Ne znam šta su pojedinci očekivali? Svi su pisali hoćemo sistem, hoćemo da se radi u interesu reprezentacije, hoćemo mlade igrače, hoćemo nove igrače u reprezentaciji, hoćemo patriote nećemo četnike, sve to dobiješ i sad ne paše? Očekujemo od igrača koji nisu igrali nikada prije zajedno da će se razumjeti u potpunosti, da će znati kretnju jedan drugom na terenu bez gledanja i slično? Ekipa u izgradnji a očekujemo da ćemo derati Englesku ili možda Njemačku, Holandiju koje nismo derali ni kad smo najjači bili? Ok, Mađarska bi bila našeg ranga ali trenutno nije. Zašto nije? Zato što su i oni počeli isto, gradili ekipu, malo podmlađivali, forsirali, uigravali, da bi dobili to da su stabilni i stalni učesnici takmičenja, da se redovno nose sa puno jačim reprezentacijama i tako dalje. Selektor na klupi ŠEST godina, koliko je kod nas selektora prošlo za šest godina?Madal je napisao/la: ↑03 nov 2024, 22:58Druga cinjenica koju ignorises je da nas nijedan kvalitetan reprezentativni selektor ne zeli preuzeti a sve i da zeli nemamo novca da ga platimo. Izmijenjali smo bruku selektora u zadnje vrijeme i sva imena koja su se vrtila za nasu klupu, a nisu na kraju izabrani, su za Bogu plakati.
Jugoslovenske ublehe smo izvrtili, Vaha nas nece, imamo par mladjih po Europi koji nisu bili zainteresovani u tom trenutku da nas preuzmu, a mozda ne bi ni nikad, i ostaje nam Sergej i ova ekipa. Ni ja nisam nesto ocaran njihovom trenerskom kvalitetom. Puno vise ce nam reci naredni prozor da vidimo jesu li ista naucili novo.
Mada ima dosta i do nerealnih ocekivanja rezulta.ti.com navijaca i ismijavanja sto Esmir ne igra od prve minute, a protiv Madjarske smo se mogli uvjeriti sto to nije bajna solucija kako se predstavljalo i par slicnih primjera.
Druga stvar, selektor, ok, Barba nema iskustva, vidi se, ali bar voli to što radi i bori se svim srcem. Sad će neko doći mogu i ja biti selektor ako je to neka referenca. Koga dovesti umjesto Barbe ili koga smo htjeli prije Barbe? Šta je Bilić rekao o tome kad su ga povezivali sa nama? Vaha? Šta da preuzmu, Šehića i Pjanića koji hlade jaja u Arabiji, koji ne mogu meda, Ćivića, Kovačevića i Miličevića, Gojaka, Duljevića, Nalića, Pirića? Prvo niko neće jer nema kvaliteta, drugo ne možeš ga platiti. Koji će Vahi da mu se u 70 i nekoj godini spominje majka, žena, djeca, nakon svih uspjeha koje je kreirao sa afričkim reprezentacijama da se pati sa Ćivićima, Lončarima, Saničanima? Zbog pišljivih 15000€?
Ako sve bude kako treba, ako se dovedu igrači koji se planiraju dovesti i ako budu nastavili rasti (igrački) i napredovati kako sad igraju a Barba ne uspije ništa uraditi u narednih 2-3-4 godine, pitat ću te da li će morati ganjati neko ime ili će se sami nuditi kad vide da ima materijala i kad vide da mogu nešto uraditi. Za koliko je Ćiro radio koji je slovio za jednog od najvećih trenera u našem regionu? Za 10000€ ali sa bonusom od milion maraka ako se plasira i plus oni sponzori što je dovodio.
Znači ili ga moraš platiti masno ili moraš imati kvalitet, šta mi imamo od tog dvoga? Nijedno a ni drugo.