Esmir je tu utakmicu bio medju najboljim ali i medju najgorim. Zavisi kako to sve gledamo. A formacija i jest bila gdje bi se izmedju ostalog i on bolje uklopio.fanatik19 je napisao/la: ↑03 nov 2024, 23:06Kada je u pitanju Esmir najveci problem u toj utakmici je bio promjena formacije gdje se komplet odbrana pogubila jer smo prvi put igrali s 4 od dolaska ove garniture. Esmir je tu utakmicu bio nas najbolji pojedinac.Madal je napisao/la: ↑03 nov 2024, 22:58Druga cinjenica koju ignorises je da nas nijedan kvalitetan reprezentativni selektor ne zeli preuzeti a sve i da zeli nemamo novca da ga platimo. Izmijenjali smo bruku selektora u zadnje vrijeme i sva imena koja su se vrtila za nasu klupu, a nisu na kraju izabrani, su za Bogu plakati.
Jugoslovenske ublehe smo izvrtili, Vaha nas nece, imamo par mladjih po Europi koji nisu bili zainteresovani u tom trenutku da nas preuzmu, a mozda ne bi ni nikad, i ostaje nam Sergej i ova ekipa. Ni ja nisam nesto ocaran njihovom trenerskom kvalitetom. Puno vise ce nam reci naredni prozor da vidimo jesu li ista naucili novo.
Mada ima dosta i do nerealnih ocekivanja rezulta.ti.com navijaca i ismijavanja sto Esmir ne igra od prve minute, a protiv Madjarske smo se mogli uvjeriti sto to nije bajna solucija kako se predstavljalo i par slicnih primjera.
Uvijek se moze dovest kvalitetan trener, zasto ne opet neki stranac?. Ne kazem da je Petev bio neka trenercina, bilo je i sa njim uzasnih utakmica ali ti je jasam primjer da postoji pristupacan i dobar trener jos uvijek samo treba pazljivo izabrat. Jakirovic bi sa ovim igracima preskocio Madjare k'o plitak potok jer je trenercina dok ja njega kao licnost naprimjer ne podnosim za razliku od Barbareza kojeg obozavam. Medjutim, ovo je trenerski posao i stvari se gledaju drugacije i realnim ocima a to je da je Jakirovic fudbalski trener a Barbarez pokeras!
Esmir je macak u vreci od prve minute sve dok igra u MLSu koja je saban liga u odnosu na Europu i intenzitet utakmica u Europi. Ali to se vama koji ste smarali o neznalici pokerasu koji ga stedi da ne pregori nije moglo objasniti. Vjerovatno ni sad ne razumijete.
A Jakirovic je cini mi se bio vec jednom u nekim kontaktima pa nas odbio, ili grijesim jer ih se dosta izmijenjalo. Svakako da je trenercina. A da ti dodje neko kao Ivaylo je jedan u 1000. A ni on nije imao neku bajnu karijeru prije reprezentacije.
Edit: Da, odbio nas je da ostane u Rijeci i gradi pricu, samo da bi tu pricu **** u pola svega na poziv Dinama. Da toliko smo bitni i toliko dobro placamo. I taj ti argument pada u vodu.
Isto da ja pisem kako bi sa Gvardiolom ponizili Madjare.