Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

numanumaye22
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la numanumaye22 » 06 nov 2024, 15:54

SetoKaiba je napisao/la:
06 nov 2024, 15:53
Šta ovaj irvas debil ovoliko likuje, kao da mu je otac pobijedio na izborima? Ni oni najzakletiji republikanci ne slave toliko.
Propali advokatcicu jel te stid pojavit se na sudjenu a ne izgovoriti jednu jedinu rijec? :urnebes:

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 06 nov 2024, 15:55

numanumaye22 je napisao/la:
06 nov 2024, 15:54
SetoKaiba je napisao/la:
Šta ovaj irvas debil ovoliko likuje, kao da mu je otac pobijedio na izborima? Ni oni najzakletiji republikanci ne slave toliko.
Propali advokatcicu jel te stid pojavit se na sudjenu a ne izgovoriti jednu jedinu rijec? :urnebes:
Ja ne pričam, meni pričaju, krembilu.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 06 nov 2024, 15:56

SetoKaiba je napisao/la:
06 nov 2024, 15:55
SetoKaiba je napisao/la:
Jak pravnik nema sta, sa tako kocijaskim rjecnikom. Nije ni cudo sto nam je pravni sistem u banani. :salut:

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 06 nov 2024, 15:57

06 nov 2024, 15:56
SetoKaiba je napisao/la:

Jak pravnik nema sta, sa tako kocijaskim rjecnikom. Nije ni cudo sto nam je pravni sistem u banani. :salut:
Trebam ti pokazati platnu listu, počećeš je postavljati i govoriti da je tvoja, kao što radiš s većinom stvari. :salut:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 nov 2024, 15:58

06 nov 2024, 15:49
soko je napisao/la:
06 nov 2024, 15:45
alemsa je napisao/la:
06 nov 2024, 15:37

Eh vala ako je iko gledao manje svoj interes to je bio on, platu nije uzimao, ovi ga sudski procesi kostali milione, sto mu nikad ne bi napakovali da se nije bavio politikom, pa atentati i ostalo. I Clinton je imao privatne zatvore pa je narod trpo tu kad je bio predsjednik da bi uzimo pare. Oba Bush-a uljari bili pa isli po bliskom istoku itd. Nije ti to nista neuobicajeno.
Ta plata je sica koliko oni ukradu kad su na tim pozicijama. To je samo mazanje ociju sirotinji da eto ne uzima platu.
Jel tebi normalno da on zaposli Ivanku i muza joj u bijelu kucu, da budu senior advisori i da imaju access za tajne dokumente?
Meni nije, pogotovo ona, treba pravila nakit, probala neke bizinise, sve propalo i eto ona da je neki advisor za naj mocniju drzavu planete
Trump kod Joea obecao i otvoriti sve fajlove za smrt JFK, ceka se i to. Prvo je odbio komplet ih otpecatit zbog nekih utjecajnih i bogatih ljudi koji su ga zamolili, ali rekao je ako pobjedi da ce to sve otkriti ovaj put. :tokralju:

Past ce pola Hollywooda sa Diddyem hahahaha
Ma laze. Svi su politicari lazovi, pecaju sirotinju.
Pogotovo Trump.
Ja sam uvjek govorio, on ti je kao neki "fancy car sales guy".
Baca onu pricu ako kupis dobru masinu, bice ckepi k'o salate, pogotovo ovi debelim gaborima.
A u sustini je sve do tebe, radi na sebi, imaj pricu pa ces pokupiti trebu. Tako je i sa svim drugim, radi na sebi, pokreni biznis, skoluj se bices ok. Uzdaj se use i u svoj kluse :kafa:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 nov 2024, 16:00

soko je napisao/la:

Ta plata je sica koliko oni ukradu kad su na tim pozicijama. To je samo mazanje ociju sirotinji da eto ne uzima platu.
Jel tebi normalno da on zaposli Ivanku i muza joj u bijelu kucu, da budu senior advisori i da imaju access za tajne dokumente?
Meni nije, pogotovo ona, treba pravila nakit, probala neke bizinise, sve propalo i eto ona da je neki advisor za naj mocniju drzavu planete
Sica-sica, on je nije uzimao dok ostali jesu.

Ne sikiraj se ide Trump train:
slika
Trump will fix it, ove 4 godine kad vidis promjene na bolje, '28 ti si Republican, eto vidjet ces :kafa:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 06 nov 2024, 16:00

Njima (RS Srbima) da je cilj da su prosperitetni i da imaju lovu ne bi ni zahtjevali ono što zahtjvaju od ove države. Umjesto da rade na tome da je ojačaju i ustabile (jer je to uslov svih uslova da krenemo naprijed) i tako krenemo u razvoj svega oni je potkopavaju misleći ako je razvale da će tamo gdje ode biti bolje. Neće. Niko ništa ne daje džaba, to vi sami sa sobom nosite.
Napravili su od zapada bauk a od rusa i kineza koji su konzervativniji i nametljiviji sto puta, očekuju da će nešto profitirati. Što je apsurd svih apsurda niko ili većina ne bi nikad zamjenio rusiju za francusku, ameriku ili njemačku, ni u kom osnovu i interesu. Tu se ogleda licemjerje i zaluđenost.
I mi ostali u BIH smo duduci u toj nekoj svijesti o sebi ali bar smo svjesni činjenice gdje je bolje i gdje su nam veće šanse da uspijemo. Zašto da bilo čije dijete odgajaju sistemi i oligarhije tipa rusije, mađarske, srbije gdje sutra samo možeš biti pijun koji će te neko slati da gineš za razloge sa kojim nemaš veze, ili da se tvoja djeca odgajaju u okruženju gdje će mu biti sputavane bilo kakve vrste razvoja, sloboda i prava, gdje će kao i leorey opet bježati put njemačke i srati kako je tamo margarin jeftiniji.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 nov 2024, 16:16

alemsa je napisao/la:
06 nov 2024, 16:00
soko je napisao/la:

Sica-sica, on je nije uzimao dok ostali jesu.

Ne sikiraj se ide Trump train:
slika
Trump will fix it, ove 4 godine kad vidis promjene na bolje, '28 ti si Republican, eto vidjet ces :kafa:
Izbjegavas pitanja :kafa:
Ja samo gledam brojke, je.bo empty promises i lies :kafa:

jedanjeborac
Kontakt:

Post Postao/la jedanjeborac » 06 nov 2024, 16:30

SetoKaiba je napisao/la:
06 nov 2024, 15:39
jedanjeborac je napisao/la:
06 nov 2024, 10:14
Donald razbio.

Prilika da se svijet malo unormali.

Dosta je vodanja ljudi na povodcu po berlinskim ulicama kao da su kerovi.

Ne ocekujem previse u kontekstu BiH.

I dalje sam stava koji pisem vec godinama, da bi sva tri naroda u Bih bila srecnija da ne zive zajedno i da je to jedini nacin da budu srecni.

I to se vidi na svakom koraku.
Ja bih vam još sutra dao da se otcijepite i da vidite koliko ste jadni bez državnog budžeta i pomoći koju dobijate odatle. Ne biste bili u stanju samostalno godinu dana preživjeti, bankrotirali biste i pocrkali od gladi (što i nije loša opcija). Evo, navest ću ti konkretne primjere. U mojoj branši, pravosuđu, sudije u Srpskoj imaju znatno manju plaću od sudija u Federaciji (400-500 KM), nemaju topli obrok i prijevoz i moraju tužiti za to. Zato svi dolaze u Federaciju raditi, jer su plaće mnogo bolje. Penzije su vam manje, životni standard je manji i ono bi se otcijepilo. Tačno, kad bi vas se kutarisalo, ova država bi prodisala. Ja sam za.

Te nade da bi vas Srbija uzela sebi su toliko glupe da ih ne treba ni komentarisati, oni su ionako jadni i bijedni i siromašni (osim Beograda i Novog Sada) i sigurno ne bi htjeli sebi pripajati dodatnu sirotinju.
Pitanje 1 - Kolika nezaposlenost u FBIH, kolika u Republici Srpskoj?
Putanje 2 - Gdje je vjeca prosjecna plata?
Pitanje 3 - U kojem entitetu je tokom korone bilo nestasica brasna?
Pitanje 4 - U kojem entitetu je dolazilo do restrikcija vode i grijanja?
Pitanje 5 - Iz kojeg entiteta je vise ljudi pobjeglo na Zapad u posljednjih deset godina?
Za Srbiju!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 nov 2024, 16:31

soko je napisao/la:
06 nov 2024, 16:16

Bit ce i brojke ne sikiraj se

Imas sve predispodicije republikanca, nisi glup (po mom misljenju), zaradjujes dobro, zivis gdje treba da zivis, bitni su ti family values kao i 90% Bosanca koji imaju preko 30 godina (osim ovih sto su u manjini tkz. je.bivjetri). Stas s ovim budalama da ti uce sina da je normalno da ga slajafaju u guzicu, nemam ni ja nista protiv nek se slajfa ko hoce ali mimo mene i moje porodice. Samo ignorises ove hardcore conservatives (nisu ni oni zdravi) kao sto bi ih ignoriso i da zivis u Bosni i haj. Regulare

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 06 nov 2024, 16:36

06 nov 2024, 16:30
SetoKaiba je napisao/la:
Donald razbio.

I dalje sam stava koji pisem vec godinama, da bi sva tri naroda u Bih bila srecnija da ne zive zajedno i da je to jedini nacin da budu srecni.

Ja bih vam još sutra dao da se otcijepite i da vidite koliko ste jadni bez državnog budžeta i pomoći koju dobijate odatle. Ne biste bili u stanju samostalno godinu dana preživjeti, bankrotirali biste i pocrkali od gladi (što i nije loša opcija). Evo, navest ću ti konkretne primjere. U mojoj branši, pravosuđu, sudije u Srpskoj imaju znatno manju plaću od sudija u Federaciji (400-500 KM), nemaju topli obrok i prijevoz i moraju tužiti za to. Zato svi dolaze u Federaciju raditi, jer su plaće mnogo bolje. Penzije su vam manje, životni standard je manji i ono bi se otcijepilo. Tačno, kad bi vas se kutarisalo, ova država bi prodisala. Ja sam za.

Te nade da bi vas Srbija uzela sebi su toliko glupe da ih ne treba ni komentarisati, oni su ionako jadni i bijedni i siromašni (osim Beograda i Novog Sada) i sigurno ne bi htjeli sebi pripajati dodatnu sirotinju.
Pitanje 5 - Iz kojeg entiteta je vise ljudi pobjeglo na Zapad u posljednjih deset godina?
Pa de se odvojite, izvršite pritisak na ove svoje lelemudane koji stalno prde o tome da to što pričaju sprovedu u djelo i onda da vas vidimo kako plivate samostalno.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 06 nov 2024, 16:38

SetoKaiba je napisao/la:
Donald razbio.

Jel i Srbiju dijelimo da se izmirimo? Sandžak Bosni, Vojvodina Ugarima, oni uz granicu sa Albanijom Albaniji, Kosovo je svakako sretno bez Srbije.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 06 nov 2024, 16:39

Joj ko djeca :mrgreen:
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 nov 2024, 16:40

alemsa je napisao/la:
06 nov 2024, 16:31
soko je napisao/la:
06 nov 2024, 16:16

Bit ce i brojke ne sikiraj se

Imas sve predispodicije republikanca, nisi glup (po mom misljenju), zaradjujes dobro, zivis gdje treba da zivis, bitni su ti family values kao i 90% Bosanca koji imaju preko 30 godina (osim ovih sto su u manjini tkz. je.bivjetri). Stas s ovim budalama da ti uce sina da je normalno da ga slajafaju u guzicu, nemam ni ja nista protiv nek se slajfa ko hoce ali mimo mene i moje porodice. Samo ignorises ove hardcore conservatives (nisu ni oni zdravi) kao sto bi ih ignoriso i da zivis u Bosni i haj. Regulare
Pa valjda ti znas da ako se sin hoce slajfat u guzicu, slajface se.
Nemere tebe niko natjerat da hashima metnes u usta. Ili te to pali i ne pali. Ja volim zdipu, volio je otkad znam za se :kafa:
Za mene ti hardcore lijevi i desni ista gamad.
Kao sto sam ti i govorio prije, gledam brojke. A zavrsio sam za magistra pa to znam bolje gledati daleko bolje neg prosjecan coj'k

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 06 nov 2024, 16:41

chily-rz je napisao/la:
06 nov 2024, 16:38
SetoKaiba je napisao/la:

Jel i Srbiju dijelimo da se izmirimo? Sandžak Bosni, Vojvodina Ugarima, oni uz granicu sa Albanijom Albaniji, Kosovo je svakako sretno bez Srbije.
Na svih pet pitanja se jako lako može odgovoriti, u Šumskoj živi tipa malo preko milion stanovnika, u Federaciji preko 2,5 miliona, otud razlike u postocima koje ovaj četnik vadi, ali je to lako ispinovati i zaluditi ovakve poput njega sa 12 zuba u glavi i još manje moždanih ćelija.

Logično je da je veća nezaposlenost u entitetu koji ima preko dva puta više stanovnika, kao što je logično i da je u četnitetu veća prosječna plaća (neznatno, tipa 20 KM) jer je veći postotak ljudi zaposlen u državnim preduzećima, gdje su plaće veće, bar na papiru, jer kao što svi znamo, privatnici vole prijaviti na minimalac, a ostatak davati u koverti. Više ljudi=više zaposlenih u privatnom sektoru (jer ne mogu svi biti na budžetu)=prividno niže plaće=niža prosječna plaća. Dalje, nemam pojma gdje je bila nestašica brašna tokom korone, u Sarajevu i Tuzli nije bila, iako su ljudi kupovali kao ludi, to su vas vjerovatno vaši mediji filovali informacijama kako biste mislili da ste superiorni jer hej, nemate nestašicu brašna. Super za vas, uspjeli ste. Na četvrto pitanje je isto lako odgovoriti, opet činjenicom da je preko dva i po puta više ljudi, a grejni i vodovodni sistemi nisu planirani za ovolike zgrade i objekte koji se grade. Peto je isto, gdje je više stanovništva, više će ga se iseliti. Eto četalju, da ti pokažem da ta Dodikova spika ne prolazi negdje gdje imaš ljude koji su sposobni koristiti mozak, a ne slijediti velikog (u svakom smislu) vođu slijepo i uzimati sve što on kaže kao činjenicu.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 nov 2024, 16:49

soko je napisao/la:
06 nov 2024, 16:40

Nemere tebe niko natjerat da hashima metnes u usta. Ili te to pali i ne pali. Ja volim zdipu, volio je otkad znam za se :kafa:
Kao sto sam ti i govorio prije, gledam brojke. A zavrsio sam za magistra pa to znam bolje gledati daleko bolje neg prosjecan coj'k
Jeste ono tako kazes, slazem se ali koliko imas lozionicara koji idu za trendom. Koliko je sad postalo tranny jer je trend/furka biti tranny. Haj ti pa znaj :kafa:

Za 2 godine ce ti biti i brojevi :kafa:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 06 nov 2024, 16:57

SetoKaiba je napisao/la:
06 nov 2024, 15:57
06 nov 2024, 15:56
SetoKaiba je napisao/la:

Trebam ti pokazati platnu listu, počećeš je postavljati i govoriti da je tvoja, kao što radiš s većinom stvari. :salut:
Brate iskreno yebe mi se za tvoju platnu listu :rol:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 06 nov 2024, 17:10

alemsa je napisao/la:
06 nov 2024, 16:49
soko je napisao/la:
06 nov 2024, 16:40

Jeste ono tako kazes, slazem se ali koliko imas lozionicara koji idu za trendom. Koliko je sad postalo tranny jer je trend/furka biti tranny. Haj ti pa znaj :kafa:

Za 2 godine ce ti biti i brojevi :kafa:
Neki dan su ovdje bili brojevi pa su ismijani kao liberalni ili sta vec. Nesto mi govori da ce ih ovaj pripisati sebi. A troskove zivota koji su se davno vec odmakli od pitanja inflacije, moze spustiti samo magicnim stapicem.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 nov 2024, 17:13

Kajzer10 je napisao/la:
06 nov 2024, 17:10

Neki dan su ovdje bili brojevi pa su ismijani kao liberalni ili sta vec. Nesto mi govori da ce ih ovaj pripisati sebi. A troskove zivota koji su se davno vec odmakli od pitanja inflacije, moze spustiti samo magicnim stapicem.
Naviklo se na to burazeru, sve sto ne bude valjalo bit ce kriv Trump, sve sto bude valjalo bit ce da je samo nastavio od liberala. Mozete li ikad reci ista da neko moze bolje od demokrata :kafa:

Sve sto je valjalo zadnjih 4 godine je kontinuitet Trumpa/on pripremio, samo demokrate sje.bale sa inflacijom. Eto da budem malo vi :kafa:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 nov 2024, 17:17

Narod je rekao svoje (ko im je bio bolji), otreso je k'o sljivu za rakije. Jos evo i popular vote podero sto je necuveno za republikanca. Prica zavrsena

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: MElloo i 6 gostiju.