Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

h1a2s3o4
Kontakt:

Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post Postao/la h1a2s3o4 » 08 sep 2024, 11:46

RajvoSA03 je napisao/la:
08 sep 2024, 11:30
h1a2s3o4 je napisao/la:
08 sep 2024, 09:58
19vendetta87 je napisao/la:
08 sep 2024, 09:44

Izgovor je to sto njihovi igraci igraju u Man Utd i City, Liverpoolu, Milanu, Interu, Dortmundu, Leipzigu, a nasi u Sturmu, Feneru, Stuttgartu, Baselu, Holsteinu, Salzburgu...
Logicno da ce igraci u gore navedenim klubovima biti virtuozi s loptom, a nasi igraci koji dodaju prvom do sebe
Jasno je meni druže da je posljedica njihovog kvaliteta da igraju u top klubovima, a posljedica našeg ono što imamo. Nije u tome stvar. Nego više se odnosilo na same treninge igraca. Jer je to nešto što se definitivno može usavršiti.

Ako već hoćeš odnosilo se na poznatu, a jaku glupu, izjavu Amara Osima da naši igrači nikad neće biti spremni kao igrači iz Evrope i da nije problem u kvalitetu treninga.

Naravno da je problem u kvalitetu treninga. Sve se može usavršiti i popraviti, pa čak i sama brzina. Da ne pričamo o radu s loptom što i jeste problem koji sam opisao. Naravno, neko je manje, a neko više talentovan, ali genetika ne igra toliku ulogu kao kod brzine trčanja.

Čak se i VO₂Max, odnosno izdržljivost prilikom napora, može značajno poboljšati.
Ne moze se to drug promijeniti nikakvim treningom. Mi genetski nismo ljudi koji mogu trcati brzo i dugim intenzitetom. Drugo je sto ce jednom u 50ak godina izletiti jedan Amel Tuka koji odudara od genetskog materijala, ali i takav je za crnce bio prosjecne brzine.

Ono sto je kod nas problem, a ne bi trebao da bude je cvrstina i kompaktnost. Ne bismo smjeli da gubimo duele prelako kao sinoc par puta Tahirovic i Gazibegovic kod gola. Ne smije se desavati ni da se odbrambena linija raspe par puta, pa da holandezi ili bilo ko drugi eksploatise medjuprostor na najbolji moguci nacin, a to se isto tako sinoc desilo more puta. To se mora popraviti, pa tek onda pricati o napadackom potencijalu, kojeg istina imamo, ali ne mogu oni gore nadavati golova koliko ih nazad mogu primit.
Nemoj me molim te pogresno shvatiti ali prvo ne radi se ovdje primarno o intenzitetu trčanja i brzini. To i jesam naveo da moze uticati genetika.
Ovdje se radi o ball mastery. Tehnici sa loptom. To je nesto na čemu se može i mora raditi više.

Neko je pisao gore da se treninzima prave igrače Barca bi ih štancala stalno. Pa čime se prave nego kvalitetnim treninzima?! Prosvijetli nas. U akademijama u Engleskoj, Spaniji i drugim razvijenijim zemljama propadne vise dobrih igraca nego sto mi mozemo zamisliti. A kao drugi argument nije ni svaki igrač dovoljo dobar za bude profi na visokom nivou. Prosta statistika.

Što se tiče te tvrdnje da genetski nismo ljudi koji mogu trcati brzo i dugim intenzitetom. Kako znas to? Koliko to nasih klubova radi testiranje na VO₂Max i druge parametre, pa da na osnovu toga zakljucimo? Da li igdje posto datasetovi sa tim testiranjima? Jednostavno to je mit da bi se izbjegla odgovornost ljudi koji rade u OP.
Bas me zanima koliki je VO₂Max kod Lejle Njemčević. Kako nju genetika ne zeza?

Sve se moze trenirati i popraviti. Ball mastery je osnovna vjestina. A moze se popraviti i brzina. Da ne moze zasto bi sprinteri toliko trenirali? Po toj logici dovoljna je samo genetika.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 08 sep 2024, 11:48

Varg je napisao/la:
08 sep 2024, 11:28
3 vezana poraza a bivsi kapiten aktivni twitteras se ne oglasava na X vise nikako kao prije, sta se desilo?
Pa nije izgubio od Luksemburga, Armenije, Kazahstana.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 sep 2024, 11:49

Ima pozitivnih stvari, sad da li su bile samo bljesak vidjece se protiv Madjarske

Realno s obzirom da smo zalutali u ovu A nema nikakvog pritiska rezultata tako da nek pokazu sta mogu

Iskreno Madjarska je protivnik po mjeri, jesi trenutno iznad ali ne toliko
=\_1921_/=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 08 sep 2024, 11:50

DeeWa je napisao/la:
08 sep 2024, 11:42
Esmir je krilo i to treba i da igra radi ubacaja. Ne treba ga trositi u sredini gdje ne moze uraditi ono u cemu je ocito dobar.
Mi svakako igramo neku 5-3-2 pa moze vremenom bjezati na krilo. Da izmislimo drugo krilo pa da mijenjamo formaciju, ali onda pada sve u vodu samo da se jedan od njih dvojice povrijedi prije ili u toku utakmice.

Mada nije lose opet ga ubaciti u drugom poluvremenu, da dobije 45 ili 30min dok ne skonta sta ce s njega.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

boatenkk
Kontakt:

Post Postao/la boatenkk » 08 sep 2024, 12:04

ANALIZA S LICA MIJESTA...

gledo sam utakmicu iz tridesetog reda i mogu reci da je keno hasagic bolji golman nego vasilj.. kenu treba zamoliti da brani protiv madara jer je vec tu i da bude golman trener

papac i sa stomacinom bi trebo umjesto mujakica

mali bajrakterevic je top klasa

protiv madara u sljedecem sastavu

4 3 3 OBAVEZNO!

hasagic papac centar half nemanja katic jusufbegocic dedic krunic bajraktarevic na deseci gigovic demirovic dzeko tabakovic

sa tri spica jer neznamo se braniti

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 08 sep 2024, 12:08

Ukratko sinoc
Vasilj katastrofa
Gazibegovic borben ali previse gresaka
Dedic zavaljen na pogresnu stranu i opet ok
Barisic i Mujakic tarabe, oni mogu samo rezerve bit
Katic onako
Tahirovic uzas, Savo oprosti nam bio si u pravu
Huseinbasic najkompletniji vezni igrac kojeg imamo trenutno
Gigovic 1 od najgorih, apsolutno jasno obzirom da je van ritma, on je pokazao da ima kvalitet tako da mu se moze oprostit
Dzeko i Demirovic ok, imali su po 1 sansu i zabili, niko nije ocekivao ni to
Klupa:
Bajraktarevic u 5 min pokazao vise nego neki za 5 godina
Saric odlican, najprijatnije iznenadjenje veceri
Krunic ok, u odnosu na Tahirovica covjek je Rodri
Burnic jako korektno
Tabakovic premal uzorak da se bilo sta kaze

Rezime: Barbarez izgubio utakmicu ili ko je vec pripremao taktiku iz strucnog staba, stavio u prvu postavu naknadno pozvanog lika a igraca sa preko 20 utakmica za repku poslao na tribine i nastavio praksu prethodnih selektora. Zavalio Dedica na kontra nogu a dosad su uvijek u reprezentaciji on i Gazibegovic igrali obratno i moglo bi se rec da su se ustelili. Stavio Gigovica i Tahirovica koji zajedno imaju 26 minuta ove sezone zvanicnog takmicarskog fudbala, tjst Gigovic ima i ocekuje da pariraju njihovim veznjacima koji su glavni igraci u Milanu, PSV-u..

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 sep 2024, 12:08

Jbt tek sad skontah da imamo 7 poraza u nizu :shock: 9od11 zadnjih
=\_1921_/=

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 08 sep 2024, 12:23

Ocekivao sam pobjedu i neku utakmicu kao protiv Danske ali ispalo je skroz kontra 🤣😂
Ispostavilo se ono sto sam govorio: psihicki vrlo teska tekma, Benjo pregorio i ne bih volio biti u njegovoj glavi nakon ovoga. Ulaskom Esmira smo na trenutke uspjeli prebaciti teziste igre izmedju 8-ice i napada i odmah je to rezultiralo sa dvije prilike,jednom dzeko kasni ili amar salje pas prije vremena,drugi put ponovo Esmir kada kasni na loptu nakon ubacaja Dzeke. Igracima je takodje lakse bilo igrati kada je ovaj mali usao jer je trazio loptu,ulazio u dribling, trazio rjesenje i prostor sto do njegovog ulaska nije bio slucaj. Ostali su pri primanju lopte vec razmisljali kako da je se rijese. To su i igraci primjetili pa imamo izjavu demirovica kako mali ima muda. Falio nam je igrac s mudima naprijed,jos jednog pjanica da nadjemo 🤣😂
Edit i sta me jos nervira je taj staljinizam koji imamo u vezi treninga pa su kao svi zatvorenog tipa. Sve repke na svijetu dopuste novinarima da prisustvuju na nekim treninzima,neki se cak i snimaju od strane saveza i postavljaju na YouTube. Samo kod nas nista, uvijek zatvoreno kao da smo brazil pa krijemo nacine treniranja od ostalih da ne prepisu. Mene stvarno zanima da vidim sta to oni rade na treninzima,kakve kombinacije uigravaju,ko najvise grijesi itd itd. Zbog cega novinari ne traze da se i to uredi kao kod ostalih repki?

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 08 sep 2024, 13:01

napapijri1987 je napisao/la:
08 sep 2024, 12:23
Ocekivao sam pobjedu i neku utakmicu kao protiv Danske ali ispalo je skroz kontra 🤣😂
Ispostavilo se ono sto sam govorio: psihicki vrlo teska tekma, Benjo pregorio i ne bih volio biti u njegovoj glavi nakon ovoga. Ulaskom Esmira smo na trenutke uspjeli prebaciti teziste igre izmedju 8-ice i napada i odmah je to rezultiralo sa dvije prilike,jednom dzeko kasni ili amar salje pas prije vremena,drugi put ponovo Esmir kada kasni na loptu nakon ubacaja Dzeke. Igracima je takodje lakse bilo igrati kada je ovaj mali usao jer je trazio loptu,ulazio u dribling, trazio rjesenje i prostor sto do njegovog ulaska nije bio slucaj. Ostali su pri primanju lopte vec razmisljali kako da je se rijese. To su i igraci primjetili pa imamo izjavu demirovica kako mali ima muda. Falio nam je igrac s mudima naprijed,jos jednog pjanica da nadjemo 🤣😂
Edit i sta me jos nervira je taj staljinizam koji imamo u vezi treninga pa su kao svi zatvorenog tipa. Sve repke na svijetu dopuste novinarima da prisustvuju na nekim treninzima,neki se cak i snimaju od strane saveza i postavljaju na YouTube. Samo kod nas nista, uvijek zatvoreno kao da smo brazil pa krijemo nacine treniranja od ostalih da ne prepisu. Mene stvarno zanima da vidim sta to oni rade na treninzima,kakve kombinacije uigravaju,ko najvise grijesi itd itd. Zbog cega novinari ne traze da se i to uredi kao kod ostalih repki?
imali su prekjučer dozvolu da gledaju citav trening, sergej ih pozvao na pressu i bili su tu ali nije bilo nekih snimaka osim po minutu

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 08 sep 2024, 13:06

Varg je napisao/la:
08 sep 2024, 13:01
napapijri1987 je napisao/la:
08 sep 2024, 12:23
imali su prekjučer dozvolu da gledaju citav trening, sergej ih pozvao na pressu i bili su tu ali nije bilo nekih snimaka osim po minutu
Ma da pricao je to Kristic kako im dosada nisu dali a tom treningu su smjeli prisustvovat.
Ali opet fali snimak saveza, zasto je to problem. Daj da vidim kako se radi jbt koje taktike i akcije se probaju. Cega se boje?

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 sep 2024, 13:08

1/3 Esmir

2/3 Hasic da proradi ili neko slican

3/3 Alajbegovic da iskoristi svoj potencijal

Sve ostale kombinacije ofanzivnih vezni su smijesne. :)

Idemo nodiiiii

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 08 sep 2024, 13:27

Vezni red je bio slab, a slaba odbrana se ne moze braniti svih 90 minuta. Bajraktarevic je dragulj koji je sa Saricem unjeo zivosti u ekipu, takodzer je jedino Katic u odbrani odigrao predobro.

PjevaJuznaTribina
Kontakt:

Post Postao/la PjevaJuznaTribina » 08 sep 2024, 13:49

DanijelTZ je napisao/la:
08 sep 2024, 03:33
PjevaJuznaTribina je napisao/la:
08 sep 2024, 00:42
BHF bruka od navijaca? Ko vodi naviianje ono? Kakav papan majko moja , fuj fuj fuj
Kad primimo gol, pocnu skandirati " Savez napolje! " .... seljakluk
Ne vidim svrhu zasto postoje, papan neki vodi navijanje, bas mrtvi papan, 2 pjesme vrtio 60-70minuta.. NISU SAMO BHF NAVIJACI BOSNE, bilo je i sa lijeve strane nasih bruku , desno pored takodjer .. POVEDI ONO STO SVI ZNAJU PAPANEEE

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 sep 2024, 14:10

Sheyi je napisao/la:
08 sep 2024, 13:08
1/3 Esmir

2/3 Hasic da proradi ili neko slican

3/3 Alajbegovic da iskoristi svoj potencijal

Sve ostale kombinacije ofanzivnih vezni su smijesne. :)

Idemo nodiiiii
Belmin Beganovic ic njemu je 19 i najbrzi je igrac cvajte
Ubrzo ce i on u prvi tim Sturma
Cetiri mlada krila mozemo sastaviti i ne treba nam vise ima i Dedic desno, a Jasica za zamjenu Gazibegovicu
Puno bolje igramo s dva stopera nego s tri
Kad igramo s tri vazda konfuzija ko ce loptu izbiti i svi stanu, a kad imaju dva mora neko od dvojice
Onaj prvi gol jucer ne bi ni Zeljeznicar primio protiv iste one Holandije, ono je neopisiv amaterizam i bruka odbrane
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 sep 2024, 14:28

Ništa novo sinoć nismo vidjeli, otprilike ista meta isto odstojanje kao i u junskim mečevima protiv Engleza i Talijana. Jedina razlika je bila što su Nizozemci baš grizli pa su nam uvalili pet komada, a mogli su lagano još 2-3 da su bili prisebniji. Imali su 28 šuteva, faktički su 80 minuta igrali viktorije pred našim golom.

Što se nas tiče, pisao sam nakon junskih mečeva da bih volio vidjeti intenciju da nešto uradimo u ofanzivi u ovakvim utakmicama. Nije dakle problem primiti 5 golova, nije problem ni pustiti 30 šuteva protivniku, ali je problem što ne vidiš nikakav smisao u momentima kada mi uzmemo loptu.

Mi smo sinoć napravili neki jalovi pritisak nakon gola za 3-2 i to je trajalo možda pet minuta, sve ostalo je bilo izbij-nabij, trči k'o muha bez glave uz dva gola koja su plod individualnih poteza igrača a ne nekakvih uigranih kombinacija.

I da se razumijemo, sa ovakvim rosterom mi nikada nećemo moći ozbiljnije parirati ovim velikim reprezentacijama, to su nam savršeno pokazale ove tri tekme protiv Engleske, Italija i Nizozemske. Pisao sam da se ne može igrati 352 formacija bez dobrih wingbekova, a mi jednog odličnog igrača (Dedić) sinoć trošimo na kontrastrani i apsolutno ga činimo nevidljivim na terenu. Ako već moraš krpiti lijevu stranu, pa krpi je sa Jusufom, a Amara pusti na njegovu prirodnu poziciju gdje je najbolji, pa možda nešto i učinimo u tranziciji po toj strani. Sinoć nismo meda mogli ni lijevo ni desno.

Mi kad nekako uzmemo loptu Nizozemcima apsolutno ne širimo igru, wingbekovi su blizu štoperima, veznjaci uvijek imaju po jednog Nizozemca na leđima i ništa drugo ti ne preostaje nego koristiti izbij-nabij igru.

Ali evo, sve ovo gore što sam napisao i sve što sam pisao kako je Barbarez postavljen za selektora može pasti u vodu već u utorak. Ja hoću da vidim kakvi smo mi protiv Mađarske, ne zanima mene Engleska, Italija i Nizozemska. Ukoliko dobijemo Mađare ja ću prvi reći da se kotrljamo, da to liči na nešto, da se imamo čemu nadati. Ako nas Mađari lagano dobiju, plus ovi porazi od velikih selekcija, sve je to goli qurac koji smo viđali x puta u posljednjih deset godina.

Dakle next stop Mađarska, protivnik po mjeri, e tu ja čekam i Barbareza i njegove formacije, zamisli, taktike, pičqke materine. Tu će nam se sve reći.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 08 sep 2024, 14:30

Vezni red nam je preloš i daleko najveći problem. Tahirović i Gigović imaju zajedno 27 minuta ove sezone, a i u prošloj su kuburili s minutažom.
Protiv mađarske trebaju početi Burnić, Đakovac i Huseibašić, tri veznjaka koja imaju standardnu minutažu. Sve ostalo je zakucano za klupu ili na tribinama.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

taurunum
Kontakt:

Post Postao/la taurunum » 08 sep 2024, 14:32

Ponovo glupi mediji nakon primljenih 5 (pet) golova uzdizu pojedine igrace i prave zvijezde od kojekakve djece iz rekreativnih liga.
Nakon svih poraza u A grupi ce biti opet razocarenje.

Jedno dijete poslije 10 godina centrira kako treba za reprezentaciju, te negdje na sredini terena proturi nekom kroz noge i odmah je messi.

Veoma slicno i sa olimpijskim timom i (ne)rezultatima. Uz par paradrzava jedini nemamo medalje, a na sva zvona se kuju u zvijezde.
U tom medijskom paradoksu ih redovno prate i fejsbukasi, forumasi te desetine hiljada lajkova sto se odrazava na tribine i sveukupni pogresni dojam o utakmici te generalno reprezentaciji.

Reprezentacija koju napuste 3 igraca tokom okupljanja, najbolji (od trenutnih) stoper se posalje na tribine je sve samo ne ozbiljna.
Da ne spominjem nacionalni kljuc prvih 11 i onih koji su usli u igru.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 08 sep 2024, 14:38

Orbane prelazimo ko plitak potok

Varg
Kontakt:

Post Postao/la Varg » 08 sep 2024, 14:41

taurunum je napisao/la:
08 sep 2024, 14:32
Ponovo glupi mediji nakon primljenih 5 (pet) golova uzdizu pojedine igrace i prave zvijezde od kojekakve djece iz rekreativnih liga.
Nakon svih poraza u A grupi ce biti opet razocarenje.

Jedno dijete poslije 10 godina centrira kako treba za reprezentaciju, te negdje na sredini terena proturi nekom kroz noge i odmah je messi.

Veoma slicno i sa olimpijskim timom i (ne)rezultatima. Uz par paradrzava jedini nemamo medalje, a na sva zvona se kuju u zvijezde.
U tom medijskom paradoksu ih redovno prate i fejsbukasi, forumasi te desetine hiljada lajkova sto se odrazava na tribine i sveukupni pogresni dojam o utakmici te generalno reprezentaciji.

Reprezentacija koju napuste 3 igraca tokom okupljanja, najbolji (od trenutnih) stoper se posalje na tribine je sve samo ne ozbiljna.
Da ne spominjem nacionalni kljuc prvih 11 i onih koji su usli u igru.
evo ga sa nacionalnim kljucem u prvih 11 :urnebes: koliko teoreticar zavjere moras biti da vjerujes u to.

hadzikadunic je poslan na tribine jer je morao igrati mujakic koji je bosnjak al je u srpskom klubu pa se racuna kao srbin, a isto tako jer je bosnjak mogao je konkurisati za prvih 11 u odbrani sa 2 hrvata, tako da mujakic je zadovoljio nacionalni kljuc

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 sep 2024, 14:55

Moramo reci da smo lijepe golove dali
Evo gledam sad kakva akcije
Ne sjecam se kad ovako zadnji put fino odigrali i zabili Italija BiH 1-1 ona peta Besica za Viscu koji Dzeki asistira

Pogledajte akciju sa gol Demirovica
Malo nam je to proslo ispod radara
https://goalsarea.com/2024/09/07/nether ... irovic-26/

Drugi gol sjajan kontranapad
https://goalsarea.com/2024/09/07/nether ... zeko-e-73/

Greske odbrane su nas kostale i sigurno je da su izmjene u odbrani prvo sto treba uraditi za naredno okupljanje
Ahmedhodzic, Katic, Zolotic su tri najbolja stopera
Hadzikadunic i Barisic su u boljoj formi, tempu i perspektivniji su od Radeljica, Bicakcica i Mujakica
Pet stopera je dosta
Kolasinac, Gazibegovic, Jasic i Karic na bekove

Vezni
Krunic, Huseinbasic, Gigovic, Basic, Šarić i Varesanovic

Dedic, Bajraktarevic, Hasic, Beganovic na krila
Demirovic (poluspic, krilo, amf)
Dzeko, Tabakovic

Na prosireni ovi mladji Tahirovic, Kahvic, Alajbegovic, Mustafic, Sakota,Muharemovic, Omerovic,, Boljubasic

Protiv Madjarske
………………………Vasilj
Dedic Katic Hadzikadunic Gazibegovic
……………………..Krunic
Bajraktarevic Huseinbasic Demirovic
…………………Dzeko Tabakovic
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 08 sep 2024, 15:02, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 15 gostiju.