FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
Railwayman30
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
U ekipi i svlacionici vlada sloga i idila,osim malog cupavog.
U prosloj sedmici je zakuhao sa dvojicom starijih kolega,pa su sve opcije ukljucenje sto se tice malog cupavog.
U prosloj sedmici je zakuhao sa dvojicom starijih kolega,pa su sve opcije ukljucenje sto se tice malog cupavog.
Slusao sam Adzema na tiktoku kada je govorio za ovog Lagumdziju. Kaze zapamtite ovog igraca iz GOSK-a preziva se Lagumdžija, strasno dobar igrac i ako ga povrede ne zeznu napraviti ce dosta toga.braco je napisao/la: ↑17 sep 2024, 09:57Jučer je onako interesantan igrač iz GOŠK-a bio Dan Lagumdžija. Fizička konstitucija koja podsjeća na mlađeg Armina Hodžića jer su obojica visoki i krakati, a i igraju otprilike na sličnoj poziciji ako se ne varam. Lagumdžija je i interesantan na lopti, a inače ima 21 godinu i već ima gol i asistenciju ove sezone. Gol je zabio pitarima nakon kornera gdje je nogom loptu poslao u mrežu i asistenciju protiv Zrinjskog. Ne bi bilo loše da pitamo naprimjer Adžema ili Sipovića za neko mišljenje o njemu, a sigurno i da Ćorić poznaje ljude tamo koji mu mogu reći koju o njemu.
I ja sam ga jucer bas zbog toga malo vise pratio i vidis da “mali” odskace od ostalih iz GOSK-a.
- grbavicka1921
- Kontakt:
Dobar mali nema šta bio.VR6 je napisao/la: ↑17 sep 2024, 15:43Slusao sam Adzema na tiktoku kada je govorio za ovog Lagumdziju. Kaze zapamtite ovog igraca iz GOSK-a preziva se Lagumdžija, strasno dobar igrac i ako ga povrede ne zeznu napraviti ce dosta toga.braco je napisao/la: ↑17 sep 2024, 09:57Jučer je onako interesantan igrač iz GOŠK-a bio Dan Lagumdžija. Fizička konstitucija koja podsjeća na mlađeg Armina Hodžića jer su obojica visoki i krakati, a i igraju otprilike na sličnoj poziciji ako se ne varam. Lagumdžija je i interesantan na lopti, a inače ima 21 godinu i već ima gol i asistenciju ove sezone. Gol je zabio pitarima nakon kornera gdje je nogom loptu poslao u mrežu i asistenciju protiv Zrinjskog. Ne bi bilo loše da pitamo naprimjer Adžema ili Sipovića za neko mišljenje o njemu, a sigurno i da Ćorić poznaje ljude tamo koji mu mogu reći koju o njemu.
I ja sam ga jucer bas zbog toga malo vise pratio i vidis da “mali” odskace od ostalih iz GOSK-a.
Izdvojio bih još u Ljukovca od mlade plejade U-19 reprezentativac.
Bio nekad kod kona tu i izrastao, ali stari je "mrtvi Željovac".
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
-
Hansestadt
- Kontakt:
Ne znam kako Tarik Karic ne moze da brani pored onakve vrece
Tačno tako, grehota je ovakvog Sulju klupirati a Filip jos uvijek nista konkretno nije pokazao u minutama sto je dobio sansu.19vendetta87 je napisao/la: ↑17 sep 2024, 12:11Da, ali s klupe da uđe. Nepravedno bi bilo ostaviti Krpića na klupi, a zabio je 3 gola na zadnje 4 utakmiceRiquelme1921 je napisao/la: ↑17 sep 2024, 12:03
Dangubiću treba dati šansu protiv Zrinjskog. Tada će imati malo više prostora jer se oni neće povući u svoj kazneni prostor sa 10 igrača..
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
Hansestadt
- Kontakt:
Ako cemo praviti neku analizu igrac koji me je najvise impresionirao zadnjih godina jeste Vedad Muftic. Mislim da je usao u seniorski fudbal sa najmanje potencijala, ili barem bazirano na nasim nestrucnim ocekivanjima, a najvise napravio. Sve to pokazuje sta se moze sa pravim mindsetom i pristupom.
Jednostavno, gori je golman od Kolaka, imao je sansu i bio katastrofalan...Hansestadt je napisao/la: ↑17 sep 2024, 16:29Ne znam kako Tarik Karic ne moze da brani pored onakve vrece
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
- PointBlank
- Kontakt:
A starije kolege nisu pokusavale siljiti k na njemu, nego eto onako zakuhao?Railwayman30 je napisao/la: ↑17 sep 2024, 15:31U ekipi i svlacionici vlada sloga i idila,osim malog cupavog.
- dubioza144
- Kontakt:
Da je branio imali bi 2 0 ma poluvremenu oba šuta Boljevica bi usla i onaj iz slobodnog a i onaj kad je povratnu dobiobhsport je napisao/la: ↑17 sep 2024, 18:08Jednostavno, gori je golman od Kolaka, imao je sansu i bio katastrofalan...Hansestadt je napisao/la: ↑17 sep 2024, 16:29Ne znam kako Tarik Karic ne moze da brani pored onakve vrece
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
NajboljiHansestadt je napisao/la: ↑17 sep 2024, 17:41Ako cemo praviti neku analizu igrac koji me je najvise impresionirao zadnjih godina jeste Vedad Muftic. Mislim da je usao u seniorski fudbal sa najmanje potencijala, ili barem bazirano na nasim nestrucnim ocekivanjima, a najvise napravio. Sve to pokazuje sta se moze sa pravim mindsetom i pristupom.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Ako je Adžem tako rekao, onda vrijedi obratiti pažnju na njega.VR6 je napisao/la: ↑17 sep 2024, 15:43Slusao sam Adzema na tiktoku kada je govorio za ovog Lagumdziju. Kaze zapamtite ovog igraca iz GOSK-a preziva se Lagumdžija, strasno dobar igrac i ako ga povrede ne zeznu napraviti ce dosta toga.braco je napisao/la: ↑17 sep 2024, 09:57Jučer je onako interesantan igrač iz GOŠK-a bio Dan Lagumdžija. Fizička konstitucija koja podsjeća na mlađeg Armina Hodžića jer su obojica visoki i krakati, a i igraju otprilike na sličnoj poziciji ako se ne varam. Lagumdžija je i interesantan na lopti, a inače ima 21 godinu i već ima gol i asistenciju ove sezone. Gol je zabio pitarima nakon kornera gdje je nogom loptu poslao u mrežu i asistenciju protiv Zrinjskog. Ne bi bilo loše da pitamo naprimjer Adžema ili Sipovića za neko mišljenje o njemu, a sigurno i da Ćorić poznaje ljude tamo koji mu mogu reći koju o njemu.
Evo izvukao sam još nekoliko Lagumdžijinih poteza iz utakmice protiv Sarajeva ove sezone:
- MocMahale444
Sramota da pojedinci pisu i žale se ko kakve tetkice a prosle sezone nismo mogli meda.
Sad izmisljaju toplu vodu eto bajagi nisu zadovoljni
a mi uzeli 3 bobe i postigli 3 zgoditka pajdo.
Prvih 11 nije islo i hvala Bogu pa je uvidio a ne kao neki zatucani prijasnji treneri, koji su vrsili izmjene 10 min prije kraja. Odma na pol ubacio Hirosa, Jabera i Krpica.
Dangubic ce doci sebi polako ljudi pa nisu mnogi na pocetku kliknuli pa su se dohavizali kasnije.
Probudili smo Sulejmana
nece ga sad Tito izbaciti iz prvih 11.
Hiros, Jaber i Cvetanovski (kmi kmi leti ko ptica trkacica)
Radovac to klizeci borba i zelja za pobjedom.
Karamarko odigrao dobro, Galic isto tako.
Boljevic zna lopte ali nekad je pegla pa pojeo bih loptu ko halvu kad pocne glumatat.
Uglavnom MashAllah, bez kritika ljudi sto se glupirate.
Kad je trebalo bilo je mute dok je rumenko kolo vodio, a nekima i ovo smeta
Sad izmisljaju toplu vodu eto bajagi nisu zadovoljni
Prvih 11 nije islo i hvala Bogu pa je uvidio a ne kao neki zatucani prijasnji treneri, koji su vrsili izmjene 10 min prije kraja. Odma na pol ubacio Hirosa, Jabera i Krpica.
Dangubic ce doci sebi polako ljudi pa nisu mnogi na pocetku kliknuli pa su se dohavizali kasnije.
Probudili smo Sulejmana
Hiros, Jaber i Cvetanovski (kmi kmi leti ko ptica trkacica)
Radovac to klizeci borba i zelja za pobjedom.
Karamarko odigrao dobro, Galic isto tako.
Boljevic zna lopte ali nekad je pegla pa pojeo bih loptu ko halvu kad pocne glumatat.
Uglavnom MashAllah, bez kritika ljudi sto se glupirate.
Kad je trebalo bilo je mute dok je rumenko kolo vodio, a nekima i ovo smeta
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Pun mi je k utakmica gdje smo igrali dobro a čvaknuli jednu, jal ni jednu bobu.
-Domovina se brani vjerom!
-I?!
-I tuđim mrtvim sinom!
-I?!
-I tuđim mrtvim sinom!
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Da, bas se vidjelo da je fin igrac jucer par dobrih poteza je imao koliko je mogao u onakvoj konstalaciji snaga.braco je napisao/la: ↑17 sep 2024, 19:18Ako je Adžem tako rekao, onda vrijedi obratiti pažnju na njega.VR6 je napisao/la: ↑17 sep 2024, 15:43Slusao sam Adzema na tiktoku kada je govorio za ovog Lagumdziju. Kaze zapamtite ovog igraca iz GOSK-a preziva se Lagumdžija, strasno dobar igrac i ako ga povrede ne zeznu napraviti ce dosta toga.braco je napisao/la: ↑17 sep 2024, 09:57Jučer je onako interesantan igrač iz GOŠK-a bio Dan Lagumdžija. Fizička konstitucija koja podsjeća na mlađeg Armina Hodžića jer su obojica visoki i krakati, a i igraju otprilike na sličnoj poziciji ako se ne varam. Lagumdžija je i interesantan na lopti, a inače ima 21 godinu i već ima gol i asistenciju ove sezone. Gol je zabio pitarima nakon kornera gdje je nogom loptu poslao u mrežu i asistenciju protiv Zrinjskog. Ne bi bilo loše da pitamo naprimjer Adžema ili Sipovića za neko mišljenje o njemu, a sigurno i da Ćorić poznaje ljude tamo koji mu mogu reći koju o njemu.
Evo izvukao sam još nekoliko Lagumdžijinih poteza iz utakmice protiv Sarajeva ove sezone:
Sigurno da Coric ima veze u svom GOSK-u i da se moze eventualno raspitati o momku ako bi se stvorilo neko interesovanje s nase strane.
Inace, od ovih mladjih kod nas Foco ima dobre predispozicije da bude neki korpulentniji igrac.
Onoj dvojici idiota ispostaviti racun i zabraniti ulaz narednih 60 godina.
-
SudoHusika
- Kontakt:
Imam fobiju od proslava i rođendana. Niti jednu nismo "uzeli."
Željezničar za život cijeli!
-
RatoborniMrmot
- Kontakt:
Necu o ekipi jer je vise manje sve receno, dobro mozda nije bas sve, al jeste mnogo toga
moram malo o Coricu, al bez referata
Jedan od rijetkih trenera Zeljeznicara, mimo Amara i Ode, koji zna kako promijenti ritam utakmice, gdje izmjene nisu sablonske ono bek > bek, krilo > krilo, veznjak > veznjak i tako unedogled pa ako upali dobro jeste, ako ne, **** bice bolje drugi put. Ne ponavlja uvijek istu formaciju, cesto salta zamisli. Dalje, nije tvrdoglav ako nesto pokusa pa ta ideja ne pije vode Denis nema problem da promijeni kompletnu zamisao na poluvremenu. Jos nesto sam opazio, a to je da kada mijenja obicno mijenja dva - tri igraca ili odmah ili u kratkom roku od 10-15 minuta sto ima smisla, jedna izmjena ti nece donijeti apsolutno nista ( osim kada je u pitanju Odinaka na desnom beku )
mnogo je logicnije da mijenjas nekoliko igraca na poluvremenu ako vec pokusavas da mijenjas ritam utakmice, formaciju ili takticke zamisli.
Na sve to, koliko vidim, nema nezamjenjivih, razigrava igrace sa klupe ( samo nekoliko igraca iz rostera nema minute - Abdulahovic, Sukilovic, Semdin, Radinovic, Lausevic ), cini se da je i atmosfera medju igracima bas na nivou.
Corica moramo zadrzati pod svaku cijenu. Bas nemam zamjerke, a vazda je imam
Sto se tice ekipe Cvetanoski mi se cini kao top rjesenje sa klupe, jer on nema kondicije za cijelu tekmu. Kada odmoran udje na vec potrosenu odbranu - belaj. Hiros postade bolji kako preseli na klupu
Samo rotirati igrace, a me vrtiti istih 11 do besvjesti, a ove ostale sa klupe, koji su nezadovoljni, ubijati u pojam. Sabic ima vrhunski centarsut, pogodio je Dangubica u trepavicu u prvom poluvremenu kada je ovaj bio na petercu. Dangubic se ocito nije jos uvijek uklopio, al trckara ololo, procepice jednom, siguran sam u to, a onda belaj
jos je razbudio Sulju kojeg je vecina tjerala ( ukljucujuci i mene struCnjaka )
a Coric ga zadrzao i ocito je znao sta radi.
Opet referat, jbg
Jedan od rijetkih trenera Zeljeznicara, mimo Amara i Ode, koji zna kako promijenti ritam utakmice, gdje izmjene nisu sablonske ono bek > bek, krilo > krilo, veznjak > veznjak i tako unedogled pa ako upali dobro jeste, ako ne, **** bice bolje drugi put. Ne ponavlja uvijek istu formaciju, cesto salta zamisli. Dalje, nije tvrdoglav ako nesto pokusa pa ta ideja ne pije vode Denis nema problem da promijeni kompletnu zamisao na poluvremenu. Jos nesto sam opazio, a to je da kada mijenja obicno mijenja dva - tri igraca ili odmah ili u kratkom roku od 10-15 minuta sto ima smisla, jedna izmjena ti nece donijeti apsolutno nista ( osim kada je u pitanju Odinaka na desnom beku )
Na sve to, koliko vidim, nema nezamjenjivih, razigrava igrace sa klupe ( samo nekoliko igraca iz rostera nema minute - Abdulahovic, Sukilovic, Semdin, Radinovic, Lausevic ), cini se da je i atmosfera medju igracima bas na nivou.
Corica moramo zadrzati pod svaku cijenu. Bas nemam zamjerke, a vazda je imam
Sto se tice ekipe Cvetanoski mi se cini kao top rjesenje sa klupe, jer on nema kondicije za cijelu tekmu. Kada odmoran udje na vec potrosenu odbranu - belaj. Hiros postade bolji kako preseli na klupu
Opet referat, jbg
Lako ti je sad pisati referate.
Ćorić je pravi trener, nema nezamjenjivih, nema sigurnih i to je to. Trebaš biti autoritet pa ostaviti Hiroša, Krpića i Jabera na klupi, kakvo god da ti je opravdanje.
Trener, kao što kolega iznad reče, koji mijenja ritam utakmice, nije tvrdoglav i neće forsirati kad nešto ne ide. Sad ga čeka paklen posao u naredne četiri utakmice, prvi pravi test za njega. Ono što je do sad radio će sigurno onemogućiti protivnike da nas "pročitaju", niko ne zna šta može očekivati. Niko ne može pretpostaviti hoće li iznenaditi Odinakom ili Karićem, Markovićem, Mirčevskim, svako može u prvih 11.
Znate da se ja nikad ne žalim na suđenje niti spominjem sudije prije bilo koje utakmice, ali ovoga puta me malo strah jer evo iz kola u kolo gledam kako se neke situacije onako bestidno namještaju Zrinjskom. Od penala protiv Posušja pa do nedosuđenog penala za Borac. Nemamo kvalitet da pariramo i Zrinjskom i sudiji.
Ćorić je pravi trener, nema nezamjenjivih, nema sigurnih i to je to. Trebaš biti autoritet pa ostaviti Hiroša, Krpića i Jabera na klupi, kakvo god da ti je opravdanje.
Trener, kao što kolega iznad reče, koji mijenja ritam utakmice, nije tvrdoglav i neće forsirati kad nešto ne ide. Sad ga čeka paklen posao u naredne četiri utakmice, prvi pravi test za njega. Ono što je do sad radio će sigurno onemogućiti protivnike da nas "pročitaju", niko ne zna šta može očekivati. Niko ne može pretpostaviti hoće li iznenaditi Odinakom ili Karićem, Markovićem, Mirčevskim, svako može u prvih 11.
Znate da se ja nikad ne žalim na suđenje niti spominjem sudije prije bilo koje utakmice, ali ovoga puta me malo strah jer evo iz kola u kolo gledam kako se neke situacije onako bestidno namještaju Zrinjskom. Od penala protiv Posušja pa do nedosuđenog penala za Borac. Nemamo kvalitet da pariramo i Zrinjskom i sudiji.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović