VeteranSA je napisao/la: ↑14 okt 2024, 09:09
Trenutno u ligi imamo tri ekipe sa izuzetno visokim ambicijama, i dvije koje su svjesne da nemaju uslove za najviši plasman. Ove tri su Zrinjski, Borac i Sarajevo, a ostale dvije Željo i Velež.
Zrinjski radi sve u tišini, na hinjaka, onako baš latinski. Imaju kvalitetnu ekipu, ali rade i sa sudijama, ništa ne prepuštaju slučaju, mada realno nisu ofirni niti blizu kao Borac.
Borac koji krade otkako je Vico na čelu saveza, i to brutalno, otvoreno, bez imalo uvijanja, baš pljačkaju i otimaju, i niko im ništa ne može. Ne znam što to toliko ofirno rade kada imaju solidnu ekipu godinama, a ove sezone rekao bi i odličnu, baš su se pojačali.
I Sarajevo koje je uložilo u ekipu baš mnogo para, sa ciljem titule naravno, ali ne mogu da priđu Zrinjskom i Borcu jer se ovi štite maksimalno.
U cijeloj ovoj priči, od svoje nemoći Mirvić kreira strategiju preko svih medija, preko Magode pokušava promjeniti stvari iz baze , uvlači u cijelu priču ostale klubove, traži podršku na sve strane, plače, a ne znam je li svjestan da je u "nemogućoj misiji" dok se stanje u savezu ovakvo.
Imali su predsjednike saveza 25 godina (Pušina i Begić), deklarisani navijači Sarajeva, imali su kompletnu logistiku i ljude u savezu na svim pozicijama, i malo su napravili. Mislim da ovaj put sa Ibrakovićem i tim pristupom može dovesti samo do još većeg potopa.
Sa druge strane lože Želju i Veleža najviše, jer su Sloboda i Igman tanki, a ekipe tipa Širokog i Posušja se ne žele mješati u ovu priču.
Sa druge strane Željo ima svoj put, dug, težak, ali ne bi trebalo odustati od čišćenja dugova i lošeg rada u prošlosti, pa polako korak po korak.
Ligi ozbiljnog lijeka nema dok ljudi ne shvate da se samo kvalitetom, organizacijom i podrškom sa tribina može naprijed, i dok je sve ostalo kratkog daha. Po meni za sada Zrinjski je najbliži tome, Željo će ići tim putem, a ovo što Borac radi, i Sarajevo želi "na silu" i "rezultat po svaku cijenu" je veoma kratkog daha, i propašće veoma brzo.
Hajde, vidim nick Veteran pa cu nesto malo pametno procitati...
Ali izgleda da je na ovom forumu to postalo izuzetan luksuz..
Elem, nalupa ti svega i svacega ko u mesari kad prave cevape.
Po tebi, Zelju ne zanima regularnost Prvenstva, vi ste izabrali da vracate dugove i da raskrstite sa proslim Upravama ?
Ali me zivo interesuje, kad taj teski put predjete i stvorite ekipu, koja je i sada za samih vrh, a desi se neki novi Vico, pa vas izmasakrira nekoliko godina i ne da vam prismrditi tituli, vi cete to sa odobravanjem primiti?
Po ovom tvom postu imam osjecaj da bi mogli to komentarisati na nacin, "ma hebes titule, bitno je dug da smo vratili"...
Druga stvar, ako spinujes, onda to radis jako lose...
Ne place Mirvic i ne uvlaci na silu nikoga, imao si 4R inicijativu za formiranje Udruzenja Premijerligasa, pa svi znamo u BiH kakav je odgovor od Zelje stigao,"Hvala na pozivu , ali nije jos pravo vrijeme za to ".
De mi zivota ti i Boga, iskreno onako reci, po tebi kad je to optimalno vrijeme ?
Upravo takav stav i otvorio je mogucnost da Vico moze raditi sta zeli, covjece pa vi glasa ne dizete za ovo jezgro kriminala u FS KS na celu sa Colpom i Pilavom iako javno serviraju na sta su sve spremni.
Iskreno, pomalo je i jadno i tuzno da klub poput Zeljeznicara suti,da ne zeli da se suprostavi ovoj mafijaskoj organizaciji, ne ulazeci u sustinu stvarnih razloga takvog stava.
Lako je reci, Mirvic se bori za sebe, bolje je znaci zatvoriti usta i pustiti da te jasu kako zele ?
Nemojte onda dozvoliti da se Mirvic bori samo "za sebe", sto se ne prikljucite pa da se povede borba na nivou cijele PL...
I nije drug bitno da li su Sloboda i Igman "tanki", da postoji volja , a ne podanicki mentalitet, da postoji tih 5 klubova koji mogu sjesti i dogovoriti se, pa da se iskupe snimci, dokazi svih mahinacija na terenu ,da se posalje i UEFA-i I FIFA-i, da im se ukaze na neregularnost, da se zaprijeti istupanjem, khurac bi se i dalje orgijalo i izivljavalo po BH terenima.
A ne, plasiraj spin, Mirvic se bori za sebe, hoce na silu titulu, e koga hebe, neka nas handre, ali i njega ce...
Ma super...