Da, mnogo je ljepše kad je tu neki hajp zbog dobre igre i borbe za nešto više, nego kad smo u grču.
Željo je uvijek u modi.

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Smatram da je sve stvar odnosa cijene i kvaliteta. Ukoliko se igra atraktivan fudbal, publika će rado dolaziti na utakmice, pogotovo oni koji su u mogućnosti izdvojiti novac za zabavu, jer su utakmice u suštini oblik zabave za ljude i porodice. Sarajevo i okolina uvijek mogu dobro popuniti stadion, posebno sada kada imamo podršku dijaspore. Zimski period je druga priča, ali to se može kompenzirati prodajom čaja i kafe za odrasle te tople čokolade za djecu na tribinama. Naravno, kvalitetni igrači uvijek privlače publiku, a posebno djecu. Također, infrastruktura igra značajnu ulogu, jer pruža određenu sigurnost da nećeš pokisnuti i riskirati upalu pluća ili bešike.avalPacidoroP je napisao/la: ↑12 avg 2024, 21:25Pošto tema, konačno, se može sa merakom čitati već 3-4. dana, volio bih postaviti dva pitanja.
Da li je realno, da ove godine, oborimo rekord i na kraju sezone imamo 9000.navijača u prosjeku. Mislim da dosta zavisi od rezultata, hoćemo li se boriti za neki od trofeja/europu. Mislim da je moguće, ako se bude konstantno držao neki 'hajc'. Ono što je fascinantno, mi kako smo godinama sve u lošijoj situaciji, trend dolaska 'novih standardnih' navijača konstantno raste. A, to se počelo dizati sa natkrivanjem istočne tribine. Koliko god i rezultati diktiraju broj navijača na tribinama, ipak infrastruktura(lijep pogled, natkrivene tribine) drži neke nove navijače da dolaze redovno na utakmice. Suma sumarum, po mom mišljenju više infrastruktura utiče na rast standardnih navijača u odnosu na rezultate. Sa rezultatima dobiješ 2000-3000 više, zato se i nadam, ako se poklope rezultati ove sezone da možemo dobaciti do prosjeka 9000.
Druga stvar je, od koga najviše očekujete od prinova?
Ja mislim da će se o Mirčevskom pisati k'o sad o Al Jaberu. Uvijek sam volio ofanzivne vezne koji su tehnički potkovani, a u šesnaestercu uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Ma kontam ja to, ali bolje produziti jaci ugovor Jaberu nego dovesti santosa na posudbu. To bi bio posao. Cak i ne vjerujem u te price oko Santosa. Mislim da smo u ofanzivi dobro slozeni za sad, Hirosa i ne racunam ako ce onako mrliavo igrati. U defanzivi imas toplo hladno u prvoj postavi, nemas ni adekvatnu rezervu.19vendetta87 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 17:44Napad je najbolja odbrana![]()
Na krilima trenutno imamo Boljevica, Cvetanovskog i Mirčevskog, koji igra i 10ku.
Santos bi tu itekako valjao, pogotovo ako Hiros ode jer mu istice ugovor krajem decembra.
Santos preskup i pred potpisom za neki eu klub.irfo je napisao/la: ↑12 avg 2024, 16:34Ma kakvi, Santos je druga dimenzija, jedini igrac koji je nesto ofanzivno mogo uradit, te sezone bez njega bi ispali koliko smo tanki ofanzivno bili.Ganola1921 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 16:20
Meni nista losiji od Santosa, cak je upitno jel to taj Santos od prije 2-3 sezone
.avalPacidoroP je napisao/la: ↑12 avg 2024, 21:25Pošto tema, konačno, se može sa merakom čitati već 3-4. dana, volio bih postaviti dva pitanja.
Da li je realno, da ove godine, oborimo rekord i na kraju sezone imamo 9000.navijača u prosjeku. Mislim da dosta zavisi od rezultata, hoćemo li se boriti za neki od trofeja/europu. Mislim da je moguće, ako se bude konstantno držao neki 'hajc'. Ono što je fascinantno, mi kako smo godinama sve u lošijoj situaciji, trend dolaska 'novih standardnih' navijača konstantno raste. A, to se počelo dizati sa natkrivanjem istočne tribine. Koliko god i rezultati diktiraju broj navijača na tribinama, ipak infrastruktura(lijep pogled, natkrivene tribine) drži neke nove navijače da dolaze redovno na utakmice. Suma sumarum, po mom mišljenju više infrastruktura utiče na rast standardnih navijača u odnosu na rezultate. Sa rezultatima dobiješ 2000-3000 više, zato se i nadam, ako se poklope rezultati ove sezone da možemo dobaciti do prosjeka 9000.
Ja mislim da će se o Mirčevskom pisati k'o sad o Al Jaberu. Uvijek sam volio ofanzivne vezne koji su tehnički potkovani, a u šesnaestercu uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Upravo to, držati priključak i koristiti svaku šansu koja se ukaže.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑12 avg 2024, 23:51Otvara nam se dobra prilika
Igramo protiv Igmana, Slobode, Sloge i GOŠK-a do utakmice kući sa onim malim ustaškim klubom.
Inshallah dobrih bodova da uzmemo i već se primaknemo nekom mjestu koje vodi u Evropu
Mislim da na kraju prosjecna posjeta ce uveliko znaciti od momenta kada ce se jug pocet graditi,jer tada cemo biti na nekih 10 hiljada kapaciteta(samo ne znam da li ce tada biti dozvoljeno gostujucim navijacima da dolaze,jer kako sam cuo ako se gradi neka tribina domacin moze zabranit gostujucim,ako neko nesto vise zna nek napise.)avalPacidoroP je napisao/la: ↑12 avg 2024, 21:25Pošto tema, konačno, se može sa merakom čitati već 3-4. dana, volio bih postaviti dva pitanja.
To mi je nekako i najvažnije, da se vratimo našem prepoznatljivom napadačkom fudbalu. Odbrana počinje od napada i može se to dotjerati da ne bude baš onako jednodimenzionalno kao protiv Veleža. Tri gola smo mogli primiti iz peterca na isti način.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑13 avg 2024, 00:57Ofanzivno fino igramo, a ako ne bude ozbiljnijih povreda to ce biti jos bolje i efikasnije kako vrijeme prolazi.
Samo da dodam da su Radovac,Marković i Cvetanoski na nekih 60-70% spreme.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑13 avg 2024, 00:57Dolaskom Dangubica, registracijom Lausevica za kojeg sam cuo da ga ss hvali, Vukojom koji je odigrao vise nego korektno kao neki lazni napadac i Krpicem napad se ne cini kao toliki problem. Osim toga imamo dva fina krilna napadaca u vidu Cvetanoskog i Boljevica, vidjecemo koje su alternativne krilne opcije, jel to Odinaka koji ima snage i brzine, al je malo sto bi rekli sirov sa loptom, jel to Mircevski, Hiros je bio bas los na krilu, al bas los.
Sto se tice veznog reda tu imamo Hirosa, Mircevskog, Radovca, Jabera, Vukoju, Sabica i kao defanzivniju varijantu Karica, Djorica i Husu. To je sada korektno, jer ima opcija za raznorazne postavke i sisteme igre.
Ono sto me brine jeste odbrana, a konkretno stoperi. Karamarko je bio nesigiran protiv Igmana, Tuzle, Sirokog gdje je djelomicni krivac za primljeni gol. Cavnic je takodjer poceo veoma lose. Nije izasao u ofsajd zamku kod primljenog gola protiv Sirokog, a protiv Veleza sa bas nije proslavio postavljanjem u 16 metara na protivnicke ubacaje. Na ovaj stil igre, ofanzivni sa posjedom lopte, Mahmic nam zapravo i odgovara jer je pokretljiviji od navedenih stopera, a ima muda povuci loptu prema naprijed odnosno ucestvuje u gradnji napada. Igra to sto je U21 i sto mu je ovo fakticki peta sezona u PL BiH. Semdin je potencijal, ali je i dijete. To je malo zajebana situacija, lako sprzis igraca nakon nekoliko gresaka. Mislim da nam treba dobar stoper. Bolji od Cavnica i Karamarka koji mogu dati ruke sa klupe. Jasno je da cemo primati vise golova jer napadamo sa vise igraca u odnosu na protekle sezone. Mislim da je to razlog zasto je Cavnic dosta losiji i nesigurniji u odnosu na proslu sezonu. Protivnicki igraci imaju vise prostora, a on bas spor i kasni da se postavi. Shodno tome mislim da nam treba brzi stoper.
Bekovi su isto bili li la protiv Veleza koji nam je napravio dosta problema preko nase lijeve strane. Jednom je sjebo Markovic, jednom Odinaka, a s druge strane kod markiranja jednom Galic i jednom Odinaka . Velez je zabio samo jedan gol, ozbiljnija ekipa ce nam zabiti dva - tri - cetiri. Markovic je nespreman, Galic spreman al ofanzivno upitan, Odinaka neprovjeren, Radinovic povrijedjen, Sabic definitivno ne moze. Moje misljenje je da nam treba jedan dobar bek. To je recept Zrinjskog, top klasa bekovi u vidu Carluke, Ticinovica, Memije, koji imaju mogucnost ponavljanja i dobri i u napadu i u odbrani.
Sad nam je odbrana problemOfanzivno fino igramo, a ako ne bude ozbiljnijih povreda to ce biti jos bolje i efikasnije kako vrijeme prolazi.
Fizicka sprema vise nego dobra.
Obojica registrovani