Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Dobra odluka saveza, ali tajming je katastrofalan. Izmjena pravila takmicenja se dogovaraju pred kraj sezone, tako da se odmah po zavrsetku sezone zna sve i da timovi mogu praviti ekipe.
Ono sto je veliki problem je sto nema kontinuiteta. U maju kazes naprimjer, maksimalno mozes registrovati 25 igraca, minimalno jedan u21 igrac u igri, 5 stranaca po ekipi, EU igraci + igraci iz exyu drzava imaju povlasten status. Ovo je pravilnik za naredne 4. godine i to je to..
A ne ovako donositi promjene 7 dana prije pocetka prvenstva. Ne moze to tako.
A ovo oko playoffa necu ni da komentarisem. Sramota.
Ono sto je veliki problem je sto nema kontinuiteta. U maju kazes naprimjer, maksimalno mozes registrovati 25 igraca, minimalno jedan u21 igrac u igri, 5 stranaca po ekipi, EU igraci + igraci iz exyu drzava imaju povlasten status. Ovo je pravilnik za naredne 4. godine i to je to..
U INAT SVIMA
Poslije ovakvog, gore navedenog, brukanja, ja bih obrisao acc sa forumakillafrommanilla je napisao/la: ↑29 jul 2024, 11:34Rizespor i to preko Hadisa, da nije Hadisa ostao bi u Sarajevu vječno, odnosno do prve povredeZutti je napisao/la: ↑29 jul 2024, 11:19Nek stoji ovdjekillafrommanilla je napisao/la: ↑11 jun 2024, 11:49
A jest Buljubasica zakuco, cuj 800k. Isto godiste kao Sikalo s tim da je Sikalo igrao bolju sezonu, u ekipi iznad Buljubasiceve i ima 55 utakmica u prvom timu. Takodjer je i reprezentativac
I ovaj skuplji pola miliona, ok da je 200k skuplji al 500![]()
![]()
Valjda ti je jasno da prodaja zavisi iskljucivo od menadzerskih veza. Ukucaj Adi Mehremic pa nam navedi klubove u kojima je igrao, a nema mjesta u Igmanu sad garantujem ti
I dalje stoji da se cijene napucavaju jednim, a drugim spustaju maksimalno. Ja o prodaji nisam pricao, nego o cijenama.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
Husref Musemić - Babuka.
Prvi pasus je najtacniji i razlog zbog cega se ovdje negoduje. Pravilo kao pravilo nelose, cak stavise otvara mogucnosti za dovodjenje boljih igraca. Ali par dana pred pocetak, ma daj. Sta sad treba, raskinuti ugovore sa ovim novim igracima da bi mogao dovesti nekoga iz EU? Svi timovi skoro kompletirali ekipu i sad te syebu...Atlanta je napisao/la: ↑29 jul 2024, 14:08Dobra odluka saveza, ali tajming je katastrofalan. Izmjena pravila takmicenja se dogovaraju pred kraj sezone, tako da se odmah po zavrsetku sezone zna sve i da timovi mogu praviti ekipe.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- bagniadiluca
- Kontakt:
Aha znači ovako ako sam dobro skapirao, vi i pored ovoga što je doneseno pravilo da igrači iz EU nisu stranci ipak nećete dovoditi igrače iz EU jer ste u bojazni da će se to promjeniti kada iz Borca odu dva igrača koja su iz EUMorpheus je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:56Tačno mjesec dana do kraja, a prvenstvo kreće ove sedmice. Nije isto kada doneseš pravilo dva mjeseca prije početka i sedam dana prije početka. Razumiješ li Bog ti dragi pomogao?bagniadiluca je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:43Imate još tačno mjesec dana do kraja prelaznog roka, pa eto bujrum dovodite koga želite, a pravilo je i više nego odlično za sve !
Dovedemo i onda se pravilo promijeni naredno ljeto. Ne mogu da vjerujem da ne vidiš koliko vam se pomaže.

LETS GO FIGHTER
-
- Kontakt:
Da se slozimo, pravilo se i meni sviđa. Odlično. Samo da znamo koliko je dugo na snazi. Ne da nakon što se potpišu ugovori sa 4 igrača iz EU, Vici se digne i kaze sledece sezone ukidamo to pravilo. I da rezimiramo, ne krivim ja tu Vicu ni 1%. Može mu se! Krivim naše balijendere, bez njihovih rukica, nista ovo nebi proslo.bagniadiluca je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:43Imate još tačno mjesec dana do kraja prelaznog roka, pa eto bujrum dovodite koga želite, a pravilo je i više nego odlično za sve !OsmaDolazi je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:39Majstore, dok god mjenjate pravila 7 dana pred pocetak lige onako kako vam odgovara,uz zamjene domacinstva i sudije takve kakve jesu, pojacanja vam nikako i ne trebaju. Možete izvesti kadete i juniore i osvojiti ligu glat, naravno uz opravdanje za izostanak sa nastave.bagniadiluca je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:35
Majstore, ko uopšte priča da mi želimo da prodamo ikoga u ovom momentu ? Ja bi iskeno najradije da wunderkind ostane u Borcu pa da vas rešeta zajedno sa kolegama iz klupe, naravno uz opravdanje da izostanu sa nastave !![]()

Čuj Adi Mehremić, za istog od toliko klubova plaćeno ukupno 0KM obeštećenja, a poredi ga sa Buljubašićem.Zutti je napisao/la: ↑29 jul 2024, 14:09Poslije ovakvog, gore navedenog, brukanja, ja bih obrisao acc sa forumakillafrommanilla je napisao/la: ↑29 jul 2024, 11:34Rizespor i to preko Hadisa, da nije Hadisa ostao bi u Sarajevu vječno, odnosno do prve povrede
Valjda ti je jasno da prodaja zavisi iskljucivo od menadzerskih veza. Ukucaj Adi Mehremic pa nam navedi klubove u kojima je igrao, a nema mjesta u Igmanu sad garantujem ti
I dalje stoji da se cijene napucavaju jednim, a drugim spustaju maksimalno. Ja o prodaji nisam pricao, nego o cijenama.
Baš će neko baciti 3 miliona KM, još Hadisu, pa ko da ima među klijentima Haalanda i Musialu pa im rekao ništa od njih dok ne kupite Muhameda, ili je Hadis ipak menadžer nekom Veležovom pulenu pa Rize priprema teren?
- bagniadiluca
- Kontakt:
Svega smo mi svjesni, niko od "njih" neće se ni počešati kada ovo dođe na naplatu, ali složićeš se da i "vi" u dosta stvari pretjerujere ! Neke već preboljene bolesti BIH fudbala, konstantno pridodajete Borcu kao izvoru zaraze...dok god je tako nećemo ozdravitischolsey je napisao/la: ↑29 jul 2024, 14:01Nažalost je istina da je većina njih direktno vezana i pogoduje konkretno Borcu. Mada je istina i da ovi prepisivači vijesti gledaju da se u svemu tome okoriste, a ne da iskoriste svoju poziciju kako bi široj javnosti ukazali na evidentan problem.bagniadiluca je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:51Pričalo se pa je prestalo da se priča, dok ne završi ova evropska avantura ! Navikli smo i mi na sve, čak i da zbog 100 milja ispod stola igramo drugu ligu, pa smo sve stoički podnjeli i nismo kmečali ! Trenutno kakva god promjena da se donese u fsbih odmah je vezana za Borac, jer za objektivne sarajevske novinare nema članka ako se Borac ne provuče između redova, ebiga klik i komentar donose lovuscholsey je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:44
Okej drug, kako ti kažeš. Pričali su kolege forumaši iz Banja Luke, pričala je vaša struka i mediji, pričalo mi je par drugova iz tvog grada, pričaju (odnosnu pišu) sad i ljudi iz kluba. Ali nebitno, budemo vidjeli.
Nikakav problem i da nas desetogodišnjak natambura.. ali fer i sportski. Boli nas qrac, navikli smo na sve.
Ovo što vi radite je jadno. Neobično mi je drago što mi navijači drugih klubova nismo jedini koji smo toga svjesni.svjesni ste i vi svega toga
ajd sportski pozdrav iz grada sa Vrbasa
Također drug. Poznajem dosta tvojih sugrađanina, igrao sam s njima, znam da su po pitanju sporta ljudine.. baš zato mi je nejasno kako sve ovo možete gledati. Haj jednu titulu, nek ste namjestili, svi smo i svi bi na vašem mjestu - ali ovo je već bezobrazluk.
Uživajte. Samo bih vam savjetovao da ne pravite baš od svih neprijatelje.. sve prođe, pa će i Vicino. Baš je naivno misliti da to niko neće iskihati.

LETS GO FIGHTER
Ne postoje probosanski klubovi. Mogu samo biti bosanski. Jesi ikad čuo da drugi pišu prohrvatski ili prosrpski klubovi/stranke. Ništa lično protiv tebe.
FK Borac Banja Luka zvanično podržava terorizam.
-
- Kontakt:
Referenca je bila na moć menadžera koji nema apsolutno ništa na svojoj strani pa opet uspije napravit panju karijeru, ne na poređenje Mehremića i Buljubašića.pitara je napisao/la: ↑29 jul 2024, 14:21Čuj Adi Mehremić, za istog od toliko klubova plaćeno ukupno 0KM obeštećenja, a poredi ga sa Buljubašićem.Zutti je napisao/la: ↑29 jul 2024, 14:09Poslije ovakvog, gore navedenog, brukanja, ja bih obrisao acc sa forumakillafrommanilla je napisao/la: ↑29 jul 2024, 11:34
Rizespor i to preko Hadisa, da nije Hadisa ostao bi u Sarajevu vječno, odnosno do prve povrede
Baš će neko baciti 3 miliona KM, još Hadisu, pa ko da ima među klijentima Haalanda i Musialu pa im rekao ništa od njih dok ne kupite Muhameda, ili je Hadis ipak menadžer nekom Veležovom pulenu pa Rize priprema teren?
Isto kao što ja nisam rekao ni gore da Buljubašić ne vrijedi niti da se neće masno prodati. Tema je bila Transfermarkt al dobro, sta da vam radim, tako je kako vi kazete sve, obrisacu acc

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
- Shategabri
- Kontakt:
Zato što su znali unaprijed za pravilo.Bazinga12345 je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:48Što vi niste sačekali da se donese pravilo pa tek onda doveli Carolinu, Meijersa i Savića?bagniadiluca je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:43
Imate još tačno mjesec dana do kraja prelaznog roka, pa eto bujrum dovodite koga želite, a pravilo je i više nego odlično za sve !
Koševo Zapad
A u **** materinu još jedan glupan.bagniadiluca je napisao/la: ↑29 jul 2024, 14:14Aha znači ovako ako sam dobro skapirao, vi i pored ovoga što je doneseno pravilo da igrači iz EU nisu stranci ipak nećete dovoditi igrače iz EU jer ste u bojazni da će se to promjeniti kada iz Borca odu dva igrača koja su iz EU![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dajte mi primjer samo jednog pravila koje je "pogodovalo" Borcu a da se ukinulo nakon par mjeseci !? To što prvenstvo kreće naredne sedmice apsolutno nema nikakve veze sa prelaznim rokom, štaviše, najveći broj transfera se i dešava u zadnjim sedmicama prelaznog roka, kada se neke stvari iskristališu i dođe gur guzici...
Niti kažem da nećemo dovoditi igrače iz EU, niti kažem da ćemo dovoditi, nego govorim ti koliko savez naginje prema vama da vam pomogne, a u tom pomoganju ostali klubovi debelo ispaštaju. Ovakvim vođenjem lige postalo je opasno dovoditi igrače koji nemaju naše državljanstvo.
Razumiješ li?
Danas, sutra savez može ukinuti pravilo za igrače iz EU, može povećati broj stranaca na osam, može ukinuti pravilo U21, može ukinuti pravilo za igrače iz regiona. Može uraditi bilo šta samo da vama odgovara. Čak mogu slobodno reći da unaprijed znate kakva će pravila biti pa se vodite pravilima koja se tek trebaju donijeti.
Razumiješ li **** te život retardirani?
Glupane, ima veze, prvenstvo kreće zato što, pazi sad, EKIPE SU SKORO PA KOMPLETIRANE. Ovakva pravila se MORAJU donositi puno prije, a ne par da prije početka.
Zadnja izmjena: Morpheus, dana/u 29 jul 2024, 14:35, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Sarajevo ima najbolju transfer politiku i to je cinjenica. Sve ostalo je preseravanje bezvezno.
Ko da je bitno hoce li igrac u Tursku, Spaniju il Singapur, kad ti uzmes za naše uslove dobra 2-3 miliona.
Ovako svim ostalim ekipama i igracima dizu standarde i cijenu, pa ce nas mozda malo vise ostali i cijenit.
Ko da je bitno hoce li igrac u Tursku, Spaniju il Singapur, kad ti uzmes za naše uslove dobra 2-3 miliona.
Ovako svim ostalim ekipama i igracima dizu standarde i cijenu, pa ce nas mozda malo vise ostali i cijenit.
Volim tebe, više od sebe
-
- Kontakt:
Najveca glupost koju su mogli uradit. Citavu sezonu igras i ulazes, da bi se na kraju svelo sve na dvije utakmice.RollingPaper je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:22Ovo sa razigravanjem je najveca glupost u historiji fudbala.
Napravim ekipu, dam pare, krv propisam da budem sampion i opet mi niko ne garantuje Premijer ligu?
Ovo nama mozda i ide u korist, al definitivno ova odluka nema smisla.
Volim tebe, više od sebe
Zna to on sve dobro, nego ti namjerno ide u kontru. Sta se raspavljas i palis bez razloga ba, njihova posla - yebo njih. Dobro je neko napisao nece Vico vjecno biti tu, sve ce ovo oni iskihati kad tad.Morpheus je napisao/la: ↑29 jul 2024, 14:31A u **** materinu još jedan glupan.bagniadiluca je napisao/la: ↑29 jul 2024, 14:14Aha znači ovako ako sam dobro skapirao, vi i pored ovoga što je doneseno pravilo da igrači iz EU nisu stranci ipak nećete dovoditi igrače iz EU jer ste u bojazni da će se to promjeniti kada iz Borca odu dva igrača koja su iz EU![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dajte mi primjer samo jednog pravila koje je "pogodovalo" Borcu a da se ukinulo nakon par mjeseci !? To što prvenstvo kreće naredne sedmice apsolutno nema nikakve veze sa prelaznim rokom, štaviše, najveći broj transfera se i dešava u zadnjim sedmicama prelaznog roka, kada se neke stvari iskristališu i dođe gur guzici...
Niti kažem da nećemo dovoditi igrače iz EU, niti kažem da ćemo dovoditi, nego govorim ti koliko savez naginje prema vama da vam pomogne, a u tom pomoganju ostali klubovi debelo ispaštaju. Ovakvim vođenjem lige postalo je opasno dovoditi igrače koji nemaju naše državljanstvo.
Razumiješ li?
Danas, sutra savez može ukinuti pravilo za igrače iz EU, može povećati broj stranaca na osam, može ukinuti pravilo U21, može ukinuti pravilo za igrače iz regiona. Može uraditi bilo šta samo da vama odgovara. Čak mogu slobodno reći da unaprijed znate kakva će pravila biti pa se vodite pravilima koja se tek trebaju donijeti.
Glupane, ima veze, prvenstvo kreće zato što, pazi sad, EKIPE SU SKORO PA KOMPLETIRANE. Ovakva pravila se MORAJU donositi puno prije, a ne par da prije početka.
U INAT SVIMA
- bagniadiluca
- Kontakt:
Zašto vređaš ? jesam li ja tebe uvrijedio možda ?Morpheus je napisao/la: ↑29 jul 2024, 14:31A u **** materinu još jedan glupan.bagniadiluca je napisao/la: ↑29 jul 2024, 14:14Aha znači ovako ako sam dobro skapirao, vi i pored ovoga što je doneseno pravilo da igrači iz EU nisu stranci ipak nećete dovoditi igrače iz EU jer ste u bojazni da će se to promjeniti kada iz Borca odu dva igrača koja su iz EU![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Razumiješ li?
I iz vaše priče se da zaključiti, makar i glup da si kao ja, da je nebitno kada je donesena odluka jer će se svakako promjeniti ako Borcu ne ide u korist, što znači da je donesena i prije mjesec ipo dana kada su došla dva igrača iz EU u Borac vi bi i dalje slinili po forumu kako je ovo samo pogodno za Borac.....razumiješ li sada pametni !?
Zadnja izmjena: bagniadiluca, dana/u 29 jul 2024, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
LETS GO FIGHTER
Ma ovakva odluka ne bi smjela proći. Ne može se ovako određivati ko ostaje/ispada.antisisoja1919 je napisao/la: ↑29 jul 2024, 14:36Najveca glupost koju su mogli uradit. Citavu sezonu igras i ulazes, da bi se na kraju svelo sve na dvije utakmice.RollingPaper je napisao/la: ↑29 jul 2024, 13:22Ovo sa razigravanjem je najveca glupost u historiji fudbala.
Napravim ekipu, dam pare, krv propisam da budem sampion i opet mi niko ne garantuje Premijer ligu?
Ovo nama mozda i ide u korist, al definitivno ova odluka nema smisla.
Hajmo onda primijeniti i za Europu. Ne mogu u Europu otići četiri kluba iz istog entitetskog saveza. Ili u Europu idu po dva iz svakog entitetskog saveza.
-
- Kontakt:
Inace si dosta realan i postujem sto se krvis s onim botinama na vasoj temi, ali ovi postovi su ti bas pretjerivanje. Nemoj se ljutit, ali kad ti ja to kazem kao navijac Zelje, zamisli dokle je doslo.killafrommanilla je napisao/la: ↑29 jul 2024, 11:34Rizespor i to preko Hadisa, da nije Hadisa ostao bi u Sarajevu vječno, odnosno do prve povredeZutti je napisao/la: ↑29 jul 2024, 11:19Nek stoji ovdjekillafrommanilla je napisao/la: ↑11 jun 2024, 11:49
A jest Buljubasica zakuco, cuj 800k. Isto godiste kao Sikalo s tim da je Sikalo igrao bolju sezonu, u ekipi iznad Buljubasiceve i ima 55 utakmica u prvom timu. Takodjer je i reprezentativac
I ovaj skuplji pola miliona, ok da je 200k skuplji al 500![]()
![]()
OP pitara ima hiljadu problema, ali je opet daleko najbolji u drzavi i djeci nudi najbolje uslove. Isto tako, oni daleko najbolje stoje finansijski od svih klubova u ligi, na stranu frizirani finansijski izvjestaji i cinjenica da su generalno komicni zadnjih godina sa raznim aferama i fulama.
Prave i prodaju igrace, pravice ih i prodavati i u buducnosti. Buljubasic ide za 1.5M iz ovih razloga, a prvenstveno iz razloga sto pitarima ne gori pod nogama, pa Mirvic moze reci "ne" na ponudu koju smatra nezadovoljavajucom. Ne znam jos koji klub u ligi ima takav luksuz. Nema tu nikakve zavjere ni talova. I smijesno je porediti Buljubasica sa Sikalom, kad je Buljubasic jedan od najpotentijih mladih igraca u ligi, a Sikalo je Sikalo.
Sto se tice Zubana, on i radi samo u Turskoj, slabo gdje drugo. Turski klubovi su spremni platiti fin novac za nase igrace, a i dati tim igracima jake plate, dok vjerovatno i menadzere fino zakite. Sa sportske strane, ovo mozda i nije dobar transfer, jer se turska liga i nije bas pokazala kao poligon za razvijanje nasih igraca. Prije da ce Buljubasic propasti tamo nego otici negdje dalje, ali sa finansijske strane ovo je vrhunski posao.
ZBOGOM i HVALA VJEČNIM BORD LEGENDE
- Shategabri
- Kontakt:
Realnoantisisoja1919 je napisao/la: ↑29 jul 2024, 14:34Sarajevo ima najbolju transfer politiku i to je cinjenica. Sve ostalo je preseravanje bezvezno.

Ovi što traže dlaku u jajetu, ne žele to priznati iz nekog razloga (po izboru), al znaju kako stvari stoje.
Koševo Zapad
Ideš mi na **** sa branjenjem neodbranjivog. I ti i vas par koji navijate za onaj banjalučki jad od kluba. Radije se ušuti k'o ****, ne piši ništa, nego braniti nešto što se ne može odbraniti. A najpoštenije bi bilo da kažete da smo u pravu, ali nismo mi te sreće pa to nećemo ni dočekati.
Postavljate nekakva debilna pitanja ne bi li odbranili odluke saveza, a ptice na grani znaju čemu ovakve odluke i gdje ovo vodi. Isto kad bih ja sad rekao da je dan, a ti bi odgovorio zašto misliš da je dan, gdje su dokazi, sad je noć, jasno se vidi.
- svrakino1921
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.