Ma dobro, možda sam i ja malo pretjerao kada pišem o opsesiji na mjestu koje jeste (polu)javno i na kojem su izložena mišljenja svih nas. Ja sam dugo bio stalker na ovom forumu, pa sam malo i prebrzo formirao mišljenja ne ulazeći u dijalog sa ljudima ovdje što mi baš i ne služi na čast. I ne smatram da je moje FK Sarajevo kojeg neizmjerno volim apsolutno abolirano o bilo kakve kritike. Kao i naš “pitarluk” kako ga vi volite zvati. To sam dijelom, možda i nevješto, pokušao objasniti kolegi Let3 sa poređenjem sa riječima jednog velikog čovjeka. Taj “pitarluk” naš koji ostalima izgleda vulgarno, nasrtljivo, nelogično, nama je jedan od načina ljubavi bez zadrške gdje želimo sve i odmah najbolje voljenom nam timu.Virtu4l je napisao/la: ↑16 avg 2024, 15:52Zaista me fascinira vaša opsesija.HemusHotel je napisao/la: ↑16 avg 2024, 01:53Virtualni, pa zar ti ne napisa ovo: “Nisam ulazio na temu Sarajeva ali ti garantujem da se sad tamo piše isto ono što se pisalo onu noć kada je Zrinjski obezbijedio grupe prošle godine.”
A onda staviš ovdje moj post sa teme FK Sarajevo.
Nema veze, ja razumijem da su opsesivni poremećaji ozbiljna stanja, te ih treba shvatiti, prihvatiti i boriti se protiv njih. Ali, kao inteligentan čovjek, moraš shvatiti da je početak svake borbe protiv opsesija upravo priznanje postojanja istih. Da ih prihvatiš kao problem. Svi već ovdje znamo tvoj opsesivni poremećaj sa FK Sarajevo. Ali isto tako znaj da sam uvjeren da ovdje postoje ljudi koji će ti, drage volje, pomoći u toj borbi. Evo, ja sam prvi uz tebe, sa svim svojim, ne tako malim, kapacitetima. Samo reci, pobijediti ćemo zajedno.
Samo da si jednostavno pogledao vrijeme prvog posta i vrijeme kad sam te citirao bilo bi ti jasno da sam naravno pročitao šta se tamo piše, kao što redovno idem na teme ostalih klubova. I naravno da je ono što sam u prvom postu napisao - bilo tačno, pretačno. Kmečanje na uspjeh Borca level milion.
Nekad u toj silnoj želji da mi nešto nađete ispadate smiješni, i to je sve češće i češće. Moraš shvatiti, ti, a i ostali, mene ne možete hvatati na te jeftine pijačarsko-malograđanske fore.
Naravno, slobodan je svako da to ismijava, kritikuje, ali je pitanje da li ostali imaju takvu energiju i strast pa makar one ponekad bile i pogrešno usmjerene.