Ma ti gowno od covjeka i lazov. Tavke samo pljucnem u prolazu.HemusHotel je napisao/la: ↑16 avg 2024, 15:53
Ovako, kada me počneš nazivati klaunom, sada ću ti napisati par stvari o sebi pa onda imaš pp pa se možemo tamo dogovoriti da se uživo vidimo da mi to u lice kažeš:
Ovaj klaun ima dovoljno godina i navijačkog i životnog staža da ga je život zbližio i sa Zemom i sa rahmetli Džildom i sa Musom Hotom i Jasom i Javom i momcima iz prve postave Joint Uniona. Ovaj klaun je zajedno sa ovom gore ekipom se mlatio sa Delijama ispred Holiday Inna i sa Grobarima u Beogradu kada su Dado i Zema izboli oni dvojicu, ali i sa njihovom “kaznenom ekspedicijom” predvođenom Čegijem kojem je Musa polomio lopatu za snijeg dva metra od mene, preko leđa pred Zetrom.
Ovaj “klaun” je dva puta ranjen u akcijama oko voljenog nam Grada, od toga jednom jako teško i zbog toga je proveo šest mjeseci po liječenjima.
Ovaj “klaun” je ljudi ruku Hazreti Hadžimulića kada ga je njega i njegov džemat čuvao od vehabija ludog Barčića koji su ga htjeli preuzeti. A koji je izrekao ove riječi koje sam uzeo za analogiju opisa koševskog Istoka kojeg šatro “puritanci” sa svih ostalih tribina Koševa i Grbavice pljuju zbog njegove srčanosti. Valjda znaš šta je analogija?
““Sirotinja je oslobodila Bosnu i dala svoje živote za nju, a oni koje smo mi smatrali nižim ljudima, oni su izašli iz lokala i kafana, uhvatili oružje i porazili dušmane.
A ostali, kukavice, sakrili su se u mišje rupe, dok prođe bura, da se onda vrate. Sramota šta su uradili, pa nek’ nam danas te kukavice ne prosipaju pamet. Oprez, draga braćo, nemojte im vjerovati!””
E vidiš, ja sam jedan od ove gore sirotinje, jedinac u samohrane matere, koji je maloljetan izašao iz svojih prvih kafana i otišao u borbu koja me nije obogatila parama, već znanjem, životnim. Da prepoznam ublehaše kada na njih naiđem. A tebe evo pozivam na kafu i pivu/himber da me nazoveš klaunom ili kako god hoćeš, a ja da podijelim sa tobom svoje znanje i uspomene.
Ovo si pisao neki dan:
Ponijelo papka da pljuje zeljovce najnize, pa se dosjetio i hafiza HadzimulicaPostao/la HemusHotel » 21 jul 2024, 12:25
Istok Koševa je strast, ono što fudbal i jeste zaista, ono čemu Saraj’vo i služi već evo skoro 8 decenija. Istok Koševa je ona strastvena strana pravih Sarajlija, ne tako fina za uši, ali iskrena. To je ono kada svoj klub voliš bez zadrške, kada umreš na tribini od infarkta kao naš brat kod trećeg Saidovog gola protiv Levskog 2012.
Vi to ne razumijete, jer to nikad niste imali. Bijedno vaš sjever izgleda u tom pokušaju, jer na njemu sam njegov core ne čini sarajevska Čaršija kao na našem Istoku. Istok su dva ovalića i dva bokalića kod Masnog pred tekmu. Istok su oni koje je Hadžihafiz Hadžimulić nazvao običnim ljudima koji su izašli iz kafana i odbranili Grad u ratu.
Ne možeš ti, a ni svi vi da razumijete šta je Istok, jer to je ona esencijalna čaršijska DNK koja vama fali i koja nas čini gradskim, a vas sindikalnim klubom.

Kako te nije stid pominjato tog velikana na ovoj prizemnoj temi prepucavanja. Da imas imalo obraza ne bi vise slova ovdje napisao nakon toga .
I dobro ti je Virto odgovorio sa ovim klipom sta je zapravo istok Koseva.