FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

reha1987
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la reha1987 » 23 sep 2024, 22:49

Hvatate se za aplauz,"sreca" kapije zatvorene bile u momentu bi 5000 izaslo sa stadiona...
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 23 sep 2024, 22:59

Imao sam osjecaj da je picketinama laknulo kad su drugi primili jer kao ne mogu ganjati.
Za manje od te nadoknade nama je Zrinski stigao 0:3.

Nikad vece picke nisu nosile ovaj dres!!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 23 sep 2024, 23:00

Derbi opet kao i prosle godine dolazi u turbulentnom periodu (idee raspad uprave u petak).

Prosle godine nas je vec Tuwajiri pratio i gledao i radilo se iza ledja da ubleha preuzme..

Na hajr.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 sep 2024, 23:08

II dio

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 23 sep 2024, 23:11

Zrnjski bio i prošao i opet će doći tako da glava gore i glavom na krampon protiv kona.

Iako se to baš i ne radi u ovakvoj utakmici, mislim da bi bilo najbolje da protiv kona Denis promijeni formaciju. Nešto tu debelo ne štima a sve mi se više čini da je do samih igrača.

4-2-3-1 mnogo zavisi od krila i ofanzivnog veznog. Po imenima to je najbolji dio ekipe ali jednostavno ne štima. Krila ne pomažu bekovima a 10tke nema u defanzivnim zadacima nikako. Nikakav protok lopte sa jedne na drugu stranu terena. Nema pasova u prostor. Premalo šuteva sa distance. Nema dovoljno kvalitetnih ubačaja. Itd... itd... itd...

Lično bih vidjeti 5-3-2. Kako ova naša krila nisu pošteno ubacili loptu u 16 metara, možda bolje to prepustiti bekovima. Obzirom da kone vole mnogo šutirati van 16 metara pojačati blok ispred štopera i čvrsto na igrača. Što se tiče ubacaka, tu su tri štopera i valjda to mogu riješiti. Da ne govorim koliko bismo bili opasniji u prekidima.

Sastav
Golman -> Muftić
Odbrana -> Galić - Šukilović - Cavnić - Karamarko - Radinović
Vezni red -> Karjašević - AlJaber - Karić
Napad -> Dangubić - Krpić

Ne znam koliko su Šukilović i Radinović spremni ali dao bih im prednost. Posebno Radinoviću zbog ubačaja. Šukiloviću jednostavno zbog toga što više ima tendenciju da ide na igrača oštrije na 16 metara a to će nam trebati.
Mislim da Boljevića treba ohladiti makar poluvrijeme. Strašno počinje da nervira. Volim kad igrač zna i ima slobodu ući u dribling ali ne možeš na skoro svaku loptu. Ipak nisi Mesi.
Hiroš je kao loto. Lakše ubosti na kladionici nego kad se njemu igra. O defanzivi da ne govorim.
Dangubić mora igrati jer Krpić neće moći disati kraj štopera a da ne kažem da će ga poklopiti u skoku. Jednostavno im neće moći pobjeći.
Obzirom da bismo imali dva defanzivna vezna, AlJaberu dati potpunu slobodu u sredini pa i kad ofula pas da ima ko da zatvori.

Kako god da bude i ko god bude igrao nadam se najboljem i nadam se mnogo boljoj igri. Ovo zadnje je bilo jako loše.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 23 sep 2024, 23:18

Nema druge, nego kopirat Slogu..valjanje, bunker, svih 11. u šesnaesterac.

-----------------Muftic--------------------
Galic-Mahmic-Cavnic-Karamarko-Markovic
----------Al Jaber---Karic--------------
Hiros-----‐------------------------Boljevic
-----------------Krpic------------------

Ako kojim slucajem uspijemo sacuvat gol do 60.minute, napraviti sljedece izmjene:
Galic - Odinaka
Hiros - Cvetanovski
Boljevic- Mircevski
Krpic - Dangubic
Karic - Karjasevic

Pokusat onda na neku brzinu i kontre doci u neku sansu..
Al dabogda, sve su prilike da ce nas isamarat ko Zvezda Partizana.

trgheroja
Kontakt:

Post Postao/la trgheroja » 23 sep 2024, 23:20

:D
Zadnja izmjena: trgheroja, dana/u 26 nov 2024, 19:57, ukupno mijenjano 1 put.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 23 sep 2024, 23:34

Dobro vas je, sta serete bezveze, prekosutra derbi i podrska. Ocito brzo zaboravljate proslu sezonu i gdje smo u odnosu na nju sada. Treba suditi na zimskoj pauzi, a ne sada. Podrska se davala mnogo gorim igracima, trenerima i upravama, ovi su sada zasluzili barem do zime bez tjeranja i vrijedanja.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 24 sep 2024, 00:04

Jel ima neko ovde da se razumije oko ovih budzetskih para,vlada kantona Sarajeva je izdvojila 5 miliona za izgradnju juga i ako ih ne utrose u ovoj godini sta se desava sa tim parama i projekotom opcenito ?

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 24 sep 2024, 00:28

Nisam vidio da neko tjera bilo koga, da bilo ko ovdje nije za podršku, ali Ćorić mora napraviti dobru analizu i uvjeriti navijače da ima svlačionicu pod kontrolom i da nema nedodirljivih. Volio bih da griješim, ali mislim da se igrači mnogo manje sekiraju od nas zbog rezultata, čast izuzetcima. Što se tiče budžeta, on se planira svake godine i važi za tu godinu, sredstva koja su planirana da se potroše u toj godini, moraju se potrošiti odnosno ukoliko se ne potroše mora se donijeti odluko o prenosu, moraju se ta sredstva uvrstiti u novi budžet, kao i razlog zbog kojeg sredstva nisu potrošena. Generalno to nebi trebalo da predstavlja problem, ali ove godine su izbori i može da se desi da o novom budžetu odlučuje nova vlada i nova skupštinska većina.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 24 sep 2024, 05:31

avalPacidoroP je napisao/la:
23 sep 2024, 23:18
Nema druge, nego kopirat Slogu..valjanje, bunker, svih 11. u šesnaesterac.

-----------------Muftic--------------------
Galic-Mahmic-Cavnic-Karamarko-Markovic
----------Al Jaber---Karic--------------
Hiros-----‐------------------------Boljevic
-----------------Krpic------------------

Ako kojim slucajem uspijemo sacuvat gol do 60.minute, napraviti sljedece izmjene:
Galic - Odinaka
Hiros - Cvetanovski
Boljevic- Mircevski
Krpic - Dangubic
Karic - Karjasevic

Pokusat onda na neku brzinu i kontre doci u neku sansu..
Al dabogda, sve su prilike da ce nas isamarat ko Zvezda Partizana.
Jbg care tebi prvo krivo sto stadion aplaudira nalon poraza a sad ovdje pises kao da idemo u Minhen, Bayernu na noge.
Imaju oni gore neki kvalitet ali nije to bas tako da ce nas samarat ko zvezda onu nejac.
Ne smijemo im ostavit prostor da im se krila rastrce i 50% si uradio.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 24 sep 2024, 06:36

Coricu.Ako zijanimo derbi Remza mi nece dat mindze.Pa sad dobro razmisli koju ces taktiku izvest.Ako zijanimo meni ni jedna ne pomaze.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 sep 2024, 07:01

Paromlinac je napisao/la:
23 sep 2024, 22:39
Pa i nije bas da nismo Zrinjskom utrpavali 3 komada do 88. minuta i to u Mostaru...
Utrpavali smo i 72 Partizanu 4 i to u Beogradu...
Nit je ovo taj Zeljo nit je ovo taj Zrinjski.
Taj period 16-17 je pocetak kraja pobjednickog mentaliteta i kreiranje luzerstva. Da smo imali strucnije ljude u klubu danas bi ovaj Zrinjsko bili mi ali ne.
I glupa je prica igras kuci moras nekog natrpati. Opet se vracamo prije 20 godina, tada se natrpavalo.
Grbavica je motiv svim ekipama, pa Zrinjski ce prije ovdje poginuti nego u Posušju, Tuzli, Širokom ...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 24 sep 2024, 08:19

Ako ste vi zadovoljni što igrači trče ja nisam, oni su profesionalci, plaćeni vrlo dobro. Ne zanima me trčanje nego samo pobjede. Već sam napisao, najveći problem Željezničara je nedostatak fusbalera iz omladinskog pogona. Već sam napisao, ovi igrači ne igraju srcem, oni se ne sekiraju ako izgube, neće im noć nakon poraza biti bez spavanja. Danas prije treninga neka im puste snimak utakmice protiv Crvene Zbezde koju smo razbili sa 3:0, neka vide kako su djeca odigrala tu utakmici, kako se gine za dres, protiv ekipe koja je tada na papiru bila 100 puta jača od nas. Ne želim da mi Ćorić priča sa smo bili bolji prvo poluvrijeme i da eto nesretno smo izgubili. Znao je on gdje dolazi i da će biti pritisak.

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 24 sep 2024, 10:15

Ejnur je napisao/la:
24 sep 2024, 00:04
Jel ima neko ovde da se razumije oko ovih budzetskih para,vlada kantona Sarajeva je izdvojila 5 miliona za izgradnju juga i ako ih ne utrose u ovoj godini sta se desava sa tim parama i projekotom opcenito ?
Ionako budžet za narednu godinu bude usvojen oko marta, tako da ne bi trebalo biti problema. U suprotnom, ima i rebalans da se to zakonski ispegla.
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 sep 2024, 10:29

Hrasno15 je napisao/la:
23 sep 2024, 20:14
Ejnur je napisao/la:
23 sep 2024, 19:56
Evo Mesa haman zavrsi u makedoniji i to timu koji je 10 na tabeli,fakat mi nije jasan ako je vec pao ovako nisko i da ovakve timove vodi sto se nikad nije ponudio da vodi Zelju,znam da je sad zasrao previse svojim pricama itd.
Meša je jedan od mnogih koji tvrde da nije pravo vrijeme da preuzmu Željezničar, da kada dođe pravi trenutak, on je tu, a u međuvremenu se nudio bilo kome i na kraju završio kao trener u strašnoj majedonskoj ligi. Zato uvijek treba reći hvala Dini koji je prošle sezone kada su svi bježali, došao i spasio nas.
Kao prvo na satranu igracka karijera, mesha je jedna trenerska ubleha sto pokazuju njegovi angazmani
=\_1921_/=

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 24 sep 2024, 10:31

Denis Coric na najavi derbija,"sve osim poraza je dobar rezulzat"
Sa ovakvim pristupom poraz je zagarantovan onda,a to je isti pristup kao i protiv Zrinjskog gdje isao samo da se branimo i da igramo na X i naravno na kraju poraz.

TigerWoods
Kontakt:

Post Postao/la TigerWoods » 24 sep 2024, 10:42

vi zaboravite kako se kitari nafuraju, raznjet cemo ih, huso ce ubiti bubanju

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 24 sep 2024, 10:54

CentarsutNaClanak921 je napisao/la:
24 sep 2024, 10:15
Ejnur je napisao/la:
24 sep 2024, 00:04
Ionako budžet za narednu godinu bude usvojen oko marta, tako da ne bi trebalo biti problema. U suprotnom, ima i rebalans da se to zakonski ispegla.
Što se tiče budžeta, on se mora potrošiti u tekućoj godini, ako budžet za slijedeću godinu ne bude usvojen do kraja ove godine, prelazi se na privremeno finansiranje, tada se ne rade kapitalni projekti nego samo osnovno funkcionisanje, plate, porezi i ostala davanja. Ako su sredstva od Kantona planirana u budžetu za ovu godinu moraju biti isplaćena od strane Kantona do 31.12.2024, inače se mora pisati obrazloženje zašto to nije utrošeno. Nakon toga ta stavka se može eventualno naći u nekom rebalansu budžeta slijedeće godine, jer nije realno da bude u budžetu za slijedeću godinu ako se već nalazi u ovogodišnjem. Tako da ukoliko se ta sredstva ne utroše do 31.12.2024 nema nikakvih garancija da će biti dostupna slijedeće godine.

Izjava Ćorića prava gubitnička. Ako je on tražio ove igrače i dobio ih ovakva izjava je u najmanju ruku bezobrazna. Ako je ovo mladi i moderni trener, onda je bolje da su Gospodina Đurbuzovića ostavili da radi još jednu sezonu

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 24 sep 2024, 10:55

Ja iskreno nemam nista protiv Corica, a neke stvari sto se tice taktike, odnosa igraca, trke mora popraviti. Ne moze igrac biti statican, ne moze se lopta vracati nazad s kim god da se igra. Sistem igre se mora mijenjati, a uostalom rezultati diktiraju da li trener treba ostati ili ne. Vec smo puno bodova kuci izgubili a to nije nikako dobro.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 31 gost.