Smatram da je sve stvar odnosa cijene i kvaliteta. Ukoliko se igra atraktivan fudbal, publika će rado dolaziti na utakmice, pogotovo oni koji su u mogućnosti izdvojiti novac za zabavu, jer su utakmice u suštini oblik zabave za ljude i porodice. Sarajevo i okolina uvijek mogu dobro popuniti stadion, posebno sada kada imamo podršku dijaspore. Zimski period je druga priča, ali to se može kompenzirati prodajom čaja i kafe za odrasle te tople čokolade za djecu na tribinama. Naravno, kvalitetni igrači uvijek privlače publiku, a posebno djecu. Također, infrastruktura igra značajnu ulogu, jer pruža određenu sigurnost da nećeš pokisnuti i riskirati upalu pluća ili bešike.avalPacidoroP je napisao/la: ↑12 avg 2024, 21:25Pošto tema, konačno, se može sa merakom čitati već 3-4. dana, volio bih postaviti dva pitanja.
Da li je realno, da ove godine, oborimo rekord i na kraju sezone imamo 9000.navijača u prosjeku. Mislim da dosta zavisi od rezultata, hoćemo li se boriti za neki od trofeja/europu. Mislim da je moguće, ako se bude konstantno držao neki 'hajc'. Ono što je fascinantno, mi kako smo godinama sve u lošijoj situaciji, trend dolaska 'novih standardnih' navijača konstantno raste. A, to se počelo dizati sa natkrivanjem istočne tribine. Koliko god i rezultati diktiraju broj navijača na tribinama, ipak infrastruktura(lijep pogled, natkrivene tribine) drži neke nove navijače da dolaze redovno na utakmice. Suma sumarum, po mom mišljenju više infrastruktura utiče na rast standardnih navijača u odnosu na rezultate. Sa rezultatima dobiješ 2000-3000 više, zato se i nadam, ako se poklope rezultati ove sezone da možemo dobaciti do prosjeka 9000.
Druga stvar je, od koga najviše očekujete od prinova?
Ja mislim da će se o Mirčevskom pisati k'o sad o Al Jaberu. Uvijek sam volio ofanzivne vezne koji su tehnički potkovani, a u šesnaestercu uvijek na pravom mjestu u pravo vrijeme.
A sto se tice igraca… meni bitno da oni postanu team i da ginu jedan za drugog! Dzaba np. Dangubic, Mircevski ili Krpic za 15-20golova kad je odbrana i vezni red šupalj ko ementaler sir.
Volio bih da mozda dodje ili Prcic ili Besic za sredinu kao neka jaka Stopercina.
Alen Jurilj bi isto fino popunio krilo. Meni je bio stvarno dobar u Borcu, bar ono sto sam ja vidio…