Ovo primjer razmisljanja koji polazi od nekih premisa koje su nedokazive, kolaju u informacionom prostoru svih nas, ali licno se ne slazem sa njima, cak bih rekao prilicno zlonamjerna, ali od suzene svijesti samo mozes sam imati stetu, nije moje da se petljam.sljivo je napisao/la: ↑06 nov 2024, 16:00Njima (RS Srbima) da je cilj da su prosperitetni i da imaju lovu ne bi ni zahtjevali ono što zahtjvaju od ove države. Umjesto da rade na tome da je ojačaju i ustabile (jer je to uslov svih uslova da krenemo naprijed) i tako krenemo u razvoj svega oni je potkopavaju misleći ako je razvale da će tamo gdje ode biti bolje. Neće. Niko ništa ne daje džaba, to vi sami sa sobom nosite.
Napravili su od zapada bauk a od rusa i kineza koji su konzervativniji i nametljiviji sto puta, očekuju da će nešto profitirati. Što je apsurd svih apsurda niko ili većina ne bi nikad zamjenio rusiju za francusku, ameriku ili njemačku, ni u kom osnovu i interesu. Tu se ogleda licemjerje i zaluđenost.
I mi ostali u BIH smo duduci u toj nekoj svijesti o sebi ali bar smo svjesni činjenice gdje je bolje i gdje su nam veće šanse da uspijemo. Zašto da bilo čije dijete odgajaju sistemi i oligarhije tipa rusije, mađarske, srbije gdje sutra samo možeš biti pijun koji će te neko slati da gineš za razloge sa kojim nemaš veze, ili da se tvoja djeca odgajaju u okruženju gdje će mu biti sputavane bilo kakve vrste razvoja, sloboda i prava, gdje će kao i leorey opet bježati put njemačke i srati kako je tamo margarin jeftiniji.
Bosna i Hercegovina, samo moze biti ono sto i danas jeste na zadovoljstvo svih nas, RS i Federacija kao konfederacija ravnopravnih partnera gdje narod fluktuira shodno svojim interesima. Po Lukavici nisam malo ljudi sreo koji mi kazu da su jako zadovoljni zivotom i da i u prijateljskom smislu su napravili bolje konekcije sa bosnjacima nego sa ljudima sa kojima zive citav zivot, ili isto tako sa hrvatima. a poslovnih prilika gdje se saradjuje
je puno vise.
svako usitnjivanje je obicna ludost, ali moguce je da je da se tu strani fator pita, Republika Srpska duzna je da isporucuje resurse Kinezima, Federacija EU firmama, i tu sva politika zavrsava, ko su klijenti nasih jeftinih resursa.
ovaj narod je svoje najbolje dane zivio u jugoslaviji I i II, i to je optimalan okvir - region i prostor gdje se tvoj jezik prostire. i to mora doci opet ekonomskim putem, samo je eto pitanje sto svaka jedinica morace da ima svoju politicku ogradu i mogucnost da tu uredjuje i to je to.
a ovo ko je bolji i po cemu je prica nedostojna pisanja. gledajte da zivite sto kvalitetnije i to je to.