Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Kad bude na Tušnju 0-1, dotični izađe i kaže ne možemo pobijediti Sarajevo kojem je sudija dvanaesti igrač.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
-
- Kontakt:
Za Slobodu u ovom momentu dobar izbor.Niste se zayebali sigurno samo pitanje koliko moze ova vasa ekipa.
Trener koji ima ovu ligu u malom prstu.Nece mu trebati dugo da se adaptira jer zna skoro sve igrace.Nema mu se sta reci za zadnji mandat kod nas,kad su svi halalili Evropu on stigne 10-11 bodova i kolo prije kraja izborimo Evropu koja je vec bila izgubljena.Izvuko nas realno iz sranja koje je Dudic napravio,koji se cesto na nasoj temi žali radi 3 dobre utakmice a po meni prosjecan trener.
Jedino ce vam bit problem fizicka sprema.Ne ocekujte rastrcanu ekipu odma da vam kazem
Trener koji ima ovu ligu u malom prstu.Nece mu trebati dugo da se adaptira jer zna skoro sve igrace.Nema mu se sta reci za zadnji mandat kod nas,kad su svi halalili Evropu on stigne 10-11 bodova i kolo prije kraja izborimo Evropu koja je vec bila izgubljena.Izvuko nas realno iz sranja koje je Dudic napravio,koji se cesto na nasoj temi žali radi 3 dobre utakmice a po meni prosjecan trener.
Jedino ce vam bit problem fizicka sprema.Ne ocekujte rastrcanu ekipu odma da vam kazem
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Vidjet' ćemo.kolezeljovac je napisao/la: ↑06 okt 2024, 12:20Što? Mirza je vrh trener. Čovjek koji je sa Olimpikom kup uzeo, koji je od katastrofalne sezone Sarajeva na zimskoj pauzi kad je uzeo klub uz odličan niz izborio Evropu. Za Slobodu i više nego sjajan izbor

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Jeste uradio, ali vam mora biti jedna stvar jasna...DamirT je napisao/la: ↑06 okt 2024, 12:24+1kolezeljovac je napisao/la: ↑06 okt 2024, 12:20Što? Mirza je vrh trener. Čovjek koji je sa Olimpikom kup uzeo, koji je od katastrofalne sezone Sarajeva na zimskoj pauzi kad je uzeo klub uz odličan niz izborio Evropu. Za Slobodu i više nego sjajan izbor
Sa Sarajevom uradio vise nego dobar posao.
Roster Sarajeva tada i Slobode sad je nebo i zemlja.
Mirza je onda samo poslozio igrace na njihova mjesta i anulirao Dudiceve eksperimente...
Ti si u sastavu imao Renana u zivotnoj formi, Ziljkica koji je dobio poziv u A repku, Dala, Kyeremaha...
Mozes ti napraviti cudo, ali moras imati kvalitetne igrace...
Ovo u Slobodi trenutno, tesko da se moze nazvati kvalitetom koja se ravnopravno moze nositi sa drugim timovima u borbi za opstanak
- kolezeljovac
- Kontakt:
Pa dobro i dovode sad igrače, Bojo, negdje sam pročitao moguće i Dulju da dovedu.... Imat će fin roster, pogotovo na zimu
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Bitno je imati dostiznu razliku bodova na polusezoni. Bit ce sigurno boljih igraca od trenutnih. Jbg kad vidis poziciju kluba na tabeli, tesko da ce htjeti ijedan ozbiljniji trener doci tu, pa ako se ispadne da bude otjeran. Losiji posao od Maksimovica ne moze uraditi (2 boda dosad).Vanja8 je napisao/la: ↑06 okt 2024, 13:07Jeste uradio, ali vam mora biti jedna stvar jasna...DamirT je napisao/la: ↑06 okt 2024, 12:24+1kolezeljovac je napisao/la: ↑06 okt 2024, 12:20
Što? Mirza je vrh trener. Čovjek koji je sa Olimpikom kup uzeo, koji je od katastrofalne sezone Sarajeva na zimskoj pauzi kad je uzeo klub uz odličan niz izborio Evropu. Za Slobodu i više nego sjajan izbor
Sa Sarajevom uradio vise nego dobar posao.
Mirza je onda samo poslozio igrace na njihova mjesta i anulirao Dudiceve eksperimente...
Ti si u sastavu imao Renana u zivotnoj formi, Ziljkica koji je dobio poziv u A repku, Dala, Kyeremaha...
Ovo u Slobodi trenutno, tesko da se moze nazvati kvalitetom koja se ravnopravno moze nositi sa drugim timovima u borbi za opstanak
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne kazem da Mirza, trenutno za Slobodu nije dobar izbor i naravno da i ja zelim od srca da Sloboda sacuva PL status, ali se mora pod hitno raditi na jacanju kvalitete rostera...DamirT je napisao/la: ↑06 okt 2024, 13:41Bitno je imati dostiznu razliku bodova na polusezoni. Bit ce sigurno boljih igraca od trenutnih. Jbg kad vidis poziciju kluba na tabeli, tesko da ce htjeti ijedan ozbiljniji trener doci tu, pa ako se ispadne da bude otjeran. Losiji posao od Maksimovica ne moze uraditi (2 boda dosad).Vanja8 je napisao/la: ↑06 okt 2024, 13:07Jeste uradio, ali vam mora biti jedna stvar jasna...
Hebiga, da ima i carobni stapic , sa Kunicem tesko da se kakva hajra moze nafatati...
Meni je zaista bio Nalic nejasan,imate sigurno najkvalitetniju bazu mladih igraca u BiH, znam i po nasoj Akademiji da su vecina izrazito talentovani momci, pa covjece da je halalio godinu dana jos u federalki, sad bi imao nekoliko potencijalnih i kvalitetnih mladih igraca...To je zalog za buducnost...
Ti kad pogledas, da je Said kad god udje u igru, zapravo alfa i omega ekipe, tacno ne mozes da povjerujes ko sve onda igra u Slobodi.
Vuče bijelo ko Lukas, zna o taktici ko Lukas, maže kosu zejtinom ko Lukas, daje izjave ko Lukas, Lukas bolje pjeva. Bolje da ste Lukasa doveli.
🇵🇸
-
- Kontakt:
Vanja8 je napisao/la: ↑06 okt 2024, 13:58Ne kazem da Mirza, trenutno za Slobodu nije dobar izbor i naravno da i ja zelim od srca da Sloboda sacuva PL status, ali se mora pod hitno raditi na jacanju kvalitete rostera...DamirT je napisao/la: ↑06 okt 2024, 13:41Bitno je imati dostiznu razliku bodova na polusezoni. Bit ce sigurno boljih igraca od trenutnih. Jbg kad vidis poziciju kluba na tabeli, tesko da ce htjeti ijedan ozbiljniji trener doci tu, pa ako se ispadne da bude otjeran. Losiji posao od Maksimovica ne moze uraditi (2 boda dosad).Vanja8 je napisao/la: ↑06 okt 2024, 13:07
Jeste uradio, ali vam mora biti jedna stvar jasna...
Hebiga, da ima i carobni stapic , sa Kunicem tesko da se kakva hajra moze nafatati...
Meni je zaista bio Nalic nejasan,imate sigurno najkvalitetniju bazu mladih igraca u BiH, znam i po nasoj Akademiji da su vecina izrazito talentovani momci, pa covjece da je halalio godinu dana jos u federalki, sad bi imao nekoliko potencijalnih i kvalitetnih mladih igraca...To je zalog za buducnost...
Ti kad pogledas, da je Said kad god udje u igru, zapravo alfa i omega ekipe, tacno ne mozes da povjerujes ko sve onda igra u Slobodi.
Ma pusti tu priču, kod nas je omladinski pogon tanak. Evo zadnjih par godina mi u Slobodi, a ni ostali klubovi, ne mogu reći da imaju nekog mega talenta. Kod nas su u zadnjih par godina bili tu Osmić, Numanović, Mehmedović, Kapetanović, Maksimović, Alić, Pekarić, i niko od njih nije napravio ništa, niti jedan ne igra neku ozbiljnu ulogu u svojim klubovima. Gledam i ove u drugim klubovima, situacija je daleko od dobre. Ljudi spominju neke milionske iznose za Al Jabbera i Guliashvillia, ali od toga nema ništa. Jednom u pet godina pojavi se cifra od milion, kao za Varešanovića, i to je to. Inače, naš limit je 300-500 hiljada, i to za ove iz vrha. Da Sloga, Igman ili Radnik prodaju igrača za tu cifru, nema teorije.
Mi nemamo ništa – nemamo stadione, nemamo uslove za treniranje, trening kampove, teretane, i samim tim nismo nikome interesantni. Čak ni na TV prenosima nas niko ne gleda, a tamo iza vidiš nekakve bare, išarane zgrade grafitima, itd.
E svasta,montolivo18 je napisao/la: ↑06 okt 2024, 14:40Vanja8 je napisao/la: ↑06 okt 2024, 13:58Ne kazem da Mirza, trenutno za Slobodu nije dobar izbor i naravno da i ja zelim od srca da Sloboda sacuva PL status, ali se mora pod hitno raditi na jacanju kvalitete rostera...DamirT je napisao/la: ↑06 okt 2024, 13:41
Bitno je imati dostiznu razliku bodova na polusezoni. Bit ce sigurno boljih igraca od trenutnih. Jbg kad vidis poziciju kluba na tabeli, tesko da ce htjeti ijedan ozbiljniji trener doci tu, pa ako se ispadne da bude otjeran. Losiji posao od Maksimovica ne moze uraditi (2 boda dosad).
Ma pusti tu priču, kod nas je omladinski pogon tanak. Evo zadnjih par godina mi u Slobodi, a ni ostali klubovi, ne mogu reći da imaju nekog mega talenta. Kod nas su u zadnjih par godina bili tu Osmić, Numanović, Mehmedović, Kapetanović, Maksimović, Alić, Pekarić, i niko od njih nije napravio ništa, niti jedan ne igra neku ozbiljnu ulogu u svojim klubovima. Gledam i ove u drugim klubovima, situacija je daleko od dobre. Ljudi spominju neke milionske iznose za Al Jabbera i Guliashvillia, ali od toga nema ništa. Jednom u pet godina pojavi se cifra od milion, kao za Varešanovića, i to je to. Inače, naš limit je 300-500 hiljada, i to za ove iz vrha. Da Sloga, Igman ili Radnik prodaju igrača za tu cifru, nema teorije.
Mi nemamo ništa – nemamo stadione, nemamo uslove za treniranje, trening kampove, teretane, i samim tim nismo nikome interesantni. Čak ni na TV prenosima nas niko ne gleda, a tamo iza vidiš nekakve bare, išarane zgrade grafitima, itd.
Dal 1,2 mil e
Buljubasic 1,5 mil.5
Cimirot 1,6 mil e
Kovacevic, samo od prelaska u Sporting 1,0 mil. e
Tu je jos nekoliko momaka koji ce takodjer napuniti kasu
Celik,
Hamzic,
Tiro,
Mali Mehmedovic iz juniora
Mehic,
Koso,..
Boga mi, vi ste onda bogat klub kad su vam Kunici i slicni ispred vase djece...
Aferim.
Ne bi ni Mirza skupio vise od 2 boda sa onom grupom igraca. Cim se Maksimovic povukao primili ste tricu od Sloge Doboj na Tusnju, a do tada su to vecinom bili iksevi ili minimalni porazi. Izvukao je maksimum iz one grupe amatera. Mirza ce imati puno jaci roster i nece se ni moci porediti.DamirT je napisao/la: ↑06 okt 2024, 13:41Bitno je imati dostiznu razliku bodova na polusezoni. Bit ce sigurno boljih igraca od trenutnih. Jbg kad vidis poziciju kluba na tabeli, tesko da ce htjeti ijedan ozbiljniji trener doci tu, pa ako se ispadne da bude otjeran. Losiji posao od Maksimovica ne moze uraditi (2 boda dosad).Vanja8 je napisao/la: ↑06 okt 2024, 13:07Jeste uradio, ali vam mora biti jedna stvar jasna...
Šta ti ovo treba značiti???
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Fedja je jedino rjesenje za slobodu
On zna na hajp dignut ekipu sa zadnjeg mjesta i po koji bod uzet
On zna na hajp dignut ekipu sa zadnjeg mjesta i po koji bod uzet
- RollingPaper
- Kontakt:
Mirza je dobar trener za Slobodu u ovom momentu. Sa Sarajevom je znao poderat Zrinjski u Mostaru, i to onaj Zrinjski sa Rendulicem.
-
- Kontakt:
Koji mu je izašao na centar i ostavio propuh Renanu i Dalu da trče k'o da su sami na svijetu. Zrinjskom nije trebalo, qurchinu bi ih dobio da je i za šta trebalo Zrinjskom. Neko bi rekao da je to Mirza i završio, jer mu je tad visilo baš što se tiče svega, ali ja ću reći da je Zrinjski igrao malo pod boljenjem qurca.RollingPaper je napisao/la: ↑07 okt 2024, 12:02Mirza je dobar trener za Slobodu u ovom momentu. Sa Sarajevom je znao poderat Zrinjski u Mostaru, i to onaj Zrinjski sa Rendulicem.
Kombinacija Mirza - Azmir Slobodu vjerovatno ostavlja u ligi, što je i najbitnije.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Izbacio je Mirza i Zrinjski u dvomecu polufinala kupa kad je osvojio s Olimpikomkillafrommanilla je napisao/la: ↑07 okt 2024, 12:14Koji mu je izašao na centar i ostavio propuh Renanu i Dalu da trče k'o da su sami na svijetu. Zrinjskom nije trebalo, qurchinu bi ih dobio da je i za šta trebalo Zrinjskom. Neko bi rekao da je to Mirza i završio, jer mu je tad visilo baš što se tiče svega, ali ja ću reći da je Zrinjski igrao malo pod boljenjem qurca.RollingPaper je napisao/la: ↑07 okt 2024, 12:02Mirza je dobar trener za Slobodu u ovom momentu. Sa Sarajevom je znao poderat Zrinjski u Mostaru, i to onaj Zrinjski sa Rendulicem.
Kombinacija Mirza - Azmir Slobodu vjerovatno ostavlja u ligi, što je i najbitnije.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- RollingPaper
- Kontakt:
Zrinjski ne igra nikad "pod boljenjem qrca", pusti tu priču. Pogotov protiv Sarajeva.killafrommanilla je napisao/la: ↑07 okt 2024, 12:14Koji mu je izašao na centar i ostavio propuh Renanu i Dalu da trče k'o da su sami na svijetu. Zrinjskom nije trebalo, qurchinu bi ih dobio da je i za šta trebalo Zrinjskom. Neko bi rekao da je to Mirza i završio, jer mu je tad visilo baš što se tiče svega, ali ja ću reći da je Zrinjski igrao malo pod boljenjem qurca.RollingPaper je napisao/la: ↑07 okt 2024, 12:02Mirza je dobar trener za Slobodu u ovom momentu. Sa Sarajevom je znao poderat Zrinjski u Mostaru, i to onaj Zrinjski sa Rendulicem.
Poziv i Kulašinu, bit će zanimljivo vidit hoće li se sad igrat Borac - Velež 

Pa svakako nema utakmica do 19.10.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Imat ce Sloboda i vise nego dobar roster ali je pitanje mogu li nadoknaditi 30% izgubljene sezone.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.