NKMramor je napisao/la: ↑16 avg 2024, 20:05
antisisoja1919 je napisao/la: ↑16 avg 2024, 18:20
Madal je napisao/la: ↑16 avg 2024, 18:03
Sve si upravu. Ono sto imamo su ove spodobe koje ne daju navijacima da komentarisu i titulu prve federacije i kupa juniora pakuju kao duplu krunu.
U medjuvremenu, do nekih boljih vremena i realnih prica o investitoru nam treba: covjek/uprava koji ce iskesirati kad zagusti za solidnog trenera i par igraca i preuzeti te mjesecne troskove iskljucivo na sebe. Dakle ne milioner vec neko ko moze odvojiti nekoliko desetina hiljada mjesecno na par plata.
Ili neko sposobniji da barata gradskim parama. Jer ovi ocito to nisu. Jos su i bezobrazni i arogantni.
Zelja, motiv, cisto srce, obraz i sl. ne sumnjam. I ja bi imao cisto srce pa veze ne bi imao voditi klub. Zato ga i ne vodim.
A jel tebi rjesenje izvalit ogromnu sumu novca za igrace i onda za 2-3 mjeseca nemas im za plate, pa kasni plata, pa strajk, pa ovo, pa ono.
Prosli smo mi to vec sve. Sve znas kako funkcionise.
Mogu to i ovi ljudi uradit.
Nace se uvijek neko ko ce pozajmiti ogromne pare.
Svi znaju da od Slobode uvijek mogu naplatit barem duplo vise od onog sto su dali.
Najbolja investicija je pozajmiti pare Slobodi.
I sto nisu sposobni baratat gradskim parama?
Oni odlicno raspolazu s parama od grada.
Problem je sto za nesto vise i bolje treba puno vise para od onih sto dobijes od grada.
Senad jel dobro barato sa parama od grada?
Jest, nema sta.
Za 4 mjeseca potrosio cca 600 hiljada, a opet ostali i Bogu i narodu duzni.
Ma svi su manje više posuđivali, nemaš uprave nakon Azmira da bar jednom nije posudila da se nešto isplati i to nije problem, posudili su eto i ovi za "nikad jeftiniju ekipu" pa hajde neka su, tako hodamo godinama unazad, funkcionisalo se na razne načine. Drugi je problem što se u prethodne četiri godine (mada se tu ima ići i unazad još malo) na jedno hiljadu primjera pokazalo kako ne treba da funkcioniše jedan ozbiljan klub i zašto mi često u nekim momentima nismo (iako bi trebali nastojat da budemo) ozbiljan klub, tjeranjem trenera (kakav god da je, ne ulazim u to) sedam dana pred prvenstvo, tjeranjem (ili svojevoljnim napuštanjem, zavisi kako ko gleda na cijelu situaciju oko Kalesića, ne ulazim uopšte ni u to) najboljeg igrača u ekipi (kakav god da je, u odnosu na ostale je najbolji i proglašen za najboljeg u prošloj sezoni), blokiranjem komentara navijačima, prozivanjem navijača u više navrata, pa ispadanje itd itd. Popraviš sliku malo, napraviš novu glupost i tako u krug. To su neke stvari na kojima treba poraditi, napraviti imidž ozbiljnog kluba, prije svega prihvatiti kritiku i posmatrati i sebe samokritično a ne tražiti krivce u drugima konstantno, a tu je najveći problem Slobode, svaka uprava krivca traži u prethodnoj i taj krug nikako da se zatvori evo deset godina i više sigurno. Ja protiv ovih momaka nemam lično ništa, ali smo generalno loše krenuli u sezonu u kojoj četiri ekipe ispadaju i neke stvari se moraju popraviti ako mogu sada, jer već na polusezoni mi možemo pakovati kofere ako se bodovno ne osiguramo.
Sve to stoji prijatelju.
Nemam ja tebe sta ubijedjivat da razmisljas i mislis drugacije, kad skoro isto i ja gledam na situaciju.
Pa i to da su neki njihovi postupci, javna oglasavanja i komunikacija sa navijacima doveli da se ovako pljuju.
Al kazem ti, ja nemam problem s tim, sto ce me ko navijaca ponizit. Ponizen sam ja x puta zbog Slobode, svasta sebi dopustao zbog Slobode i nije mi zao.
Ako ce to bit najveci problem i najveca greska sto rade, a sve ostalo da dovode u red u klubu, sto administrativno, sto da sportskog/rezultatskog aspekta, nek nas onda vrijedjaju i ponasaju se bahato svaki dan, nije problem.
A za njihovo dobro, kao nekog ko predvodi klub, samo malo da dovedu u red komunikaciju i odnose sa navijacima, mislim da ne bi bili ni u pola kritikovani.
Vjerujem da svasta i presute, svasta se moze procitat na fb, svako pise razne gluposti. Al opet njihovo je da se ponsaju gospodski u skladu sa svojom funkcijom.
A svi znamo da je rad u Slobodi itekako stresan. Svasta covjek mora "progutat" i presutit.
Dovoljno je samo jednu utakmicu bit na zapadu u bilo kakvoj funkciji u klubu i sve ti bude jasno.
Dodje neka pijanica sa 60-70 godina u guzici, psuje igracima i tebi sve, a u zivotu macke sa praga nije sutnuo.
I sto kazes najjaci adut svake nase uprave je "krivi su oni prije mene".
Mislim da bi najbolje za ovu upravu bilo i da ih manje glava boli da naprave izvjestaj cije su dugove vracali, u kojim ciframa i od cijih para su vracali.
Da ne bude i poslije njih "hajmo Jovo na novo"