100% je tako_weella_ je napisao/la: ↑15 avg 2024, 23:50Možemo mi pričati i ovo i ono za Vicu i Savez, šta se radi i kakva lakrdija od sudijske organizacije, ali ko sa strane podvuče crtu fudbal u BiH je procvijetao za njegovog mandata.
Dva kluba u grupnoj fazi, 7-8 timova dobilo terene, par timova dobilo značajna infrastrukturna ulaganja, VAR zaživio…
Ko je nama kriv što je Bošnjo proklet pa se ne zna dogovoriti i izbaciti jedan klub od interesa da bude na crti
Borcu i Zrinjskom, nego svako gleda da ušićari marku za sebe, da zavali komšiju… Ko je nama kriv što je Mirvić naivan pa ga svako navlači kako stigne i prodaje maglu.
To što se gura sve što nema veze sa državom (klubovi koji igraju Evropu nigdje grb BiH ne nose), reprezentacija nikad gora, ali klupski fudbal je doživio ekspanziju i državni koeficijent nikad bolji nije bio…
Kad doðe neko neutralan koga realno boli k. za klubove iz glavnog grada i neke historije, nema šta prigovoriti.
Plaćaš odredjenu cijenu toga, mi kao navijaci recimo. Željo, donekle Velež ali svako ko ne prati detaljno nasu ligu i ko je neutralan po pitanju klubova reci ce da Vico radi dobar posao. Var je tu, tereni tu, dva kluba u grupama tu, koeficijent top. Jos ako Barbu useru rezultati sa repkom, Vicka ce samo dragi Bog moci skinuti sa vlasti a do tad je nama prozivljavat sve ono kao prethodne dvije sezone.
Mi i da budemo prvaci i prodjemo prvo pretkolo, dalje bi nas dočekali Fenerbahce, pa u Evropi Ajax a u Konferenciji Copenhagen, kakve smo sreće.
Ljudi u grupe dodju preko Albanaca, Islanđana, Bugara, Farana i ostale buranije.
A mi pokusali preko Celtica, Atalante, Dynamo Kyeva, Basela, Borussie, Sparte Prag itd.
I dodje neko i kaze imali smo sansu, jeste ali u kakvom formatu, za ovaj novi format nisu ti ni dali sansu u prvenstvu.