FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
23%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 159

Argentina
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Argentina » 05 nov 2024, 21:03

Virtu4l je napisao/la:
05 nov 2024, 15:48
TefalTava je napisao/la:
05 nov 2024, 15:42
citaj sa razumijevanjem nemoj odmah sa pljuvanjem krenuti tacno po ovome vidis koliko ljudi nemaju pojma kako idu procedure :crazy:

Imaju ljudi pojma, ali ovdje ti se sad opasno lome koplja oko stranačke pripadnosti.

SDP linija je izgurala ovaj projekat južne tribine, od Tanovića do Magode, a Benjamina Karić će samo nastaviti taj posao. Naravno, uz podršku ljudi iz kluba.

Ovo će bit jak predizborni adut za izbore 2026., a svi znamo kome to ne odgovara.

Ljudi su nepune dvije godine na vlasti i evo nam južne tribine. Pametnom dosta. :cool:
Ja sam prvi pljuvao sve stranke i njihove ljude jer su iskoristavali klub za promociju (kriv je klub poprilicno jer je dozvolio ovo).

Ovo sto ovi SDPovci guraju, a ako izguraju ce biti prvi koji su klub koristili, a da je i klub nesta dobio. Vidjet cemo kako ce Benjamina, lazna obecanja ili ce ispunjavati.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 nov 2024, 21:15

Argentina je napisao/la:
05 nov 2024, 21:03
Ja sam prvi pljuvao sve stranke i njihove ljude jer su iskoristavali klub za promociju (kriv je klub poprilicno jer je dozvolio ovo).

Ovo sto ovi SDPovci guraju, a ako izguraju ce biti prvi koji su klub koristili, a da je i klub nesta dobio. Vidjet cemo kako ce Benjamina, lazna obecanja ili ce ispunjavati.

Ja pljujem samo jednu stranku, onu koja nas je sve dovela do ovog raspada sistema.

Ono što ti mogu potvrditi je to da je Benjamini Karić stadion Grbavica među prioritetnim projektima. Tu nema ni najmanje dileme, ali nije sve samo do nje.

Za nas je najvažnije da se ima vlast po vertikali, tako da niko ne može ništa blokirati. Da su recimo zeleni (SBiH )uzeli mjesto načelnika NS, onda bi mogli blokirati, samo zato jer su to pokrenuli "ovi drugi". Tako to kod nas funkcioniše, revanšizam level maksimum.

Onda bi mi tražili krivce, pljuvali sve redom, a samo bi bili žrtva njihove političke borbe. Ovako SDP mora završiti što je započela jer ih niko ne može kočiti, sve je njihovo po vertikali, Opština, Kanton, Federacija.

Ona je svakako član kluba, ide na utakmice i ne sumnjam da će uraditi sve što može.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 05 nov 2024, 21:39

MocMahale444 je napisao/la:
05 nov 2024, 17:58
Kockar nije pozvao Muftu, sramota :puke:
Pa zove svog truhlog Hadzikica...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

caffetin
Kontakt:

Post Postao/la caffetin » 05 nov 2024, 21:41

kad ce tender ? jesul pare obezbjedjezne ? projekat ???
menstrual

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 05 nov 2024, 21:59

Stigao nalog da se Trojkaši malo veličaju. Hajmo malo o Želji

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 05 nov 2024, 22:01

ManIng je napisao/la:
05 nov 2024, 20:42
Moze inf koji bi sad trebao kapacitet da bude sa izgradenim jugom ?
Ne mogu da udjem u sliku, ali mešćini da piše 5 hiljada i nešto

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 05 nov 2024, 22:19

Valter je napisao/la:
05 nov 2024, 21:59
Kakvo bolan velicanje, **** i Trojki i SDA i sve stranke. Trojka, odnosno SDP je ocito najblizi da ispuni obecanje dato za Zelju. Svi ostali su nas zajebali, to je realnost i istina.

Vidjet cemo hoce li nas i SDP zeznuti ili ispuniti.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 05 nov 2024, 22:44

nema dobrih političara, barem ne kada se dokopaju vlasti, ne gumo nikoga od njih ali biću im zahvalan ako ovo stvarno urade

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 05 nov 2024, 22:59

Valter je napisao/la:
I meni se cini da se bzvze ovde hvale stranke.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 05 nov 2024, 23:03

Ni Boljevic danas nije trenirao

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 05 nov 2024, 23:41

Valter je napisao/la:
Kakvo velicanje Trojanaca ili zelenih stakora, napisao sam kako jeste, a to je da pare nisu na racunu KS ili Federacije nego se moraju namjenski potrositi i tender cs biti medjunarodni, nema stimanja tek tako, a ovi love glasove pred naredne izbore, bukvalno je tako.

Da je do nase politike znas kad bi dobili Jug, nikad. **** im mamu svima redom.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 05 nov 2024, 23:43

Virtu4l je napisao/la:
05 nov 2024, 21:15
Argentina je napisao/la:
05 nov 2024, 21:03

Ja pljujem samo jednu stranku, onu koja nas je sve dovela do ovog raspada sistema.

Ono što ti mogu potvrditi je to da je Benjamini Karić stadion Grbavica među prioritetnim projektima. Tu nema ni najmanje dileme, ali nije sve samo do nje.

Za nas je najvažnije da se ima vlast po vertikali, tako da niko ne može ništa blokirati. Da su recimo zeleni (SBiH )uzeli mjesto načelnika NS, onda bi mogli blokirati, samo zato jer su to pokrenuli "ovi drugi". Tako to kod nas funkcioniše, revanšizam level maksimum.

Onda bi mi tražili krivce, pljuvali sve redom, a samo bi bili žrtva njihove političke borbe. Ovako SDP mora završiti što je započela jer ih niko ne može kočiti, sve je njihovo po vertikali, Opština, Kanton, Federacija.

Ona je svakako član kluba, ide na utakmice i ne sumnjam da će uraditi sve što može.
Nidje veze, projekat ide preko Opstine, pises stvari o kojima ne znas. Ko god da je dobio lokalne izbore rijesio bi Jug jer onaj ko to zavrsi dobija masu glasova u KS samo na osnovu toga. Ko to zakoci tac mu je. Bukvalno.

Jos jednom za ove ostale, niko se ne promovise **** im mamu svima redom.

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 05 nov 2024, 23:45

RatoborniMrmot je napisao/la:
05 nov 2024, 20:15
Orvel je napisao/la:
05 nov 2024, 18:41
Ne vjerujem dok se skroz ne izgradi. Video, skica i render je bio sto puta. Bageri su izlazili da se lazira slika. Dok ne bude otvoren ne vjerujem jer znajuci nas milion stvari se moze zakomplikovati do tog finalnog cina a ako jos dodamo i politiku u jednacinu onda je oprez opravdan
Ove pare nisu kantonalne, federalne, drzavne nego je EBRD, kako li se vec zove, finansiranje za infrasrrukturu, a ovi taman skupljaju politcke poene kao da su oni to odradili ( SDP u ovom slucaju ) tako da ne bi trebalo biti problema. Da su finansije vezane za KS ili Federaciju ne bih ni ja vjerovao, jer su ovi sprzili kes ko pijani rusi :urnebes: al u ovom slucaju ne bi trebalo biti problema, valjda :mrgreen:

Dok se odradi tender, zalbe, radovi ocekujem da ce prica biti gotova taman pred naredne izbore :urnebes:

Al ide Jug punim :cool: a onda Zapad :opaopa:
otkud ti ta ideja? pare direktno iz kantonalnog budzeta, iz transfera za Ministarstvo sporta, kakav EBRD??

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 05 nov 2024, 23:47

theKuPuS je napisao/la:
05 nov 2024, 23:45
Orvel je napisao/la:
05 nov 2024, 18:41
Ne vjerujem dok se skroz ne izgradi. Video, skica i render je bio sto puta. Bageri su izlazili da se lazira slika. Dok ne bude otvoren ne vjerujem jer znajuci nas milion stvari se moze zakomplikovati do tog finalnog cina a ako jos dodamo i politiku u jednacinu onda je oprez opravdan
Ove pare nisu kantonalne, federalne, drzavne nego je EBRD, kako li se vec zove, finansiranje za infrasrrukturu, a ovi taman skupljaju politcke poene kao da su oni to odradili ( SDP u ovom slucaju ) tako da ne bi trebalo biti problema. Da su finansije vezane za KS ili Federaciju ne bih ni ja vjerovao, jer su ovi sprzili kes ko pijani rusi :urnebes: al u ovom slucaju ne bi trebalo biti problema, valjda :mrgreen:

Dok se odradi tender, zalbe, radovi ocekujem da ce prica biti gotova taman pred naredne izbore :urnebes:

otkud ti ta ideja? pare direktno iz kantonalnog budzeta, iz transfera za Ministarstvo sporta, kakav EBRD??
Jasta su, dnevna doza Magode.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 06 nov 2024, 00:56

Budući da ni Boljević nije trenirao danas, sve više sam za formaciju 4-4-2, sa Suljom i Filipom u napadu a po stranama Cvetanoski i Šabić. Iskreno koliko sam imao priliku gledati utakmicu sa tribine tokom derbija je meni Šabić ostavio skroz okej utisak, pa sve nešto hoću da igra sve više i da ga forsiramo. Momak ima brutalan centaršut. Desno krilo svakako nemamo, a Šabićev jedini problem je što je Cvetanoski trenutno kao Leao, a Boljević ko Boljević, ne možeš ga staviti na klupu jer nikad ne znaš kad mu može doći da igra lopte i da napravi nešto..
Grupa iznad svakog pojedinca.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 nov 2024, 06:10

05 nov 2024, 23:43
Virtu4l je napisao/la:
05 nov 2024, 21:15

Nidje veze, projekat ide preko Opstine, pises stvari o kojima ne znas. Ko god da je dobio lokalne izbore rijesio bi Jug jer onaj ko to zavrsi dobija masu glasova u KS samo na osnovu toga. Ko to zakoci tac mu je. Bukvalno.

Jos jednom za ove ostale, niko se ne promovise **** im mamu svima redom.

Ponovo mlatiš gluposti.

Šta sam ja gore napisao? Upravo to, da ide preko Opštine.

Nego moraš nešto da melješ, po običaju.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 nov 2024, 07:11

theKuPuS je napisao/la:
05 nov 2024, 23:45

Kao što rekoh iznad, čovjek mora da mlati gluposti, ali upozorio sam na ovakve jer vidiš političku konotaciju u onome što piše (spržili pare, ismijavanje Magode i slično).

Novac budžetiran i spreman već godinu dana,

slika
Pare su alocirane iz Federalnog budžeta ka Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo. Zato sam i napisao da je izuzetno važna ta politička vertikala od Opštine, preko Kantona do Federacije. Da u jednoj nemaju vlast, ovdje bi nastao cirkus.

EBRD. :rol:
Voli te tvoje Sarajevo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 nov 2024, 08:47

Odakle pare dolaze je potpuno sekundarna stvar. Ono što je bitno jeste da je ovo najveći alocirani iznos za FK Željezničar u poslijeratnom periodu.

Para je bilo i ranije a još su cijene rada i materijala bile i niže tako da se jug mogao uraditi mnogo prije samo nije bilo razumijevanja a ni političke volje. Doduše, obećanja je bilo jako puno i to od svih struktura vlasti.

Koliko je tu bilo novca mogao se cijeli station uraditi da blista.

Htio to neko ili ne mi ovdje moramo priznati koliki je doprinos Trojka a posebno SDP (Na čelu sa Magodom) dao za FK Željezničar.

Da Magoda i SDP ovo koriste za promociju koriste ali i treba. Velika je ovo stvar za Klub i isti ovo treba i mora iskoristiti također za svoju promociju na sve naćine.

Ako se vratite nazad vidjet ćete da sam među prvima rekao da ću ih bojkovati na sve načine ako ne održe riječ, i isto tako ću u ovom trenutku da iskažem veliku podršku trenutnoj vlasti u Kantonu a posebno Magodi (Bio on Željovac ili ne) i SDP-u zbog održane riječi.

Prosto ne mogu da vjerujem da je neko ispoštovao obećano prema Klubu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 nov 2024, 08:55

braco je napisao/la:
05 nov 2024, 09:14
Levin je napisao/la:
04 nov 2024, 20:27

Mirčevski – Sama činjenica da je ekipa prodisala i stvorila više prilika kada je izašao dovoljno govori. @Braco možda ima pravo kada predlaže igru bez klasične desetke. Mirčevski i Hiroš usporavaju napade, nemaju završni pas i previše lutaju po terenu. U prvom poluvremenu je prosuo nekoliko dobrih lopti iz kojih su se mogle izroditi dobre prilike. Još čekam da me demantuje, ali trenutno ne vidim kako će značajnije doprinijeti.
Sad se tu postavlja pitanje koji vezni red protiv Veleža izvesti. Hiroša mislim da neće biti zbog povrede, Huso nadajmo se da će biti zdrav,, a za Al Jabera nemamo pojma u kakvom će stanju biti jer ne znamo evo ni koliko dana će se zadržat u Rijadu, a i kad se vrati pitanje je u kakvom će stanju biti od puta i psihički od potencijalno propalog transfera.

Karić i Mirčevski definitivno za sada nisu na nivou koji nam treba, valjda se dohavizaju.

Tako da kad sve to sumiramo, protiv Veleža potencijalne varijante bi mogle biti 4-3-3 sa Radovcem, Husom i Al Jaberom ako posljednja dvojica budu spremni ili varijanta iz drugog poluvremena na Pecari sa Dangubićem na polušpicu i Suljom na špicu, a iza da budu Radovac i Huso npr.

Ima i ona koju sam spominjao pred meč sa Širokim, a to je sa Šabićem na poziciji desetke za koju neki tvrde da mu je i prirodna pozicija, ali opet kažem nekako mi je najmanje izgledna jer ga Ćorić do sad nije stavljao na tu poziciju.
Da mi je neko rekao na početku sezone da ćemo mukom sklapati vezni red nakon 12 kola ne znam šta bi mu rekao. Mslm znam ali nije baš za javnost. Heh

Jučer na treningu nije bilo ni Boljevića ni Huse a, kako pišu, otpali su definitivno Hiroš i Mirčevski za Velež tako da je vrlo upitno ko će od veznjaka biti u rosteru za utakmicu.

U najgorem slučaju ostat ćemo sa Al Jaberom (Valjda će se vratiti do nedjelje) i Radovcem u vezi. Što i nije loše samo da se mali vrati čiste glave. Ako se nešto ne promijeni jedino mi je logično 4-4-2 sa dva špica. Možda to i nije loša opcija.

Samo da Karića ne uvodi obzirom da je opasniji za naš gol nego za protivnički.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 06 nov 2024, 09:08

Vracaj Djorica i Vukoju
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Mana, perodeformero, ristagrad i 53 gosta.