Postao/la NisamInSajder » 17 sep 2024, 23:29
Baš me zanima kako će Zekić odreagovati sada na U21. Hamzića imaš kao neku solidnu opciju, ali on ne trenira sa ekipom zbog današnje utakmice mladih, a i pitanje je kako bi se izborio u veznom redu protiv Borčevih. U odbrani, imaš Mujkića, ali to bi bio nišan u našu desnu nogu. Preostale dvije opcije su golman, po meni manje realna opcija, te mnogo realnije Mehmedović. Zašto bi sa Mehmedovićem možda i bilo dobro startati uprkos njegovoj lošoj formi unazad. Upravo ta bitka na sredini terena bi mogla donijeti prevagu, gdje bi on uz naša dva ili tri veznjaka, donio višak. Ali, šta bude bit će, polako, vjerujem u Zekića i momke i nadam se dobrom izdanju u subotu.
Što se tiče Posušja, realan rezultat. Šteta jer smo primili golove zbog individualnih grešaka, prvo Soldo zaboravi čuvati svog igrača, a onda puštaš centaršut i loše postavljanje odbrane. Rockov da je izašao, mogao je samo zaplivati u prazno. Đuričković nije siguran čitavu utakmicu, Soldo i Čelik dobri, Čelik i protiv Radnika i sada ovo, klasični mušice mladog igrača, ovo se mora istrpiti, polako. Ono što je bitno da je dominantan, uzima duele, pokušava graditi igru, ima podlogu za modernog stopera. Anđušić nije ovo njegova pozicija, on je joker sa klupe i neko ko mora biti bliže golu sa slobodom kretanja, ima taj osjećaj koji je prošle sezone donio dosta golova i to se može izvući od njega, ali razumijem i zašto je on startovao. Već u subotu očekujem vezni Bubanja plus Lulić i/ili Pavičić ovisno o tome u kojem sistemu će Zekić krenuti. Renan se u januaru 2024 trebao prodati, jer on 2023 godinu i tu formu neće više nikad ponoviti, ni tada njegova igra nije briljantna u polju, ali je ulazio u šanse, zabijao, sada tog nema. Kada se od njega traži da igra tu samo greške nastaju. Turkeš će biti mnogo bolja opcija plus što bi se vrlo lako mogao uklopiti sa ovakvim Guliashvilijem u 352 sistemu, što će nam i dalje biti primarni sistem. Jović, moram reći ok performanse, not great not terrible, vidjet ćemo kako će reagovati na ozbiljnije protivnike.
Još jednom pohvale Zekiću, nastavio je Rožmanovim putem, nadogradio sistem, ubacio svog štiha i uz ova dva zadnja pojačanja koja nam daju dubinu, a i kvalitet, sigurno da bez većih povreda ova ekipa već ove sezone može ozbiljan nogomet igrat.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi