Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Madal
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Madal » 03 nov 2024, 23:16

fanatik19 je napisao/la:
03 nov 2024, 23:06
Madal je napisao/la:
03 nov 2024, 22:58
Druga cinjenica koju ignorises je da nas nijedan kvalitetan reprezentativni selektor ne zeli preuzeti a sve i da zeli nemamo novca da ga platimo. Izmijenjali smo bruku selektora u zadnje vrijeme i sva imena koja su se vrtila za nasu klupu, a nisu na kraju izabrani, su za Bogu plakati.
Jugoslovenske ublehe smo izvrtili, Vaha nas nece, imamo par mladjih po Europi koji nisu bili zainteresovani u tom trenutku da nas preuzmu, a mozda ne bi ni nikad, i ostaje nam Sergej i ova ekipa. Ni ja nisam nesto ocaran njihovom trenerskom kvalitetom. Puno vise ce nam reci naredni prozor da vidimo jesu li ista naucili novo.

Mada ima dosta i do nerealnih ocekivanja rezulta.ti.com navijaca i ismijavanja sto Esmir ne igra od prve minute, a protiv Madjarske smo se mogli uvjeriti sto to nije bajna solucija kako se predstavljalo i par slicnih primjera.
Kada je u pitanju Esmir najveci problem u toj utakmici je bio promjena formacije gdje se komplet odbrana pogubila jer smo prvi put igrali s 4 od dolaska ove garniture. Esmir je tu utakmicu bio nas najbolji pojedinac.
Uvijek se moze dovest kvalitetan trener, zasto ne opet neki stranac?. Ne kazem da je Petev bio neka trenercina, bilo je i sa njim uzasnih utakmica ali ti je jasam primjer da postoji pristupacan i dobar trener jos uvijek samo treba pazljivo izabrat. Jakirovic bi sa ovim igracima preskocio Madjare k'o plitak potok jer je trenercina dok ja njega kao licnost naprimjer ne podnosim za razliku od Barbareza kojeg obozavam. Medjutim, ovo je trenerski posao i stvari se gledaju drugacije i realnim ocima a to je da je Jakirovic fudbalski trener a Barbarez pokeras!
Esmir je tu utakmicu bio medju najboljim ali i medju najgorim. Zavisi kako to sve gledamo. A formacija i jest bila gdje bi se izmedju ostalog i on bolje uklopio.
Esmir je macak u vreci od prve minute sve dok igra u MLSu koja je saban liga u odnosu na Europu i intenzitet utakmica u Europi. Ali to se vama koji ste smarali o neznalici pokerasu koji ga stedi da ne pregori nije moglo objasniti. Vjerovatno ni sad ne razumijete.

A Jakirovic je cini mi se bio vec jednom u nekim kontaktima pa nas odbio, ili grijesim jer ih se dosta izmijenjalo. Svakako da je trenercina. A da ti dodje neko kao Ivaylo je jedan u 1000. A ni on nije imao neku bajnu karijeru prije reprezentacije.

Edit: Da, odbio nas je da ostane u Rijeci i gradi pricu, samo da bi tu pricu **** u pola svega na poziv Dinama. Da toliko smo bitni i toliko dobro placamo. I taj ti argument pada u vodu.
Isto da ja pisem kako bi sa Gvardiolom ponizili Madjare.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 03 nov 2024, 23:20

Madal je napisao/la:
Druga cinjenica koju ignorises je da nas nijedan kvalitetan reprezentativni selektor ne zeli preuzeti a sve i da zeli nemamo novca da ga platimo. Izmijenjali smo bruku selektora u zadnje vrijeme i sva imena koja su se vrtila za nasu klupu, a nisu na kraju izabrani, su za Bogu plakati.
Jugoslovenske ublehe smo izvrtili, Vaha nas nece, imamo par mladjih po Europi koji nisu bili zainteresovani u tom trenutku da nas preuzmu, a mozda ne bi ni nikad, i ostaje nam Sergej i ova ekipa. Ni ja nisam nesto ocaran njihovom trenerskom kvalitetom. Puno vise ce nam reci naredni prozor da vidimo jesu li ista naucili novo.

Mada ima dosta i do nerealnih ocekivanja rezulta.ti.com navijaca i ismijavanja sto Esmir ne igra od prve minute, a protiv Madjarske smo se mogli uvjeriti sto to nije bajna solucija kako se predstavljalo i par slicnih primjera.
Ne znam šta su pojedinci očekivali? Svi su pisali hoćemo sistem, hoćemo da se radi u interesu reprezentacije, hoćemo mlade igrače, hoćemo nove igrače u reprezentaciji, hoćemo patriote nećemo četnike, sve to dobiješ i sad ne paše? Očekujemo od igrača koji nisu igrali nikada prije zajedno da će se razumjeti u potpunosti, da će znati kretnju jedan drugom na terenu bez gledanja i slično? Ekipa u izgradnji a očekujemo da ćemo derati Englesku ili možda Njemačku, Holandiju koje nismo derali ni kad smo najjači bili? Ok, Mađarska bi bila našeg ranga ali trenutno nije. Zašto nije? Zato što su i oni počeli isto, gradili ekipu, malo podmlađivali, forsirali, uigravali, da bi dobili to da su stabilni i stalni učesnici takmičenja, da se redovno nose sa puno jačim reprezentacijama i tako dalje. Selektor na klupi ŠEST godina, koliko je kod nas selektora prošlo za šest godina?

Druga stvar, selektor, ok, Barba nema iskustva, vidi se, ali bar voli to što radi i bori se svim srcem. Sad će neko doći mogu i ja biti selektor ako je to neka referenca. Koga dovesti umjesto Barbe ili koga smo htjeli prije Barbe? Šta je Bilić rekao o tome kad su ga povezivali sa nama? Vaha? Šta da preuzmu, Šehića i Pjanića koji hlade jaja u Arabiji, koji ne mogu meda, Ćivića, Kovačevića i Miličevića, Gojaka, Duljevića, Nalića, Pirića? Prvo niko neće jer nema kvaliteta, drugo ne možeš ga platiti. Koji će Vahi da mu se u 70 i nekoj godini spominje majka, žena, djeca, nakon svih uspjeha koje je kreirao sa afričkim reprezentacijama da se pati sa Ćivićima, Lončarima, Saničanima? Zbog pišljivih 15000€?

Ako sve bude kako treba, ako se dovedu igrači koji se planiraju dovesti i ako budu nastavili rasti (igrački) i napredovati kako sad igraju a Barba ne uspije ništa uraditi u narednih 2-3-4 godine, pitat ću te da li će morati ganjati neko ime ili će se sami nuditi kad vide da ima materijala i kad vide da mogu nešto uraditi. Za koliko je Ćiro radio koji je slovio za jednog od najvećih trenera u našem regionu? Za 10000€ ali sa bonusom od milion maraka ako se plasira i plus oni sponzori što je dovodio.

Znači ili ga moraš platiti masno ili moraš imati kvalitet, šta mi imamo od tog dvoga? Nijedno a ni drugo.
mosa lošmi stićko tit-ula!

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 03 nov 2024, 23:22

@Madal , Petev ni poslije Nase repke nije mu karijera bas nesto. Kao sto ni Jakirevicu ne ide, kakve igrace dinamo ima pa nista, sl eto od ovih nasih duhova bi nesto napravio.
Ja jedino podrzavam Barbareza jer je s njim dosla sva ova Promjena u vidu Spahica i SS, inace bi nam Miske iz kafane dogovarao igrace mitraljezom
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 03 nov 2024, 23:25

Madal je napisao/la:
03 nov 2024, 23:16
fanatik19 je napisao/la:
03 nov 2024, 23:06
Madal je napisao/la:

Kada je u pitanju Esmir najveci problem u toj utakmici je bio promjena formacije gdje se komplet odbrana pogubila jer smo prvi put igrali s 4 od dolaska ove garniture. Esmir je tu utakmicu bio nas najbolji pojedinac.
Uvijek se moze dovest kvalitetan trener, zasto ne opet neki stranac?. Ne kazem da je Petev bio neka trenercina, bilo je i sa njim uzasnih utakmica ali ti je jasam primjer da postoji pristupacan i dobar trener jos uvijek samo treba pazljivo izabrat. Jakirovic bi sa ovim igracima preskocio Madjare k'o plitak potok jer je trenercina dok ja njega kao licnost naprimjer ne podnosim za razliku od Barbareza kojeg obozavam. Medjutim, ovo je trenerski posao i stvari se gledaju drugacije i realnim ocima a to je da je Jakirovic fudbalski trener a Barbarez pokeras!
Esmir je tu utakmicu bio medju najboljim ali i medju najgorim. Zavisi kako to sve gledamo. A formacija i jest bila gdje bi se izmedju ostalog i on bolje uklopio.
Esmir je macak u vreci od prve minute sve dok igra u MLSu koja je saban liga u odnosu na Europu i intenzitet utakmica u Europi. Ali to se vama koji ste smarali o neznalici pokerasu koji ga stedi da ne pregori nije moglo objasniti. Vjerovatno ni sad ne razumijete.

A Jakirovic je cini mi se bio vec jednom u nekim kontaktima pa nas odbio, ili grijesim jer ih se dosta izmijenjalo. Svakako da je trenercina. A da ti dodje neko kao Ivaylo je jedan u 1000. A ni on nije imao neku bajnu karijeru prije reprezentacije.
Promijenili smo formaciju i tu smo se zakopali jer nam je Bicakcic koji jedva stoji na nogama zajedno sa Katicem trebao da zatvori Sallaija i Szoboslaia sto je bilo ravno samoubistvu. Esmir je jedini lik u nasoj ekipi koji je bio u stanju primit loptu, povuc, predriblat protivnika i sacuvat je u nasem posjedu za razliku od ovih cvajtasa i poluamatera kao sto su Hajradinovic, Burnic i slicne qarine
Jakirovic je trebao doci kada je Ivaylo, cak ga je i Spaha predlagao zajedno s pokerasom ali su ovi doveli Peteva. Drugi kontakt je bio dok je bio trener Rijeke i covjek je to javno poslije ispricao da je on obecao Miskovicu da ce ostati ali da mu zajedno sa strucnim stabom podeblja ugovor nakon povratka sa priprema sto se nije desilo i on je nakon par utakmica otisao u Dinamo.
Ukratko, covjek bi mozda kod nas dobio malo jaca primanja nego u Rijeci ali ni priblizna onome sto mu je Dinamo dao.
Ali, sad pa sad ako je moguce a vjerujem da jeste bi bio pun pogodak dovesti njega dok se jos stvari spasit mogu jer ce poslije biti kasno

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 03 nov 2024, 23:29

fanatik19 je napisao/la:
03 nov 2024, 23:25
Promijenili smo formaciju i tu smo se zakopali jer nam je Bicakcic koji jedva stoji na nogama zajedno sa Katicem trebao da zatvori Sallaija i Szoboslaia sto je bilo ravno samoubistvu. Esmir je jedini lik u nasoj ekipi koji je bio u stanju primit loptu, povuc, predriblat protivnika i sacuvat je u nasem posjedu za razliku od ovih cvajtasa i poluamatera kao sto su Hajradinovic, Burnic i slicne qarine
Jakirovic je trebao doci kada je Ivaylo, cak ga je i Spaha predlagao zajedno s pokerasom ali su ovi doveli Peteva. Drugi kontakt je bio dok je bio trener Rijeke i covjek je to javno poslije ispricao da je on obecao Miskovicu da ce ostati ali da mu zajedno sa strucnim stabom podeblja ugovor nakon povratka sa priprema sto se nije desilo i on je nakon par utakmica otisao u Dinamo.
Ukratko, covjek bi mozda kod nas dobio malo jaca primanja nego u Rijeci ali ni priblizna onome sto mu je Dinamo dao.
Ali, sad pa sad ako je moguce a vjerujem da jeste bi bio pun pogodak dovesti njega dok se jos stvari spasit mogu jer ce poslije biti kasno
Jeste Esmir ima te kvalitete ali i ima onaj dio da zaboravi trcati nazad, na igru bez lopte i nikakv u duel igri sto mi tesko mozemo trpiti na ovom nivou. Ali nejse, nisam se ni nadao da si u stanju shvatiti zasto Esmir nije zacementiran u prvih 11 u A ligi nacija.

A Jakirovic evo, sve si napisao. 2x kontakt i nije nas preuzeo. Odbio nas. I zakljucujes pricu sa "Ali, sad pa sad ako je moguce a vjerujem da jeste bi bio pun pogodak dovesti njega dok se jos stvari spasit mogu jer ce poslije biti kasno". Zaista genijalno, nemam rijeci. Bez teksta sam. Lijep pozdrav.
-Beogradski sindikat

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 03 nov 2024, 23:32

GG3 je napisao/la:
03 nov 2024, 23:22
@Madal , Petev ni poslije Nase repke nije mu karijera bas nesto. Kao sto ni Jakirevicu ne ide, kakve igrace dinamo ima pa nista, sl eto od ovih nasih duhova bi nesto napravio.
Ja jedino podrzavam Barbareza jer je s njim dosla sva ova Promjena u vidu Spahica i SS, inace bi nam Miske iz kafane dogovarao igrace mitraljezom
Covjek je osvojio duplu krunu sa Dinamom i izbacio Betis u kako strucnjaci rekose najgoroj sezoni Dinama ikada. Poceo je novu sezonu sa 6 pobjeda, 1 remijem i 2 poraza i dobio je nogu samo zbog toga sto ga nije dovela trenutna uprava kluba nego prethodna i od starta su samo cekali da ga smjene. I sta se evo drasticno promijenilo u Dinamu njegovim odlaskom osim 2 dobre utakmice u Ligi Prvaka? Osijek im uvalio 4 komada usred Maksimira i sa Istrom spasavaju zivu glavu u finisu utakmice. Upgrade, nema sta

KoloDD
Kontakt:

Post Postao/la KoloDD » 03 nov 2024, 23:36

Jakir popusijio protiv hajduka doma, onda jos fasovao od Bayerna in Slavena ukupno 13 golova. Gotova priča , još glupo reagirao poslije bayernove kante.

Morali su ga izbaciti

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 03 nov 2024, 23:39

Madal je napisao/la:
03 nov 2024, 23:29
fanatik19 je napisao/la:
03 nov 2024, 23:25
Jeste Esmir ima te kvalitete ali i ima onaj dio da zaboravi trcati nazad, na igru bez lopte i nikakv u duel igri sto mi tesko mozemo trpiti na ovom nivou. Ali nejse, nisam se ni nadao da si u stanju shvatiti zasto Esmir nije zacementiran u prvih 11 u A ligi nacija.

A Jakirovic evo, sve si napisao. 2x kontakt i nije nas preuzeo. Odbio nas. I zakljucujes pricu sa "Ali, sad pa sad ako je moguce a vjerujem da jeste bi bio pun pogodak dovesti njega dok se jos stvari spasit mogu jer ce poslije biti kasno". Zaista genijalno, nemam rijeci. Bez teksta sam. Lijep pozdrav.
Kako volim kad me neko pokusa spustit na zemlju a zapravo sebe napravi jos glupljim nego dosad.
Neandrtalac, prvi put on nije odbio nas, nego su oni smatrali da im ne moze postavljat uslove Sergej Jakirovic koji je vodio Maribor, Sesvete i Goricu i oni odyebali tog Jakirovica. Dakle, to je bilo prije nego ce on preuzeti Zrinjski. Ako treba jos napisati ovo jednom, opet cu jer vidim da si zaostao.
Drugi put je on odbio nas jer je bio tad trener fudbalskog kluba a ne fudbalske reprezentacije i izgleda samo tvoj pileci mozak misli kako neko preferira selektorski posao prije toga, pogotovo biti selektor nase reprezentacije koja mu nudi podjednaka primanja kao njegov tadasnji klub HNK Rijeka u kojem je tada bog i batina. Dakle, jel uvezao tvoj pileci mozak da je to jedini slucaj kada je on nas odbio sto bi uradio svaki trener da se nadje u takvoj situaciji.
A sada, covjek je bez angazmana, jel trebam dalje nesto objasnjavat ili si povezao 2 i 2? Veliki pozdrav glupko mali :wave:
Zadnja izmjena: fanatik19, dana/u 03 nov 2024, 23:44, ukupno mijenjano 1 put.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 03 nov 2024, 23:43

KoloDD je napisao/la:
03 nov 2024, 23:36
Jakir popusijio protiv hajduka doma, onda jos fasovao od Bayerna in Slavena ukupno 13 golova. Gotova priča , još glupo reagirao poslije bayernove kante.

Morali su ga izbaciti
Jakir nije vodio Dinamo protiv Slavena kad vec toliko zelis da ti odgovorim jer znam da si me se pozelio pa cu ti izac u susret jer sam vcrs bas raspolozen. Inace, jedna mala Barcelona je primila 8 komada od Bayerna i kao sad svjetsko cudo sto je Dinamo 9. Svak gleda sto je izgubio od Hajduka 0 1 kuci, a niko ne gleda sto je tog istog Hajduka 5 mjeseci ranije 2 puta pobijedio u 5 dana u gostima i vratio najveceg rivala na fabricka podesavanja. Srdacan pozdrav

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 03 nov 2024, 23:46

Kakav Jakirovic, samo Kek, Guardiola ili Xabi Alosno :kafa:
-Beogradski sindikat

KoloDD
Kontakt:

Post Postao/la KoloDD » 03 nov 2024, 23:48

Dobro , nije Slaven bijo. Ali jbg teško da trener
Može ostati ako doma izgube od najvećeg rivala i potone u minhenu . To sa Bayern samo, nebi letijo.

A nije se zaboravilo one uzvratne katastrofe u pragu i Solunu, blamaža protiv kosovara.

A igrali Očajni fudbal često, trenerski je bijo Jekyll i Hide.

Neznam sigurno dobar trener a fali mu još nešto za veće klubove. Mislim da bi mogao biti odlican selektor za BiH , mnogo bolji nego svi u zadnjim godinama.
Zadnja izmjena: KoloDD, dana/u 03 nov 2024, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 03 nov 2024, 23:51

Ma najbolje da mi opet mijenjamo selektora, to nas je i dovelo tu gdje smo.
Ma da Guardiola licno dodje i ponudi se ja da se pitam rekao bih ne hvala. Dosta vise i tih mijenjanja i sranja, nemam u opste neka ocekivanaj od repke i nek ljudi rade na miru 3-4 godine pa cemo vidjet. Puno Gore ne moze biti od 74 mjesta gdje smo sada…
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

denialalner
Kontakt:

Post Postao/la denialalner » 03 nov 2024, 23:57

Sheyi je napisao/la:
02 nov 2024, 14:20
Je li ovaj Buljubasic fakat tolika truba da se ne moza za par minuta u Rizersporu izboriti?
Prosto je.....

Turska liga je najteža liga za mlade igrače

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 03 nov 2024, 23:59

Madal je napisao/la:
03 nov 2024, 23:46
Kakav Jakirovic, samo Kek, Guardiola ili Xabi Alosno :kafa:
Zaboravih gore, imam jos jedno odlicno koncipirano pitanje za tebe.
Zamisli sebe(Jakir), odes na razgovore u jednu firmu i izneses im svoje uslove, oni ih ne prihvate(Savez) i kazu ti haj ti sine kuci pa postavljaj svojima uslove. Nedugo nakon toga, odes u drugu firmu(Zrinjski), dokazes se kao vrhunski radnik, to prepozna jos ozbiljnija i finansijski jaca firma(Rijeka) i dovede te. Ti odes tu, pokazes takodjer jos jednom da si izuzetno strucan. U tom trenutku, trazi te firma koja te vec odbila(Savez) jer si im eto ti neznalica postavljao uslove i nudi ti ista primanja kao firma u kojoj trenutno radis(Rijeka) i daje neka ovlastenja, ali jos uvijek ne ispunjavaju tvoje uslove(da povede komplet strucni stab koji svugdje vodi sa sobom, pa cak i u nasu ligu je to uspio uraditi)
Pitanje za milion dolara: STA BI TI URADIO U OVAKVOJ SITUACIJI?

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 04 nov 2024, 00:04

Kakvih se degenerika nakotilo ovdje…
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 04 nov 2024, 00:28

RajvoSA03 je napisao/la:
02 nov 2024, 22:21
mahic je napisao/la:
01 nov 2024, 15:48
RajvoSA03 je napisao/la:
01 nov 2024, 14:08
Nisam se oglasavao po pitanju Bazdara, sve dok nisam dobio info da je nas, sto sam i iznio na forum. Htio bih ovim putem reci da je njegov izbor uvijek bila Bosna i Hercegovina. Decko je odbio Piksijev poziv za Ligu Nacija u septembru, odigrao jos jednu utakmicu u dresu U21 reprezentacije Srbije, a u oktobru je odbio i tu istu U21 reprezentaciju.

Isto tako, poruka koju je napisao u maju mjesecu je bila direktiva od strane uprave Partizana. Nemojte ga osudjivati, momak je bio tada pod ogromnim pritiskom i njegov slucaj nije ni blizu slucaja tipa Huseinbasic i Burnic.

Dobrodosao Samede :bih:
jel stoji i za Luku Kulenovica, jer si i njega spomenuo kao novog reprezentativca BiH?
:D
slika
kod mene si polozio, svaka cast na info :)

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 05 nov 2024, 20:19

Sandro Kulenovic ove sezone igra sjajno za Dinamo.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 05 nov 2024, 20:38

Alen Mustafic 25 god (Slovan Bratislava) zanimljiv igrac.

Ovaj Kulenovic iz Dinama je vec rekao da ce igrati za Hrvatsku, ako se ne varam.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 nov 2024, 20:42

RollingPaper je napisao/la:
05 nov 2024, 20:38
Alen Mustafic 25 god (Slovan Bratislava) zanimljiv igrac.

Ovaj Kulenovic iz Dinama je vec rekao da ce igrati za Hrvatsku, ako se ne varam.
Mustafic je totalno nezanimljiv igrač.
Sandro Croat.

Bašić je bio poprilično bolji od Sučića u U21, ali jedan ne mrda iz ruskog (ispod)prosjeka Orenburga i stagnira, dok drugi igra LP i napreduje.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 nov 2024, 21:19

Arjan Malic (19) ponovo na klupi Dortmund - Sturm
Nadamo se nekim minutama
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, kakarut i 28 gostiju.