19 jul 2024, 10:26
Ne znam koliko ste primjetili, ali djurickovic je u par navrata sinoc igrao libera, soldo i celik su ostajali ozada, djuri se ubacivao vise u prostor zadnjeg veznog, vjerovatno da lakse iznesemo loptu do sredine. Sigurno jedna od zamisli zekica, meni je to dobro izgledalo.
Momak je tamo kod starta jednostavno izletio, pad koncentracije, malo emocije i to je to. Do tada je igrao solidno. Meni je sinoc odbrana dobro izgledala, igrali su protiv niskih i brzih crnaca, i dobro su se nosili.
Prekidi su druga prica, nama stara boljka, to se mora probati utegnuti
drug sve mozemo reci, ali da je odbrana dobro izgledala to nikako.
Nevjerovatno me izbacivala odbrana iz takta.. onaj mali garo svaki skok uzme nasim jablanima, svaka duga lopta je opasna primaju bez problema. troma, spora odbrana. svaki sut je bio gol. treba pogledat njihov 3 gol i vidjet sta je nasa odbrana.
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 19 jul 2024, 11:41

nokee je napisao/la:
19 jul 2024, 11:30
ajdohordas je napisao/la:
19 jul 2024, 11:24
nokee je napisao/la:
19 jul 2024, 11:11

Prijateljska utakmica bracika :crazy:

Prosle godine ljudi igrali grupe. Sve mozemo samo podcjeniti ove nikako. Sto rece @Hajdeee ovi su rang Aktobea ni manje ni vise. Sto ce reci da su favoriti za prolazak. Mozda smo mi u blagoj prednosti prvu utakmicu domaci teren ali generalno mislim da je 45-55% sansa u njihovu korist pred ovaj dvomec.
Pa čitaš li mi post bracika ? :wtf:
Kao što rekoh, nije neko mjerilo ali je svakako mali pokazatelj da nisu bauk.
Nije neko mjerilo ali je pokazatelj? Kako to? :D

Ma mi se trebamo drzati njihove prosle sezone u evropi gdje su radili sve sto mi sanjamo i tjt. Ove prijateljske ne treba ni uzimati u razmatranje.
Helem vidim da su im 4 igraca povrijedjena, od toga jedno fino krilo nece igrati..
Bauk nisu definitivno, samo jako ko i sa Aktobeom pa sta bude..
Čuj kako to... znači po tebi se prijateljske utakmice igraju tek tako reda radi ? Ne pokažu nikada neke slabosti, mane i prednosti ?
Što bi značilo da oni 4 pripremne nisu pobjedili jer su top ekipa i imaju u rosteru 20 vrhunskih igrača ?

I nisam se uhvatio samo prijateljskih. I u ligi zadnjih 4/5 utakmica nisu imali bajne rezultate. Ni to ti nije nikakav pokazatelj ?

Atomsku bombu ste pravili i od Aktobea ovdje, danima unazad kao da su Juventus.

PS. O tome i ja pricam cijelo vrijeme, nisu bauk moze se igrati sa njim itekako. :D
Zadnja izmjena: ajdohordas, dana/u 19 jul 2024, 11:44, ukupno mijenjano 1 put.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 jul 2024, 11:41

Utakmica je iza nas, sad se okrenuti dovodjenu pojacanja.
You are someone else I am still right here

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 jul 2024, 11:43

Anex je napisao/la:
19 jul 2024, 11:26
Gdje su sada fekalije istinasamo,samokažem, Sanchez i drugi u usta im se ponjamke
Ti se nikad ne jave makar malo kad je dobro i pozitiva. Nece se javit da kazu perve Mirva pare,da pohvale pojacanja kao Guli na kojem cemo uzet pare,trkacu kokos Francisa i kakve sve ne nazive

ventilateur
Kontakt:

Post Postao/la ventilateur » 19 jul 2024, 11:44

Kupresak danas potpisuje, nadam se da de onaj crni i Mudražija doci do ponedeljka? Kako ide ono do kad mozemo prijaviti igrace ponedeljak il utorak?
„Ne razumeš ti mene, moja Vahdo, ja volim Sarajevo više nego sebe" - Asim Ferhatovic Hase

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 jul 2024, 11:44

SedrenikHz je napisao/la:
19 jul 2024, 11:39
boki86 je napisao/la:
Ne znam koliko ste primjetili, ali djurickovic je u par navrata sinoc igrao libera, soldo i celik su ostajali ozada, djuri se ubacivao vise u prostor zadnjeg veznog, vjerovatno da lakse iznesemo loptu do sredine. Sigurno jedna od zamisli zekica, meni je to dobro izgledalo.
Momak je tamo kod starta jednostavno izletio, pad koncentracije, malo emocije i to je to. Do tada je igrao solidno. Meni je sinoc odbrana dobro izgledala, igrali su protiv niskih i brzih crnaca, i dobro su se nosili.
Nevjerovatno me izbacivala odbrana iz takta.. onaj mali garo svaki skok uzme nasim jablanima, svaka duga lopta je opasna primaju bez problema. troma, spora odbrana. svaki sut je bio gol. treba pogledat njihov 3 gol i vidjet sta je nasa odbrana.
Ima tu i do igraca Aktobea,igrac koji moze da odnese vecinu duela sa njihovim napadacima cisto sumnjam da bi igrao kod nas.

insimadop
Kontakt:

Post Postao/la insimadop » 19 jul 2024, 11:45

fera je napisao/la:
19 jul 2024, 11:41
Utakmica je iza nas, sad se okrenuti dovodjenu pojacanja.
Iskreno se nadam 3 pojačanja do naredne utakmice, mislim da je i Ismir uvidio šta je dobio sa ZZ (ako već nije) i da će mu pružiti šta mu treba

Mudražija, Nwankwo, Kuprešak, hajdeeeeee :opaopa:

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 19 jul 2024, 11:47

Evo gledam utakmice Spartaka upravo, Aktobe je puno kompaktniji i tehnički bolji od njih, realno imamo minimalno 50% šanse da prođemo aBd, najvažnije je zakucat sa posjetom u četvrtak da sve gori! :D

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 19 jul 2024, 11:53

boki86 je napisao/la:
Ne mozes treci gol porediti, lik koji je usao u igru pred kraj, svjez, brz na nasu umornu i realno sporu odbranu. I jos je zakuca pod precku, haman iz mjesta ko iz topa. Kod nas mozda samo hamza moze onako opaliti. Ljudi ignorisu da ovaj aktobe ima odlicnih igraca i sigurno dobro placenih, to se vidjelo bas po tom golu.
Slazem se da je onaj mali garo nadskocio celika jedno 2,3 puta, to me malo cudilo, ali nadoci ce celik, mlad je on ce se jos fizicki i igracki razvijati

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 jul 2024, 11:53

19 jul 2024, 10:17
Pretvoriste Miomira u Hilmu Gutića.
Čitajući vaše postove, sinoć je imao grešku za greškom, svaki njihov napad visio je gol u zraku zbog njega. :wtf:
Prvi žuti je sudijino maslo i šiljenje qrca na našem KAPITENU, drugi zaslužen i to je razlog zašto bi trebao dobiti nisku ocjenu.
Nisu bogzna kako ocjenjeni ni Soldo ni Čelik, odbrana nam je sinoć bila lošiji dio tima.
Al baciti Đuričkovića pod točkove, a od Čelika i Solde praviti Nestu i Maldinija, ne znam...klasično pretjerivanje.
I vjerujem da ne bi bilo ovoliko priče da nije dobio crveni karton.
Dobio, pa šta?! Jesmo prošli?! Jesmo!
I da vidim ko bi to trebao igrati umjesto njega?
Miomir kriv, vaki naki, jes vala, trebao je izaći kod prvog gola na beka i zatvoriti, sram ga bilo!
I onda hajmo sad izigravati malo marije tereze, znaš naš je Čelik odigrao vrhunski (i svaka čast momku, srcem do kraja, al daleko od vrhunske partije), a poslije prvog ligaškog kiksa, yebaćemo mu od do.
Koševo Zapad

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 jul 2024, 11:54

19 jul 2024, 11:41
nokee je napisao/la:
19 jul 2024, 11:30
19 jul 2024, 11:24

Pa čitaš li mi post bracika ? :wtf:
Kao što rekoh, nije neko mjerilo ali je svakako mali pokazatelj da nisu bauk.
Nije neko mjerilo ali je pokazatelj? Kako to? :D

Ma mi se trebamo drzati njihove prosle sezone u evropi gdje su radili sve sto mi sanjamo i tjt. Ove prijateljske ne treba ni uzimati u razmatranje.
Helem vidim da su im 4 igraca povrijedjena, od toga jedno fino krilo nece igrati..
Bauk nisu definitivno, samo jako ko i sa Aktobeom pa sta bude..
Čuj kako to... znači po tebi se prijateljske utakmice igraju tek tako reda radi ? Ne pokažu nikada neke slabosti, mane i prednosti ?
Što bi značilo da oni 4 pripremne nisu pobjedili jer su top ekipa i imaju u rosteru 20 vrhunskih igrača ?

I nisam se uhvatio samo prijateljskih. I u ligi zadnjih 4/5 utakmica nisu imali bajne rezultate. Ni to ti nije nikakav pokazatelj ?

Atomsku bombu ste pravili i od Aktobea ovdje, danima unazad kao da su Juventus.

PS. O tome i ja pricam cijelo vrijeme, nisu bauk moze se igrati sa njim itekako. :D
Ma druze nisu nikakav pokazatelj za ekipu koja treba da skautira tog protivnika. Tu se rotira po 25 igraca, probavaju se razne varijante, sistemi i sve ostalo sto trener hoce da vidi i sta ces ti tu vidjeti i zakljuciti? Pogledas rezultat i kontas jaki su ili nisu jaki bubam, a u prijateljskoj utakmici more faktora..
Nervira me podcjenjivanje vise nego oprez 1000 puta. Taj oprez be mora znaciti da precjenis nekoga nego da si svjestan da nisu amateri itd..
Ali helem, da ne duljimo, slazem se da nisu bauk i niko ne pravi od njih Real samo nemoj da se dizemo do visina na kojima objektivno jos nismo i tjt. Agresivno jako bez prevelikog respekta i rezultat ce doci..

Oko Djurickovica se tek ne slazemo, sinoc je od 3 stopera najgori bio i to je cinjenica. Mozemo do sutra pricati ali je sinoc kriminalan bio. Generalno nije Hilmo Gutic ali je sinoc bas tako izgledao..
Zadnja izmjena: nokee, dana/u 19 jul 2024, 11:57, ukupno mijenjano 1 put.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 19 jul 2024, 11:56

Ne znam kako funkcionisu ova pravila a Soldo je u obje utakmice dobio zuti karton. Da li propusta utakmicu protiv Spartaka? Buduci da Djurickovica nema zbog crvenog pravi bi hendikep bio da nemamo 2 stopera za iduci cetvrtak.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 19 jul 2024, 11:57

Ma Rozmana ne moze amnestirati nista i niko, da je radio u najmanju ruku samo prosjecan posao.
Svoj "birokratski" odnos prema fudbalu i taktici je prosto unio u ekipu, i u samu atmosferu medju igracima. Anemicno, bezidejno, robotski rutinski. Blijedo.

Isti su ovo igraci, sem par pojacanja, koji sada na terenu izgledaju kao ekipa zeljna fudbala i da se fudbalski potuce sa protivnikom.

Ali **** vise i te analize. Okrenimo se buducnosti.
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 19 jul 2024, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 jul 2024, 11:58

mosarajvosa83 je napisao/la:
19 jul 2024, 11:43
Anex je napisao/la:
19 jul 2024, 11:26
Gdje su sada fekalije istinasamo,samokažem, Sanchez i drugi u usta im se ponjamke
Ti se nikad ne jave makar malo kad je dobro i pozitiva. Nece se javit da kazu perve Mirva pare,da pohvale pojacanja kao Guli na kojem cemo uzet pare,trkacu kokos Francisa i kakve sve ne nazive

Polako isplivati ce, samo dok prva negativa pocne ili los rezultat..

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 jul 2024, 12:00

nokee je napisao/la:
19 jul 2024, 11:54

Oko Djurickovica se tek ne slazemo, sinoc je od 3 stopera najgori bio i to je cinjenica. Mozemo do sutra pricati ali je sinoc kriminalan bio. Generalno nije Hilmo Gutic ali je sinoc bas tako izgledao..
A Soldo i Čelik ko bili dobri? Solidni? Odlični?
Koševo Zapad

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 jul 2024, 12:01

boki86 je napisao/la:
19 jul 2024, 11:53
boki86 je napisao/la:
Ne mozes treci gol porediti, lik koji je usao u igru pred kraj, svjez, brz na nasu umornu i realno sporu odbranu. I jos je zakuca pod precku, haman iz mjesta ko iz topa. Kod nas mozda samo hamza moze onako opaliti. Ljudi ignorisu da ovaj aktobe ima odlicnih igraca i sigurno dobro placenih, to se vidjelo bas po tom golu.
Slazem se da je onaj mali garo nadskocio celika jedno 2,3 puta, to me malo cudilo, ali nadoci ce celik, mlad je on ce se jos fizicki i igracki razvijati
Nisu nasi ljudi realni,ovi imaju par provjeren8h igraca,ovaj iz Afrike sto im nije igrao je takodje top uostalom masno placaju igrace,na kraju i gospodski potez Aktobea sa ovim pismom,ovdje ih ljudi kinezima nazivali jbte led hahah

SarajevoNG
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoNG » 19 jul 2024, 12:04

Jedno pitanje, da li mozemo izgurati jos jedan hype poslije ovoga, a tice se ulaznica, fan shopa, i tih cuda?
Nadam se da se nismo istrosili previse u smislu pozivanja, prozivanja, hajcanja raje. :kralj: :kralj:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Evander, Hightower, James1987, Napapijri, Serha, sirferguson i 73 gosta.