Premijer liga BiH - aktuelno

nastrojeni21
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la nastrojeni21 » 14 sep 2024, 23:03

Jedino što piše u pravilniku da se tice mladih igraca je:
U zapisniku svaka ekipa mora imati najmanje 3 (tri) igrača mlađa od 21 (dvadesetjedne) godine starosti, a 1 (jedan) od igrača do 21 (dvadesetjedne) godine starosti mora biti u igri cijeli tok utakmice. U suprotnom klub snosi takmičarske i disciplinske posljedice. Ovi igrači moraju biti
državljani BiH.

Smijesno sto nista drugo ne pise, pogotovo zbog ovakih situacija, bar pravilnik nije tesko napisat.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 14 sep 2024, 23:03

Virtu4l je napisao/la:
14 sep 2024, 23:02
Polako divovi, znam da je teško, ali morate naučiti da budete dostojanstveni u porazima.

Povedi ih, Zorane. :bih:
ne sikiraju se oni, otvorili su dizajnerski fan shop :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 sep 2024, 23:04

Ponovo koriste one infantilne fore iz petog osnovne "prati se Sarajevo subotom". :bow: :bow:

Pratio se i Velež subotom i prati se svaka utakmice lige, nebitno koji je dan.

Shizo. :ljepota:
Šta kaže dijabola, termin za provod. :rol: :bow:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 14 sep 2024, 23:04

Posusje se ne sali ove sezone. Pitari im otkinuse bod na lavoru, svaka cast.

To pitanje oko u21 je bas Nedo Turkovic postavio na instagram storyu kao da je predvidio hahah a eto upravo ce i on i svi mi tacno vidjeti sta pravilo kaze za ovu sivu zonu.

Mislim da ce se u ovom slucaju ici na to da su iskoristene sve izmjene mada ako realno pogledamo pravilo je jasno definisano i u praksi bi znacilo da trener MORA cuvati izmjenu do kraja utakmice u slucaju da se u21 igrac povrijedi ili dobije crveni sto po meni nema nikakvog smisla jer onda umjesto 5 ti ustvari imas efektivno 4 izmjene plus MOZDA peta ako si spreman rizikovati gubitak bodova za zelenim stolom. Jedva cekam da vidim kako ce se rijesiti.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 14 sep 2024, 23:05

nastrojeni21 je napisao/la:
14 sep 2024, 23:03
U zapisniku svaka ekipa mora imati najmanje 3 (tri) igrača mlađa od 21 (dvadesetjedne) godine starosti, a 1 (jedan) od igrača do 21 (dvadesetjedne) godine starosti mora biti u igri cijeli tok utakmice. U suprotnom klub snosi takmičarske i disciplinske posljedice. Ovi igrači moraju biti
državljani BiH.

Smijesno sto nista drugo ne pise, pogotovo zbog ovakih situacija, bar pravilnik nije tesko napisat.
Nakon crvene karte tog jednog igraca koji mora biti na terenu nema, jbg.

0 3

:mrgreen:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 sep 2024, 23:05

Jooj dijabole spominje poraz...nema on pojma ni koji je rezultat večeras
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

haklamas
Kontakt:

Post Postao/la haklamas » 14 sep 2024, 23:05

Ismijavaju shizopitari Virtuala i Ratobornog, a da si ih pitao prije utakmice da ae ovo desi, ili da se desilo Borcu kakve bi njihove reakcije bile? Idu sad postovi realnih šizopitara.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 sep 2024, 23:07

RatoborniMrmot je napisao/la:
14 sep 2024, 23:05
nastrojeni21 je napisao/la:
14 sep 2024, 23:03
državljani BiH.

Nakon crvene karte tog jednog igraca koji mora biti na terenu nema, jbg.

0 3

:mrgreen:
Sta je najgore..sto nemas ni grama dostojanstva pa kad skontas sam da si gllup po pitanju ovog ( a i mnogo čega drugog) samo ćeš nastavit pisat gluposti. :bih:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 14 sep 2024, 23:07

Nije ba nikakva siva zona nemojte biti glupi. Iskreno fkt ispadate baš glupi.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Truba1905burazeru
Kontakt:

Post Postao/la Truba1905burazeru » 14 sep 2024, 23:07

Orvel je napisao/la:
14 sep 2024, 23:04

To pitanje oko u21 je bas Nedo Turkovic postavio na instagram storyu kao da je predvidio hahah a eto upravo ce i on i svi mi tacno vidjeti sta pravilo kaze za ovu sivu zonu.

Mislim da ce se u ovom slucaju ici na to da su iskoristene sve izmjene mada ako realno pogledamo pravilo je jasno definisano i u praksi bi znacilo da trener MORA cuvati izmjenu do kraja utakmice u slucaju da se u21 igrac povrijedi ili dobije crveni sto po meni nema nikakvog smisla jer onda umjesto 5 ti ustvari imas efektivno 4 izmjene plus MOZDA peta ako si spreman rizikovati gubitak bodova za zelenim stolom. Jedva cekam da vidim kako ce se rijesiti.
Igraju ti 2-3 U21 igrača i nemaš problema , koliko sam shvatio smisao U21 da se sto vise igrača gura u 1.sastav , a problem klubova što samo jednog stavljaju ...
Zadnja izmjena: Truba1905burazeru, dana/u 14 sep 2024, 23:08, ukupno mijenjano 1 put.
Pola ti vijeka ime branili
Trn u oku uvijek bio si
Ni u snu nisu mogli vidjeti
Da titule ce Zrinjski slaviti . . .

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 14 sep 2024, 23:08

Kada navijaci Zeljeznicara pisu kako pitari prate velikog Zelju, tada nije infantilno. Kada navijaci Sarajeva uzvrate, infantilno je. Ali dobro, od koga je nije ni iznenadjenje. Osoba koja je najvise govana pojela i ponosi se time.

U jednom postu 0:3 za Posusje, u narednom nije.

Shizo :beba:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 sep 2024, 23:08

haklamas je napisao/la:
14 sep 2024, 23:05
Ismijavaju shizopitari Virtuala i Ratobornog, a da si ih pitao prije utakmice da ae ovo desi, ili da se desilo Borcu kakve bi njihove reakcije bile?

Pa realno nisu imali izbora i nisu mogli ubaciti U21 igrača jer su potrošili izmjene. Mada je pravilnik šturo napisan i ako neko bude želio da šilji qrac na njima, može to uraditi bez problema.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 14 sep 2024, 23:09

jurisicduska je napisao/la:
14 sep 2024, 23:07
Pa ako nije siva zona onda je po ovome sto pise u pravilniku 0:3 jer sarajevo nije zavrsilo utakmicu sa u21 igracem na terenu.

Mozda ne kontas sta znaci siva zona ako si ovo gore napisao..

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 14 sep 2024, 23:10

Truba1905burazeru je napisao/la:
Orvel je napisao/la:

Igraju ti 2-3 U21 igrača i nemaš problema , koliko sam shvatio smisao U21 da se sto vise igrača gura u 1.sastav , a problem klubova što samo jednog stavljaju ...
Eh to je vec argument koji pije vode.

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 14 sep 2024, 23:10

Truba1905burazeru je napisao/la:
Orvel je napisao/la:

Igraju ti 2-3 U21 igrača i nemaš problema , koliko sam shvatio smisao U21 da se sto vise igrača gura u 1.sastav , a problem klubova što samo 1. stavljaju ...
Lijepo to izgleda tako al u praksi je to realno lose, nemamo mi dovoljno kvalitetnih u21 domacih igraca. Mlada repka nam je blago receno katastrofa, a tu igraju vecinom igraci iz inostranstva, lako se da zakljucit da su domaci onda jos gori i da im je kvalitet vrlo upitan. Ne znam ni jedan klub da ima 2 mlada u21 igraca sa kojima im igra ne bi puno trpila.

Hasee
Kontakt:

Post Postao/la Hasee » 14 sep 2024, 23:11

FKSDoGroba je napisao/la:
14 sep 2024, 23:08
Kada navijaci Zeljeznicara pisu kako pitari prate velikog Zelju, tada nije infantilno. Kada navijaci Sarajeva uzvrate, infantilno je. Ali dobro, od koga je nije ni iznenadjenje. Osoba koja je najvise govana pojela i ponosi se time.

U jednom postu 0:3 za Posusje, u narednom nije.

Shizo :beba:
To pisu iVicini cetnici jebbes im matter glupu

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 14 sep 2024, 23:12

JEL TO I NOVINARICI SPORTSPORTA NA SISI KOD MIRVICA PA NE SMIJU DA NAPISU ZA U21 PRAVILO DA JE PREKRSENO A ZRINJSKOM SE DODJELI 3:0 SA ISTIM TIM POSUSJEM.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

nastrojeni21
Kontakt:

Post Postao/la nastrojeni21 » 14 sep 2024, 23:12

jurisicduska je napisao/la:
Kako nije siva zona ako u pravilniku ne pise sta se desava u ovakvim situacijama? Naravno da je nakardno da sad Posusje uzme 3 boda ili bilo ko drugi, al po pravilniku bi trebalo.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 sep 2024, 23:13

Pravilnik je napisan tako da sta god odluče ne mozes im nista.

A mi nismo ostvarili prednost nad Posušjem sto nismo imali u21 igraca na terenu. Jednostavno umjesto njega niko nije igrao niti imao mogućnost igranja i to je to.

Ovdjeje jedino problem sto je protiv Posušja pa će se komisija mozda vodit nekom logikom "iskupljenja".
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

ritam21
Kontakt:

Post Postao/la ritam21 » 14 sep 2024, 23:13

Ma mora ovo biti 0:3. Ne bude li, izlazimo svi s terena.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, guadalupe i 18 gostiju.