FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

bhsport
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bhsport » 23 sep 2024, 17:48

Railwayman30 je napisao/la:
23 sep 2024, 17:22
Mamba21 je napisao/la:
23 sep 2024, 16:06
Zanimljivo da niko ne spominje ispadanje Cavnića i Karamarka kod golova, da je Drina ili Cocalić bilo bi skidanje glave.

Ako je vama normalno da dodje Široki, Sloga, Zrinjski da nose bodove sa Grbavice, onda je do mene.
Pa ovo trubim od kraja tekme,svi se hvataju za famozni 88 minut i penal. Pa brate sto nisi utrpao 3 do 88 minuta.
Svi su podbacili,ama bas svi. Ako ih pojedinacno nabrajas milion gresaka su pravili.
Pa pametnom je dosta da se pogleda kraj tekme i statistika.
U srijedu maximalno ozbiljno shvatiti i izaci na teren kao da sutra ne postoji.
E kad smo to mi Zrinjskom utrpavali 3 gola u pm.
Fakat forum pun nerealnih likova ko da su cugali sa Badzakom.
Zrinjskom je u zadnjie vrijeme sa ova Vitoria utrpala 3, jedna Aston Vila nije mogla a utrpati ce im ekipa koja igra zajedno 60 dana i kojoj okosnicu cine igraci koji su umalo ispali iz lige.
Dajte bolan dozovite se, ne lupajte gluposti.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

krkacina
Kontakt:

Post Postao/la krkacina » 23 sep 2024, 17:54

Jedini krivac za ove rezultate u zadnjih 5 godina je nesposobna uprava i neki Manijaci koji traze talove u ovome svemu sa raznim igracima.
Bavite se analizom igre i igraca, a to je samo posljedica ovoga gore. Sve dok su nesposobni ljudi u upravi i dok su neki Manijaci u ovome nema nista od kvalitetnih igraca i igre. Znaci 90% vas ovdje ne kuzi sta je razlog i ne prica o stvarnom problemu.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 23 sep 2024, 18:17

slika

slika
U odnosu na zadnji derbi na Koševu,čak 18 igrača,više nije dio kluba,ne kažem da su trebali ostati,a taj derbi je bio prije nesto manje od godinu dana,realno ekipa koja trenutno imamo je dosta kvalitetnija od one prošle,pogotovo prvu polusezonu...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 sep 2024, 18:25

MoSaZeLjo1921 je napisao/la:
23 sep 2024, 18:17

U odnosu na zadnji derbi na Koševu,čak 18 igrača,više nije dio kluba,ne kažem da su trebali ostati,a taj derbi je bio prije nesto manje od godinu dana,realno ekipa koja trenutno imamo je dosta kvalitetnija od one prošle,pogotovo prvu polusezonu...
Stvar je u tome sto ce i naredne godine biti ista prica. To jest kad budemo igrali naredne sezone derbi, falit ce opet 15 igraca iz sadasnjeg sastava i tako ukrug.

Dok se ne promjeni cirkusantska politika kluba, necemo napadati titule ili praviti ozbiljne rezultate.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 23 sep 2024, 18:35

let3 je napisao/la:
23 sep 2024, 18:25

Stvar je u tome sto ce i naredne godine biti ista prica. To jest kad budemo igrali naredne sezone derbi, falit ce opet 15 igraca iz sadasnjeg sastava i tako ukrug.

Dok se ne promjeni cirkusantska politika kluba, necemo napadati titule ili praviti ozbiljne rezultate.
Mi nemamo igrače iz omladinskog pogona. Imamo problem sa U21 igračima. Kada budemo imali kvalitetne igrače iz omladinskog pogona tada će biti bolje. Jeli mislite da su se ovi igrači nasekirali zbog poraza od Zrinjskog. Jeli mislite da njima derbi znači nešto posebno.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 23 sep 2024, 18:45

Hrasno15 je napisao/la:
23 sep 2024, 18:35
let3 je napisao/la:
23 sep 2024, 18:25

Ma nisu ni malo,to su obični plaćenici,došli mnogi znaju da im je Željo kruna dosadašnje karijere,fudbal je postao biznis u svim segmentima...

Mi nemamo igrače iz omladinskog pogona. Imamo problem sa U21 igračima. Kada budemo imali kvalitetne igrače iz omladinskog pogona tada će biti bolje. Jeli mislite da su se ovi igrači nasekirali zbog poraza od Zrinjskog. Jeli mislite da njima derbi znači nešto posebno.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 23 sep 2024, 19:55

E čuj Meša preuzima nekakvu ekipu u Makedoniji...
Eh eto ti legendi naših..

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 23 sep 2024, 19:56

Evo Mesa haman zavrsi u makedoniji i to timu koji je 10 na tabeli,fakat mi nije jasan ako je vec pao ovako nisko i da ovakve timove vodi sto se nikad nije ponudio da vodi Zelju,znam da je sad zasrao previse svojim pricama itd.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 23 sep 2024, 20:14

Ejnur je napisao/la:
23 sep 2024, 19:56
Evo Mesa haman zavrsi u makedoniji i to timu koji je 10 na tabeli,fakat mi nije jasan ako je vec pao ovako nisko i da ovakve timove vodi sto se nikad nije ponudio da vodi Zelju,znam da je sad zasrao previse svojim pricama itd.
Meša je jedan od mnogih koji tvrde da nije pravo vrijeme da preuzmu Željezničar, da kada dođe pravi trenutak, on je tu, a u međuvremenu se nudio bilo kome i na kraju završio kao trener u strašnoj majedonskoj ligi. Zato uvijek treba reći hvala Dini koji je prošle sezone kada su svi bježali, došao i spasio nas.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 23 sep 2024, 20:35

Malo kasnim sa komentarom za tekmu :urnebes:

Zadnja linija carina i to svi redom. Nije nesto sto vec ne znamo.

Pobijedila bolja i kvalitetnija ekipa sasvim zasluzeno.

Realno mi smo pretendenti za to cetvrto mjesto. Mozda je ovaj poraz i dobar da se malo spustimo na zemlju.

Za derbi nisam nimalo optimista. Jednostavno smo prelosi nazad. Bod ko dzamija.

I koja cifra je zvanicna za posjetu?
Pročepit će negdje.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 23 sep 2024, 20:39

Nabijem na k sviju koji su nas doveli do toga da budemo lafo "realni" i da nam je poraz kuci od Zrinjskog normalna stvar. Da nam je borba za evropu vrh. Sve uprave i rukovodstvo zadnjih godina koje su dovele do ovoga natakarim na ****. A najgori smo mi navijaci sto satro prihvatamo te stvari.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 23 sep 2024, 20:40

zeljovac21 je napisao/la:
23 sep 2024, 20:39
Nabijem na k sviju koji su nas doveli do toga da budemo lafo "realni" i da nam je poraz kuci od Zrinjskog normalna stvar. Da nam je borba za evropu vrh. Sve uprave i rukovodstvo zadnjih godina koje su dovele do ovoga natakarim na ****. A najgori smo mi navijaci sto satro prihvatamo te stvari.
:salut:

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 23 sep 2024, 20:55

bhsport je napisao/la:
23 sep 2024, 17:48
Mamba21 je napisao/la:
23 sep 2024, 16:06
Zanimljivo da niko ne spominje ispadanje Cavnića i Karamarka kod golova, da je Drina ili Cocalić bilo bi skidanje glave.

Ako je vama normalno da dodje Široki, Sloga, Zrinjski da nose bodove sa Grbavice, onda je do mene.
Pa ovo trubim od kraja tekme,svi se hvataju za famozni 88 minut i penal. Pa brate sto nisi utrpao 3 do 88 minuta.
Svi su podbacili,ama bas svi. Ako ih pojedinacno nabrajas milion gresaka su pravili.
Zrinjskom je u zadnjie vrijeme sa ova Vitoria utrpala 3, jedna Aston Vila nije mogla a utrpati ce im ekipa koja igra zajedno 60 dana i kojoj okosnicu cine igraci koji su umalo ispali iz lige.
E cuj sto nisi zabio do tri do 88.. Sta sve ljudi lupaju ovdje..
Fk Željezničar.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 23 sep 2024, 21:01

Hrasno15 je napisao/la:
23 sep 2024, 20:14
Ejnur je napisao/la:
Meša je jedan od mnogih koji tvrde da nije pravo vrijeme da preuzmu Željezničar, da kada dođe pravi trenutak, on je tu, a u međuvremenu se nudio bilo kome i na kraju završio kao trener u strašnoj majedonskoj ligi. Zato uvijek treba reći hvala Dini koji je prošle sezone kada su svi bježali, došao i spasio nas.
Dino Đurbuzović je Gospodin za mnoge tkzv. Zeljine legende i trebali su ga ostaviti za trenera,ali eto...

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 23 sep 2024, 21:24

avalPacidoroP je napisao/la:
23 sep 2024, 20:40
:thumbup:
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 23 sep 2024, 21:38

KONTRASVIH je napisao/la:
23 sep 2024, 17:16
BarbareZeljin je napisao/la:
22 sep 2024, 22:10
Mozda cu zvucati malo nadahnuto umjetnicki.
Sav jad i i bijeda u koju smo upali,sav ocaj kao kad toliko volis neku curu,a vidis kako je voda neki bolji i ljepsi,i onda shvatis koliko si mali i nebitan.... kad ti ona dva gola koja kao tane cijepaju onu zategnutu mrezu,potvrde da se zajebajes sa jacim od sebe i da sva ona patnja od tvoje igre,zavrsava sa dva TUF ,TUF projektila.... kraj.
Boli te,osjecas se posrano,pun ti **** vise svega,od novog razocarenja,novog budjenja i vracanja u realnost.
Nije vise bitan penal,**** vas penal. Precka i penal je sve sto smo mi uradili u toj utakmici.
Poenta je da nas 5 godina kara Velez,Zrinjski,Borac...
Mi na Grbavici se patimo godinama protiv puno slabijih,od ovih jacih niko nas se ne boji,cak ni 10 000 navijaca neipresionira vise ni Slogu,ni Siroki,a da ne pricamo Zrinjski.
E to je problem. Sto smo se doveli da smo goli kur ac.Mi smo sada u Bosni ono sto smo bili u Jugi. Iza velike cetvorke. Sramota je to i nasa i nase vlasti,i radost svima onima kojima smo bili trn u oku.
Mozda jedna glupa usporedba,ali mozda najbolje oslikava na sta smo mi sebe doveli.
Da ljudi kao sto je onaj mentalni idiot Djipke,se nasladjuju,prozivaju te i ismijavaju te..
Jeb em i lijevu i desnu stranu uprave,i ove sto hoce bolje i ove sto opstruiraju. Nabijem ih sve na ku rac.
Nije bitno sto smo spori,losi,tehnicki mocni ali trcat ce neko drugi.... nista nije bitno do toga,da smo stvorili sliku kluba takvu,da nas se niko ne boji.
Halo ba trpali smo Zrinjskom po 4 i 5 komada. Borac nam bio redovna musterija.Velez 20 godina ne znam jel boda uzeo.
Na sta smo klub sveli. Svaka nam cast svima. Poserem nam se u usta.

:thumbup:

Sve dok nakon ovakve utakmice protiv Zrinjskog 90% stadiona aplaudira igracima nismo zasluzili nista bolje. Ovakvim ponasanjem direktno smo sveli klub na prosjek jer ocigledno vecina navijaca ni ne ocekuje pobjedu protiv Zrinjskog na Grbavici. To je problem u nasem mentalitetu koji se izgradio zadnjih 4-5 sezona.

Mentalitet pobjednika nije aplauz nakon lose igre. Mentalitet pobjednika znaci da svaki igrac, svaki navijac, od prvog do posljednjeg ulazi u utakmicu sa jednim ciljem, a to je pobjeda. Na Grbavici moramo igrati agresivno, na noz, pa makar pola tima bili juniori. Nema zadovoljstva prosjecnoscu.

Nakon lose tekme mora se znati izraziti nezadovoljstvo. Nije normalno aplaudirati nakon igre koja ne zadovoljava standarde kluba kao sto je Zeljo. Sta mislite kako se igraci osjecaju nakon takvih aplauza? Bez ikakvog pritiska. Nemaju razlog da se bore vise, jer im se tapse bez obzira na rezultat.

Zeljo je najtrofejniji klub u drzavi sa najvise navijaca. Moramo vratiti taj pobjednicki mentalitet. Nije dovoljno biti zadovoljan prisustvom na terenu, mi moramo traziti pobjedu u svakoj utakmici. Tek tad ce se stvari promijeniti i tek tad cemo vidjeti napredak.
Ma to je najveci problem,kao da imamo Ronalda i Messija pa eto nemoj da nam ko sta zamjeri. Malo nisu u formi. Treba samo podrska,najlakse pljuvati. Pa ko osim.Hajduka ima ovakvu podrsku na Balkanu.
Evo nije problem mi bio poraz od Sirokog,vidjelk se nesto.
Volim Denisa i puna podrska. Ali necu ba se pravim lud i da mi prica kako smo prvo poluvrijeme bili dobri. Sta smo bolan bili dobri.
Pa Denise mi nismo dobri ima 4 tekme.
65 minuta sa igracem vise se patimo protiv Goska.
Nemas cestite akcije protiv Sloge. Slobodu jedva dobijes.
Cuj kaze igrali smo sa Zrinjskim. Zajebao nas sudija.....
Opstruira ovaj,podmece onaj,zajebao nas onaj....
Mi smo postali predmet sprdnje. Nismo sigurni u trijumf prptiv najlosijih ekipa na svom terenu.
Bio je Zeljo poslije rata i 11 i 9 i 7,ali na Grbavici nimad niko nije bio favorit.
Gubili smo,tugovali,ali se znalo ko je Zeljo.
Dodje ti Muratovic,Beslija uniste te,pa onda kazu da im je najveca zelja igrati na Grbavici.
Zeljo je bio institucija i kad nije bio prvak,i prije titula.
Nek izgubimo jos milion puta,ali zelim da gledam Zelju koji ce napraviti 5 sansi,10 smislenih akcija.
Ja nikad nisam gledao Zelju na Grbavicj gdje ne moze da napravi 2 sanse za gol. Kao u zadnjih par godina sto sam gledao preko 20 puta.
Gredic 4 lijeve noge imao,Stanic isto tako,ali jarane ginuli su. Dao sam samo primjer ,a bilo je takvih jos more.
Mi na Kosevu mozemo izvuci bod,samo ako nas podcijene. Sta cemo ako bude jos jedna katastrofa jer su dimenzija vise.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 23 sep 2024, 21:49

avalPacidoroP je napisao/la:
23 sep 2024, 20:40
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 23 sep 2024, 22:24

Hrasno15 je napisao/la:
23 sep 2024, 20:14
Ejnur je napisao/la:
Pa i nije pravo vrijeme, jer kao igrac je igrao kad smo bili na vrhuncu (jedna od najboljih ekipa u Evropi sto su i rezultati pokazali). A sada je trener i to los, pa ako zavrsimo u ligi iz koje se ne moze ispasti, tada ce biti vrijeme za Mesu jer je on trenerska neznalica i to bi bio njegov nivo da vodi takvu ekipu :kafa:
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Railwayman30
Kontakt:

Post Postao/la Railwayman30 » 23 sep 2024, 22:34

Pablo11 je napisao/la:
23 sep 2024, 20:55
bhsport je napisao/la:
23 sep 2024, 17:48

E cuj sto nisi zabio do tri do 88.. Sta sve ljudi lupaju ovdje..
Nije bitno koja je ekipa,ti igras kuci,i moras biti za 99% ozbiljniji i agresivniji

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 23 sep 2024, 22:39

Pa i nije bas da nismo Zrinjskom utrpavali 3 komada do 88. minuta i to u Mostaru...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], mavi, Proximic i 49 gostiju.