Ja idem po licnom svatanju i kako sta smatram, ako se taj stav kvalifikuje pod lijeve ili desne, ne interesuje me. Necu podrzavati nesto jer to podrzavaju svi lijevacari ili svi desnicari ako se to (bilo sta) ne slaze sa mojim vidjenjem. Drustveno sam liberalan ne interesuje me ko je, sta je odakle je, ljude gledam po karakteru. Isto me ne interesuje sexualna orijentacija kao ni trandje (u smislu da mi smeta) nek radi ko sta zeli, no kad nameces primjera trandji koji su 00.1% populacije kao da su Bogom dani, pa ucis djecu da je to trend, stavljas ih po TV u smislu promocije, u zenske sportove i da je normalno da sa 12-14 godina mjenjas polni organ, to mi licno nije normalno, i ne podrzavam.soko je napisao/la: ↑07 nov 2024, 16:22
Ja mislim da se mi bosanci slazemo u vecina stvari. I ti sam si sigurno vise liberal neg conservative kad dodje do normalni stvari.
Ovo za trandju nisam ni ja. Al kolike su sanse da na primjer nase kcerke odu na olimpijadu. A one mogu reci ja se necu boriti i gotova prica. Te trandje u sportu su go.vna od ljudi kad tako moram reci, znaju da su fizicki jaci neg zene.
Al evo da ti pitam, pa odgovori.
Kod vas u teksasu, to za abortus. Jel tebi ok da ako neko siluje zenu da ona nesmije podbaciti. Kazna ili kao sto neki zele, smrt?
Ili ovo sto se sigurno desiti pod Trumpom. Pre existing condition. Zamisli djete ti dobije neku bolest i ti rad tog nemozes djete osigurati.
Sto se tice abortusa vlada nema nista s tim (prepusteno je stateovima), znaci ako ti se ne svidja da je abortus zakonom zabranjen u tvom state krivi guvernera. Abortus smatram da treba biti legalan iz razloga sto je potrebna medicinska pomoc, zena koja hoce abortirati ce otici u drugi state (gdje legalno), ili ce cak sta gore pokusati (sama), znaci samo otezavas toj osobi.