FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

BigZlatan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BigZlatan » 12 sep 2024, 20:34

Zašto će ovaj derbi Sarajeva i Željezničara biti drugačiji: Dolaze brojni gosti, ovi igrači su na radaru

Na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu očekuje se velika posjeta navijača dva kluba, ali i dolazak nikad većeg broja agenata i skauta iz inostranstva.

Prema informacijama našeg portala, razlog za dolazak agenata, sportskih direktora i skauta u glavni grad BiH su oni najatraktivniji igrači dva tima. Sarajevo u svom izlogu ima vrijednije eksponate.

Giorgi Gulashvili je najbolji igrač Sarajeva, trenutno prvi strijelac prvenstva, najvrijedniji je eksponat u bordo timu. Njegova klasa je došla do izražaja i u drugoj sezoni, nakon što je prošle bio glavni igrač Veleža. Njega bi voljeli kupiti klubovi iz Turske, Rusije, Saudijske Arabije i Mađarske. Ali nije jedini koji intrigira inostrane klubove.

Nidal Čelik je 18-godišnji stoper koji igra sve bolje, a ušao je i u mladu reprezentaciju. Na radaru je klubova iz Njemačke, Italije, Hrvatske i Francuske.
Čelik bi trebao biti novi veliki izlazni transfer Sarajeva. Ismir Mirvić je za njega izvisio cijenu od 2.000.000 eura plus procente.

Za Renana Oliveiru je interes pokazao egipatski Al Ahly, najveći klub iz ove zemlje, osvajač rekordne 44 titule prvaka. Brazilac je postao interesantan ovom afričkom velikanu, a se spominje cifra od preko 1.500.000 eura koliko su spremni da izdvoje na zimu. Sarajevo je ljetos odbilo njemački Bochum koji je nudio milion eura za usluge brazilskog napadača.

Mirza Mustafić je prošle sezone igrao dosta dobro, ali ove je preskočio nekoliko utakmica jer se oporavljao od povrede koju je zaradio u reprezentaciji Luksemburga. Mustafić je plemeniti veznjak, ima EU pasoš i zato je interesantan i klubovima iz zapadne Evrope.

Aldin Turkeš još jedan je igrač koji izaziva pažnju. U najboljim je godinama, napadač je, posjeduje i švicarsko državljanstvo, a već ima veliko međunarodno iskustvo.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 12 sep 2024, 20:59

BigZlatan je napisao/la:
12 sep 2024, 20:34
Zašto će ovaj derbi Sarajeva i Željezničara biti drugačiji: Dolaze brojni gosti, ovi igrači su na radaru

Na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu očekuje se velika posjeta navijača dva kluba, ali i dolazak nikad većeg broja agenata i skauta iz inostranstva.

Prema informacijama našeg portala, razlog za dolazak agenata, sportskih direktora i skauta u glavni grad BiH su oni najatraktivniji igrači dva tima. Sarajevo u svom izlogu ima vrijednije eksponate.

Giorgi Gulashvili je najbolji igrač Sarajeva, trenutno prvi strijelac prvenstva, najvrijedniji je eksponat u bordo timu. Njegova klasa je došla do izražaja i u drugoj sezoni, nakon što je prošle bio glavni igrač Veleža. Njega bi voljeli kupiti klubovi iz Turske, Rusije, Saudijske Arabije i Mađarske. Ali nije jedini koji intrigira inostrane klubove.

Nidal Čelik je 18-godišnji stoper koji igra sve bolje, a ušao je i u mladu reprezentaciju. Na radaru je klubova iz Njemačke, Italije, Hrvatske i Francuske.
Čelik bi trebao biti novi veliki izlazni transfer Sarajeva. Ismir Mirvić je za njega izvisio cijenu od 2.000.000 eura plus procente.

Za Renana Oliveiru je interes pokazao egipatski Al Ahly, najveći klub iz ove zemlje, osvajač rekordne 44 titule prvaka. Brazilac je postao interesantan ovom afričkom velikanu, a se spominje cifra od preko 1.500.000 eura koliko su spremni da izdvoje na zimu. Sarajevo je ljetos odbilo njemački Bochum koji je nudio milion eura za usluge brazilskog napadača.

Mirza Mustafić je prošle sezone igrao dosta dobro, ali ove je preskočio nekoliko utakmica jer se oporavljao od povrede koju je zaradio u reprezentaciji Luksemburga. Mustafić je plemeniti veznjak, ima EU pasoš i zato je interesantan i klubovima iz zapadne Evrope.

Aldin Turkeš još jedan je igrač koji izaziva pažnju. U najboljim je godinama, napadač je, posjeduje i švicarsko državljanstvo, a već ima veliko međunarodno iskustvo.
Gulija na ljeto, Nidala cuvati jos 2 god. Bar 5mil eura uzet za njih 2, sto ulaskom u grupe sljedece sezone bi bilo minimalno

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 12 sep 2024, 21:11

Moze li ovako za subotu:

Rockov
Beganovic Čelik Djurickovic Kupresak
Bubanja Lulic Mehmedovic
Kyeremeh Turkes Guliashvili

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 sep 2024, 21:17

Mi nista napravit necemo ako se nastavi ovako radit prodavat sve sto imamo.. Trpis Dala trpis celika trpis gulija i neko ti da lupam 4-5 m€ ti ih prodas dovede djurickovica serbedzica solda anicica andjusica i kako osvajavat titule. Kontra su stvari postavljene nema nikom se prodavat dok se neuzme DUPLA KRUNA i neudje se u grupu LIGE EVROPE..

Sta mi imamo onda od trpljenja ove djece i akademije unistisenase i titularno i psihicki,.

Mirvicu budesli ove igrave rasprodo ko umene dedo stoku na zivu vagu tacnije kantar **** onaj kote doveo..

Turkish Airlina sam smatro ojebinom zeljkinom on izgleda najpametni..

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 12 sep 2024, 21:21

Pitar6785 je napisao/la:
12 sep 2024, 21:17
Mi nista napravit necemo ako se nastavi ovako radit prodavat sve sto imamo.. Trpis Dala trpis celika trpis gulija i neko ti da lupam 4-5 m€ ti ih prodas dovede djurickovica serbedzica solda anicica andjusica i kako osvajavat titule. Kontra su stvari postavljene nema nikom se prodavat dok se neuzme DUPLA KRUNA i neudje se u grupu LIGE EVROPE..

Sta mi imamo onda od trpljenja ove djece i akademije unistisenase i titularno i psihicki,.

Mirvicu budesli ove igrave rasprodo ko umene dedo stoku na zivu vagu tacnije kantar **** onaj kote doveo..

Moras shvatit da mi nismo uredjena sredina da zadrzis nekog igraca, najgora liga u europi s najvise kriminalnih radnji. A svako ide za vecom platom logicno. Mi dok ne budemo igrali svake godine grupe Lige europe onda ces moci drzati igrace po 3-4godine do tada nemoguce
mirzatele je napisao/la:
12 sep 2024, 21:11
Moze li ovako za subotu:

Rockov
Bubanja Lulic Mehmedovic
Unusica od prveee !!

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 12 sep 2024, 21:45

Pitar6785 je napisao/la:
12 sep 2024, 17:24
nedimmmm1337 je napisao/la:
12 sep 2024, 17:07
mnon46 je napisao/la:
12 sep 2024, 17:06

Evo i Hamza i Renan, katastrofa prvi dodir, a toliko je bitan da recimo sebi namjesti prvim dodirom loptu na šut. Vidjet ćemo Turkeša, nadam se da je potkovaniji.
Turkeš mi izgleda kao igrac totalno suprotne karakteristike koji se ne spusta po loptu vec ako mu je das u noge on opali po golu i da da kod njega nema driblanja i to
Nama upravo treba spici poput Turkisa, da ne izmislja i ne glumi safeta susica.. takodje golmani u bh su navikli sut iz 80 dodira dok je turkes klasicni europski spic hladno topovski isprve u dalji ugao ili pod precku.. sjecatel se benkinog penala u mostaru protiv zrinjskog u kupu pod precku topovski tu mnogi golmani na vecem nivou nemogu nista a ne ovi dundjeri

Renan je jednostavno ispao iz forme prikraju je ugovor i ja mislim da je on zavrsio sa ozbiljnim igranjem kod bas, sace samo gledat da se izlijeci i odrzi formu kondiciju i kad ode negdje drugo bice isto ko kad je kod nas dosao vrh

Sto se tice Senada i ovog pavcica oni mogu igrat u pl bh bez treniranja, i bice bolji od djordjevica, i ocekujem da igraju po 45 min minimum..45 jednom 45 min drugom TO JE MINIMUM.

Dobar igrac nije dobar samo zato sto moze vise trcat vec zato sto ima lakse svatanja sta od njeg trazi ss
Leon je napadac koji se rijetko vidja u našoj ligi , i sad je klasa za sve napadaca ovde
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 12 sep 2024, 22:12

bvsic je napisao/la:
12 sep 2024, 21:21
Pitar6785 je napisao/la:

Moras shvatit da mi nismo uredjena sredina da zadrzis nekog igraca, najgora liga u europi s najvise kriminalnih radnji. A svako ide za vecom platom logicno. Mi dok ne budemo igrali svake godine grupe Lige europe onda ces moci drzati igrace po 3-4godine do tada nemoguce
mirzatele je napisao/la:
Moze li ovako za subotu:

Rockov
Bubanja Lulic Mehmedovic
Unusica od prveee !!
Probati ga na AMR umjesto Kyeremeha?
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t

Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 12 sep 2024, 22:15

avalkaB je napisao/la:
12 sep 2024, 22:12
bvsic je napisao/la:
12 sep 2024, 21:21
Pitar6785 je napisao/la:

mirzatele je napisao/la:
Moze li ovako za subotu:

Rockov
Bubanja Lulic Mehmedovic
Unusica od prveee !!
Probati ga na AMR umjesto Kyeremeha?
Sto da ne, Ako je Kera imao povredu neku vec, oko 60. min ga ubaciti a gore Unusic Turkes Guli
Nacet' ih odma jednim golom Turkesa na asistenciju Unusica i polahko

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 12 sep 2024, 22:25

MortemHz je napisao/la:
12 sep 2024, 19:19
ŠTA_JE je napisao/la:
12 sep 2024, 18:58
"U ovoj balkanskoj zemlji ne žele da prave neka ogromna izdanja, nego tačno koliko je i potrebno za državu kao što je Kosovo.

Tako će stadion u Đakovici imati 16.000 kapacitet u Prištini 14.000, a novi stadioni u Prizrenu, Peći, Mitrovici koji još čekaju na gradnju imali bi kapacitete oko 10 do 12.000." (Ovaj portal kao da ne smije da napiše NA KOSOVU pa pišu "U ivoj balkanskoj zemlji!"
Napisali su barem 7-8 puta Kosovo u tekstu iako ne znam zasto je to bitno za ovu temu.
:rol: :rol: :rol:
Morto nisi se valjda trzno malo da uspostavis neka pravila?
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 12 sep 2024, 23:06

Gulliashvilia svakako moras prodati na ljeto.

Sijeraleone
Kontakt:

Post Postao/la Sijeraleone » 12 sep 2024, 23:10

Bit ce lose sudjenje protiv Posusja.Sjeckanje igre,puno faulova i zutih kartona.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 12 sep 2024, 23:56

Kakvo je stanje sa kartonima?Kome prijeti suspenzija pred Borac?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

DurmitorskiJablan
Kontakt:

Post Postao/la DurmitorskiJablan » 12 sep 2024, 23:59

Ma kakvo posusje,eto i o tome treba da se sikiram
Dva do poluvremena i onda u drugom Turkes neka ga zavali i trica dosta

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 13 sep 2024, 00:21

Pitar6785 je napisao/la:
12 sep 2024, 07:31
Top igraci

Gulashvili
Tircin
Keremah
Senad Lulic
Ovaj drugi hrvat
I junacsic (najbolji centar sutevi odkad je picka izbacila pl bh )
Bravo lave, tako je :thumbup:

Hz1946
Kontakt:

Post Postao/la Hz1946 » 13 sep 2024, 02:17

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
13 sep 2024, 00:21
Pitar6785 je napisao/la:
12 sep 2024, 07:31
Top igraci

Gulashvili
Tircin
Keremah
Senad Lulic
Ovaj drugi hrvat
I junacsic (najbolji centar sutevi odkad je picka izbacila pl bh )
Bravo lave, tako je :thumbup:
Brat najteže ime napiše haman kako treba a ostala moraš razmišljati koji igrač naš počinje na to slovo pa da skontaš ko je u pitanju :D

Junacsic :rol: tu prvo slovo ne pomaže :rol:

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 13 sep 2024, 06:34

MortemHz je napisao/la:
12 sep 2024, 19:19
ŠTA_JE je napisao/la:
12 sep 2024, 18:58
"U ovoj balkanskoj zemlji ne žele da prave neka ogromna izdanja, nego tačno koliko je i potrebno za državu kao što je Kosovo.

Tako će stadion u Đakovici imati 16.000 kapacitet u Prištini 14.000, a novi stadioni u Prizrenu, Peći, Mitrovici koji još čekaju na gradnju imali bi kapacitete oko 10 do 12.000." (Ovaj portal kao da ne smije da napiše NA KOSOVU pa pišu "U ivoj balkanskoj zemlji!"
Napisali su barem 7-8 puta Kosovo u tekstu iako ne znam zasto je to bitno za ovu temu.
Mea culpa sorry! A postavio sam zbog stadiona i kilavljenja oko našeg stadiona.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 13 sep 2024, 09:16

NajvecaRadosti je napisao/la:
12 sep 2024, 23:56
I mene ovo zanima - iko? :think:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

MokraKifla
Kontakt:

Post Postao/la MokraKifla » 13 sep 2024, 09:39

Pendulum je napisao/la:
13 sep 2024, 09:16
Kupresak ja mislim?

taurunum
Kontakt:

Post Postao/la taurunum » 13 sep 2024, 09:43

Nocas sam sanjao stadion kosevo!

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 13 sep 2024, 09:48

Pendulum je napisao/la:
13 sep 2024, 09:16
Jović i Bubanja imaju do sada po jedan žuti, Kuprešak je odradio suspenziju, a mislim da će Đorđević sutra odraditi suspenziju jer ima tri žut...
SARAJEVO SIAMO NOI <3

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Dave, Lecler, pjankesarajevo i 54 gosta.