FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
74
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 153

RoninX
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la RoninX » 18 avg 2024, 00:36

Ako izuzmemo Rakitica, mislim da bi Al Jaber bio najbolji igrac Hajduka da kojim slucajem tamo igra.

Pod hitno ga produzit jos dvije godine...i onda traziti minimum 2,5-3 miliona.

ako recimo igrali Evropu dogodine pa se i tamo fino pokaze u par pretkola...to bi bio pun pogadak. I nadam se da ce nastaviti gomilat saldo golova, mada je to psoljednja stvar na osnovu koje ga treba valorizovat. Sta reci...podatak da je proslo kolo pretrcao 14,5 km sve govori.
Za ovog momka nema alibi pasa. Uvijek pokusava da ucini nesti konkretno...pa ako se u toj namjeri nekad i zanese, ne treba mu zamjeriti. Radovac mu je idealan kompanjon u sredini.
Zadnja izmjena: RoninX, dana/u 18 avg 2024, 00:38, ukupno mijenjano 1 put.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 18 avg 2024, 00:38

Trebamo samo biti realni i objektivni, nikako subjektivni

Koliko god su navala i vezni red odigrali odlično, isto toliko je loše izgledala zadnja linija, loše je mala riječ i to se mora popravljati, kao i pristup pri velikom vodstvu, nema jednostavno nema mjesta nonšalanciji
Prelako nam ekipe dolaze do gola
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 18 avg 2024, 00:41

frenky1991 je napisao/la:
18 avg 2024, 00:35
sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
18 avg 2024, 00:29
18 avg 2024, 00:27
Iskreno 50-50 zadovoljstvo mi...

Previse izgubljenih lopti.Ko pocetnici..Ovako smo protiv Sirokog pa duh...Svaka bolja ekipa ce nas pojest s greskama
Sta ti je ba 50/50? 3:1 rutinirali ih. Prosle sezone smo igrom bili 3000 svjetlosnih godina od ovog. Defanziva ce se zategnut ne sumnjam.
Cuj Rutinirali ih... HAHAHAHAH

Rutinski je dobiti 3-4 gola razlike,bez pritiska,bez bezveze zutih kartona,bez gubljenja lopti... Ljudi su odma trebali povesti 0-1 ;D
3 Zuta kartona BEZVEZE !!! Zuti kartoni- Pritisak...
Aj ba idi u picku materinu
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

frenky1991

Post Postao/la frenky1991 » 18 avg 2024, 00:42

GIBRA je napisao/la:
18 avg 2024, 00:38

Koliko god su navala i vezni red odigrali odlično, isto toliko je loše izgledala zadnja linija, loše je mala riječ i to se mora popravljati, kao i pristup pri velikom vodstvu, nema jednostavno nema mjesta nonšalanciji
Kada nam bosarije ovako dodju do gola,sta ce zrinja,sarajevo,borac ? pa ljudi ubise preko krila

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 avg 2024, 00:50

RoninX je napisao/la:
18 avg 2024, 00:36
Radovac mu je idealan kompanjon u sredini.
Nevjerovatno je kako se razumiju i koliko Radovac čini Jabera još boljim. Samo im fali da se i Hiroš uozbilji i nema te odbrane koju neće napraviti smiješnom i izigrati je.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 18 avg 2024, 00:52

18 avg 2024, 00:42
GIBRA je napisao/la:
18 avg 2024, 00:38

Koliko god su navala i vezni red odigrali odličn :kafa: o, isto toliko je loše izgledala zadnja linija, loše je mala riječ i to se mora popravljati, kao i pristup pri velikom vodstvu, nema jednostavno nema mjesta nonšalanciji
Kada nam bosarije ovako dodju do gola,sta ce zrinja,sarajevo,borac ? pa ljudi ubise preko krila
Utrpacemo im vise nego oni nama i tjt :kafa:

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 18 avg 2024, 01:02

Ovo će biti najaca sezona Radovca u karijeri. Molim Boga da povrede zaobiđu.
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 18 avg 2024, 01:37

Odbrana pocinje od napadaca. Nasa vezna linija ukljucjuci i krila u tom smislu nije postojala. Jednistavno prelako su nam dolazili da nas izigraju.

Dobri su dok imamo posjed. Branjenje kao branjenje realno horor.

Ostalo svaka cast momcima, zasluzena pobjeda.
Samo nastavite, do prosjeka 10k po utakmici.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 18 avg 2024, 01:44

Pa dobro realno puno smo i srljali naprijed pri rezultatu 2-0 svi su isli naprijed
Sigurno u vecim utakmicama da necemo stajati tako visoko i igrati toliko otvoreno
Falilo nam je svjezine malo previse igramo presing i kad ne treba
Ne smijemo Jabera pregoriti trci za trojicu
Sigurno da ce nam Karic i Karjasevic itekako valjati za svjezinu
Dobri su svi samo malo nazad skripi i siguran sam da ce to biti sve bolje i bolje
Da se ja pitam Sukilovica bi doveo jos ili ako imamo para slobodan je i Dino Arslanagic jos ima nas pasos
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 18 avg 2024, 02:32

Malo se slavila pobjeda pa sad pisem.

SVAKA CAST SVIMA.

Pod hitno zadrzati Jabera ali i istrpiti Corica. Ova ekipa mi izgleda jako dobro. Uz dobar rad mozemo se nadati dobrim stvarima ali treba ici od tekme do tekme. Prekucali smo ovu utakmicu u svakom segmentu.

Next Sloboda.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 18 avg 2024, 02:42

slika

slika

slika

slika

Cist gol.

Zasto nemamo gol line tehnologiju? Zar to nije cak i lakse i jeftinije od VARa?

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 18 avg 2024, 02:44

Polako sa Jaberom sta vam je ? Tek su 3 kola odigrana, Momak je potencijal, treba pohvaliti i Radovca, odlicno je krenuo, Boljevic isto krenuo odlicno ova 3 kola ..
Raduje me klupa, imamo i tu nekog kvaliteta gdje proslih sezona nije postojao..Vukoja- Karic -Huso-Odinaka-Mircevski..

Odbrana itekako skripi..

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 18 avg 2024, 02:55

Meraak1921 je napisao/la:
18 avg 2024, 02:44
Polako sa Jaberom sta vam je ? Tek su 3 kola odigrana, Momak je potencijal, treba pohvaliti i Radovca, odlicno je krenuo, Boljevic isto krenuo odlicno ova 3 kola ..
Raduje me klupa, imamo i tu nekog kvaliteta gdje proslih sezona nije postojao..Vukoja- Karic -Huso-Odinaka-Mircevski..

Odbrana itekako skripi..
Slazem se, svi imaju odredjeni kvalitet. Odbrana skripi ali realno skripala.je i 3 godine unazad. Jedino sto sad imamo napad.i sredinu koja ne skripi, a prije je i to bilo mrljavo. Ova odbrana je cak mozda i bolja od prethodnih kad uracunas bekove (samo si u bivsoj odbrani imao Cocalica koji je svojim imenom i znanjem maskirao nekvalitet bekova i drugog stopera).

Odhrana nije idealna ali mislim uz uigravanje da ce biti bolja odbrana od ovih sto su igrali zadnje 3 godine. Naravno poiacanje ja stoperskoj poziciji bi nam leglo ko budali samar, sto zbog kvalitete, sto zbog konkurencije ali ne bih rekao da smo katastrofalni. Uvijek moze bolje naravno.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 18 avg 2024, 02:56

Odbrana ce sasvim logicno biti slabiji dio ekipe ako igramo sa puno igraca u zavrsnici i jos bekovi stoje bas visoko. O tome sam vec pisao i to nista nije cudno. Ne mozes biti super ofanzivan, igrati leprsavo, a na sve to imati granitnu odbranu, odnosno mozemo al onda igramo grupnu fazu ls :mrgreen:

Moja zamjerka jesu spori stoperi koji ne odgovaraju ovakvom stilu igre gdje izlazimo poprilicno visoko. Ne znam kako ovo rijesiti osim dovodjenja jos jednog stopera, non stop cemo gledati ovakve greske i kiksove. Europa realna, al nismo kalibar za nesto vise, al nismo ni daleko od toga sa ovakvom ofanzivom. Treba nam jedan dobar i brz stoper. Na ostalo nemam zamjerke. Zapravo imam, al nije zamjerka nego realnost, **** nas cinjenica da nemamo zamjenu za Radovca. Budel povreda - belaj u najavi.

Vezni red Hiros - Jaber - Radovac je bas zajebana situacija za protivnika, al bas zajebana. Za mene najjaci u ligi i to ubjedljivo, al to ne znaci nista ako ostale pozicije 'skripe" i ako nemas adekvatne zamjene za navedene. Zrinjskom se povrijede Bilbija, Jakovljevic i ljudi nadju zamjene. Zato su i jaki, sta cemo mi ako jedan bude falio ili dvojica od navedene trojice :think:

U sustini je ovo top, al nemojte se zanositi dalje, kad dodju povrede ili kartoni bice zajebano, al nesto ne vidim altenrnative na klupi. Fali nama jos igraca u svim linijama za nesto ozbiljnije. Borba za Europu je realna.

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 18 avg 2024, 03:09

RatoborniMrmot je napisao/la:
18 avg 2024, 02:56
Odbrana ce sasvim logicno biti slabiji dio ekipe ako igramo sa puno igraca u zavrsnici i jos bekovi stoje bas visoko. O tome sam vec pisao i to nista nije cudno. Ne mozes biti super ofanzivan, igrati leprsavo, a na sve to imati granitnu odbranu, odnosno mozemo al onda igramo grupnu fazu ls :mrgreen:

Moja zamjerka jesu spori stoperi koji ne odgovaraju ovakvom stilu igre gdje izlazimo poprilicno visoko. Ne znam kako ovo rijesiti osim dovodjenja jos jednog stopera, non stop cemo gledati ovakve greske i kiksove. Europa realna, al nismo kalibar za nesto vise, al nismo ni daleko od toga sa ovakvom ofanzivom. Treba nam jedan dobar i brz stoper. Na ostalo nemam zamjerke. Zapravo imam, al nije zamjerka nego realnost, **** nas cinjenica da nemamo zamjenu za Radovca. Budel povreda - belaj u najavi.

Vezni red Hiros - Jaber - Radovac je bas zajebana situacija za protivnika, al bas zajebana. Za mene najjaci u ligi i to ubjedljivo, al to ne znaci nista ako ostale pozicije 'skripe" i ako nemas adekvatne zamjene za navedene. Zrinjskom se povrijede Bilbija, Jakovljevic i ljudi nadju zamjene. Zato su i jaki, sta cemo mi ako jedan bude falio ili dvojica od navedene trojice :think:

U sustini je ovo top, al nemojte se zanositi dalje, kad dodju povrede ili kartoni bice zajebano, al nesto ne vidim altenrnative na klupi. Fali nama jos igraca u svim linijama za nesto ozbiljnije. Borba za Europu je realna.

To je to, potpisujem post.
Zadnja izmjena: Bumbaclat, dana/u 18 avg 2024, 03:13, ukupno mijenjano 1 put.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 18 avg 2024, 03:12

Pa dobro, europa je realna, ne znam zasto bi neko mislio da bismo mogli napasti titulu nakon 3 kola hahaha

Lijepo igramo i napokon smo brzi ali normalno da nismo za titulu. Za europu se mozemo potuci i TRENUTNO kako stvari stoje imamo dobre sanse ALI to je trenutno i ko zna sta ce biti za 7 mjeseci.

Ono sto mene raduje jeste sto napokon imamo ekipu koja se bori. Napokon imamo trenera kod kojeg ce igrati samo oni najbolji, bez povlastica. I s tim onda mouemo imati nadu da ce se raditi fino i u nastavku i da mozemo izboriti europu.

Ne treba srljati i postvljati nerealne ciljeve, prije samo 2 sedmice ste pisali kako sigurno ispadamo a sad vam je europa nesto pod moranjem. Polako, tek je trece kolo, nek nastave raditi u miru pa cemo na kraju vidjeti sta ce to donijeti.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 18 avg 2024, 06:34

Orvel je napisao/la:
18 avg 2024, 02:42
slika

slika

slika

slika

Cist gol.

Zasto nemamo gol line tehnologiju? Zar to nije cak i lakse i jeftinije od VARa?
Imaju tv kamere gospoda iz var-a al ne!
Pljuc!!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 18 avg 2024, 06:51

Lijepo je bilo.
Lepršavo, rastrčano, efikasno.
+ Od sinoć su Ćorićev odnos, vezni red, i po meni Hiroš i Krpić.
- su: zadržavanje pred kraj poluvremena, izmjene (al svih 5)
Neko napisa kao ne ganjaju napadači, a Igman nije mogo iznijeti loptu samo nabijali na Ramića, gdje su stoperi odradili dobar posao.
Šabić dijete, ovo ono, a Jaber generacija mu

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 18 avg 2024, 08:03

Karjasevic bi mogao na stopera, on i Mahmic.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 avg 2024, 08:37

Neka se uozbilje ovi što pišu da je lopta prešla gol liniju. Nije.

Zaboravih sinoć pohvaliti Šabićeve kornere. Napokon jedan igrač koji zna izvesti korner, jaka i precizna lopta u peterac, to odavno nismo imali. Ni Štilić ih nije ovako izvodio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 51 gost.