FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 193

Pendulum
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pendulum » 17 okt 2024, 17:01

Bubanja nikad ne očisti žute? Treba sad protiv Veleža očistiti (valjda možemo bez njega protiv Igmana sljedeću) :mrgreen:

Hvala Zlaja!
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 17 okt 2024, 17:35

Hvala ti Bože, inspekcija upala u FSKS. :ljepota:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 17 okt 2024, 17:44

bordobijeli je napisao/la:
17 okt 2024, 08:59
Lecler je napisao/la:
17 okt 2024, 07:36
Amcho1 je napisao/la:
17 okt 2024, 00:06
Sramota je da u našem gradu tik ispred nosa nam hladno sjede ljudi koji nas terorišu godinama, pišaju po navijačima i našoj svetinji. Nejasno je da navijači ne mogu bar pokrenuti neki vid protesta. Stadion navijača kao što je bilo protiv Trnave može smijeniti vladu, a ne nekih par mufljuza iz saveza. Poenta je da je potreban samo neki pokretač, da neko tko predstavlja navijače pozove raju i to je to, takav vid akcije definitivno nedostaje. Nadalje od strane naših navijača uvijek se forsiraju nekakve podjele sa kićenjem titula i epiteta ko je bolji/ veći navijač, te se grupe konstantno izdvajaju kao da ne navijaju za isti klub i upravo je to ono što nas čini slabim. Ko su HZ? Za mene su svi navijači FKS HZ ili bi ostatak navijača trebao da dobije neko drugo ime? Šta neko od 60 godina ko je bio nekad na sjeveru, pa prešao na zapad ili je zavezan za krevet ili neko ko više ne fura furku ludovanja nego ima potrebu da mirno gleda tekmu ili neko ko dovodi malu djecu pa bira mirniju tribinu, a bio je i na sjeveru i na gostovanjima nije više HZ? Da li HZ imaju rok trajanja ili ograničenja sa godinama? Da li možete percipirati u glavi koliko je generacija prošlo preko sjevera, gdje su ti ljudi, da nisu svi pomrli ili im je jednostavno oduzet identitet? Postoje ljudi koji vode i predstavljaju navijačke grupe i isti bi trebali malo poraditi na ujedinjenju svih navijača, odraditi nešto jači marketing i samopromociju te daleko pojačati članstvo. Da bi ljude privukao i da bi ljudi shvatili vrijednosti postojanja navijačkog udruženja i samim tim daleko povećao broj članova moraš im nešto dati i obrazložiti da takvo udruženje ima vrijednost postojanja i da takvo udruženje je spremno boriti se za pravdu sa širim pogledom, a u ovom slučaju to je protiv NSBiH. Da ne budem pogrešno shvaćen, taj vid borbe nikako nije da se nekog premlati isl, već da se pozove na ujedinjenje, proširi članstvo i da neko ko je glas, odnosno predstavlja navijače pozove na mirne proteste. Pozdrav :bih:
:crazy:
Hz su navijači FKS koji dolaze na domaće(sjever) i gostujuće utakmice. Svako ko je navijač FKS može se učlaniti u hz a poslje zna se koja je hijerarhija na tribini i grupi. A što se tiče Vice mi apsolutno nemamo nikakvu šansu da se borimo protiv toga , slično kao s Dodikom niko iz federacije ne moze ga ugroziti tako je i s Vicom samo ih njihovi mogu smjeniti. To je borba protiv vjetrenjace, fks treba pokušati osvojiti predstavnike u KS i da ima uporište i dobar odnos s ostalim kantonima . I opet teško se boriti u skupštini imaš 15 ljudi od kojih 6 bosnjacki a 9 imaš koji će gotovo uvijek biti kontra fks,tako i da pridobijes bosnjacki dio opet pitanje kako se boriti s Beusom i Vicom uz to uvijek imaš i nekog iz Zenice i Tuzle koji isto nisu nešto u ljubavi s FKS . Tako da je to jedan začarana krug al treba težiti regularnosti. Komplikovana država tako i nogometni savez. Teške teme ,dobit veleza doći u što većem broju to je naš zadatak .
Sto ljudi izvrcere price covjek je jasno napisao proteste protiv ovih koji bi nas trebali prestavljati i branit nas interes. NARAVNO NE NA BACIN KAO STO TO VICO I BEUS RADE. Zastitu REGULARNOSTI..

Dalisi ikad cuo da he colpa ili bilo ko iz bosnjacke komponente ista javno rekao, vec konstantno se prica JEDNOGLASNO SE SVE IZGLADAVA.

Cak u nekim EMISIHAMA PILAV I DRUZIBA brane VICU i kad apsulutno nema nikakvog uporista.. sudjenje na kosevu protiv birca sad u sb itd..

Postavit ljude koji ce bar glasat (ako nista iz naseg jantona) onako kako jest.. i trazit regularnost lige. Kad si unutra imas vecu moc da kontaktiras uefu uputis tuzbe dodjes do info, zasto Vico gura colpu i zasto se sve ovo radi sa uslovima nije bas da oni ovo rade cisto radi plate i para..

Takodje mogu ponudit neka nova rjesenja npr; da beus nemoze bit 16 godina pos presjednik, strane sudije, takodje mogu trazut da suspendovani sudija u orvenstvu nemoze bit delegiran da sudi u uefa takmicenju, a kad vide i drugi kantoni da se borimo za BIH SPORT NOGOMET I ONI CE SE PRIDRUZIT

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 okt 2024, 17:52

-700.000 € na TM :kafa:
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 17 okt 2024, 17:56

JavierBosnia je napisao/la:
17 okt 2024, 17:52
Ode Renan?
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 okt 2024, 17:58

mnon46 je napisao/la:
17 okt 2024, 17:56
Ode Renan?
Po storiju izgleda da je vec u Brazilu

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 17 okt 2024, 18:01

17 okt 2024, 17:58
mnon46 je napisao/la:
17 okt 2024, 17:56
Ode Renan?
Po storiju izgleda da je vec u Brazilu
Mozda teretanu smatra svojom drugom kucom. :D
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 17 okt 2024, 18:06

Pa ljudi moji koliko je ovaj Zekic elokventan i stoji iza onoga sto kaze, nismo nikada imali ovakvog trenera. Nadam se da ga seljadija nece otjerati.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 17 okt 2024, 18:08

H8Z7 je napisao/la:
17 okt 2024, 17:35
Hvala ti Bože, inspekcija upala u FSKS. :ljepota:
Moze to biti dobro, a moze biti i mazanje ociju javnosti. Tek kad vidimo rezultate radovacemo se.
Definitivno se vec vide koraci i novi plan nove uprave.
Cini mi se da je Mirvic shvatio sta treba biti fokus uz dobar i jak tim.
Jedno bez drugog ne moze.

Ja opet ponavljam volio bih vidjeti Kusturicu nazad u klubu.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 17 okt 2024, 18:12

Pitar6785 je napisao/la:
17 okt 2024, 17:44
bordobijeli je napisao/la:
17 okt 2024, 08:59
Lecler je napisao/la:
17 okt 2024, 07:36

:crazy:
Hz su navijači FKS koji dolaze na domaće(sjever) i gostujuće utakmice. Svako ko je navijač FKS može se učlaniti u hz a poslje zna se koja je hijerarhija na tribini i grupi. A što se tiče Vice mi apsolutno nemamo nikakvu šansu da se borimo protiv toga , slično kao s Dodikom niko iz federacije ne moze ga ugroziti tako je i s Vicom samo ih njihovi mogu smjeniti. To je borba protiv vjetrenjace, fks treba pokušati osvojiti predstavnike u KS i da ima uporište i dobar odnos s ostalim kantonima . I opet teško se boriti u skupštini imaš 15 ljudi od kojih 6 bosnjacki a 9 imaš koji će gotovo uvijek biti kontra fks,tako i da pridobijes bosnjacki dio opet pitanje kako se boriti s Beusom i Vicom uz to uvijek imaš i nekog iz Zenice i Tuzle koji isto nisu nešto u ljubavi s FKS . Tako da je to jedan začarana krug al treba težiti regularnosti. Komplikovana država tako i nogometni savez. Teške teme ,dobit veleza doći u što većem broju to je naš zadatak .
Sto ljudi izvrcere price covjek je jasno napisao proteste protiv ovih koji bi nas trebali prestavljati i branit nas interes. NARAVNO NE NA BACIN KAO STO TO VICO I BEUS RADE. Zastitu REGULARNOSTI..

Dalisi ikad cuo da he colpa ili bilo ko iz bosnjacke komponente ista javno rekao, vec konstantno se prica JEDNOGLASNO SE SVE IZGLADAVA.

Cak u nekim EMISIHAMA PILAV I DRUZIBA brane VICU i kad apsulutno nema nikakvog uporista.. sudjenje na kosevu protiv birca sad u sb itd..

Postavit ljude koji ce bar glasat (ako nista iz naseg jantona) onako kako jest.. i trazit regularnost lige. Kad si unutra imas vecu moc da kontaktiras uefu uputis tuzbe dodjes do info, zasto Vico gura colpu i zasto se sve ovo radi sa uslovima nije bas da oni ovo rade cisto radi plate i para..

Takodje mogu ponudit neka nova rjesenja npr; da beus nemoze bit 16 godina pos presjednik, strane sudije, takodje mogu trazut da suspendovani sudija u orvenstvu nemoze bit delegiran da sudi u uefa takmicenju, a kad vide i drugi kantoni da se borimo za BIH SPORT NOGOMET I ONI CE SE PRIDRUZIT
Jako tesko, sve lijepo si napisao al ne ide , prvo ti u kantonu ne mozes imati neku prevlast jel i željezničar je konkurent , Tuzla ,Zenica isto nemaju neku ljubav s nama . Dok recimo Vico preko snsd kontrolise sve clanove iz rs isto tako Beusan preko hdz kontrolise hrvatske članova i oni tu imaju daleko bolju poziciju .naravno da sam za promjene samo kazem da je to strasno teska i komplikovana borba .

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 17 okt 2024, 18:16

Mislim da sam već vidio onu teretanu kod njega na story-u.

L'otavo re di Roma F.T.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 17 okt 2024, 18:18

H8Z7 je napisao/la:
17 okt 2024, 18:16

Vidjet cemo u subotu

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 17 okt 2024, 18:58

pjankesarajevo je napisao/la:
17 okt 2024, 18:06
Pa ljudi moji koliko je ovaj Zekic elokventan i stoji iza onoga sto kaze, nismo nikada imali ovakvog trenera. Nadam se da ga seljadija nece otjerati.
Tačno milina čovjeka slušati. :bow:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 17 okt 2024, 20:28

BungaBum je napisao/la:
17 okt 2024, 09:17
Amcho1 je napisao/la:
Sramota je da u našem gradu tik ispred nosa nam hladno sjede ljudi koji nas terorišu godinama, pišaju po navijačima i našoj svetinji. Nejasno je da navijači ne mogu bar pokrenuti neki vid protesta. Stadion navijača kao što je bilo protiv Trnave može smijeniti vladu, a ne nekih par mufljuza iz saveza. Poenta je da je potreban samo neki pokretač, da neko tko predstavlja navijače pozove raju i to je to, takav vid akcije definitivno nedostaje. Nadalje od strane naših navijača uvijek se forsiraju nekakve podjele sa kićenjem titula i epiteta ko je bolji/ veći navijač, te se grupe konstantno izdvajaju kao da ne navijaju za isti klub i upravo je to ono što nas čini slabim. Ko su HZ? Za mene su svi navijači FKS HZ ili bi ostatak navijača trebao da dobije neko drugo ime? Šta neko od 60 godina ko je bio nekad na sjeveru, pa prešao na zapad ili je zavezan za krevet ili neko ko više ne fura furku ludovanja nego ima potrebu da mirno gleda tekmu ili neko ko dovodi malu djecu pa bira mirniju tribinu, a bio je i na sjeveru i na gostovanjima nije više HZ? Da li HZ imaju rok trajanja ili ograničenja sa godinama? Da li možete percipirati u glavi koliko je generacija prošlo preko sjevera, gdje su ti ljudi, da nisu svi pomrli ili im je jednostavno oduzet identitet? Postoje ljudi koji vode i predstavljaju navijačke grupe i isti bi trebali malo poraditi na ujedinjenju svih navijača, odraditi nešto jači marketing i samopromociju te daleko pojačati članstvo. Da bi ljude privukao i da bi ljudi shvatili vrijednosti postojanja navijačkog udruženja i samim tim daleko povećao broj članova moraš im nešto dati i obrazložiti da takvo udruženje ima vrijednost postojanja i da takvo udruženje je spremno boriti se za pravdu sa širim pogledom, a u ovom slučaju to je protiv NSBiH. Da ne budem pogrešno shvaćen, taj vid borbe nikako nije da se nekog premlati isl, već da se pozove na ujedinjenje, proširi članstvo i da neko ko je glas, odnosno predstavlja navijače pozove na mirne proteste. Pozdrav :bih:
napusis se hordama kurca
Imao si dvije opcije, da šutiš i da ljudi misle da si glup ili da progovoriš i otkloniš svaku sumnju. Jbga ti si odabrao ovo drugo i progovorio si. :clap:
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 17 okt 2024, 21:26

17 okt 2024, 18:18
H8Z7 je napisao/la:

Vidjet cemo u subotu
Baš bi bilo glupo da sad ode, baš glupo.

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 17 okt 2024, 21:49

SVANI SUBOTO!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 17 okt 2024, 22:13

17 okt 2024, 18:18
H8Z7 je napisao/la:

Vidjet cemo u subotu
Ma gdje će sad? Polovina oktobra nema ga smisla pustiti.

L'otavo re di Roma F.T.

huntingseason
Kontakt:

Post Postao/la huntingseason » 17 okt 2024, 22:40

Amcho1 je napisao/la:
Grupa kao grupa obavlja navijačke aktivnosti što se tiče tribine i u to ne miješa ostale navijače FKS. Naravno da su svi koji se tako osjecaju HZ, ali dio grupe kao grupe nisj i ne mozes biti ako nisi aktivan u aktivnostima te iste. Opet, svako ko se u bilo koje vrijeme bilo kad ukljuci u odredjenu aktivnost grupe je uvijek dobrodosao, a zna se dobro adresa i radno vrijeme UNFKS, gdje se moze doci uclaniti, kupiti artikal, pomoci u aktivnostima grupe, udijeliti kompliment ili kritiku te se obratiti nekom od clanova UNFKS, a ako si nekad bio član te iste grupe, vrlo vjerovatno poznajes osobe koje bi trebale biti "glas navijaca", pa ih i direktno mozes kontaktirati.
Što se tiče aktivnosti van tribine, ukazivati nekom na vrijednost postojanja udruženja kao takvog je čisti nonsens nakon poplava u Jablanici.
Udruzenju navijaca ne treba nikakav vid marketinga ili samopromocije, jer jednostavno ne trebaju se svakom priblizavati aktivnosti grupe u odredjenim segmentima.
Uzgred, sirem navijačkom puku FKS je problem doci na utakmicu na Kosevo, a kamo li uraditi nesto povodom neceg, pa tako imamo primjere da nas je u četvrtak 25000 na Europi a u subotu 4000 protiv lupam Goška. Mislim da je prioritet to, a ne borba protiv vjetrenjaca.
Usput, zahvala svim navijačima FKS koji su se uključili u akcije UNFKS sto se poplava tice koje ce se nastaviti i u buducim danima.
Mislim da je svrha postojanja jednog ovakvog udruzenja vec vise puta pokazana borbom za klub protiv raznoraznih kriminalaca i uhljeba, pomoci stanovnistvu nase nam drzave, organizovanja humanitarnih akcija i sl.
Sto se borbe sa savezom tice, mislim da ti je jasno da je Vico tu zakovan i da ga tzv B komponenta ne moze smijeniti po statutu NFSBIH.
Bilo kakav vid protesta JEDNE navijacke grupe protiv saveza ne bi urodio plodom, kao sto nisu urodile plodom ni raznorazne inicijative klubova, borbe odredjenih klubova (FKS) protiv saveza i slicno.
Primjer su BHF koji su usli u borbu protiv saveza.

Za kraj, ne kritikujem tebe kao pojedinca, ali prestanite ocekivati da svaku stvar rijesi udruzenje navijaca.

Galantni
Kontakt:

Post Postao/la Galantni » 17 okt 2024, 23:00

Ne volim politiku, ali mislim da je Magoda opasan politicar i da ce biti u vrhu za koju godinu

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 18 okt 2024, 00:08

Sutra nas mora biti minimum 15 000

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 13 gostiju.