Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Re: Chat

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 avg 2024, 14:41

jedino rješenje za izaći napolje ovih dana

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 avg 2024, 21:39

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 15 avg 2024, 23:22

ponavljam: kad igraju Kraljice šoka?
zar i ti sine Ivane!?

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 16 avg 2024, 02:25

ja znam neću te preboljeti
mogu ja zbog tebe brzo umrijeti
al znam nešto drugo plaši me
možda ću preživjeti
zar i ti sine Ivane!?

akisarajevo92
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la akisarajevo92 » 16 avg 2024, 02:28

kad pomislim da smo svakim danom koji prodje blizi onom periodu kad mrak pada u 4 popodne :kuknjava:
Don't believe the hype.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 16 avg 2024, 02:43

akisarajevo92 je napisao/la:
16 avg 2024, 02:28
kad pomislim da smo svakim danom koji prodje blizi onom periodu kad mrak pada u 4 popodne :kuknjava:
Vecina ih to jedva ceka. Vidis da samo kmece kako je vruce ko kavi penzioneri. :yawn:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 16 avg 2024, 08:11

Ako ti je šta za utjehu od 22.12 dan duža za po minutu 🤣

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 16 avg 2024, 08:20

NoDi80 je napisao/la:
15 avg 2024, 07:32
Upravo tako evo osim Lidla koji gradi u Lepenici svoju „mahalu“ i koji je otkupio pola bulevara na Stupu dosao i je Porsche,Audi, Skoda, Seat, Cupra, das Welt auto, Monotize Ad, Bingo City Center, Forster Rocher Ilidza radi tekstil diretkno za Gucci, Chanel, L Witton… i milion nekih firmi su otvorili za samo godinu,dvije
Jos veliki je plus njihov sto bukvalno kriminal je smijesan u poredjenju s ostatkom grada
Ja prosle godine bio kod druga i djeca im se vikendom do 23 00 hladno igraju u onom parku na Zeljeznici
Realno u gradu cim padne mrak djeca moraju u kuce jer je rizik
Ne znam mortemp kontam dici krediti i kupiti neki stan na Ilidzi svakako za godinu dvije kad izgrade ove pruge i dvorane cijene ce otici u nebesa
Našao sam ti uljeza u ovoj priči

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 16 avg 2024, 08:40

Hrvatska vraća obavezni vojni rok.
Ministar obrane Ivan Anušić objavio je nove detalje oko uvođenja vojnog roka.
Anušić je za RTL rekao kako će vojni rok početi 1. siječnja te će trajati dva mjeseca.

S obzirom na dosadašnja saznanja, ovakva varijanta od dva mjeseca trebala bi sadržavati temeljnu pješadijsku obuku, pa se ročnici neće kasnije slati na specijalističku obuku u kopnenu vojsku, mornaricu ili zrakoplovstvo, kako se ranije nagađalo. Podsjetimo, dva mjeseca trenutno traje i dobrovoljno vojno osposobljavanje, pa se očekuje da će model preslikati i na obvezno služenje vojske.

Obuka ročnika trebala bi se odvijati u vojarnama u Požegi, Sinju i Kninu. Nakon što bi odslužili vojni rok, ročnici koji su prošli obuku mogli bi birati hoće li se nakon toga vratiti u civilstvo, nastaviti se baviti svojim uobičajenim poslovima i biti dio vojne pričuve ili će ostati u Oružanim snagama i u njima tražiti svoju profesionalnu karijeru.

Svake godine između 17.000 i 18.000 muškaraca postaju punoljetni. I oni će biti obveznici služenja vojnog roka. Ipak, neće svi oni ići na obuku. Jedan manji dio njih neće proći liječnički pregled. Drugi dio, očekuje se puno veći, pozvat će se na priziv savjesti i neće služiti vojni rok, odnosno neće imati vojnu obuku. U Ministarstvu obrane procjenjuju da će u prvoj godini, odnosno u 2025., kroz obveznu obuku proći između 4000 i 4500 ročnika, i to u četiri ili pet poziva, svakih nekoliko mjeseci.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 16 avg 2024, 09:22

Asteriks je napisao/la:
16 avg 2024, 08:40
Ma to i nije losa odluka. Manje vise zbog sigurnosti, nego da djecake transformises u muskarce. Dva mjeseca nije ni puno, a naucit ces momke ako nicem drugom disciplini. Trebalo bi i kod nas to uvesti.
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 16 avg 2024, 09:32

MilanMladenovic je napisao/la:
16 avg 2024, 09:22
Asteriks je napisao/la:
16 avg 2024, 08:40
Ma to i nije losa odluka. Manje vise zbog sigurnosti, nego da djecake transformises u muskarce. Dva mjeseca nije ni puno, a naucit ces momke ako nicem drugom disciplini. Trebalo bi i kod nas to uvesti.
Upravo tako.

Prednosti vojnog roka uključuju obavljanje sistematskih pregleda, razvoj discipline te u konačnici (mentalno) jačanje omladine. Na taj način mladi postaju spremniji za pružanje pomoći u slučaju elementarnih nepogoda.

Onda tu su dodatne prednosti poput razvijanja zdravih navika, osjećaja odgovornosti i timskog rada, pa porast samopouzdanja prevazilaženjem fizičkih i mentalih prepreka tokom služenja roka itd.

Imamo i onu haman pa zaboravljenu stavku, tj. produbljivanje osjećaja patriotizma i poštovanja prema domovini.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 16 avg 2024, 10:31

Mogli je napisao/la:
16 avg 2024, 02:43
Vecina ih to jedva ceka. Vidis da samo kmece kako je vruce ko kavi penzioneri. :yawn:
Šta ti misliš o obaveznom vojnom roku? Mislim da nama to ne treba :salut:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 16 avg 2024, 10:39

Šuplja priča.

Ko hoće bit disciplinovan bit će disciplinovan i bez vojnog roka. Većina roditelja sve što zna uraditi je dat djeci mobitel u ruke pa nek ga odgaja vrtić, pa škola a evo sad i vojska.

Zadnje što nekom treba u životu je da kompleksaš u uniformi iz Rogatice ili Teočaka dane provodi dernjajući se ko Šarenka na njega.

Provest ćeš dane sa lopatom ili puškom u rukama, wow, kakvi alati za nabijanje samopouzdanja i za mentalno jačanje :rol:

Još ako bi bilo ograničeno ko u Hrvatskoj ili Srbiji, pa ide sirotinja dok djeca bogataša drka **** po nargilama :bow:

Ali zato ćeš naučiti spremit krevet, jest grah i rasklapat pušku. :urnebes:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 16 avg 2024, 10:47

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 16 avg 2024, 10:47

Pa upravo zbog takvih roditelja koji nisu brinuli na vrijeme o djeci i treba da se uvede vojni rok. Sve je vise nesposobne djece. Nije stvar ni u vjestinama koliko su oni nesamostalni. Ako mati ne opere, ne popegla, ne skuha on ne bi imao sta ni obuc ni pojest. Djeca postaju sve vise ovisna o roditeljima u tom smislu, a sve ih manje postuju. A da ne kazem da bi se smanjio broj ovih sto briju noge i slicno.

Ruku na srce, @Marsal, upravu si sto se tice guzonjinih sinova. Sa drzavnim uredjenjem BiH nema sanse da tako neciji sincic ode sluziti.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 16 avg 2024, 10:53

Šta državu ima da boli kur.ac jel neko samostalan il nije samostalan
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 16 avg 2024, 11:00

Marsal je napisao/la:
16 avg 2024, 10:39
Šuplja priča.

Ko hoće bit disciplinovan bit će disciplinovan i bez vojnog roka. Većina roditelja sve što zna uraditi je dat djeci mobitel u ruke pa nek ga odgaja vrtić, pa škola a evo sad i vojska.

Zadnje što nekom treba u životu je da kompleksaš u uniformi iz Rogatice ili Teočaka dane provodi dernjajući se ko Šarenka na njega.

Provest ćeš dane sa lopatom ili puškom u rukama, wow, kakvi alati za nabijanje samopouzdanja i za mentalno jačanje :rol:

Još ako bi bilo ograničeno ko u Hrvatskoj ili Srbiji, pa ide sirotinja dok djeca bogataša drka **** po nargilama :bow:

Ali zato ćeš naučiti spremit krevet, jest grah i rasklapat pušku. :urnebes:
:salut:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 16 avg 2024, 11:54

BosniaBoston je napisao/la:
16 avg 2024, 10:53
Šta državu ima da boli kur.ac jel neko samostalan il nije samostalan
Drzavu boli kur.ac jesi li ti gladan il bolestan, a kamoli samostalan. Ja to sve govorim zbog neke dobrobiti za omladinu.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 16 avg 2024, 11:57

Vojni rok se uvodi radi odbrane države, a ne radi učenja djece kako će spremiti krevet.

Licniznanstvenik
Kontakt:

Post Postao/la Licniznanstvenik » 16 avg 2024, 12:14

zar i ti sine Ivane!?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 9 gostiju.