Premijer liga BiH - aktuelno

Virtu4l
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Virtu4l » 05 okt 2024, 22:44

Amcho1 je napisao/la:
05 okt 2024, 21:59
Da nije onako kako je nametnuto, odnosno da je jedna država i jedan predsjednik (bilo koje vijere ili nacije samo da je čovjek) BiH bi za kratak period bila top EU moderna država, ali nažalost realnost je drugačija zato što tako odgovara vanjskim svijetskim faktorima.
To je toliko pogrešna premisa, da je zbog naivnosti pomalo i opasna.

Država je jedna, sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Tri su predsjednika, koji su po Ustavu apsolutno nebitni i njihove ovlasti su nešto malo veće od onih koje ima predsjednik mjesne zajednice.

Kakvi svjetski vanjski faktori? Ili kako se voli reći - neprijatelji. Mi nemamo neprijatelje, nebitni smo, osim jednog - mislim na onoga preko Drine, ali i on je nebitan, samo mu mi iznova i iznova dozvoljavamo da bude bitan.

Je li te neko spriječava da urediš onaj komad zemlje nad kojim imaš apsolutnu kontrolu? Niko te ne spriječava, ni Dodik ni Čović ni Vućić ni Milanović. Kantoni imaju dovoljan stepen autonomije da svaki može da se razvije u kako si rekao "top EU modernu državu". Imaš sasvim dovoljno vlasti na sva tri nivoa, entitetski, kantonalni i opštinski da sve zablista, da sve urediš onako kako treba.

Nisu ovi gore pobrojani dali odobrenje za rad kamenolomu koji je ubio ove nesretne ljude u Jablanici. Nisu ovi gore pobrojani krali u pandemiji, niti su upropastili reviziju tužbe koja ti je potencijalno mogla donijeti desetine milijardi i Srbiju zauvijek odyebati sa naše teritorije. Isto tako nisu pokrali milijarde od rata pa na ovamo, nije Dodik pronevjerio 100 miliona maraka od tunela Hranjen, nego su to uradili zeleni. Da ne nabrajam dalje, shvatio si.

Naš najveći neprijatelj su naši političari koji su uništili pravosuđe, zdravstvo, ekonomiju, raselili milione (više nego agresor). Niko, ponavljam, niko drugi nije kriv osim njih.

Samo nemoj živ bio tih žalopojki kako bi sve bilo super ali nam ne daju. Daju nam itekako. Uzmi za primjer Kanton Sarajevo, pa ćeš vidjeti kako sve može, i nova infrastruktura, i novi autobusi, trolejbusi, tramvaji i svašta nešta, samo kad se malo manje krade.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 05 okt 2024, 22:55

Svaka cast svima ko je pomogao i sa 1km,uvijek se pomagalo u ovakvim situacijama bilo koja zemlja da je u pitanju. Nadam se da se vise nece Tan zvat kerojed jer i ovaj put i prosli pomaze covjek,dobio je cini mi se i nagradu nekakvu prosli put.

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 05 okt 2024, 23:22

Virtu4l je napisao/la:
05 okt 2024, 22:44
Amcho1 je napisao/la:
Da nije onako kako je nametnuto, odnosno da je jedna država i jedan predsjednik (bilo koje vijere ili nacije samo da je čovjek) BiH bi za kratak period bila top EU moderna država, ali nažalost realnost je drugačija zato što tako odgovara vanjskim svijetskim faktorima.

Država je jedna, sa dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Tri su predsjednika, koji su po Ustavu apsolutno nebitni i njihove ovlasti su nešto malo veće od onih koje ima predsjednik mjesne zajednice.

Kakvi svjetski vanjski faktori? Ili kako se voli reći - neprijatelji. Mi nemamo neprijatelje, nebitni smo, osim jednog - mislim na onoga preko Drine, ali i on je nebitan, samo mu mi iznova i iznova dozvoljavamo da bude bitan.

Je li te neko spriječava da urediš onaj komad zemlje nad kojim imaš apsolutnu kontrolu? Niko te ne spriječava, ni Dodik ni Čović ni Vućić ni Milanović. Kantoni imaju dovoljan stepen autonomije da svaki može da se razvije u kako si rekao "top EU modernu državu". Imaš sasvim dovoljno vlasti na sva tri nivoa, entitetski, kantonalni i opštinski da sve zablista, da sve urediš onako kako treba.

Nisu ovi gore pobrojani dali odobrenje za rad kamenolomu koji je ubio ove nesretne ljude u Jablanici. Nisu ovi gore pobrojani krali u pandemiji, niti su upropastili reviziju tužbe koja ti je potencijalno mogla donijeti desetine milijardi i Srbiju zauvijek odyebati sa naše teritorije. Isto tako nisu pokrali milijarde od rata pa na ovamo, nije Dodik pronevjerio 100 miliona maraka od tunela Hranjen, nego su to uradili zeleni. Da ne nabrajam dalje, shvatio si.

Naš najveći neprijatelj su naši političari koji su uništili pravosuđe, zdravstvo, ekonomiju, raselili milione (više nego agresor). Niko, ponavljam, niko drugi nije kriv osim njih.

Samo nemoj živ bio tih žalopojki kako bi sve bilo super ali nam ne daju. Daju nam itekako. Uzmi za primjer Kanton Sarajevo, pa ćeš vidjeti kako sve može, i nova infrastruktura, i novi autobusi, trolejbusi, tramvaji i svašta nešta, samo kad se malo manje krade.
Kako ti je dobar ovaj post. Nije pitanje da li ovo ljudi znaju ili vide nego sto i zasto 'ne zele' da znaju.

Objasnio si.

Respect.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 okt 2024, 23:24

Steven11 je napisao/la:
05 okt 2024, 23:22
Kako ti je dobar ovaj post. Nije pitanje da li ovo ljudi znaju ili vide nego sto i zasto 'ne zele' da znaju.
Ne žele zato jer je ovako lakše i jednostavnije. Neko drugi je kriv i to je to.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 okt 2024, 23:56

Virtu4l je napisao/la:

U Sarajevu se puno promijenila situacija
Narod vise nije rob politike, vec politika postaje rob naroda
Nema vise privatizacije budzeta i za nase pare ima da rade
Svi koji rade ce i ostati na vlasti, a oni koji ne rade poput Mandica ce biti zamjenjeni

Mislim da tim putem treba da idu svi u BiH
Gradjani moraju biti svjesni da su glavni i da svi rade za njih
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 06 okt 2024, 07:45

Virtu4l je napisao/la:
Amcho1 je napisao/la:

Izuzetan post, poslednji red ovog posta sve govori.
Nemogu ni zamisliti kako bi bilo da se umjesto malo manje krade dogodi : ,, napredujemo jer smo suzbili korupciju jer smo sveli krađu na minimum"

Kamaga11
Kontakt:

Post Postao/la Kamaga11 » 06 okt 2024, 08:15

mnon46 je napisao/la:
05 okt 2024, 22:18
Gdje su sad političari, LGBT organizacije, feministkinje? Nema normalno, samo navijači.
Gdje su nebitni faktori tipa sto neko zlostavlja kera tu se oni pitaju, a kad se dogode ovakve katastrofe onda su manji od makovog zrna.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 06 okt 2024, 08:53

Kamaga11 je napisao/la:
06 okt 2024, 08:15
mnon46 je napisao/la:
Gdje su sad političari, LGBT organizacije, feministkinje? Nema normalno, samo navijači.
Gdje su nebitni faktori tipa sto neko zlostavlja kera tu se oni pitaju, a kad se dogode ovakve katastrofe onda su manji od makovog zrna.
Sve si rekao... :salut:

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 06 okt 2024, 09:19

Kamaga11 je napisao/la:
mnon46 je napisao/la:
Kako si siguran da medju navijacima nema politicara i lgbt ?

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 06 okt 2024, 09:27

GradKamena2 je napisao/la:
05 okt 2024, 22:38
slika

:salut:
Kostajnica?

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 06 okt 2024, 10:22

Ne znam koliko je tacna informacija, ali izgleda da neko krije broj nastradalih. Neki lik iz GSS-a tvrdi da ima preko 70 poginulih, je li to moguće? Može li neko provjeriti?
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 06 okt 2024, 10:27

Na sreću mislim da su to klasična špekulisanja koja su uvijek prisutna kada se neka nesreća dogodi i po običaju klasično preuveličavanje tragedije. I kod nas i u regionu. Sjećam se onih poplava 2012, kakvih je tu sve bilo dezinformacija i sličnih bljuvotina da bi se zaradilo na kliku i šeru... Stotine ljudi plutaju Obrenovcem i slične gluposti. Pa onda isto za Doboj...
Drugo, to je nepoštovanje svake žrtve i svake porodice koja još čeka vijesti o svojim bližnjim i stradalim. Sve te koji uvećavaju broj žrtava bih u zatvor, pa neka tamo dokazuju zašto su to radili....

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 06 okt 2024, 10:31

zona072 je napisao/la:
06 okt 2024, 09:19
Kamaga11 je napisao/la:
mnon46 je napisao/la:
Kako si siguran da medju navijacima nema politicara i lgbt ?
Zato što bi iskakali iz paštete da se bilo ko uhvatio lopate i na sekundu.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 06 okt 2024, 10:32

deantinho je napisao/la:
06 okt 2024, 10:27
Na sreću mislim da su to klasična špekulisanja koja su uvijek prisutna kada se neka nesreća dogodi i po običaju klasično preuveličavanje tragedije. I kod nas i u regionu. Sjećam se onih poplava 2012, kakvih je tu sve bilo dezinformacija i sličnih bljuvotina da bi se zaradilo na kliku i šeru... Stotine ljudi plutaju Obrenovcem i slične gluposti. Pa onda isto za Doboj...
Drugo, to je nepoštovanje svake žrtve i svake porodice koja još čeka vijesti o svojim bližnjim i stradalim. Sve te koji uvećavaju broj žrtava bih u zatvor, pa neka tamo dokazuju zašto su to radili....
Nadamo se da je tako. Doduše svako može danas da pusti neku neprovjerenu informaciju.

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 06 okt 2024, 10:43

@kole

Vjeruj da je kod nas, vjerovatno i svugdje, jednostavno to preuveličavanje i svojevrsna paranoja uzela prilično maha. Tragedija je sama po sebi velika da bi se dodatno uvećavala neprovjerenim rekla kazala pričama. Ne mislim na tebe, već na te što šire takve informacije. Nije Jablanica Šangaj, pa da se broj stanovnika mjeri milionima. Tamo vjerovatno svaki čovjek zna svakog komšiju.

Prije par godina u mom gradu je došlo do velike eksplozije na pumpi. U roku od 15 minuta pola grada je pričalo poginulo deset ljudi, a možda i više, plutaju Drinom... Razbacalo leševe. Epilog, jedan poginuo, jedan blaže povrijeđen...

O poplavama da ne pričam...

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 06 okt 2024, 11:28

slika
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

BigZlatan
Kontakt:

Post Postao/la BigZlatan » 06 okt 2024, 12:03

Bivši trener Sarajeva sjeda na užarenu klupu tuzlanske Slobode?

Posljednje ime koje se dovodi u vezu sa užarenom klupom tuzlanske Slobode je Mirza Varešanović koji je trenutno bez angažmana, a posljednji je imao u velikanu bh. fudbala FK Sarajevo

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 06 okt 2024, 12:16

BigZlatan je napisao/la:
06 okt 2024, 12:03

Posljednje ime koje se dovodi u vezu sa užarenom klupom tuzlanske Slobode je Mirza Varešanović koji je trenutno bez angažmana, a posljednji je imao u velikanu bh. fudbala FK Sarajevo
E hoće se usrećiti s njim. :facepalm:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 06 okt 2024, 12:20

Pendulum je napisao/la:
06 okt 2024, 12:16
BigZlatan je napisao/la:

Što? Mirza je vrh trener. Čovjek koji je sa Olimpikom kup uzeo, koji je od katastrofalne sezone Sarajeva na zimskoj pauzi kad je uzeo klub uz odličan niz izborio Evropu. Za Slobodu i više nego sjajan izbor

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 okt 2024, 12:24

kolezeljovac je napisao/la:
06 okt 2024, 12:20
Pendulum je napisao/la:
06 okt 2024, 12:16
BigZlatan je napisao/la:

Što? Mirza je vrh trener. Čovjek koji je sa Olimpikom kup uzeo, koji je od katastrofalne sezone Sarajeva na zimskoj pauzi kad je uzeo klub uz odličan niz izborio Evropu. Za Slobodu i više nego sjajan izbor
+1

Sa Sarajevom uradio vise nego dobar posao.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, Google Adsense [Bot], Proximic i 12 gostiju.